Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Güvenlik Sistemleri Kursu

BaşlatanakinselcukTarih02/12/2008 22:11:35Yorum50

İlk mesaj
Editör5590 yazı
Zaman zaman mailler alıyordum. Alarm setleri ve kamera sistemleri konusunda bilgi isteyen. Bu işin nasıl yapılabileceğini öğrenmek isteyen. ürünlerin nereden alınacağını soran.

Yardımcı olabildiklerime oldum. Bazıları çabuk soğudular cevap gelmedi öylece kaldı.

Dün ve bugün birer mail daha aldım. Bir süredir aklımda olan bir başlığı açtım.

Buradan kısa öz bilgiler vereceğim. Sorusu olanları cevaplamaya çalışacağım. Çok geniş bir konudur. Ürün yelpazesi çok geniştir. Fiyatları çok değişiktir.

Kamera sistemi kurmak ve alarm sistemi kurmak iki ayrı konudur. Ama bu iki sistem birleştirilebilir.

Bu iki işi yapamak için ne gerekir ? Nasıl yapılır müşteri nerede olur ? Ne kazandırır ?

Sistemde kullanılan parçaların software ve hardware özellikleri nelerdir ?

Mail yoluyla değilde buradan iletişim sağlarsak hem herkes okur hem de benim mail biraz olsun rahatlar.

İlgisi olan varsa cevaplarım elimden geldiğince . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
50 yorum
Üye107 yazı
Gereksiz yazı. İmza : akinselcuk
basari sensin...,sen basarinin icindesin., basari senin icindedir...,icindeki gucun farkina varmanin zamani geldi..beynini programla ve istediklerine sahip olabilecegini bir an bile olsun aklindan cikarma ...bunlari yaparken ilahi gucu unutma ve kendi yerini bil...dusun ve basar.dusuncenin gizemli ve esrarli tilsimi ve kesin etkisi basaridir...insanin ikinci ismi basaridir.,basarinin diyer adi ise insandir...yeterki hedefin olsun,,,hedefin varsa basari senin icindedir......hedefin yoksa hemen bir hedef bul ve bilincli bir sekilde mercek altina al ve yap, dene ,cekinme,uygula ve basar,korkma iste ve basar, tekrarla ve basar,,,bilincli israrin önunde hic bir engel duramaz ,basarilarina basari katabilirsin.......

Yerleşim Finlandiya / HelsinkiMeslek Ticaret
Üye145 yazı

selamlar solution

ben akin abiyle tanismamis olsamda yazilarini yakindan takip ettigim icin az cok nasil bir insan oldugunu tahmin edebiliyorum,buna zaten uzay feni lazim degil, bir insan burada bin dortyuz kusur yazi yazdiysa az cok kisilik kendini belli eder degil mi?

ben bu muhabbettin asil muhattabi olmasam da sana bunu yazmamin iki sebebi var .
birincisi akin abi bazi konularda ortam ne kadar gerilmis olsa da hic efendiligini ve uslubunu bozmadan her zaman yerini almistir..senin yukarida yazmis oldugun yazi karsinda ancak senin tartisma seviyene inilerek yapilabilecegi icin onu bu durumdan esirgemektir.

ben her zaman akin abiye iyi dileklerimi iletmek ,yazilarini nasil takip ettigimi, gorus ve onerilerine nasil saygi duydugumu belirtmek istemisimdir.herkes az cok orda olmaza baska yerde akin abiye yapilmis bu tur yorumlari gormustur iste bu yuzden bu adam zaten ne oldugunu biliyor hic olmazsa ben bari salata olmayayim niyetiyle kendisine bu tur mesaj gondermedim.iste ikinci sebebi ise kendimi bu yuzden kendisine borclu hissettigim icindir.

lutfen boyle fevri yazilarla cikip da kendinizi kucuk dusurmeyiniz.ben inaniyorum ki akin abi hakkinda sizin gibi dusunenler iki elin parmak sayisini gecmez
lafla peynir ekmek gemisi yurumez

Yerleşim Yngiltere / BiyerMeslek Esnaf
Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - lazermedakupunkturdiyarba
Sayın yetkili! bu kursun maliyeti, resmi prosedürü ve detayı hakında bilgi verirseniz sevinirim. selemler.
Dr.M.Ali Bars drmalibars@hotmail.com

Bu sanal bir kurs sayılır. Kurs lafı yakıştırma. Buradan bildiklerimi merak edenlere aktarmak kastettiğim.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Sayın solution ,

Gerek açtığınız iki başlıkta yazdıklarınız ve gerekse iyi ve kötü günde gönderdiğiniz özel mesajlara bakınca ruh sağlığınızla ilgili bir sıkıntınız var gibi geldi bana. Belki yanılıyorumdur. Fakat ticaret hayatıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan yazılarınızı bir arayış içinde olan ve elinde iş imkanı bulunan üyelere yazmaktasınız.

Elinizde gerçekten bir imkan var ise bile bu tarz bir yaklaşım şekliyle kimsenin ticari bağlantıya geçeceğini sanmam. İş yapma amacıyla size yazan üyelere verdiğiniz hiç bir mantıklı yazınız, cevabınız yok. Sadece ben değil size yazan diğer üyelerden de eleştiri almaktasınız.

İrtibat kurulabilecek 2 yahoo mailinden başka bir bilginizde bulunmuyor. Yurt dışı bir ticari ilişki için yeterli değil. Firmanızı yada hangi bağlantılarla vaad ettiğiniz işleri yapacaksınız bildirin. İçeriği belirsiz hangi ruhani oluşuma hizmet ettiği anlaşılamayan vaaz türü sözlerle değilde düz yazı olarak bir firmadan, web adresinden vs. kendinizi ticari olarak tanıtın.

Can sıkıntısından yazıyorsanız sonuçta yerinizin burası olmaması gerekir.

tamnland.com

Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - armagan
selamlar solution

ben akin abiyle tanismamis olsamda yazilarini yakindan takip ettigim icin az cok nasil bir insan oldugunu tahmin edebiliyorum,buna zaten uzay feni lazim degil, ..................ben inaniyorum ki akin abi hakkinda sizin gibi dusunenler iki elin parmak sayisini gecmez

İyi niyetlerin için teşekkürler. Doğrusunu istersen bu aldığım ilk ve tek tepki.

Cidden iş yapmaya çalışan üyelere hem malınızı satayım diye vaadde bulunup hemde anlam bütünlüğü olmayan cevaplar verip gizli kalmakta direnen biri için başka ne düşünmeli bilemiyorum doğrusu.

Karşılığı olmayan ticari yazılar yazan başka üyelerde var sitede ama en azından dalga geçer izlenimi yaratmıyorlar.

Belki kendilerini yokluyorlar, yazdıkları bu yazı onlarda belki bir motivasyon yaratıyor, bir amaç içeriyor sonuçta ama bu kardeşimiz ciddi muhataplarına vaadleriyle hiç örtüşmeyen alay eder gibi cevaplar yazmakta ısrar ediyor.

Sanıyorum mail adresine yazanlara da ticari olmayan başka amaçlara hizmet eden cevaplar verecek vaazlar sürecek , tahminim böyle.....
tamnland.com

Üye107 yazı
Gereksiz yazı.

İmza: Akinselcuk
basari sensin...,sen basarinin icindesin., basari senin icindedir...,icindeki gucun farkina varmanin zamani geldi..beynini programla ve istediklerine sahip olabilecegini bir an bile olsun aklindan cikarma ...bunlari yaparken ilahi gucu unutma ve kendi yerini bil...dusun ve basar.dusuncenin gizemli ve esrarli tilsimi ve kesin etkisi basaridir...insanin ikinci ismi basaridir.,basarinin diyer adi ise insandir...yeterki hedefin olsun,,,hedefin varsa basari senin icindedir......hedefin yoksa hemen bir hedef bul ve bilincli bir sekilde mercek altina al ve yap, dene ,cekinme,uygula ve basar,korkma iste ve basar, tekrarla ve basar,,,bilincli israrin önunde hic bir engel duramaz ,basarilarina basari katabilirsin.......

Yerleşim Finlandiya / HelsinkiMeslek Ticaret
Yeni Üye24 yazı
Merhaba akın bey

Bu konuyu açtıgınız için size teşekkür ediyorum. Benim bir kaç sorum olucak

Bu iki işi yapmak için hangi donanım, yazılım ve bilgiLer gereklidir ? Malzemeleri uygun bir fiyata nasıl temin edebiliriz?
Ben firmalara, yeni açılan magazalara vs.lere kamera sistemleri takmak istiyorum
Hatta dükkan dükkan dolaşıp yaptıgım işin pazarlamasını yapmayı düşünüyorum
Şuanda kamera sistemleri olmayan binlerce dükkan var istanbulda günde bir kişi bile bulsam
bu işten oldukça kar edebilirim diye düşünüyorum..

Öncelikle kamera sistemleri takan bir firmada işe girmeyi düşünüyorum aslında biraz bilgi almak amaçlı

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Editör5590 yazı
Sayın SenSation,

Öncelikle işe girmek istiyorsan Anadolu yakasında Öncü güvenlik ve Elektromaks firmaları var. Avrupa yakasında da 3M markasıyla Furkan elektronik var. Bunların dışında Perpa kırmızı blok 7. katta birçok başka firma var.

Google da güvenlik , kamera , alarm sistemleri diyerek arama yap. Sayısız firmaya ulaşırsın.

Şu dönemde seni işe alacak bir güvenlik firması bulabileceğine çok fazla ihtimal vermiyorum. Kritik bir konuda elemansız kalmış olmalılar ki seni işe alsınlar. Ayrıca teknik bir vasıf ya da ciddi tecrübe isterler. Çok da para vermezler. Büyük firmalar için, bu işten para kazanmanın en önemli kriterlerinden biri de elemanı sömürmek zor durumundan faydalanmak şeklindedir.

Ucuz malzemeyi Mersinde Han elektronikten ( Perpada da yerleri var ) temin edebilirsin. Balitech markası ile piyasada bulunmaktalar.

Kredi kartı ile internetten sipariş verir adresine ürünlerin gelmesini sağlayabilirsin, ama sen zaten İstanbulda olduğun için gidip aladabilirsin.

Ancak eğer aklında bir müşteri varsa ben sana gereken sistem bilgilerini buradan verebilirim. Fakat bir chat sayfası gibi eş zamanlı bilgi akışı olmayacağını hesaba katman gerekir. Bilgileri buradan verelim ki herkes okuyabilsin.

tamnland.com

Editör5590 yazı
4 kameralık basit bir sistem için gerekli malzeme ;

4 adet kamera , 1 adet kamera güç kaynağı , 1 adet PC kamera kartı , gerektiği kadar CCTV kablosu , 8 adet BNC soket ve 4 adet kamera güç soketi gereklidir.

Her PC kamera kartının bir yazılımı olur. Kart önce PC ye takılır. Hardware olarak tanıtılır. Driverleri yüklenir ve görüntü izleme programı yüklenir.

Kameralar istenen yerlere takılır. Her kameradan PC ye kablo çekilir. CCTV kablosunun her iki ucuna da BNC soket takılır. CCTV kablosu içindeki enerji hatları PC tarafında adaptöre , kamera tarafına da güç soketi bağlanır. Soketler yerlerine takılıp adaptör fişe takıldığında sistem çalışır.

Bu işlemleri yaparken karşınıza sizin becerinize bağlı olarak binbir çeşit sorun çıkar. Detayları sizden gelen sorulara göre anlatmaya devam edelim.
tamnland.com

Editör5590 yazı
Kamera kartlarının 4 kanal olanları 25 frames , 50 frames ve 100 frames olarak çeşitlere ayrılır. Kamera kartı alırken kanal başına düşen frames sayısına göre para ödenir. Bu konuda aldatmaca çoktur. Ucuz kartın mutlaka bir eksiği vardır.

İnsan gözü saniyede 16 framestan azını artık seçmeye başlar. Yani kanal başına 16 framestan yukarı kartları almak gerekir. Portlarda, PC de bir yavaşlatmanında olacağını hesaba katarak kanal başına 25 frames ın altına inmemek gerekir.

Özetle 4 kanal 25 frames bir kart kanal başına 6,25 frames düşüreceğinden görüntüler akıcı değildir. 4 kanal katın 100 frames şeçilmesi gerekir.
tamnland.com

Editör5590 yazı
Karahan şunları sormuş ;
..........işin teknik kısmına çok da uzak sayılmam. en azından kolay öğrenebileceğimi sanıyorum. bu konuda sayısız kaynak bulabilirim. asıl kafama takılan şey; sektörün durumu. acaba karlılığı ne durumda? emek vererek çalışan karşılığını gerçekten alabilir mi?........
.......bir de müşteri portföyünü nasıl elde ediyorsunuz? referans üzerine mi oluyor genellikle? yoksa randevu alıp yüz yüze görüşmeler mi yapıyorsunuz? görüştüğünüz firmaların ne kadarı geri dönüş yapıyor?...........
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
tamnland.com

