Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Otomobil Üzerine Kendimi Hangi Alanda Eğiteyim

BaşlatantugiacarTarih09/06/2019 10:08:32Yorum2

İlk mesaj
Üye100 yazı
Herkese merhaba,

Uzun yıllar hizmet eğlence sektöründe yöneticilik yaptıksan sonra haksız bir şekilde işimden oldum ve 4 yıl işsiz kaldım. Bu süre sonunda otomobil sektöründe olan bir akrabam ile oto alım satım işi yapmaya karar verdik. Ama sermaye sizden olmayınca sıkıntılar oluyor. Yine de bu süre içerisinde otomobil sektörünün fırsatlar barındırdığını ve bu sektörde birşeyler yapmam gerektiğinin farkına vardım.

Oto alım satımı sermayem olmadığı için kendim yapamıyorum. Paradan ziya de bilgi ile birşeyler yapmam gerekli. Şu anda aklıma iki alternatif geliyor
1-Otomatik şanzuman tamiri öğrenmek
2- Ecu ve beyin tamiri öğrenmek

Bunları öğrenmek çok kolay değil hele ki 38 yaşından sonra. Ama birşey yapma hırsım ve arzum var. Öğrenme yeteneğim iyi. Elektrik okuduğum için elektrik ve kısmen elektronik bilgi var.
Sizce bunlardan hangisine yönelmeliyim? Nasıl öğrenebilirim? Ne kadar sürede öğrenebilirim? ya da bunlar harici otomobil sektöründe kendimi geliştireceğim bir alan önerir misiniz?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Üye262 yazı
Selam kardeşim. Bu azmin ve birşeyler yapma ve özellikle öğrenme çaban takdire şayan. Benim bu konudaki nacizane tavsiyem araçlar için yazılımsal konularla ilgilenmen. Mesela ses ile komut verip çalışan sistemler, ya da yakıtı düşürecek yazılımlar veya performansı artı yönde etkileyecek ürünler gibi. Bunun çeşidini çoğaltabiliriz. En önemli nokta iki tanedir Birincisi fiyatı makul olacak ikincisi ve en önemlisi de piyasa da olmayacak. Piyasa da olmayan bir şeyi bulmak için akıl lazım o da sende var görünüyor çünkü meraklısın. Fakat buldum diye heyecanlanacağın bir şeyi mutlaka iyi araştır. Baktın ki hakikaten yok o zaman sağlam adımlarla ve özellikle patentini ve kişisel haklarını koruma ve garantiye aldıktan sonra bir yerlerle görüş. Allah hayırlısını nasip etsin. Benim bu konuda bir Fikrim var .ama bende parası olmayıp çok fikri olanlardanım :) saygılarımla

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret
Üye100 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - lehat
Selam kardeşim. Bu azmin ve birşeyler yapma ve özellikle öğrenme çaban takdire şayan. Benim bu konudaki nacizane tavsiyem araçlar için yazılımsal konularla ilgilenmen. Mesela ses ile komut verip çalışan sistemler, ya da yakıtı düşürecek yazılımlar veya performansı artı yönde etkileyecek ürünler gibi. Bunun çeşidini çoğaltabiliriz. En önemli nokta iki tanedir Birincisi fiyatı makul olacak ikincisi ve en önemlisi de piyasa da olmayacak. Piyasa da olmayan bir şeyi bulmak için akıl lazım o da sende var görünüyor çünkü meraklısın. Fakat buldum diye heyecanlanacağın bir şeyi mutlaka iyi araştır. Baktın ki hakikaten yok o zaman sağlam adımlarla ve özellikle patentini ve kişisel haklarını koruma ve garantiye aldıktan sonra bir yerlerle görüş. Allah hayırlısını nasip etsin. Benim bu konuda bir Fikrim var .ama bende parası olmayıp çok fikri olanlardanım :) saygılarımla

Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi dikkate alıp araştırmaya başlıyorum. Fikrinize gelince maalesef ülkede durum böyle ama ben parayı bulursam fikirlere de öncelik vereceğim :))

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er