İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Muhabbet Kuşu
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
46 yorum6
Yeni Üye20 yazı
6
Yeni Üye20 yazı
B
Üye1359 yazı
bende kanarya var ama araştırma yaparken zaman zaman muhabbet kuşu ile ilgili şeylere de denk geliyorum.
Satılık Ziftin Olsun,
Selanik'ten Kel Gelir
Selanik'ten Kel Gelir
M
Üye390 yazı
metinmetin
6
Yeni Üye20 yazı
kuşları yumurtadan çıktığında yuvanın 37 derece sıcak olması gerkiyor.Yuvanın 37 derece sıcak olması için ne yapmalı yuvanın içine birşey koymalımıyım?
M
Üye390 yazı
Yuva için talaş yeterlidir.Annelerinin altında olan yavrular için ortam kendi kendine 35-37 derecede ısınır.Bu derece için oda sıcaklığıda 18-24 arası olması yeterlidir.Extra bir şey yapmana gerek yok.(Talaşlar kimsayal madde içermemelidir)gerisini zaten kuşlar kendi çözer.
metinmetin
6
Yeni Üye20 yazı
muhabbet kuşları yumurtadan çıktığında anne muhabbet kuşuna ne tür besinler vermeliyiz
6
Yeni Üye20 yazı
muhabbet kuşum 15 gün yumurtanın üzerine kuluçka yattı.eskiden fazla kalkmıyordu yumurtasanın üzerinden şimdi daha sık kalkıyo eskiden 3-4 saatte 1 kalkarken şimdi yarım saatte 1 kere kalkıyor. bu durum bugün başladı.son 3 gün kala neden böyle yapıyor.ama yinede yatmıyor değil şöyle bir durum var eskiden 3-4 saatte bir yuvadan çıkarken daha uzun süre duruyordu şimdi çıktığında 20-30 saniye kalıp hemen içeri giriyor. şu anda çok teleşlıyım lütfen cevabını bilen varsa en kısa zamanda iletsin
6
Yeni Üye20 yazı
muhabbet kuşlarının kuluçka günü 18 mi 19 mu 21 gün mü?internet sitelerinde farklı farklı yazıyor.kafam karıştı
6
Yeni Üye20 yazı
benim muhabbet kuşumun bugün 19. kuluçka günü hala yumurtadan yavru çıkarmadı ne zaman çıkarır.
M
Üye390 yazı
Daha öncede demiştim kanatlıların her yumurtasından yavru çıkacak diye bir konu yok.Dölsüz yumurtalar içi boş olup hayvanın annelik hormonunun yüksek olduğu dönemdedir ve genelde boş çıkar.Çiftleşme konularına dikkat etmek lazım.Bazı eski müşterilerim yanında erkek kuş olmadam yumurtlayan kuşlardan ne zaman yavru alacağız diye sorarlardı.Tabiat kanunları açıktır.Çiftleşme ve doğru kuluçka dönemi olmadan yavru olmaz.
metinmetin
S
Yeni Üye3 yazı
metinmetin söyledikleriniz beni çok düşündürdü. ben de yumurtaları ışığa tuttum yumurtanın hepsi dolu.nerdeyse 22 gün olduğu için hepsi siyah çok küçük baş tarafı sarı.petshop sahibi adam da 21 gün içinde yumurtasından yavru çıkar ve 1-2 gün de geç çıkarabilir dedi.acaba dişi tek olduğu için fazla ısıtamadığından dolayı mı yoksa yumurta için de yavru öldüğü için mi hala yavru çıkmadı? bazı adamlar yumurtayı kendi kırıp içinden yavru alıyomuş bende mi öyle yapayım yoksa biraz daha mı bekleyeyim mi?
S
Yeni Üye3 yazı
yaaaaaaaaaaaaaaa cevap azın lütfen
A
Editör5590 yazı
03/12/2008 : 00:15:19#44
Web sitesi
Alıntı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - zenger 50-60 çift ile muhabbet kuşu çiftliği gibi amatör çok küçük bir çiftlik tarzı bişeyler yapmak istiyorum ek gelir olarak bu konuda bilgisi olan varmı ? pazar bakım karlılık... |
Arkadaşlar sitede pek kısıtlama yok ama burası iş imkanlarının konuşulduğu bir site. Dikkatinizi çekerim. Başlığı açan arkadaşımız kuşun işletmede paraya çevrilme kısmı ile ilgili bir şeyler yazmış.
Kuştan yumurta ya da yumurtadan kuş alma kısmı ile ilgili cevap alma ihtimaliniz burada az. Aldığınız cevaplarda çok güvenilir olmayabilir. Malum buradaki üyenin ilgi alanı para kazanmak üzerine.
Siz yumurtayı kırın belki de kuş sizin kırmanızı bekliyordur daracık yerde sıkılmışta olabilir.
tamnland.com
S
Yeni Üye3 yazı
özür dilerim çok haklısınız. metinmetin nin söylediğini duyunca çok telaşlandım
E
Üye420 yazı
merhaba 200 çiftlik üretimhanemizden türkiyenin her yerine gönderim yapılır
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz