Basında yer alan hükümet açıklamalarından da bilgi sahibi olduğunuz gibi Kyoto Protokolu onaylanmış olup bu vesile ile Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından üretilecek elektrik için çok cazip destekler verilmektedir. Sermaye şirketleri Mini HES ( 1.000 kWh den büyük ) projeleri için 35 Milyar Doları aşan yatırım yarışı içine girmişlerdir.
Biz de Mikro HES Elektrik üretimi ile ilgili olarak çalışıyoruz ve bu konuda teknoloji sahibiyiz. Mevcut teknolojimiz ile 500 kWh üreten bir tesiste yılda 935.000 TL kazanabilmek mümkün. Bu kapasitelerle üretim içinse lisans almak gibi veya başka herhangi bir yasal zorunluluk bulunmamaktadır.
Biz de bu konuya ilgi duyan kişileri bir araya toplayıp kendimizin de hissedarı olacağı kooperatifler kurarak hepimizin gücünün bir arada olduğu bir platform oluşturmak istiyoruz. Proje önerimiz küçük sermaye payları ile küçük ( maks. 500 kWh ) ancak karlı bir elektrik üretim platformu oluşturmaktır.
Bu tür bir sermaye birlikteliğinde tesis 60 günde kurularak derhal üretime geçilecektir ve her ay sonunda kar dağıtımı yapılacaktır. Daha sonraki aşamada kapasitenin artırılması ya da daha fazla sayıda ünite kurulması mümkündür.
Konuyla ilgilenenlerin enerji.uretim@gmail.com adresimize mail atmaları halinde kendilerine daha detaylı bilgi verilecektir.
Saygılarımla,