Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

0'dan Basamakları Tırmananlara Sesleniyorum?

BaşlatanantimerkezTarih18/09/2009 19:37:44Yorum21

İlk mesaj
Yeni Üye25 yazı
Arkadaşlar,
İstediğim şu öğrenciyim ama pek öğrenci standartlarına para lmıyorum kira haricinde 1 ayda elime geçen toplamdaki para 650 lira muğla için iyi bir durum bu paranın yaklaşık oalrak 100 150 sini her ay artırabilirim ve 100 150 lira her ay artırabildiğimi varsa**** sıfırdan nasıl büyüyebilirm.

Para dabiki komik gelebilir fakat istediğim şu yani gayri menkul alıp satmakdaki kar oranı iyidir. ben param dahilinde 3 5 de olsa ufak karlarla sıfırdan başlamak istiyorum.

Var mı fikirleri olanlar?

Yerleşim Türkiye / Muğla
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
21 yorum
Üye204 yazı
Öğrencisiniz! şu yazdığınız yazıyı dışarıdan birisi gibi okuyun veya birini çağırın okusun ve ona ne anladığını sorun lütfen.Ben 1 saaattir okuyorum ne sermayenizi,yapmayı düşündüğünüz işi,amacınızı inanın anlayamadım.Tercüman varmı tercüman!!!
*"Allah, iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; *

*yeryüzündeki kötü insanlar ise, kendi iradelerini hakim kılmak için Allah'ı kullanirlar."*
Hayat'ın kendisi risktir.
Krizler bazıları için fırsattır.
gıda,tekstil,emlak

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Tekstil
Yeni Üye25 yazı
ewt kardeşim doğru anlamışsın beni aylık 150 lira artı gelirim var bunu artırmak içinde siz döviz ve altın öneriyorsunuz ok başka fikirleri olan varmı.
mesela bankalar yıllık faizi nedir filan

Yerleşim Türkiye / Mu?la
Üye191 yazı

faizden hayır gelmez hangi bölümü okuyosan ona yönelmeni tavsiye ederim ben öle yapıyodum...
ALIENWARE

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye25 yazı
iktisat okuyorum:)

Yerleşim Türkiye / Mu?la
Yeni Üye25 yazı
sanırım yapacağım şey yatırım fonları almak her ay 30 ila 80 lira arası para ile yatırım fonu alıp uzun vadede bir kar getirebilirm diye düşünüyorum .
zaten bir firmada networmarketing yapıyorum böyle gidersem yakında haftada 250 ytl gibi bir gelirm olucak fazladan ben onlar için ön hazırık yapıyorum

Yerleşim Türkiye / Mu?la
Yeni Üye29 yazı
Ogrenciysen cevren genisdir, zaten network marketing isi yapiyorum demissin bunun yaninda ufaktan 2.el cep telefonu alip satabilirsin. Okullarda bu tarz seylerin piyasasi her zaman olur.
Nothing venture, nothing gained.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Yeni Üye25 yazı
bankaların faiz oranları nelerdir mesela ben her ay bankaya 100 lita yatırsam nasıl bir fazi verilir aylık olarak filan ? faiz artı her ay eklenen 100 lira ile katlanarak büyüsün istiyorum paracıklarım. cep telefonundan hiç anlamıyorum onun yerine web sayfaları ile ilgili filan birşeyler yapabilirim sanırım

Yerleşim Türkiye / Mu?la
Üye1359 yazı
*ünide geziler düzenle
ne bileyim tv programları, futbol maçları, konserler vs
*bisiklet kiralama işi olabilir özellikle de devlet yurdu yakınlarında..
*internet sitesi kur ( www.botturk.com www.gamesultan.com tarzı e-ticaret yap)
* vs vs
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye157 yazı
arkadasım bılmıyorum bılıyormusun www.dealexterme.com dıye bır sıte var elektronık aparatlar oyuncak vb ucuz mallar var ve bu ısın en guzel yerı dunya çapı ücretsiz kargo var ben daha fazla yazmayım sen sıteyı ıncele ve karar ver bence senın aradıgın boyle bırsey kolay gelsın basarılar ...
e-broker

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ythalat / Yhracat
Üye167 yazı
İnanın çok gereksiz saçma fikirlerle dolu bi sayfa olmuş. Faiz yatırım fonu neymiş ya girişimcilik adına 0 şeyler beceriksiz kolayı seçenlerin işi ayrıca networmarketing'den meded umma sadece firma kazanıcak emin ol. Bizim egitim sistemimiz o kadar kötüki öğrencilere para kazanmayı ögretmiyolar sıradan bir iş imkanı sunuyolar oda meçul ztn. Düşüncelerin sadece toz pembe hayallerle kalır şimdiden söyliyim. yatırım fonlarıda, banka faizleride dipte git al istiyosan. Plan program olmadan böyle biyere varamzsın arkadaşım

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emlakçy
Yeni Üye29 yazı
DepLoy gamesultan sitesini yazmışsın. bu site hakkında bilgi veririsin. amaç ne bu sitede
hasan

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Esnaf
Yeni Üye9 yazı
0'dan basamaklara başlamak para ile olmaz.
İş ile olur. İş yaparak, yeni, değişik, farklı, özel, güzel, işlevsel, kaliteli, özgün, hızlı birşeyler yaparak olur.

ben olsam,

bir bankada veya iktisat, finans, para işlerinin döndüğü yatırım danışmanlığı olabilir leasing şirketler olabilir, bir yer bulurum ve orada maaş istemeden okul dışı zamanlarımı geçiririrm.

işlerin nasıl yürüdüğünü, PARA DÖNGÜSÜNÜ, insanların kimle nasıl hangi şartlar altında ne tür konuşmalar yaparak, ne kazandıklarını, kimlerin kimlere ne kazandırmayı vaad ederk ne kazandırdığını öğrenirdim.

Kısacası okul bitmeden önce, o alanın kurdu olurdum.

Sonra da okul biter bitmez İŞ TEKLİFLERİ'ni ayağımı uzatıp değerlendirirdim. "tıpkı bir insan kaynakları müdürünün personeli seçmesi gibi çalışacağım yeri, yapacağım işi, alacağım maaşı seçerdim"

çünkü sen farklısın artık.
Sen de diğer memurlar gibi 24 yaşındasın ama sen bir sürü adam tanıyorsun.
İşlerin nasıl döndüğü ile ilgili 10 yıllık biri kadar fikir sahibisin.

Öğrenciyken herkes sana birşey öğretmek için can atar. (normal de 10 yılda öğreneceklerini öğrenci iken 3 yılda öğrenirsin)

Saygılarımla.
inovasyon + İŞ AHLAKI = BAŞARI + BÜYÜME + PARA

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sanayici
Üye992 yazı
selam ogrenci
anladigim kadari ile 100 ila 150 lira arasi aylik bir yan paran var .
benden tavsiye en buyuk yatirim senin gencligin ve yetisme durumun ,bence ticaret erken senin icin .bu geliri kendini daha iyi ortamlarda yetistirmek icin kullanmani tavsiye ederim. basrilar dilerim.

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Üye187 yazı
İktisat öğrencisisin ve foruma soruyorsun. Bence bu biraz saçma. Çünkü bizlerin sana sormamız gerekir. Demekki afedersiniz siz iktisadı havaciva için okuyorsunuz.
Bende Aöf den kamu okuyorum. İktisad derside var. Ordan öğrendiğime göre faiz nema gelirleri ana gelir değildir. Yardımcı gelirlerdir.
Şöyleki anagelirinize ek gelirler ek yardımcılar.
O zaman banka faiz vs ler anayatırım olarak değerlendirilemezler.
Size önce ana yatırım gerekli.
Arkadaşın birisi 2.el telefondan bahsetmiş.
Siz öğrenciyim diyorsunuz, okul demek bacasız fabrika demektir.
Ben ticarete başladığımda Fakfuk fonunun gözlük almam için verdiği ziraat bankası çeki ile başladım
13 yaşındaydım.
Gözlük, yol ve otel parası vermişlerdi. Yol parasını veresiye yazdırdım. Otelede gitmeyip balkon altında valizimdeki elbiseleri yere ve üstüme sererek geceyi geçirdim. Gözlükçüyede yalvarıp 2 taksitle aldım. Gözlükçünün hoşuna gitti. İyi bir elbise al. Güzel giyin güzel konuş şu broşürleri oku öğren, bana müşteri yolla sana yüzdelik vereyim dedi. Bulunduğum yer çok küçük bir ilçeydi(köyden bozma) Kırtasiyede resim malzemeleri bulunmuyordu. Konyada konyalı çarşının arkasındaki(mopak toptancısı)ndan 30-40 lırtasiye malzemesi aldım onları köye ***ürüp öğrencilere sattım.Bitince konyadaki gözlükçü abiye(prizma optik)rica ettim bana alıp gönderdi. 6 ay sonra gözlüğü değiştirmek için gittiğimde yol parasını ödemiş, ve 140 tane malzeme alabiliyor haldeydim.
Öğrenci isen muhakkak arkadaşlarının tedarik edemediği şeylşer vardır. Veya masraflı şeyler.
Bunları tedarik eder onlara satarsın
Mesela benden sana bir fikir. Kırtasiye topnacılarından 2B sınav kalemi, Sınav silgisi, Nane şekeri alıp aöf, öss, memurluk sınavları, lgs gibi sınav merkezlerinin önünce haftasonları satabilirsin.
5 eylülde 2B kalemi 1TL ye aldım. Oysaki maliyeti 0,2 TL den fazla değildir.
Akarı yok kokarı yok. Son kullanma Tarihi yok
--------
Öğrenci milleti çok paraya sıkışır. Arkadaşlarına hava civa atmak için 800 TL ye telefon alır. Sıkışınca kapıcıya telefoncuya 200 TL ye satar. Bu ürünleri alabilirsin. Öğrencinin zor durumundan yararlanmak isteyen emanet para satan kapıcılar yerine başka bir öğrenci yararlansın.
Bu telefonu çabuk elden çıkarman gerekir. Çünkü telefon denen illetin fiyatı 6 ayda ortalama %50 düşer.
Öğrenci milletinin boş vakitleri %70 internette geçer.
Hemen hemen her öğrencinin bilgisayarı ve interneti vardır. Aldığın telefonları GG gibi yerlerde ihaleye koyabilirsin. Satılırsa bir daha alırsın. Satılmazsa arkadaşlarına satarsın
...
Yani araştırmaz düşünmez plan yapmassan olmaz. Bizim vereceğimiz fikirler senin yaşadığın yere arkadaşlarının eksiğine öğrencilerin maddi durumlarına şehire uzaklığına sizin anladığınız konuya vs görer değişir.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ticaret
Yeni Üye28 yazı
idda oyna :D

