Pastanede Lahmacun Yer Miydiniz? - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Pastanede Lahmacun Yer Miydiniz?


Hayaller
Yeni Üye

Toplam 15 yazı
03/01/2018 :  22:25:00 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Arkadaşlar merhaba başlık biraz garip gelebilir size lakin sormak istediğim soru tamda başlığa benzer bir durum. Bir süredir gündüzleri börek simit ve poğaça çeşitleri ile kahvaltı , kahvaltı saati gecincede yaş pasta kuru pasta ve tatlı çeşitlerinin satılacağı bir işletme planlamaları yapıyorum . Bir börekçi değil çünkü klasik bir börekçi akşam saat 6:30 da su böreği satamaz bir pastane değil çünkü pastane sabah 8 de kahvaltı menüsü satamaz. Ama satış yapamayacağı saatlerde de dükkan kirası ve bilimum giderler devam eder.

Sormak istediğim şu ki yukarıda anlattığım işletme tarzı Ankara Kızılay gibi bir yerde acilmadiysa saat 4 te masaları dolu servis görevlisi de siparişleri yetiştirmek için ugrasmayacaktir .

Konseptimizi bir pastane den bir börekçi den bir cafeden çıkarıp HAMUR üzerine bir modele geçiş yapıp insanların öğle yemeklerinede uzanmak nasıl bir fikir ?

Öğleden sonra pizza lahmacun ve kıymalı kaşarlı vs pide çeşitleri ve mantı sunumu yapmak sizce nasıl bir fikir ? Dışardan pastane gibi gorunursek bu çok absurd karşılanabilir ancak marka ismi ve işletme dekoru hamura yönelik olursa belki insanları öğle yemeğine de cekebilirim böylelikle dükkanın etinden sütünden ve derisinden bile faydalanilmis olur ciro artar ve en önemlisi dukkanimin yoğun olmayacağı saatlerde içeri hesapta olmayan insanları sokarak reyonumu sergilemiş olurum içecek satislarimda artar ve en önemlisi yemekten sonra tatlı yemek isteyen musterilerime hem tatlı satışı gerçekleştirmiş olurum hemde beğeni kazanabilirsem bundan sonra öğle yemeği için yolları dusmese bile tatlı almak için yolları dukkanima düşecektir diye düşünüyorum

Burda korktuğum tek şey insanların işletmeyi pastane gibi algılayıp bu nasıl pastane pizza satıyor kaşarlı pide satıyor demesidir konsepti hamura yöneltebilir insanların zihninde hamur işi bu dükkanda yenir mantığını oturtabilirsem faydalı olacaktır diye düşünüyorum

Sizce mantıklı bir adimmi olur ? Klasik bir börekçi bir pastane gibi olmayacak zaten kahvaltı için hamur işlerinin envayi çeşidini zaten koyucam sac böreklerine kadar koyucam pide ve pizza öğle yemeği için siritirmi? Mantı siritmiyor çünkü ben daha önce sık sık gittim borekcilerde mantı yemeye

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Diğer
doksan
Yeni Üye

Toplam 94 yazı
04/01/2018 :  08:27:55  Alıntı
Sabah 06:00 da kılıç börek salonu, 12:00 de kılıç lahmacun olarak yap tabelayı. Saatler geldiğinde değiştir, reklamcı ona göre birşey ayarlasın, şipşak değiştirebil

Yerleşim : / Tekirdağ  |  Meslek : Turizm
onka
Yeni Üye

Toplam 26 yazı
04/01/2018 :  14:06:37  Alıntı
Adı lahmacun olursa yemem.. Daha küçük şekilde servis yapılır, pizza vb bir isimle menüde yer alırsa açşam yiyebilirim. Ama bu pizza vb isimli yemeği yemek için özellikle o pastaneye gitmem...

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İthalat / İhracat
tablom
Üye

Toplam 518 yazı
04/01/2018 :  14:25:49 Yazarın websitesine git Website   Alıntı


Benim çevremdeki gözlemlerimde herşeyi birden yapmaya çalışan mekanların başarısız olduğu yönünde.
Bu gözlemlerim İstanbul'da belli bir çevre için geçerli olup, ne kadar genelleme yapılır bilemem.
Ama ben kendi adıma dışarıda yemek yiyeceğim zaman kendi alanında iyi olan yerleri tercih ederim genellikle.
Yani bir pastanede pizza yemem, veya bir kebapçıda sulu yemek, sulu yemek satan bir lokantada döner tercihim olmaz.
Ancak sizin de belirttiğiniz gibi HAMUR üzerine tüm herşeyin en iyi yapıldığı bir işletme görüntüsü vermek bu noktada bir çok yaklaşımı değiştirebilir.
Tabii bu konsept için iç dizaynınızdan isme, menülerinizden tabelanıza kadar akkıllıca ve profesyonel olarak hazırlanılması gerektiği en büyük gerçek.
Profesyonel bir içi mimar ve reklam ajansı ile başarılı olabilecek bir konsept olabilir.
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Sanatçı
dagitim_19
Yeni Üye

Toplam 61 yazı
04/01/2018 :  22:19:59  Alıntı
pastane biraz daha farklı bir konsept lahmacun olmaz asla yemem.

fakat pizza yiyebilirim
bul sat
al sat
çal sat

(yahudi atasözü)

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Medya
ikare
Üye

Toplam 407 yazı
05/01/2018 :  01:45:06  Alıntı
düşündüğünüz yer ankaranın neresi bilmiyorum ancak ankara da necatibeyin girişinde hacıbaba diye bi kahveci vardı. tabelda kahve kuruyemiş yazardı ancak içerde pizza tavuk ızgara çeşitleri vs. satardı... çorba yada lahmacun satmıyordu ama...
yada istanbulda gerek eski başkanın Saray Muhallebicisinde de bezer menüler vardır. çorba da içtiğimi hatırlıyorum... yada seyidoğlu mu ne öyle bi baklavacı vardı. orası da benzer şekilde idi...

kısaca hamur üzerine bi mekan konsepti belirlerseniz sabah börek simit poğaca öğleden sonrası pide vs. (lahmacun değil ama) çok da absürt durmaz sanırım....
yada cafe ve ızgara çeşitleri gibi bir yer...

bahsettiğim hacıbaba her zaman hayalimdeki işletme olmuştur benim...
Finans
Yönetim
Denetim
Kredi Derecelendirme
Kurumsal Yönetim

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Danışmanlık
gulzadeofficial

Yeni Üye

Toplam 29 yazı
05/01/2018 :  08:17:16  Alıntı
Kusura bakma ama Lahmacun nedir bu mudur iş modeli bu mudur konsept . Biraz daha yaratıcı olmanı tavsiye ederim . Lahmacun yerine yaş pasta konseptini değiştirip tasarıma ağırlık verip uzmanlaşmanı tavsiye ederim. Mümkünse instagramdan yaş pasta modellerine bakabilirsin . Umarım başarılı olursun . Kolay gelsin .

Yerleşim : Türkiye / Alanya  |  Meslek : Emekli
Hayaller
Yeni Üye

Toplam 15 yazı
05/01/2018 :  13:34:32  Alıntı
Arkadaşlar başlık biraz ilginç olsun diye böyle koydum lahmacuna nedir bu tepki :) hayır pide oluyoda lahmacun niye olmuyor :)

Test etmeye çalıştığım şey tamda buydu aslında insanlar pastane yada börekçi kafasından çıkıp hamur konseptine alisabilir mi buna hazırlar mi acaba diye hazır degilmisiz sağolun :)

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Diğer
tablom
Üye

Toplam 518 yazı
05/01/2018 :  14:28:13 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Hayaller: çok güzel bir test yöntemi :)
Hemen sonucunu verdi tebrik ederim.
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Sanatçı
tcoalngsau
Üye

Toplam 229 yazı
05/01/2018 :  14:58:42  Alıntı
bence bahsettiğiniz karma iş ilk açılışta değilde sonradan entegre edilerek olursa başarıya ulaşır gibime geliyor..Örneğin iyi bir börekçi olursunuz bir kaç yıl sonra ufaktan öğle ve akşam menülerinize ekleme yapar beğenilere göre zamanla mantı,börek,kahvaltı,gözleme,yaş pasta v.s v.s ekleme yaparsınız çeşitlere

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Diğer
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

4.94 saniye.
20:19:59, 18 Nisan 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım