Ana içeriğe geç

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık - Özel

Gıda Toptancılığı Hakkında Yardım Lütfen?

BaşlatanbrkksknnTarih24/08/2018 13:18:28Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Merhaba arkadaşlar.

Güvenerek yıllardır tüm paylaşımlarını okuduğum foruma bir mesajda ben atayım istedim.

Pek yakında gıda toptancılığı işine girmeyi hedefliyorum. Kosgeb'le görüşme yapacağım sonrasında araçtı depoydu onlarla uğraşacağım. Market bakkal çevrem yok ancak toptancı çevrem var. E tabikide onlardan farklı ürünler satmam gerek. Nasıl ve ne satabilirim ? Bu sektör hakkında nasıl tüyolar bilgiler verirsiniz ? Nelere dikkat etmeliyim ? Kar marjı nasıl hesaplanır ? vb. sizinde bu yazdıklarım haricinde tecrübelerinize dayanarak paylaşmak istediğiniz farklı bir bilgi varsa lütfen çekinmeyiniz.

Yerleşim Türkiye / EskişehirMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye2 yazı
Kuru kayısı ihtiyacınız olursa tedarik edebilirim Malatya'da yaşıyorum
Cml dnmz

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Ticaret
Yeni Üye5 yazı
Aydında Kuru incir işletmemiz var . İncir konusunda yardımcı oluruz mail atmanız yeterli

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye37 yazı

Adam destek istemiş gelen cevaplar hemen "satiim abi " olmuş :))))
Kardeşim öncelikle başlamadan önce piyasanı iyi araştır. Bu işi yapan insanlarla görüş yaşadıkları en büyük sorunlar neler oluyor onları öğrenmekte fayda olacaktır. Ben markalara danışmanlık yaptığım için tecrübelerimden faydalanarak şunu önerebilirim;
- kaliteli ve uygun fiyat araştırması üzerinde yoğunlar tüketici daima bunu bekler
- Ödeme ve vadelendirme konularına odaklan
- Kriz dönemleri birçok fırsat yaratır bu sebeple uygun fiyata ürün bulma şansın yüksek olabilir
- uzun ömürlü ürünleri depolamaya çalışman riskini azaltır
- İşbirlikleri büyümeni sağlayabilir bu sepeble bazı mallerı bulduğunda yakın gördüğün toptancılarla büyük kapasiteli mallerı birlikte tedarik edebilirsin
- Mevzuaatları iyi incele 3 ay içinde yaşanacak kdv indirimi veya ithal teşvik vb devlet destekleri bu dönemde elindeki malı maliyet açısından riske atmasın. Dorğu ürün seçmeye odaklanmalısın
- Reklamla ne kadar ilgilisiniz bilemem ama web siteleri, e ticaret platformlarına da agırlık vererek uzak müşterilerle bağlantı kurabilirsin.
-Dış pazarlar ve ihracat yapmak konularına da odaklanabilirsiniz.
Başarılar diliyorum.

Bir fikre mi ihtiyacın var? Veya başarılı olmak ve değer görmek istiyorsan görüşelim.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye75 yazı
Kolay gelsin öncelikle.Toptancılık için ne satmak istediğin önemli.Hazır gıdalar mı,bozulabilen ürünler mi ? İçecek grubu mu ? Kendi sektörüm için konuşayım süt sektörün de müşteri bulup satış ağı oluşturman gerekiyor öncelikle pazarcılar ve marketler.Sonrasın da ürünleri ucuza ve kaliteli bulabilmene bağlı.Örneğin coca cola bayiisi olmak için iyi paran ve referansın olmalı ama bu sektör de bi kaç yerden başlayıp yapabilirsin.

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Gyda
Yeni Üye2 yazı
Zeytin zamanı yağ toplayıp paketleyip satabilirmişim . Marka başvurusundan başka yapmam gereken bişe
Şirket kurmak gereklimi
2704

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye2 yazı
Zeytin zamanı yağ toplayıp paketleyip satabilirmişim . Marka başvurusundan başka yapmam gereken bişe
Şirket kurmak gereklimi
2704

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Elektrik / Elektronik