Yerleşim Türkiye / Kocaeli
Editör5590 yazı
Yazları inşaatta çalış. Hem vucüt yaparsın hem de anormal bir para biriktirirsin !!

Parayı eline aldıktan sonra gerisini düşünürsün. Sıfırdan böyle başlanır.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye187 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Yazları inşaatta çalış. Hem vucüt yaparsın hem de anormal bir para biriktirirsin !!

Parayı eline aldıktan sonra gerisini düşünürsün. Sıfırdan böyle başlanır.

Konyada inşaat durdu be hocam. Demir emiri kesti. Demirin kat kat pahalanması inşaatçılığı durma noktasına getirdi.
Gökdelen inşaatları bile durdu. Görmüşsünüzdür muhakkak

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ticaret
Üye167 yazı
Antimerkez arkadaşım yalnız senin için değil tüm genç girişimci arkadaşlarım için diyorum finansman egitiminizi geliştirin şu anda senin yapacağın en mantıklı şey zamana yatırım yapmak. Dikkat edersen burda sorduğun sorular çok saçma yazılara baktığımda görüyorumki araştırma ruhun sıfır. Eleştirmemi kötü anlama okuduğunda ders çıkarcağını düşündüğüm için yazıyorum.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emlakçy
Yeni Üye25 yazı
ben dediğim gibi 0 dan başladığım için eksik yönüm çok ben dezavantajım standartlarımın yükse olması yani zoru görsem kimseye danışmam kendim o zorluk tan çıkmak için çalışırdım o yüzden eksik yanım çok eleştirilerede açığım kimseye o yüzden birşey diyemem ilgiler için sağolun ben sadece deneyimli olanlardan fikir alırsam en azından başlarkn çok basit hatalraı yapmam diye fikir almak için açtım fikirler güzel

Yerleşim Türkiye / Mu?la
Yeni Üye93 yazı
slm arkadasım anladıgım kadarıyla okuyorsun ve amacın okumak ve şimdiden elıne gecen parayı harcamaktansa degerlendırıp katlamak bu çok guzel mebla onemlı damlaya damlaya gol olur mısalı
bende para bırıbu sana zor ktırmeye basladım olmaz nasıl bırıktırım derken param oldu 5 mılyar ama parayı faıze yatırma 1 mılyara aylık getırı 8 10 lıra lakın hayrı olmaz dolar alp satsan o parayla daha ıyı ama ıyıtakıp edmen gerekıyor ben faıze attım dolar almadım bır yukseldı eger dolar alsaydım 2 katı kar ettım şimdiise faıze artık paramı baglamıyorum

alım satımda kar ıyı oluyor hem okuyup hemtıcaret yapmak zor olur malı bulacanda ucuza satmak içinde adam ara zor dedıgım gıbı paranı ucuzdan dolar al bankaya at yukselıncesat bunu bankların veb sıtelerındende yapabılırsın ama komısyon alıyorlar 010

baska ne dıım bende aynı calısıyorum ama paramı degerlendırmekiçin yol arıyorum

forex onerende olabılır ama sakın uzak dur guvenlı dııl benım nıyetım oydu oturdugun yerde alsatama yasal olan bişey yok ortada yapabılecegın guvenlı ortaklok yada kendı çapında al sat
ben şimdi marka bır fırma ile ortak yer acmayı dusunuyorum yerı acıp paramı ortaya koyup basında bır guvenlıadam oenek kardesım gıbı işyerı acmak kafamda bu var bnm şimdı

herkese saygılar arkadaslar herkes bırbırıne yardımcı olsun bıldıgını bılmeyene soylesın fıkır fıkırde ıyı olabılır
diyarcigköfte bayilikler verilecektir

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ymalat
Yeni Üye25 yazı
sağol kardeşim forex olayına bende girimiştim aradılar görüştükde sonra vazgeçtim başlamadım kafamda benimde altın alıp satmak filan var şu an her ay en azından bir çeyrek alırım işte birikincede katlama yoluna gidicem sağolasın

Yerleşim Türkiye / Mu?la