Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yurt Dışında(almanyada)hangi İş Sektörü?

BaşlatanMHGGTarih03/11/2008 13:51:49Yorum17

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
merhabalar aranıza yeni katıldım ve 1sorum olucak..1-2sene içinde almanyada 200.000€ civarında bir parayla iş kurmayı dşünüyoruz hangi sektörü hangi işi önerirsiniz?

Yerleşim Türkiye / BalıkesirMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Üye691 yazı
selamlar.sorularını daha somuta indırgeyebilirsen yanıtlamaya calısırım.ayrıca bu yazıyı yurt dısında yasayan konıks.com uyelerı grubuna da calısma gruplarında tasımanı onerırım avrupadan arkadaslar var yanıt verebılır belkı farklı sorularında olursa avrupa ıcın bıldıklerıme cevap vermeye calısırım.basarılar.

Yerleşim Ysviçre / BaselMeslek Turizm
Yeni Üye4 yazı
somuta indirmeyi tam anlamadım?su anda nasıl bir iş yapıcagımıza karar vermiş degiliz yer olarakta köln-bonn çevresini düşünüyoruz abimle birlikte atılıcaz bu işe:)"yurt dısında yasayan konıks.com uyelerı grubuna da calısma gruplarında tasımanı onerırım " söylediginiz bölümü forumda göremedim hangi bölümde acaba?

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Ö?renci
Üye691 yazı

önce forumlar,sonra diger,sonra calisma gruplari sonra zaten basligi görüyorsunuz.
somuttan kastim illaki kafanizdan gecen bir sektör vardir hangiler?sorulariniz isin broratik kismina mi karliliginami?
ürünün yada hizmetin kendisinemi pazarlanmasinami ?gibi
ancak ilk elden sunu söyleyebiliim ki avrupa icin bir yatirima söyldiginiz rakam üretime dayali sektörler icin cok az,böyle olunca rekabet sansiniz yok rakipleriniz bu paradan fazlaini sadece reklama harciyor.geriye hizmet yada alim-satim kaliyor ki bu durumda hangi sektörlere yakinsiniz ona göre degerlendirebiliriz.

Yeni Üye4 yazı
teşekkürler

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Ö?renci
Yeni Üye18 yazı
Merhabalar,
Size önerebileceğim iş eminim tam size göre olucaktır. Garantili, riski az, kazancı çok, yorgunluğu az ve belli bir sistem üzerine kurulu bir iş olucak.

Size öenereceğim iş Türkiyede henüz olmuyan bazı ürünlerin Türkiyedeki distrübütörlüklerini alarak bölgesel bayilikler verip işi sadece ithalat kısmını yaparak para kazanmaktan ibaret.
Detaylar için ,

Seçkin Sütşurup
0539-647-95-25

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye18 yazı
almanya haa..almanya da is kurmayi düsünüyorsunuz öylemi? kardesim sen nerede yasiyorsun.balikesirde degil mi? BALIKESIRDE her dört evden birisi almancilarindir onlara bir sorsana.almanya yi birak yabancilar yada kendi isletmeci hemserilerimiz almanlarin kendi sirketleri almanyayi terkediyor..ben nereden mi biliyorum..söyleyeyim..ben almanyada belediyelere istatistik yapan bir sirketin sahibiyim..özellikle de esnaflara yönelik anketler yapariz..cirolari yada bu sene kac kisiyi isten attiklari yada iflas etmeden daha ne kadar dayanabileceklerini...git kardesim isine..almanya artik birakin ticaret yapanlari,calisanlar icin bile bütün cazibesini yitirdi..millet ac..ac...haa su var issizler icin iyi..üc bes kurus issizlik parasi ile ne ac ne tok yasarsin iste..haa bu parayi alan bir türkse her gttigin yerde ama alenen ama arkandan hakarete ugrarsin..yawww kardesim elin almani buradaki is yerini kapatip konyada karatayda 40 m2 lik bir dükkanda tuhafiecilik yapiyor..tuhafiyee..artik sen düsün..

Yerleşim ALMANYA / KölnMeslek Ticaret
Yeni Üye10 yazı
yoruk soylediklerin kismen dogru ama cok abartmissin..

200 bin euro ile almanyada bogulursun ama o parayi tr de degerlendir derim nasilmi? en basitinden 12 daireli bir binayi kaba olarak insa edebilirsin kabasini 50 bin ytl den versen eder sana 600 bin ytl hayirli isler

Yerleşim Hollanda / AmsterdamMeslek Di?er
Üye305 yazı
Eger Almanyayi cok iyi tanimiyorsan ve burada büyümemissen basarili olma sansin cok az.Cünkü bütün sektörler doyuma ulasmis durumda.Burada Türklerin genel anlamda yapacaklari isler bellidir,bunlar Gastronomi sektörü,Gida sektörü,Ikinci el araba alim satimi ve daha cok temizlik firmasi olmak üzere cok az kar marji birakan araci firma kurmaktir.Baska bir sekilde ifade edersek,sizin basarili olma sansiniz cok azdir,ve ancak en fazla 2 yil dayanabilirsiniz.Ben tecrübelerime de dayanarak size tavsiyem,paranizi Almanya disinda bir yerlerde degerlendirin.Mesala yeni Avrupa birligi ülkeleri olabilir.Bu ülkeler hakkinda yeterli bilgiye sahip Koniks üyesi arkadaslar var,onlar yeterli fikir verebilirler sanirim.

Yerleşim ALMANYA / MünsterMeslek Serbest meslek
Üye1714 yazı
Almanya'dan kaçıyorlar arkadaşım. Dönerciliğin orada da çivisi çıktımı acaba ? Milyoner oluyorlarmış :)

Tantuni yapmıyorlarsa al patentini bayilikler ver.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye286 yazı
ya harbiben okuduktan sonra içimden pesssss demekten baska bir kelime gelmiyor bu kadar karamsarlık almanya ekonomisi bitmiş bu kadar bıkmışlık ve karsımda gene yörük arkım.Çok merak ediyorum su almanyadan tr ye gelip tuhafiye açan arkınız adresi varmı:)))) Vay efendim almanya ölüyor yok 2 sene sonra batarsın yok millet kaçıyor bu kadar felaket tellallıgı yapmanın ne avantajları var size anlamakta zorlanıyorum.''Eger Almanyayi cok iyi tanimiyorsan ve burada büyümemissen basarili olma sansin cok az'' zaten büyüdükten sonra sansa ne ihtiyacım var çok mantıksız bir cümle kullanmışsınız.zaten yörüge dicek hiç bir şeyim yok ben inanmıyorum o arkdasın Almanyada belediyelere ait istatistik yaptıgına sallıyor tamamen o kişi yapan bir insan bu kadar CAHİL olamaz. İnsanlar fikir bekliyor sizin nasihatlarinizi degil ayrıca kimseyi aşagılamaya hakkınız yok düşünceleri dogru ve yanlış olabilir.Tr de şartlar sizinkilerden 10 kat daha agır hem iş kurmak ve yönetmek ama kimse AGLAMIYOR tr ye gelmeyin yada burada ticaret yapmayın diye.Allah herkesin çalıştıktan sonra rızkını veriyor.
Rızkın 10 da 9 u Ticarettedir. Hadis-i Şerif

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yleti?imci
Üye181 yazı
sayin Sou;Yazinizin altina imzami atarim.agzina saglik kardesim cok guzel yazmisin.elin almani mardinde terör var demiyor mukemmel bi sehir gidip görmek istiyoruz diyolar.bence hicbir ukle bukadar basit bi sekilde asagilanmayi haketmiyor.
Bosluga Bakip Dusunme

Yerleşim ALMANYA / AschaffenburgMeslek Hazyr giyim
Yeni Üye3 yazı
Selam arkadaş gerçekten iyi bir karar vermişin.Burada bazı yorumları okudum bana bazıları öyle saçma geldiki herkes kafasına göre birşeyler yazmış.Ben senenin yarsını Almanyada Yarısınıda Türkiyede geçiren bir vatandaşım.Kimse bu iki devletin ekonomisi ve halkın yaşamını benimkadar bilemez.Ben bir işadamı ve şirket ve şahıslara danışmanlık ta yapıyorum.Size tafsiyem iş ve yaşam konusunda almanya yı tercih ederim ama Türkiye yide gezmek ve tatil amaçla bir yaşam olarak görmelisiniz.Ben Balıkesirede geldim almanyada da balıkesirli çok arkadaşlarım var.Kısaca ben size şöyle anlatayım.Almanyanın ekonomisi ölmüş diyollar,Yalan bizim Türk vatandaşları orda yatarak para kazandıkları için biraz sıkştırılınca ekonomiyi öldürdüler madem öyle de nede Türkiye ye dönmüyollar.Almanya bir sanayi ülkesidir dünyada ikinci ekonomiye sahip bir ülkedir,Nasıl oluyorda almanya aç diyolar bence onu diyen kendisi aç o kişi toklugu görmemiş.Tabi daha önceleri almancılar orda yemiyor içmiyordu Türkiye ye yatırım yapıyordu sonrada buraya gelip hava atıyordu şimdi yemeyi ögrendiler mideleri dolmaya başladı almanya da ekonomi çöküyor demeye başladılar hep yalan.Daha örnekler çok yazmakla bitmez,sana tavsiyem eğer almanyada iş yapma şansın varsa orda yap.Zaten işyapmak birinci size bağlı siz başarılı degilseniz nerde yaparsanız yapın farketmez batarsınız ama Türkiyede çok çabuk daha batar ve çıkmaza girersiniz Almanyada sadece sermayenizi kayıp edersiniz kurtarma şansınızda var.İsterseniz şu Email e yazın sizi daha çok aydınlatayım
sabrituerk38@web.de

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye286 yazı
eline saglık sabribaba sanırım konu anlaşılmıştır.Bu arada cevabınızı bekliyorum:)
Rızkın 10 da 9 u Ticarettedir. Hadis-i Şerif

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yleti?imci
Üye691 yazı
Ben almanyada ticaret yapilmasina muhalefet degilim,yeterli sermayeye ve yaptigi is konusunda birikime sahip olan biri icin sorun yok.Fakat avrupa ticari iliskilerini sifirdan ögrenmeye baslayan biriyle,alman yada almanya gecmisi olanlar arasi rekabette disardan geleni zorlu günler bekliyor.

su almanyayi öve öve bitiremeyen arkadaslarin almanyadaki ticaret gecmisini bilmek isterim dogrusu.

buna alternatif olarak tabiki türkiyede ticareti övmüyorum,onun zaten elle tutulur bir tarafi yok.

Üye691 yazı
sabribaba ismiyle yazan arkadas hangi capta ticaret yapanlara danismanlik yapiyorsun bilemem ama asagidaki kelimeleri yorumundan cikar.böyle bir sey ifade etmek istiyorsan bile dogru dürüst kelimelerle kur cümleni.

"şimdi yemeyi ögrendiler mideleri dolmaya başladı almanya da ekonomi çöküyor demeye başladılar hep"

dogdugum ilk günden beri senden iyi yiyip ictigim cok daha kaliteli bir yasamim olduguna kalibimi basarim.
4 kurus parayla herhalde kimsenin hayal edemeyecegi bir yasamin oldugunu düsünüyorsun.

aramizda belki cani balik cektiginda ucaga atlayip istanbula bogaza balik yemeye gidenler vardir ha ne dersin.

Üye145 yazı
arkadaşım almanya bitmiş okeye dönüyor yanı başında kuzey ırak var almanlar saldırmış ırakta iş yapmak için sen batan gemiye binme tavsiyem

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat