Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Güvenlik Sistemleri Kursu

BaşlatanakinselcukTarih02/12/2008 22:11:35Yorum50

İlk mesaj
Editör5590 yazı
Zaman zaman mailler alıyordum. Alarm setleri ve kamera sistemleri konusunda bilgi isteyen. Bu işin nasıl yapılabileceğini öğrenmek isteyen. ürünlerin nereden alınacağını soran.

Yardımcı olabildiklerime oldum. Bazıları çabuk soğudular cevap gelmedi öylece kaldı.

Dün ve bugün birer mail daha aldım. Bir süredir aklımda olan bir başlığı açtım.

Buradan kısa öz bilgiler vereceğim. Sorusu olanları cevaplamaya çalışacağım. Çok geniş bir konudur. Ürün yelpazesi çok geniştir. Fiyatları çok değişiktir.

Kamera sistemi kurmak ve alarm sistemi kurmak iki ayrı konudur. Ama bu iki sistem birleştirilebilir.

Bu iki işi yapamak için ne gerekir ? Nasıl yapılır müşteri nerede olur ? Ne kazandırır ?

Sistemde kullanılan parçaların software ve hardware özellikleri nelerdir ?

Mail yoluyla değilde buradan iletişim sağlarsak hem herkes okur hem de benim mail biraz olsun rahatlar.

İlgisi olan varsa cevaplarım elimden geldiğince . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
50 yorum
Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Bu işte sektörü tanımayanlar ne derece başarılı olabilr?

Bu sektör ile ilgili eğitim veren yerler varmı?

Yüksek oranda sermayeye ihtiyaç duyulurmu?

Bu sektöre sıfırdan başlayacaklara öneriler ?

Tek başına yürütülecek bir iş midir ?

Ekstra teknik bilgi gerektirir mi?

Sektör ile ilgili objektif detaylı bilgiler nerelerden alınabilir ?

Sektörün gidişatı ne durumdadır ?

Bana gelen sorular bunlar , sırayla cevap vermeye çalışayım.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Sektörü tanımak yapılacak işlerin büyüklüğüne bağlı olarak önemlidir.

Fakat eğer çok büyük çaplı ihalelere girilmeyecek ise duruma göre önemini kaybeder.

Benim hitap etmeye çalıştığım kesimin, az semaye ile küçük çaplı işlerde kazanç elde etmeye çalıştığını göz önüne alırsak sektörü tanımanın çok fazla bir önemi olmadığını söyleyebiliriz.

Bölgesel alanda sektörü tanımak diğer iş rakiplerinizi tanımaktan ibarettir. Potansiyel bir müşteriye zaman zaman bölgedeki bir kaç firma teklif ***ürür. Diğer firmalarla ve potronlarıyla ilgili biraz bilginiz var ise size faydalı olcaktır. Verilen fiyatların uygulanacak politikaların farkında olursunuz ve fiyatınızı kırmak zorunda kalmaz ya da müşteriye ekstra güveb duygusu aşılayabilirsiniz.

Genel anlamda sektörü tanımanın en iyi yolu yılda birkaç farklı yerde açılan fuarlara gitmek tedarikçilerle irtibat halinde olmaktır.
tamnland.com

Editör5590 yazı

Sektör ile eğitim veren bir yere ben hiç rastlamadım.

Tabiki elektronik otomasyon kısmından bahsediyoruz.
Güvenlik dediğimizde işin içine güvenlik elemanı yetiştiren kurslar da giriyor. Bu kurslarda bizim konumuz işlenmez.

Kamera sistemleri , alarm sistemleri ve diğer güvenlik otomasyonu konularında bazen tedarikçi firmalar kısa eğitimler verir. Fakat bu eğitimler bayilerinin kendi ürünlerini daha fazla satabilmelerini amaçlayan basit eğitimlerdir. sadece kendi ürünlerinin kısmi bilgilerini montaj kolaylıklarını içeren bir eğitimdir. Genel anlamda fazla yardımcı olacak eğitimler değildir.

tamnland.com

Yeni Üye16 yazı
sevgili akın bey kapsamlı ve izleme merkeli firmaların hepsi istanbulda diger illerde pek yok demissiniz ama su an türkiyede yapılan ki hala devam etmekte olan
mahir

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Elektrik / Elektronik
Editör5590 yazı
Sayın Mahirçalayır ,

İzleme merkezinden kasıt küçük işletmeci olarak para kazanabileceğiniz, alarm izleme merkezleridir. Ev ve işyerlerine takılan alarm sistemlerininden bir merkeze gelen bilgilere göre alarmın takılı olduğu yerde bir sorun olup olmadığını izleyen bir görevidir. Bu hizmet için yıllık bir bedel kullanıcıdan alınır. Bir çok ilde ruhsatsız merkezler işin amacı dışında sadece abonelik ücretini alabilme maksatlı bu işi yapmaktadırlar. Ancak ruhsatlı olan bir çok küçük merkez de vardır. Büyük ve amaca uygun doğru hizmeti veren izleme merkezlerinin sayısı azdır ve hepsi İstanbul dadır.

Sizin kasteddiğiniz her ilde kurulan ve kurulmakta olan halk ağzında mobese olarak adı yerleşmiş görüntü izleme merkezleri. Bu sistemle buradaki az sermeyeli arkadaşların bir ilgisi yok. İhale bazında her kamera sistemi kurucusunu ilgilendirebilir ama şartnameler bazı özellikler ister karşılayabilen herkese başvuru yolu açıktır.

Mobese sistem olarak kamera görüntülerinin kablolu ve kablosuz olarak bir merkeze ulaşması , izlenmesi ve kaydedilmesidir. Parasal bir kazancı yoktur ancak sağladığı hizmetin topluma dolaylı olarak büyük parasal girdisi vardır. Özellikle polisiye açıdan.

Yani küçük alarmcının izleme merkezinin mobese sistemi ile irtibatı yok.

Yazıyı tamamlayamamışsınız ama ne anlatmaya çalıştığınız içime doğdu dayanamadım cevap yazdım.

Bir çok küçük esnafın bir iki kamera veya işyerine alarm taktırma zamanı geldi. Güneşin görülmesiyle piyasaya çıkılabilir.
tamnland.com

Yeni Üye9 yazı
akın bey kameraları internetten izleme olayını biraz daha detaylı anlatırmısınız.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Editör5590 yazı
Bilgisayara ekran kartı kartı takar gibi bir kamera kartı takılır. Bu kart tanıtılır ve programı yüklenir. Her kartın bir port numarası vardır. Bir yada bir kaç numara olabilir. Bu bilgisayarın modeme bağlı ve internet erişimi olan bir bilgisayar olması gerekir. 192.168.1.1 ile modeme girilir. Modemde bu kartın port numaraları açılır. Bilgisayardaki activX denetimlerine engelleme varsa kaldırılır. Kullanılan bilgisayarın IP numarası öğrenilir. Başka bir yerdeki internet erişimli bilgisara bu tespir edilen IP numarası tarayıcıya yazılır. Kamera bilgisayarında kamera programının açık olması gerekir. Bu durumda tarayıcısına IP girilen bilgisayarda görüntüler çıkar.

Basit olarak böyledir. kamera kartlı bilgisayar yerine DVR cihazı kullanılıyorsa modemde aynı işlemler yapılır. DVR cihazınında bağlı olduğu modemde açılmasını istediği portlar vardır.

Bu işi yaparken bir çok sorun çıkabilir hepsi basit saorunlardır kolayca çözülür. H.264 cdecli kartlarada port nunmaraları 9000 , 9001 ve 9002 dir. Bazı kartlarda port nosu 8080 dir.

Kart ve modemde marka model belirtieseniz daha detaylı bilgi verebilirim.
tamnland.com

Yeni Üye9 yazı
rica etsem bana normal 4 kameralı bir sistemi şematize ederek anlatırmısınız.

Üye195 yazı
Sayın akınselçuk ben şu konuyu merak ediyorum işyerimi cameralarla donatsam. Sonra uzaktayken internetten girip bakabilirmiyim. Böyle bir iş için ne gibi bir sistem kurmam lazım.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ynternet
Editör5590 yazı
Tabi kolaylıkla yapabilirsiniz. Çeşme contası değiştirebilen herkes kamerayı bilgisayara bağlayabilir.

tamnland.com

Editör5590 yazı
Şematize bir anlatım için önce biraz çalışma yapmam lazım. Bir kaç gün müsade ederseniz şema da hazırlarım. Ama korkmadan 4 kamera ve bir 4 kanal kart edinin. Biraz kablo, bir kaç soket, bir adaptör lazım hepsi bu.

İşin zor yanı kameraların istediğiniz yerlere montajı, bunu yapabilirseniz geriye kablo çekmek kalacak. Her kameradan bilgisayara kadar bir görüntü ve birde elektrik kablosu çekin. Görüntü kablosu bildiğiniz anten kablosu en ucuzunu alıp çekin. Elektrik kablosu için de 2X0,75 lik yassı kablo alıp anten kablosunun yanından onu da çekin.

Kabloları köşeden bucaktan gizleyerek kroşe çivisi ile tutturarak veya bir yerlere bantla**** ya da plastik cırt kelepçe ile bağla****tan bilgisayara kadar getirin.

4 kameradan gelen 4 elektrik kablosunun kırmızı çizgili uçlarını bir araya getirin diğer çizgisiz uçlarını da birleştirin.

Adaptörün + ucunu kırmızı çizgili uçlara verin. Eksisiye çizgisiz uçlara verin.

Şimdi her kameranın arkasına gidip elektrik kablolarının ucuna adaptör soketi takmalısınız.

Şimdi bu noktada duralım eli çok becerikli olanlar bu işi mutlaka becerir. Ancak beceriniz ve montaj malzemeniz yetersiz ise çok zorlanırsınız.

Bir elektronik malzeme satıcısına gidin Uçları soketli halde kamera ve adaptör kabloları satılır. 10 - 20 - 30 metrelik olanları vardır. Ayrıca bu kabloları uç uça soketleriniden birleştirerek daha da uzatabilirsiniz.

Bu kablolar işin en zor detay kısımlarından sizi kurtarır. Amatör olarak bir kamera bağlayacaksanız en uygun yoldur.

Kameranın arkasında 2 adet soket yuvası bulunur sizinde elinizde 2 çeşit soketli kablo var. Bu soketler birbirine uymaz. Yanlış takamazsınız. Her kamerayı yerine montajlayıp sabitleyin ve kablolarını bilgisayaraın arkasına getirin.

Şimdi herkesin kolaylıkla bulabileceği fiyatı makul PC seçmeyen bir kart tespit edelim ve kaynağını belirleyelim.
Böylece herkes bilgisayarına en azından 4 kanal bir kamera kartı takıp internetten izleyebilsin. Hem bu arada şema işinede bir bakalım.

Bu durumda,
Arkası yarın.
tamnland.com

Yeni Üye26 yazı
Herkese Merhaba bu kriz zamanında iş yeri açılırmı diye diye sonunda işyerimi açtım. Birkaç firmadan da bayilik alarak işe koyuldum. Şuanda çok uygun fiyatlarda sistem montajı yapmaya başladım Ankara'dayım yardımcı olabileceğim bir husus olursa sevinirim. Herkese kolay gelsin

Yeni Üye9 yazı
akın hocam mesajınızı merakla bekliyorum.

Editör5590 yazı
Arkası yarın dedik de bir de bana sorun. Çok fazla yoğunum 10 gündür daha bir on gün daha var bu yoğunluk. Ama mutlaka bir şematik açıklama program bilgisi vereceğim.

Geçikme için özür dilerim.
tamnland.com

Yeni Üye9 yazı
hocam ne yaptınız.

Yeni Üye1 yazı
Sayın selçuk akın ben bu güvelik sistemlerinin eğitimini alıyorum meslek liselerinde ben bu meslek üzerinde üniversiteye mi gidiyim yoksa bir dükkan gibi bir şey açıp mesleği geliştiriyim mi? Cevabınızı Bekliyorum SAYGILARIMLA.

Yerleşim Türkiye / KasatamonutosyaMeslek Di?er
Üye2659 yazı
Arkadaşlar ülkemizden bir manzara:)):))

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye89 yazı
masal 06 ile aynı fikirdeyim saygılar
imaj

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Ymalat
Yeni Üye89 yazı
masal06 ile aynı kanaatteyim saygılar akınselçuk
imaj

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Ymalat
Yeni Üye15 yazı
şu anda gaziantepde cumhuriyet başsavcılıgı ve emniyet ve ordu için bilgisayar bilirkişiliği yapıyorum.

10 gün içinde izmire geri dönecegim 4 yıldır antepdeyim.

hertürlü gizli kamera ve güvenlik sistemleri ve veri kurtarma yani telefon sim kartı dahil silenen tüm rehber mesaj ları geri getirebiliyorum. bilgisayar harddiskleri + laptop bilgileri + hafıza kartları + flaş bellekler tüm bilgileri geri getirebiliyorum

BU İŞİ PROFESYONEL OLARAK YAPIYORUM BU İŞTEN PARA KAZANMAK İSTEYEN VARSA PİYASADA EŞİ OLMAYAN BİR MESLEK. GEL KONUŞALIM TÜRKİYENİN HER YERİNDE YAPABİLİRİM. AMA BANA GÜVENCE VERMEN GEREKİYOR.

verikurtarmamerkezi@hotmail.com
internetevleri27@hotmail.com
yildirimbilgisayar27@hotmail.com

EGER İSTİYEN VARSADA İZMİRDE BİR GÜVENLİK SİSTEMİNİN KURULUMUNDAN MONTAJINA KADAR HER TÜRLÜ EGİTİMİ VEREBİLİRİM.

BU KAMERACILAR BUNLARI NERDEN ALIYOR ? NASIL ALIYOR ? KACA ALIYOR ? KACA TAKIYOR ? HEPSİ HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİRİM
güvenlik kameraları, gizli kamera ve veri kurtarma merkezi

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im