Editör5590 yazı
Birinci soru sektörün durumu;

Uzun vadeli, yatırım yaparak sürekli uğraşılacak bir iş kolu olarak görmek küçük işletmeciler için uygun değil. Uzun vadeli iş olabilmesi için montajın yanısıra tedarikçi konumunda da olabilmelisiniz. Yani kısacası Çin den ithalat yapıyor olmalısınız. Kendinize ait bir marka tescil ettirip Çindeki bir kaç fabrikaya sipariş vermeli ve bu ürünleri Türkiye geneline pazarlayacak internet ve diğer reklam kaynaklarını kullanabilmelisiniz. Devletin büyük ihalelerine girip diğer tedarikçi konumundaki firmalarla kapışmalısınız. bakanlıkta kulis gücünüz olmalı vs. vs. vs.

Ama kısa vadede az bir semaye gücü ile mesela bir kredi kartının boş limiti kadar bir güç ile iş alıp para kazanabilinir. 8 kameralık bir okul sistemi en az ama düzgün çalışan 1000 YTL lik bir maliyet çıkarır karşınıza.
8 kamera, 1 PC kartı, güç kaynağı, kablo ve diğer yan giderler. ( soketler, vida, dübel, araç yakıtı, yemek, birkaç yevmiye vs. )

Bu 1000 YTL lik maliyeti en az 1500 en çok 3000 YTL ye satabilmek mümkündür. Çok uygun bir zemin bulur uzaktaki bir ihtiyaç sahibine denk gelirseniz bu maliyetten daha çok parada çıkarabilirsiniz. Önemli olan sistemi düzgünce kurup görüntüyü verebilmektir. İşi ne kadar kısa sürede yapıp bitirir ve görüntüyü verebilirseniz o kadar sihir etkisi yapar.

Sonuç alarak bu işin çok karlı yapılabilmesi de , az bir kazançla günü kurtarması da mümkündür. Resmi daire işleri şahışlara göre daha kazançlı işlerdir. İhaleleri takip etmek ve şartnamelere uyabilmek gerekir.

Dükkana teşhire alet edavata elemana çok fazla yatırım yaparsanız kazanç geri dönüşü zor olur. En az masrafla tatlı işler yakalama peşinde koşmalı ele fazladan para geçtiğinde bir kısmıyla yatırıma gidilmelidir.

Maaşlı eleman çalıştırmaktan çok iş başı yevmiye ödenen elemanlarla irtibatlı olmak daha iyi sonuç verecektir.

Dükkan yeri çok önemli değildir. Bu tür işler aranıp bulunur ve müşteri ile yerinde görüşülür. Ama verilecek bir büro adresi olmalıdır.

tamnland.com

Editör5590 yazı
İkinci soru ;

Müşteri fortföyü nasıl oluşuyor ?

Başlangıçta bir kaç iş yapmalı bunlardan müşterilerin memnun kalmasını sağlamalısınız. İş size gelmeli, sizin bulduğunuz işin bile sizi tercih eder hale gelmesini sağlamanın bir yolunu keşfetmelisiniz !! Kimseden zorla, ısrar ederek, ucuz fiyat vaadiyle, ve benzeri yollarla iş almamalısınız.

Başlangıçta bu işi yaptığınızı kendi çevrenize duyurmalısınız. Girip çıkabileceğiniz her ortama çay içmeye ziyarete gitmelisiniz. Sohbet etmeli doğal olmalı ve bu işlerden bahsetmelisiniz. Mutlaka bir iş çıkar. Cebinize para kalacağını hissedemediğiniz hiç bir işe hiç bir şartla girmeyiniz
tamnland.com

Editör5590 yazı
Eşine dostuna sizi önerecek, biz yaptırdık memnunuz diyebilecek müşterilere bilhassa önem vermeli ama sırf referans olacak diye cebinizden harcamalar yapmamalı ekmeğin bu işden kazanıldığını kişilere hissettirmelisiniz. Genede bazı müşteriler hatta yakın dostlar sizden ekstralar isteyecektir. Gönüllerini bir şekilde yapın ama para harcamamaya özen gösterin bunun dengesini kurmaya çalışın.

Bazı işler sizi üzecektir. Bunlara katlanmalı kimsenin gönlünü kaybetmemelisiniz. Onlara cebinize birşey kalmayınca bu işi yapmanın anlamı olmadığını uygun dillerle başkalarının da yanında anlatmaya çalışın sonuç değişmez ama bu tarz kişilerin ister istemez kendini sorgulamasına vesile olursunuz.

Bu iş kolunda iş işi getirir. Başlattınız ve becerebildinizse arkası gelir. Aynı müşteriye iş yapmaya yıl içinde devam edersiniz. 6 ayın içinde 20 - 30 müşteriye sahip olursunuz.

Alacaklarınızı çok sıkı takip etmelisiniz. Her şeyi not almalı hesabı şaşırmamalısınız. Ödeme günü geleni gününde aramalı veya yerinde ziyaret etmelisiniz. Ödemeler geçikebilir. Buna hazırlıklı olmalı ama alacağınızın takibinde gevşeklik yapmamalısınız. Bugün ödememiz vardı diye sizi arayan olmaz ama hazırlığını yapmış bekleyen müşteri çok olur. Gününde gitmeyince kimse parayı kenara koyup gelince veririm de demez.

Belediyelerin resmi kurumların ihalelerini takip edin. Altından kalkabileceğiniz işlere teklif verin. Bir çok resmi ihaleye girebilmek için şirket olmak gerekir. İşe başlarken ya şirket olun ya da bu ihalelere girebileceğiniz bir arkadaş şirket bulun.

Bu işte müşteri fortföyü, sosyal yaklaşımla bulunan ve büyüyen bir kitledir. Reklamlar mailler sms ler çok fazla iş görmez. Boşuna masraflara girmeyin. Bir kartvizit bir antetli kağıt yeterlidir.

Broşür katalog tipi şeyler zaten tedarikçi firmalardan gelir. Kendinize el ilanları broşürler kataloglar bastırmanıza gerek yoktur.
tamnland.com

Yeni Üye26 yazı
Ben sektöre uzak sayılmam aslında bilgim ve becerimde bu işi kıvıracak kadar da var açıkcası yazınızı ilgiyle okudum. Ankara'da yaşıyorum bilişim sektöründe uzun zamandır çalıştım bu aralar, (Kriz nedeni ile ne kadar doğru bilmiyorum ama) artık kendi işimi yapma zamanı geldi diye düşünüyorum. Uzun zamandır da sektör araştırması yapıyordum ama en iyisi kendi bildiğin işi yapmak dedim ve güvenlik sistemleri, ticari yazılım, server kurulumu, teknik servis olarak sanayi bölgesinde bir ofis tutup işe koyulmayı düşünüyorum bahsi geçen işlerle ilgili bilgim ve deneyimim var. Ancak daha önce hiç ticaret yapmadığım için prosedürü bilmiyorum nasıl bi şirket açmalıyım şahıs mı ltd mi. Şahıs yeterli olursa ne farklı iş kollarıda yapabilirmiyim maliyeti ne olur vergi yükü vs.. Konularda bilginizi paylaşırsanız sevinirim.. Saygılar.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye992 yazı
benim merak ettigim konu budur.
is yerine konulan bir alarm sistemi calmaya basladimi mobil telefonunuza geliyo ve en yakin da internete girerek dukkaninizin alarmve camaraya girebilib dukkanin icini gorebiliyosunuz.bu en son gelisme buralarda.
benim dukkandaki cok yaygin bir sey bir kamara iki sensor bir central ve bir kod kutusu ve bir mandodan itibaren.sayet alarm caldimi camara calisiyo diger sehrin ucundaki bir ofisteki yetkililer camara goruntusu yapiyo,sayet icerde kisi varsa ozek sifre soruyo cevap dogru degilse en yakin polise bildiriyo,sayet icerde kimse yoksa ,gozukmuyosa tel acip bildiriyolar,istersen onlar gelip bir goz atabilirler, alet fiatlari 99€ bir sefer ve birde 15 € aylik odeme aliyolar.bildigim centralin icinde mobil tel karti bulundugu..guzel ve yaygin oldumu guzel bir meslek anlayana.

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Editör5590 yazı
Bir ortak bulup LTD şirket açabilirsin. Çünkü Ltd. en az 2 kişi ile kurulabilir. Ortak göstermelik de olabilir mesela payı 10.000 de bir olabilir. Bir Ltd. şirket 600 - 1000 YTL arasına bir günde kurulur. AŞ. kurmak için daha fazla kişi gerekir ayrıca kurulumu ve işletimi zordur. Büyük firmalara uygundur. Eğer adına bir şahış firması kurmak istersen ortağa ihtiyaç yoktur. 350 - 500 YTL ye mal olur. Her türlü şirketi sonradan kapatmak zordur kapatması bir kaç yıl alır. Sorumluluklar sürer. Ama sahış firması bir günde kapanır, müteakip yılki beyannamelerde muhasebeci tarafından maliyeye verilirse geride hiç bir sorumluluğu da kalmaz.

Kamera güvenlik işi yapmak için şu aralar sahış firmasını tercih etmek tavsiye edilir. Şirket olmanın sana zerre getirisi olmaz. Dükkan ve ekipman işini de düşük tutmakta fayda var. Çünkü 2000 YTL kirası olan şatafatlı bir dükkan ile 250YTL kirası olan mütevazi bir dükkanın iş hacmi bakımından hiç bir farkı olmaz.
tamnland.com

Üye992 yazı
syn selcuk akin bu kamara guvenlik sistemlerini ,alarmli bir sekilde yapan sirketler genis capli yani bir sehri kapsayacak sekilde yapan sirketler varmi.

Editör5590 yazı
Evet var. Şu aralar Türkiyede her şehre her yeri gözetleyen yüksek çözünürlüklü kameralar takan firmalar var. İhaleyle alıp yapıyorlar.

Kamera ve alarm sistemi iki ayrı sistemdir. Fakat birleştirilip bağlantılı çalışması mümkündür. Bizim ülkede alarm sistemleri genellikle bireysel kullanılır. İzleme merkezi diye bir yeni oluşum var. Yıllık abone olunuyor. kameranızı değilde alarmınızı tel hattı üzerinden takip ediyor. Şifresiz bir alarm çalarsa araştırıyor. Gerekirse polisi arıyor. Ya da yaşlı birinin yaşadığı evde uzun süre hareketsiz ortamları takip edip ilgilileri uyarıyor. Bu tür merkezlerin büyükleri bu işi kamera ilede entegre edebiliyor hizmetine onuda sokuyor ama aylığı epey pahalı. İş yerlerini merkezden kameralı alarmlı takip ediyor ama bu işi uzaktan yapmaktansa iş yerine gidip ekibini koyuyor. Bunlar hep İstanbulda , diğer illerde pek kapsamlı değiller.
tamnland.com

Üye683 yazı
Geçenlerde bir yerlerden mail gelmiş.
Kalem kameradan söz ediyor.
8 GB hafız var, flashdisk olarak da kullanılıyor demişler.
69 YTL.
Nasıl bir şey?
Gerçek mi?
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk
Editör5590 yazı
Gerçektir. Çok enteresan mallar çıkıyor son dönemlerde piyasaya
tamnland.com

Editör5590 yazı
Laptop için çıktı mesela 100 lira tek kamera , adaptör ve kamera üniti. Eskiden laptopa kamera bağlamak pahalı işti 600 - 700 YTL gibi...
tamnland.com

Üye683 yazı
Sizden aldığım teyitle o kalem biçimli olanlardan alayım bari bir tane.
18 saat sesli çekim yaptığını yazmışlar.
600 liraya kamera almaktan iyidir.

Üye992 yazı
peki bu kamarali internet uzerinden bakilabilen kamarali sistem nasil acaba

Editör5590 yazı
İnternete bağlanan her makina bir IP numarası alır. Kameranın bağlı olduğu bilgisayar veya DVR cihazının kamera portları modemden açılır. Kameradan uzaktaki bir yerden tarayıcının explorer veya başka bir tarayıcının adres çubuğuna makinanın bilinen IP si yazıldığında kamera görüntüleri izlenir.
tamnland.com

Üye683 yazı
2009 yılının tüm hayırlara vesile olmasını, düşüncelerinizin pratiğe dönüşmesini diliyorum.

Editör5590 yazı
Amin. Ama herkes için amin.
tamnland.com

Üye2659 yazı
Sayın editörüm bu işi bir kurs mahiyetinde biryerde açıp istekli arkadaşlara öğretseniz hem arkadaşları meslek sahibi yapma adına hemde kendi işini kurmak isteyenlere çok yardımcı olursunuz Bunu bir fikir olarak düşünmeniz dileğiyle SAYGILARIMLA
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama