işinizi bırakmadan e ticaret yapabilirsiniz. Sadece web sitesi üzerine yönelmeyin. Bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama 50.000 üstü varsayıp konuşmaya başlayacağım.
İlk olarak tabi ki web sitenizi kuruyorsunuz, sanal pos ve kargo şirketinizi hallediyorsunuz.
Piyasada giden malların analizlerini iyi yapmanız gerekiyor. Her yeri takip edin biz bir e ticaret işine danışmanlık yapmadan önce garanti gidecek ne ürün var, dünyada ne gidiyor, çinde en ucuz ne üretiliyor, Türkiye'de hangi üreticiye yaptırıp daha ucuza getirtebiliriz bunları düşünüyoruz. Sizede aynısını tavsiye ederim.
İşe pekte yabancı olmadığınız için google merchant, facebook marketing olaylarını biliyorsunuz. Buralarda yer almaya çalışın.
Benim tavsiyem takı, kozmetik üzerine bir butik kurmanız. Hem instagram, hem web sitesi, hem twitter, hemde facebook üzerinden aktif şekilde yürütmeniz.
Ben çalıştığım kişilere ilk etapta şunu söylerim. "Reklam gideri hayal ettiğiniz rakamdan daha uçuk olacak, ancak getirisi daha fazla olacak. Agresif reklama yöneliyoruz..." Kullanıcıları artık sizi görmekten bıkar hale getirmeniz lazım.
Web sitesi işlemlerini hallettikten sonra bir adet butik hesabına çevirilecek hesap almalısınız. Tavsiyem instagram alıp bu hesap üzerinden çekilişler ile facebook ve twitter hesaplarınızı da kasmanız. Ayrıca farklı sayfalara reklam verin. Reklamlarınızı çekiliş yoluyla vermeyin %80'i alışveriş yapmayan boş takipçi kitlesi gelecektir. Bu kitle genelde pasiftir ve çekilişten sonra unf yaparlar.
Whatsapp businnes numarası alıp pc ye kurmalısınız. Müşterinin her zaman haklı olduğunu, internet alışverişlerinde daha fazla güven sağlamanız ve anında destek vermeniz gerektiğini unutmayın. Kargodan şikayetçimi müşteriniz. Ürünü değiştirin özür olarak ucuz bir şey yollayın. Cömert davranırsanız tavsiyeler ve güvenilirlik artacaktır.
Organik 30.000 takipçili bir butik hesabın bu şekilde çalışmayla aylık getirisi 12-15 bin arasında. Bunun altındaysanız hata aramaya başlayın.
Youtube harici her yere reklam verin ve reklam bütçesinden kesinlikle kısmayın.
Verebileceğim tavsiyeler bu kadar. Umarım yardımcı olmuştur.
E ticaret işini oturttuktan sonra işinizden istifa edin. Çünkü büyüme yakaladığınızda ikisini aynı anda idare edemezsiniz.
Son olarak şunu ekleyeceğim.
E ticaret rahat ve kolay gibi görünebilir ancak hiçte düşündüğünüz gibi değil. İş sizin işiniz olduğu için kendi işinizin amelesisiniz. Kesinlikle en çok çalışan her zaman eleman dahi tutsanız siz olacaksınız. Tatili, gezmeyi, kendinize zaman ayırmayı uzunca bir süre unutabilirsiniz. Laptop bir organınız gibi düşünmeye başlayacaksınız.
Danışmanlık işi almıyorum. Tamamen doluyum. Özel mesajdan yardımcı olamam verebileceğim tavsiyeler bunlar ile sınırlıdır.
İnstagram butik ve e-ticaret danışmanılığı.