Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Çin Sitelerinden İthalat Yapan Varmı Yardım ?

BaşlatanselocezaTarih28/12/2012 14:23:18Yorum12

İlk mesaj
Üye554 yazı
s.a arkadaslar cin sitelerinde ürün getiren varmı bilgilerini ve tecrübelerini yazabilirlermi nereden yapıyorlar, kücük caplı olarak düsünüyorum nasıl getiriyorlar hangi kargoyla geliyor ödeme nasıl oluyor kargo nekadar tutuyor? bunarı cevaplıyabilirmi zannedersen bireysel olarak gümrükten 150tl lik gecirme hakkımız varmıs. ögrenciyim kücük çaplı olarak düsünüyorum o cercevede cevap veirriseniz sevinirim.

Yerleşim Türkiye / İstabbulMeslek Grafiker
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Üye554 yazı
yokmu bilgisi olan

Yerleşim Türkiye / YstabbulMeslek Grafiker
Yeni Üye48 yazı
yok çinden alm amucit musa der ki: yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı.....
0537 792 34 90

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Serbest meslek
Yeni Üye41 yazı

Çinden gelen ufak parçalar genelde Ulusal Posta ile gönderilir. EMS vb firmalar da hızlı kargo gönderi opsiyonları bulmak mümkün fakat kargo masrafları malın kendi masraflarından daha fazla tutacagı için bu tip şeylerde genelde KARGO dahil diye malı satarlar. Ödemeyi de Kredi kartı / Paypal sistemleriyle alırlar.
Malı gönderirken SAMPLE yada başka saçma sapan bir tanım yaparlar ki, gönderilen bu mal genelde Türkiyede PTT kargo işleme merkezlerine gelir ve oradan dagıtımı olur.
Bilindiği üzere 65 USD üzeri olan faturalar gümrüğe tabidir. içeriği ne olursa olsun. Bu yüzden düşük bir bedel yazdırılması bir adım işlerinizi kolaylaştıracaktır.
Kargo ortalama 2-3 haftada geliyor.Gümrük posta işleme müdürlüğünde bu konuları yapan Memurun insafına kalmış bir durumdur.
Zira internet alt yapısı olan bir yer ise ve düşük bedelli bir fatura gelmişse, bunun araştırmasını yapıp size ekstra ithalat vergisi çıkarmaları mümkündür.
Diyelim ki 300 tl lik bir ürün getirdiniz ve internet sitesinde kabak gibi yazıyor bu rakam...
Gümrükteki memur açıp bunun internetteki rayiç fiyatı şu bedeldir siz bu malın vergisini ödemek zorundasınız diyebilir.
Malı alabilmenizin tek yolu, vergi vb parasını ödemek olacaktır.

Fakat genel olarak oldukça fazla ürün trafiği olan gümrüklerimizde takılmadan geçebilecek ufak ürünler ve çok da dikkat çekmeyecek bir kargo kutusu sorun yaşamadan geçmesine de olanak sagladıgından bu durum tamamen rastlantısal bir durumdur.

Yani başınıza ne geleceğini işlemi tamamladan bilemeyeceksiniz. Başka yerlerde buna benzer bir çok farklı durum yaşanmıştır. Forumlardan araştırıp bulabilirsiniz.

Ben daha önce Dealextreme.com dan USB Bluetooth device getirmiştim. 3 haftada elime ulaştı fiyatları uygun diye denemek istedim.
sistem düzgün çalışıyor ve teslimat PTT kargo ile geliyordu . bu işlem 2-3 yıl kadar önce oldu ve herhangi bir sorun çıkmadı.
Nerede karşılıklı Sevgi ve Saygı varsa, Orda itimat ve itaat vardır.
İtimat ve itaatin olduğu yerde, Disiplin vardır.
Disiplinin olduğu yerde Huzur, Huzurun olduğu yerde Başarı vardır.

M.KEMAL ATATÜRK

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye554 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - cuzzy
Çinden gelen ufak parçalar genelde Ulusal Posta ile gönderilir. EMS vb firmalar da hızlı kargo gönderi opsiyonları bulmak mümkün fakat kargo masrafları malın kendi masraflarından daha fazla tutacagı için bu tip şeylerde genelde KARGO dahil diye malı satarlar. Ödemeyi de Kredi kartı / Paypal sistemleriyle alırlar.
Malı gönderirken SAMPLE yada başka saçma sapan bir tanım yaparlar ki, gönderilen bu mal genelde Türkiyede PTT kargo işleme merkezlerine gelir ve oradan dagıtımı olur.
Bilindiği üzere 65 USD üzeri olan faturalar gümrüğe tabidir. içeriği ne olursa olsun. Bu yüzden düşük bir bedel yazdırılması bir adım işlerinizi kolaylaştıracaktır.
Kargo ortalama 2-3 haftada geliyor.Gümrük posta işleme müdürlüğünde bu konuları yapan Memurun insafına kalmış bir durumdur.
Zira internet alt yapısı olan bir yer ise ve düşük bedelli bir fatura gelmişse, bunun araştırmasını yapıp size ekstra ithalat vergisi çıkarmaları mümkündür.
Diyelim ki 300 tl lik bir ürün getirdiniz ve internet sitesinde kabak gibi yazıyor bu rakam...
Gümrükteki memur açıp bunun internetteki rayiç fiyatı şu bedeldir siz bu malın vergisini ödemek zorundasınız diyebilir.
Malı alabilmenizin tek yolu, vergi vb parasını ödemek olacaktır.

Fakat genel olarak oldukça fazla ürün trafiği olan gümrüklerimizde takılmadan geçebilecek ufak ürünler ve çok da dikkat çekmeyecek bir kargo kutusu sorun yaşamadan geçmesine de olanak sagladıgından bu durum tamamen rastlantısal bir durumdur.

Yani başınıza ne geleceğini işlemi tamamladan bilemeyeceksiniz. Başka yerlerde buna benzer bir çok farklı durum yaşanmıştır. Forumlardan araştırıp bulabilirsiniz.

Ben daha önce Dealextreme.com dan USB Bluetooth device getirmiştim. 3 haftada elime ulaştı fiyatları uygun diye denemek istedim.
sistem düzgün çalışıyor ve teslimat PTT kargo ile geliyordu . bu işlem 2-3 yıl kadar önce oldu ve herhangi bir sorun çıkmadı.

Verdiginiz cevap icin size cok tesekkür ederim oldukca acıklayıcı oldu.

Yeni Üye32 yazı
bir çok ürün gümrüğe takılıyor malesef.
özellikle bu hükümet vergisiz kazancın önüne geçmek için bu tür ticarete çok fazla önem veriyor.
çok karlı değil ben denedim olmadı

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye125 yazı
yap kardeşim sen, sistem gayet iyi işliyor. birkaç deneme yap, ürün takılırsa başlama zaten. yok devamlı takılır vs. değip seni soğutanlara aldırma. bilki pazarlarını kaptırmak istemiyorlardır.

Yerleşim Türkiye / yalova
Üye554 yazı
tekrar tesekkürler ufakbir deneme yapıcam giderse gitsin ticarette nasıl kaybetmk varsa buda aynı giden 50tl 100tl para olur.

Yeni Üye28 yazı
Gümrük sınırı 75 Euro'dur. 75 Euro'nun üzerinde ise gümrüğe takılma olasılığı artar.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Kamu sektörü
Yeni Üye27 yazı
bende yurt dışından ürün getirtiyorum ufak çapta

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sigortacy
Yeni Üye53 yazı
Ebay.com dan aldığım ürünlerin hepsi hong kong dan gönderiliyor. Bu ürünlerin bazıları Air mail ile (10 gün kadar) bazılarda gemi ile gönderiliyor (40 50 gün kadar). en son hesapladığımda 93 $ altı olan bütün ürünler gümrüğe takılmadan geçiyordu. ben 10 dan fazla farklı ürün siparişi verdim genelde telefon ve fotoğraf makinası üzerine ürünlerdi (bi tane telefon ekrani bile geldi takılmadan) hiç birisinde sorun cıkmadı. Ama yüksek meblalı ürünlerde takılan cok oluyormuş.
Her seyin hayirlisi...

Yerleşim Türkiye / EskisehirMeslek Yöneticilik
Üye554 yazı
tekrardan herkeze tesekkür ederim cok yardımcı ıolduzu dhgate diye bir site buldum bu bizim sahibinden tardı bireyse müsteri o pek icime sinmedi adam gidicek kargoya vercek vs bu riskli ama dx sitesine baktım hepsiburada tarzı toptancılarla calsııyprlar sirketbazında bir site ama biyatları biraz umdugumdan yüksek oradan deneme amaçlı 1-2 bişey getirticem.