Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Mikro Hes Elektrik Üretim Projesi

BaşlatanLyanousTarih07/04/2009 12:38:16Yorum83

İlk mesaj
Yeni Üye75 yazı
Değerli Arkadaşlar,

Basında yer alan hükümet açıklamalarından da bilgi sahibi olduğunuz gibi Kyoto Protokolu onaylanmış olup bu vesile ile Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından üretilecek elektrik için çok cazip destekler verilmektedir. Sermaye şirketleri Mini HES ( 1.000 kWh den büyük ) projeleri için 35 Milyar Doları aşan yatırım yarışı içine girmişlerdir.

Biz de Mikro HES Elektrik üretimi ile ilgili olarak çalışıyoruz ve bu konuda teknoloji sahibiyiz. Mevcut teknolojimiz ile 500 kWh üreten bir tesiste yılda 935.000 TL kazanabilmek mümkün. Bu kapasitelerle üretim içinse lisans almak gibi veya başka herhangi bir yasal zorunluluk bulunmamaktadır.

Biz de bu konuya ilgi duyan kişileri bir araya toplayıp kendimizin de hissedarı olacağı kooperatifler kurarak hepimizin gücünün bir arada olduğu bir platform oluşturmak istiyoruz. Proje önerimiz küçük sermaye payları ile küçük ( maks. 500 kWh ) ancak karlı bir elektrik üretim platformu oluşturmaktır.

Bu tür bir sermaye birlikteliğinde tesis 60 günde kurularak derhal üretime geçilecektir ve her ay sonunda kar dağıtımı yapılacaktır. Daha sonraki aşamada kapasitenin artırılması ya da daha fazla sayıda ünite kurulması mümkündür.

Konuyla ilgilenenlerin enerji.uretim@gmail.com adresimize mail atmaları halinde kendilerine daha detaylı bilgi verilecektir.

Saygılarımla,

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
83 yorum
Yeni Üye75 yazı
Sayın neptun,

Konuyla ilgili olarak şahsi adresinize mail gönderilmiştir.

Bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla,

Yeni Üye31 yazı
merhabalar. teklifiniz güzel, ve günümüz ihtiyaçları için gerçekten olması gereken birşey, bunun fizibilitesi, kurulacağı yeri maliyet bilançosu hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz.
serkaner

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye75 yazı
Sayın Serkan Bey,

Öncelikle projemize gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

Konu ile ilgili hertürlü bilgi ve belgeyi tarafınıza memnuniyetle iletiriz ancak bu sitede her istediğimiz dökümanı, bilgiyi, belgeyi, resmi ve ilgili kanunları gönlümüzce yayınlayabileceğimiz yer olmadığından konuyla ilgili hertürlü sorunuzu enerji.uretim@gmail.com adresimize mail attığınız takdirde en kısa süre içerisinde size geri döneceğiz.

Bu konuda anlayışınıza sığınıyoruz.

Saygılarımızla,

Yeni Üye71 yazı
banada bu konu ilginç geldi konuyla ilgi bilgi verirseniz sevinirim ufukalacamli@hotmail.com teşekkürler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye71 yazı
sayın lyanous benim merak ettiğim bazı sorular var sanırım bu mikro hes elektirik üretimi için kırsal bi kesimde ve akarsu ırmak veya çay gibi su akıntısının olması lazım şehirde bu olay gerçekleşmiyor sanırım? ikinci sorum da kırsal kesimde olacagına göre bu elektiriği devlete satılması lazım? sorularımı dikkate alıp cevap verirseniz sevinirim

Yeni Üye75 yazı
Sayın Abidal,

Projemiz Mikro HES Elektrik Üretim Projesi. Proje HES ( Hidro Elektrik ) projesi olduğundan dolayı sizin de bahsettiğiniz gibi bir akarsu üzerinde olmak zorunda. Bu yüzden seçilecek akarsuyun özelliğine uygun bir noktada yapılmak zorunda. Bu nokta şehir içi veya kırsal bir bölge olabilir; su eğer şehir içinde uygun bir noktadan geçiyorsa orada yapılmasını engelleyen herhangi bir teknik ya da hukuki durum söz konusu değil.

Elektrik her iki halde de devlete satılacak. Bu konuda tüm hukuki alt yapı hazır, biz sadece başvurumuzu yapıp hemen satışa başlayacağız.

Cevabımız umarım sizi tatmin etmiştir.

Saygılarımızla,

Yeni Üye71 yazı
teşekkür ediyorum

Üye261 yazı
Merhaba,

ben de bu konu da bilgi sahibi olmak istiyorum. Bunun maliyeti nedir ? fizibilite çalışması yapılmıştır herhalde.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?im
Üye599 yazı
selam..konu hakkında detay alabilirmiyim.bu birlikteliğe katılmak istiyorum.teşekkürler. fur_cet_45@hotmail.com
Yorum yazmadan önce lütfen okuyun ...
1- N-ok...tala,!!ma +işar:etlerine "dik"(kat ed?in.
2- BüYük hARf kÜçüK haRf OlayıNI atlAMAyın.
3- Bu "Dolar" i$areti de size i$ çıkarmasın artık.
4- Veenönemlisisözcükler arasındaboşlukbırakın.
5- A ma g erek siz bo şluk lar d an k açının.
6- Gösterin özen cümleleri kullanmamaya devrik.
7- Sözcüklari anlaşılur vea dorğu yazen.
8- Bu güzelim Türkçemize foreign wordlar katmayın.
9- In keys yu rayt Ingilis vords, it hez to bi andirsitendibil.
10- Türkçe’deki spesifik kelimeleri İRDELEMEYİN.
11- Narin maillerinizi naciz kibarlığınızla süslemeyiniz efenim.
12- Benim Türkçem mükemmeldir, NARSIST şeyler yazarsanız hemen anlarım.
13- Yazılarınızda kibar olun, meydan okumayın, yoksa sizi harcarım.
14- DiĞer yandan, TÜrkÇe karakter iŞinize geliyorsa yazIp gÖnderin.
15- Yazdığınızı yarım bırakmamaya lütfen özen gös...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye31 yazı
detaylı bilgiyi mailimize gönderecektiniz, mail atmışsınız teşekkür ederim, ama içeriği boş, iş başvusu yapar şekilde anket formu hazırlmışsınız. ben aktif olarak 2 hes projesinde altyapı şefliği yaptım, maliyeti fazla olduğu için düşünmemiştim. burada fazla bilgi vermemişsiniz , gönderdiğiniz maildede herhangi bir bilgi yok, birbirimize güven açısında burada paylaşırsak bilgilerimizi daha olumlu olur kanatindeyim. ayrıca 60 günde hes projesinin inşaatını bitirmek bile imkansız, siz kazançtan bahsediyorsunuz. açıklamayı mailime değil burada yazarsanız, ilgilenen arkadaşla içinde olumlu olur
serkaner

Yeni Üye75 yazı
Sayın Serkan Bey,

Öncelikle bir konuyu açıklığa kavuşturmak istiyorum:

Bizim buradan vereceğimiz bilgiler genel yapı itibariyle bu kadarla sınırlı. Bunun iki sebebi var ve bunların birincisi burada istediğimiz hertürlü bilgi ve belgeyi yayınlayabilecek yerimizin olmaması. Bir diğeri de karşımızda kimin olduğunu bilmeden veya kendilerine dair az da olsa bilgimiz olmadan elimizdeki hertürlü teknolojiyi veya bunlarla ilgili diğer verileri yayınlamak istemiyor oluşumuz.

Takdir edersiniz ki bizim de projemize dair bir takım hassasiyetlerimiz mevcut. Bu kapsamda da her ne kadar patent ve faydalı model gibi resmi başvurularımızı yapmış dahi olsak ileride bu konularda karşımıza herhangi bir sorun çıkması ihtimaline karşı biraz ihtiyatlı davranmak istiyoruz.

Bu yüzden de gönderdiğimiz anketi doldurmaktan imtina edenlerle veya anketi doldurduğu halde herhangi bir sebeple bizim de katılmak isteyenler arasında yaptığımız elemede olumsuz gördüğümüz kişilerle hiçbir bilgi paylaşımı yapmıyoruz.

Ankette sorduğumuz sorular kimsenin cevap vermek istemeyeceği tarzda sorular değil, hepsi genel konular. O yüzden sizin de iş başvurusu gibi algılamanızı gerektirecek bir konu olduğunu da düşünmüyorum.

Bir diğer konu da HES projesinin 60 günde bitemeyeceğiyle ilgili.

O söyleminizde sizin çalıştığınız boyuttaki tesislerin inşası düşünüldüğünde çok haklısınız. Ancak bizim projemiz yazımızda da belirttiğimiz gibi Mikro HES projesi ve lisans alma ihtiyacını ortadan kaldırmak amacıyla maks. gücü 500 kWh olacak.

Ayrıca hem yapı hem de kuruluş olarak HES projelerinden çok da farklı olacak, ki siz zaten işin içinden gelen birisi olarak bu konuyu gayet iyi biliyorsunuz diye tahmin ediyorum.

Bu iki faktör dolayısıyla hem kuruluş aşamaları hem de işletme açısından, maliyetler de dahil olmak üzere, HES projelerine göre çok ciddi avantajlarımız var. Bu yüzden tesisin 60 günde kurulup üretime geçilmesi hayal değil.

Konumuza ilginizin devamı ile görüşmelerimize devam edebileceğimizi ve yukarıda açıkladığım sebepler dolayısıyla hassasiyetimize hak vereceğinizi ümit ediyorum.

Saygılarımla,

Yeni Üye3 yazı
Bu kurmayı düşündüğünüz micro hes ile ilgili DSİ'den su kullanma izni almanız gerekmiyormu?

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Mühendis
Yeni Üye31 yazı
Kalkınmamız için öncelikle kendi kaynaklarımızı kullanmamız
gerekliliği tartışılmaz bir gerçektir.Teknolojiyi elinde
bulunduran ve böylelikle gelişmiş bir sanayiye sahip olan bu
ülkeler, üçüncü dünya ülkelerini giderek kendilerine daha fazla
bağımlı hale getirmektedir. Ülkemizin bu gelişmiş ülkeler
sınıfında yer alabilmesi için de teknoloji geliştirmeye, yenilikçi
ürünler üretmeye şiddetle ihtiyacı vardır.Ülkemizde yüksek katma değer yaratacak ürünlerin üretimi
fabrika makineleri, enerji makineleri ve elektromekanik
donanımları sürekli dövize, dış borca bağlı olarak yurt dışından
ithal edilerek sanayileşme sürdürüldüğünden ve sanayileşmeyi
teşvik politikasında yabancı donanıma dayalı girişimcilik adeta
teşvik edildiğinden, Türk sanayicisi, iş adamı, mühendisi ve
işçisi makine üretimi konusunda becerisiz bırakılmıştır. Enerji
üretimi konusundaki teknik hizmetler, kısmi projelendirme ve
imalat ile montajdan öteye gidememiştir. Bu nedenle yerli
hidroelektromekanik sanayiinin devlet desteğinde proje, tasarım
ve test laboratuarları yönüyle geliştirilmesi ve yatırımlarının
yapılması gerekmektedir.
serkaner

Yeni Üye54 yazı
Lütfen detaylı bilgi yollayınız. Ve bu az olacak paranın miktarı nedir

enveroglu@hotmail.com
Saygılarımla...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
Yeni Üye75 yazı
Sayın denizoz,

DSİ'den Su Kullanım İzni almak gerekiyor ancak Mini HES'lerde olduğu gibi ruhsat almak gerekmiyor.

Yeni Üye75 yazı
Sayın serkaner,

Güzel ve haklı yorumunuz için teşekkür ederim.

İyi çalışmalar dilerim.

Üye599 yazı
sayın Lyanous doldurulan formları ne zaman değerlendireceksiniz ve değerlendirme sonuçlarını bizlere bildirecekmisiniz.saygılar.

Yeni Üye9 yazı
merhaba
gordugum kadar hes projelerine yogun ilgi , konuyu acan arkadasa tesekkur ediyorum.daha once bir kactane hes projesinde bulundum suanda acık kod arastırmalarım devam ediyor en uygun yeri secip 1 aya kadar bende 1 mw ile 2 mw arasında bir projeye bu kez kendim için baslıcam.pazarı hazır hatta devlet garantisinde bir yatırım. teknik veya finansman konularında musait oldugum sure boyunca bilgilendirmeye calısıcam.sorularınız için ilbey80@hotmail.com

Üye599 yazı
sayın Lyanous doldurulan formları ne zaman değerlendireceksiniz ve değerlendirme sonuçlarını bizlere bildirecekmisiniz.saygılar

Yeni Üye51 yazı
Valla kimse kusura bakmasın , herşeyi özelleştiren devlete o kadar güvenmiyorum, hee devletle yaptığınız bir protokol varsa olur, yoksa parayı kimseye yedirmezler.. hele vatandaşa , mümkün değil. Yada herşey dosdoğru ben yanlış düşünüyorum, kimsenin moralini bozmak istemem , saygılar.
Murat from China

Yerleşim Çin / ShenzhenMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye9 yazı
devlet urettiginiz elektiriki alma garantisi veriyor.zaten 1 -1.5 yıl içinde tesis kendini amorti ediyor.buhar tribunleri icin kullanılan yakıtlardan komur dısındkilerde dısarı bagımlı haldeyiz ilk yatırım ve cok dusuk işletme maliyeti dısında masrafı olmayan sadece suyun potansiyelinden yararlanan bu projeye ragbet bitmez.
ayrıca devletin 310 civarı noktada izin verdigi projeye yeni eklemeler gelecek cok yakında hatta liste hazır onay bekliyor

Üye162 yazı
iyi güzelde arkadaşlar hes elektrik ihale usuluyle zorlu holding almışdır. bildigim kadarıyla 500 milyon dolara ihaleyi zorlu grubu aldı
zorlu grubu ihaleyle almışken hemde bu kadar para vererek şimdi bir tesis zorludanmı satın alacaz yoksa yolu varmı adamlar ihaleyle almış biz neden degişik yollara baş vuruyoruz bence tabi benim fikrim zorlu sizden üretim parası alır veya tesisinizi kapatır. dikkat edelim biraz lütfen
saygılar yanlışım varsa şimdiden özür dilerim ama benim bildigim bu
tekrar saygılar
BİLGİ PAYLAŞILDIKCA ANLAM KAZANIR.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
Arkadaşlar öncelikle merhaba.Enerji sektöründe çalışan bir mühendis olarak şuan mikro hes'lerden elde edilecek enerjinin satılmasıyla alakalı bir yönetmelik sıkıntısı var, ve bu durum elektrik işleri genel müdürlüğünün ilgili biriminin hazırlayacağı yönetmelikle çözülecek.Araştırdığınızda göreceğiniz gibi şuan mikro hes'den elde ettiği enerjiyi devlete satıp parasını alan bir firma,şahıs vs.. ne yazıkki yok.İkili anlaşmalar kapsamında devlete enerji satan sizin bildiğiniz böyle bir gerçek veya tüzel kişilik varsa lütfen hepimize ışık tutması bakımından bildirin.Saygılar
C.Onay

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis
Yeni Üye1 yazı
bu konuyla bende yeni ilgilenmeye başladım bana da detaylı bilgi gönderirseniz sevinirim. emreerturk07@hotmail.com saygılar...

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis