Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

0 - 12 Yaş Bebek - Çocuk Kıyafetleri

BaşlatanCenk717Tarih20/09/2007 12:27:05Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Merhabalar,
Ben bir firmada 10 yıldır çalışıyorum işim kazancım iyi sorun yok. Ama eşim evlenmeden önce 9 sene giyim mağazasında çalıştığı için ve geleceğe mali açıdan daha bir güvenle bakabilmemiz için 0-12 yaş arası bebek - çocuk kıyafetleri mağazası açmak istiyoruz. Eşim ve kayınpederim çalışacak orda ben yine işime devam edeceğim. Evimizin bulunduğu caddede hiç bu şekilde çalışan bir mağaza yok biz ilk olacağız. Beni korkutan 4-5 yıl önce bir tane küçük dükkan vardı. orda bir tezgahtar bayan çalışıyordu nasıl işler diye sorduğumda "abi patrondan maaşımı almaya utanıyorum çünkü çoğu zaman siftahsız kapatıyorum demişti" ama o dükkanın malları orda gitmeyecek kadar pahalı ve bakımsızlıktan toz içindeydi. Ben hala kararsızım aslında benim gönlüm kırpidesi, tavuk döner, hamburger, inegöl köfte vb... gibi fastfood işi kurmakta. çok seviyorum böyle yerleri. Ama bunun için personel çalıştırmak gerek yapan+pişiren+servis eden+kasiyer. Giyimmi ? fastfoodmu ?Birde Özellikle 0-12 yaş giyimde tecrübeli birisi varsa bu iş anlattığım yerde tutarmı, dikkat etmem gereken şeyler, malları nereden alacağım vb... görüşlerinizi, bilgilerinizi yazarsanız çok memnun olurum.
Selamlar, Sevgiler
Cenk

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İlaç Sektörü
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye158 yazı
Bebek giyiminde büyük para var, insanlar kendi üst-başlarına vermedikleri paraı çocuklarına gözleri kapalı verebiliyorlar. İşi bilen bir tezgahtar ile gayet güzel bu işten para kazanılır bence.
ali can

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Editör392 yazı
Bebek kıyafeti iyi fikir, acantilsim'in söyledikleri doğru. Şöyle bir haber de gözüme çarptı:

E-Bebek.com 10 Milyon Dolar Ciroya Koşuyor

Türkiye’nin ilk bebek ürünleri online alışveriş merkezi e-bebek.com, açtığı 3 mağaza ile günde 320 kişiye satış yapıyor.

Elektronik ticaretin yaygın olmadığı 2001 yılında, internetten ilk bebek sağlık ve bakım ürünleri satan e-bebek.com, günde 1 adet ürün satarak girdiği pazarda şimdi liderliğe oynuyor. İnternet sitesinin yanı sıra Kızıltoprak, Çamlıca ve Ankara’da aynı isimle mağaza kuran şirket, bu mağazaların da desteğiyle geçen yıl günde 150 adet satışla 6 milyon Dolar ciroya ulaştı. Pusetten oto koltuğuna, bebek mobilyasından zihinsel gelişim merkezine kadar geniş bir yelpazede ürün ve hizmet sunan şirketin bu yıl günde satış yaptığı kişi sayısı 320’ye yükseldi. Bunun 120 adedi ise internet üzerinden gerçekleşti.

Bu yıl 10 milyon Dolar ciro hedeflediklerini söyleyen şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Halil Erdoğmuş, “11.000 çeşit ürünü piyasadan yüzde 15 daha ucuza vermemiz, satışlarda etkili oldu. İlk ayımızda bin Dolar ciro sağlarken şimdi bebek ürünleri sektörünün IKEA’sı gibi olduk. Her ay 650.000 kişi e-bebek.com’u ziyaret ediyor” dedi. Erdoğmuş, İstanbul Avrupa yakası, Bursa, İzmir, Antalya ve Diyarbakır’da da mağaza açacaklarını söyledi.

İlk Bebek Bakım Üssü Kurulacak
Halil Erdoğmuş, 2008’de İstanbul’da 50.000 metrekarelik bir alanda Türkiye’nin ilk bebek bakımı üssünü kuracaklarını açıkladı. 15 milyon Dolar yatırımla hayata geçecek tesiste; bebekler için sağlık ve gelişim hizmetleri, konaklama, mağazacılık gibi pek çok etkinlik hizmeti verilecek. Erdoğmuş, Bulgaristan, Romanya, Azerbaycan ve Türkmenistan’da mağaza kurmayı istediklerini belirtti.

Kaynak: Vatan Gazetesi / Nihal Yuvacan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye4 yazı

merhabalar cenk ben textil işi ile uğraşıorum (alım satım) çocuk işinde çok güzel getiri var ama doğru yer ve doğru mal ... yoksa güm. sana yardımcı olabilirim nerden mal alıcanı % kaç kar koyman gerektiğini bunun gibi şeyleri anlatabilirim mailini bekliorum iyi çalışmalar......

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye9 yazı
Merhabalr bende böyle bir iş yeri açmayı düşünüyorum.35000 nufuslu bir ilçede oturuyorum.Bir tane bebek giyimi üzerine iş yeri var ama diğer tuhafiye dükkanlarıda bebek giysisi satıyor.Bende 7 yıl ilaç sektöründe çalıştım.25000 ytl sermayem var sizce nasıl akıllıca bir işmi.
Mehmet

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Mühendis
Yeni Üye56 yazı
bence bulundugun yerde en çok hangi iş üzerine dükkan varsa o işe yönel ... o çevrede oturan insanlar bilirlerki mutlaka bir dükkanda istediğini bulur.. ve başka yere gitmezler ama tek olursan ya çok özel şeyler yapmalısın ki insanlar seni tercih etsin

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye9 yazı
Teşekkürler edirne.Bulunduğum ilçede en çok kahvehane,berber ve sarraf var.Bunlarda bana uymaz diye düşünüyorum.Düşündüğüm projeler şöyle.İlaç sektöründesektöründe gördüğüm şey insanımız promosyona ve beleşe çok önem veriyor.Bol promosyonla ve etkin reklamla işe girmeyi düşünüyorum.İlçem küçük olunca insanların kafasında bebek giyimi üzerine bir işret bırakmaya çalışacağım.Birde dükkana jetonlu atlı karınca ve salıncak ve top havuzu koyacağım.Tabiki bedava olacak.Bilmiyorum hayırlısı artık kafama koydum bu işi yapacağım.
Mehmet

Yeni Üye56 yazı
başarılar dilerim yolunuz açık olsun ama bence bedava yapma kendini milleten kurtaramazsın tanıtım amaçlı belli süre bedava yapmanı tavsiye ederim ...:) hayırlısı olsun

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye9 yazı
Teşekkürler Edirne.İnşaallah olurda sıkıntı yaşamam.Hayırlısı artık.
Mehmet

Yeni Üye95 yazı
BENCE İYİ BİR çalışma yapılabilir
Fashion - Moda - Giyim -

Yerleşim Türkiye / Ystanbul