İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Muhabbet Kuşu
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
46 yorumB
Üye1359 yazı
Satılık Ziftin Olsun,
Selanik'ten Kel Gelir
Selanik'ten Kel Gelir
Y
Yeni Üye42 yazı
Z
Yeni Üye80 yazı
Karlılığı düşük derken ? 1 erkek 1 dişi 60 ytl civarında ve 2 aylık yavruları 15-20 ytl den petshoplara satıldığını duymuştum ama ne kadar doğru bilmiyorum tabi
B
Üye1359 yazı
Güvercin bilgim hiç yok ama arkadaşım güvercin fanatiği ve Trakya'da küçük bir dükkanı olan arkadaşı ayda 200 tane sadece güvercin satıyormuş. Yemi vs cabası..
Satılık Ziftin Olsun,
Selanik'ten Kel Gelir
Selanik'ten Kel Gelir
Z
Yeni Üye80 yazı
Ama güvercin beslemek için yerim müsait değil :(
M
Üye326 yazı
ben muhabbet kuşu besliyorum. yerim müsait olsa dediğin işi ben yapacam ama yerim yok. hayırlı olsun, yap satarsın, özellikle yavru muhabbete daha çok talep oluyor.
fast food
M
Üye390 yazı
Ben çocukluğumdan beri evcil hayvan besledim.Emlak işine başlamadan önce 2 pet shop dükkanım vardı.Para kazanmamaya başlayınca kapattık ve devrettik.Muhabbet kuşları bulgaristandan ve suriyeden kaçak geliyor.Çingeneler abartmıyorum şalvarlarının içine yada çantalara koyup getiriyorlar.Bunla ilgili haberleri çeşitli gazetelerin arşivlerine bakıp görebilirsiniz.Muhabbet kuşları tüm hayvanlarda olduğu gibi üretime dayalı olunca karlı bir iştir.Başlamadan önce 100 kadar erkek ve 100 kadar dişi kaliteli genç hayvanı bulup bunları kümes vari bir sistemle eşleştirmek gerekir.Eş seçen hayvanlardır o yüzden diğer hayvanlara göre üretimi daha zordur.Eş olayı netleştirdikçe ayrı bölümlere alınabilir.Ortalamada 3-5 yavru verirler ve zamanla 7-8 e kadar çıkabilir.100 lük bir kümeste 30-40 kadar eş çıkarsa iyidir.Buda maliyet demektir.100 çift için bu olayı bir kaç kez denemek gerekebilir.Yerli hayvanlar kaliteli bakımla yurtdışından gelen vasat hayvanlara göre %20 daha pahalı satılabilir.Ek iş olarak yapılabilir ama her işte olduğu gibi başlangıç yatırımınız ne kadar ciddi ve büyükse o kadar getirisi olur.Evcil hayvan kültürü zayıf olan ülkemizde çok ciddi yatırımlar için zor bir sektördür zaten.
metinmetin
Z
Yeni Üye80 yazı
Çift seçme oranı %30- 40 civarı yani peki 50 çift kuş aldığımızda 15 20 çift çıkacak ya diğerleri metinmetin :( ?
M
Üye390 yazı
Diğerlerini ya takasa sokacaksın yada üçe beşe bakmadan vereceksin bir kaç pet shopa.Canlı,hareketli,tüyleri parlak ve mantarı,sakatlığı olmayan erkek yada dişi kuşları saklar kalanı verirsin sonra tekrar yeni kuşlar alırsın.istanbulda çeşitli yerlerde bu tip hayvanları satan toptancılar vardır.Kanatlı ve kemirgenleri stoklamak balığa göre daha kolaydır.Biraz diyalogla seçme şansı verebilirler ama genelde 100 kadar kuşta eşit olmayabilir erkek-dişi oranı yada mutlaka bir kısmı yaşlı yada hastadır.O yüzden bir kaç turda ancak iyi bir kümes oluşturulabilir.Bunun yanında bu işten sıkılmış yada yeterince vakit ayıramamış kişilerin çiftleri ve salmalarıda uygun fiyata alınabilir.Hobicilikten üreticiliğe geçme aşaması zaman alabilir.Başarılar.
metinmetin
B
Üye1359 yazı
Satılık Ziftin Olsun,
Selanik'ten Kel Gelir
Selanik'ten Kel Gelir
6
Yeni Üye20 yazı
merhaba arkadaşlar
size bir sorum olacak.Benim bir çift muhabbet kuşum var.3 senedir anlaşarak kavga etmediler.Sonra kuşun kafesine yuva koyduk. 2 yumurta yaptı.Yumurta yapınca kuş yatmadı. Dişi kuşla erkek kuş çok kavga etmeye başladılar.Dişi kuş erkek kuşun gagasının altını gagala**** öldürdü.Öldürdükten sora yumurtanın üzerine yatmaya başladı.Dişi kuş erkek kuşu neden öldürdü,erkek kuş ölünce dişiside ölürmü, kuş yumurtanın üzerine yatmaya devam edermi?
lütfen bilenler sorumu yanıtlasın:::
size bir sorum olacak.Benim bir çift muhabbet kuşum var.3 senedir anlaşarak kavga etmediler.Sonra kuşun kafesine yuva koyduk. 2 yumurta yaptı.Yumurta yapınca kuş yatmadı. Dişi kuşla erkek kuş çok kavga etmeye başladılar.Dişi kuş erkek kuşun gagasının altını gagala**** öldürdü.Öldürdükten sora yumurtanın üzerine yatmaya başladı.Dişi kuş erkek kuşu neden öldürdü,erkek kuş ölünce dişiside ölürmü, kuş yumurtanın üzerine yatmaya devam edermi?
lütfen bilenler sorumu yanıtlasın:::
B
Üye1359 yazı
Aldattı diye öldürmüştür. Sonra da garip yumurtaya anne yüreğiyle sahip çıkmıştır diyecem ama inanın bilgim yok :)
Satılık Ziftin Olsun,
Selanik'ten Kel Gelir
Selanik'ten Kel Gelir
A
Editör5590 yazı
12/11/2008 : 18:28:16#13
Web sitesi
Alıntı
Discovery izle cevabı orada bulabilirsin.
Erkek kuşlar bazen yavrularla iyi geçinmez. Dişi kuşta bizdeki gibi aynı yuvanın iki ferdiyiz yabancı değiliz gibi bir duygu yok. Sonuçta kuş ! Bu bakımdan doğacak yavruları koruma içgüdüsü ile bölgesindeki erkeği bir şekilde bertaraf etmiş. Artık yavruları ile rahat rahat yaşayacak. Onun düşüncesi bu. Erkek kuştada hiç karizma yokmuş anladığım kadarı ile yalnızlıktan dolayı. Kfese ya bir dişi daha koymalı idin. Ozaman erkeğin artık onunla ilgileneceğini düşünen anne bir şey yepmeyabilirdi. Ancak o zamanda küçük kafesde çok kalabalık olacaklardı bu durumda anne gene strese girip herkese saldırabilirdi. Demekki en iyisi erkeği bu hassas dönemde kafesten çıkarmak en iyisi.
Oldu mu ???
Erkek kuşlar bazen yavrularla iyi geçinmez. Dişi kuşta bizdeki gibi aynı yuvanın iki ferdiyiz yabancı değiliz gibi bir duygu yok. Sonuçta kuş ! Bu bakımdan doğacak yavruları koruma içgüdüsü ile bölgesindeki erkeği bir şekilde bertaraf etmiş. Artık yavruları ile rahat rahat yaşayacak. Onun düşüncesi bu. Erkek kuştada hiç karizma yokmuş anladığım kadarı ile yalnızlıktan dolayı. Kfese ya bir dişi daha koymalı idin. Ozaman erkeğin artık onunla ilgileneceğini düşünen anne bir şey yepmeyabilirdi. Ancak o zamanda küçük kafesde çok kalabalık olacaklardı bu durumda anne gene strese girip herkese saldırabilirdi. Demekki en iyisi erkeği bu hassas dönemde kafesten çıkarmak en iyisi.
Oldu mu ???
tamnland.com
6
Yeni Üye20 yazı
çok teşekkürler
fakat dişi kuş tek kalınca ölebilir mi
birde yumurtaya yatmaya devam eder mi
6
Yeni Üye20 yazı
çok teşekkürler
A
Editör5590 yazı
12/11/2008 : 18:50:52#16
Web sitesi
Alıntı
Dişiyi rahat bırakırsanız bu aşamada yatmaya devam eder. Tek kalmak içgüdüsü olmasa idi erkeğe saldırmazdı. Yavrular çıkana kadar tek kaldığı için ölmez. Yavrular çıkıp biraz büyüdükten sonra yeni bir süreç başlayacak. Yavruları ayırıp yeni bir erkeği kafese koyman gerek. Ya yavruları vereceksin birine yada iki kafesin olacak.
tamnland.com
6
Yeni Üye20 yazı
teşekkürler
6
Yeni Üye20 yazı
fakat ben yavruları değilde dişi kuşu pet shop lara satsam yavruları kendim beslesem olur mu
A
Editör5590 yazı
12/11/2008 : 19:18:25#19
Web sitesi
Alıntı
Çok münasip. Evet olur . . .
tamnland.com
6
Yeni Üye20 yazı
çok ilginç birşey oldu hani ben diyodum ya benim dişi muhabbet kuşum erkek kuşu öldürdü.odişii kuş 2 yumurtası varken bugün de yaparak 3 e çıktı. acaba daha yapmaya devam edermi
6
Yeni Üye20 yazı
cevaplarınızı bekliyoruum
6
Yeni Üye20 yazı
abiler merak içinde bekliyorum. lütfen cevap yazın
6
Yeni Üye20 yazı
kuşum tuvaletini yaparken yanında su gibi yeşil birşey daha yapıyor... bu ishal mı yoksa yumurtasından dolayı mı? ishal ise ne yapmalıyım?
B
Üye1359 yazı
İshal diye biliyorum.
Satılık Ziftin Olsun,
Selanik'ten Kel Gelir
Selanik'ten Kel Gelir
6
Yeni Üye20 yazı
deploy bunun cevapını da veriri misin;?çok ilginç birşey oldu hani ben diyodum ya benim dişi muhabbet kuşum erkek kuşu öldürdü.odişii kuş 2 yumurtası varken bugün de yaparak 3 e çıktı. acaba daha yapmaya devam edermi
6
Yeni Üye20 yazı
bir kuşun 2 yumurtası varken eşi ölünce daha yaparmı
M
Üye390 yazı
Yumurtalarınız dölsüz ve boş.Sadece Biyolojik yumurtlama zamanı gelmiş ve yumurtlamış ve erkek döllemediği için erkeğide yuvaya hizmete zorlamış erkekde umursamayınca kavga sırasında ölmüş olabilir.Eğer kafes küçükse bazen böyle olabilir.Muhabbet kuşlarında erkek yuvalığa yem taşırken dişi yumurtalardan pek kalkmaz ama sizin yumurtalar sanırım boş ve birşey çıkacağını sanmıyorum.Yavrular tüylenmeden bakmanız zor helede kış şartlarında.Kuşunuza marul tarzı yeşillik veriyorsanız kesin ve biraz kanarya yemi verin normal yemle karıştırın ve suyunu temiz tutun.Birde hava akımı alan yerlerden uzak tutun.Dişi kuşunuz erkeği öldü diye pek birşey olmaz uzun yıllar daha yaşayabilir.
metinmetin
6
Yeni Üye20 yazı
ama benim dişi kuşum eşi ölmeden önce iki tane yaptı onlar da mı boş
M
Üye390 yazı
Kuluçka süresi yaklaşık 18-20 gün civarıdır.Bir haftalık olduğunda yumurtayı elinize alıp şığa tutun.Döllü ise içinde çekirdek merkezi gibi bir nesne görülür.Dölsüz ise görülmez .Yalnız dişi kuş bu olaydan sonra yumurtaları yuvadan atabilir.İstersen biraz bekle 3 haftada çıkan yoksa dölsüzdür.
metinmetin
6
Yeni Üye20 yazı
peki bu işlemi yaparken yumurtayı elimize aldığımızda kuş farkedip yumurtayı kırmaz mı? biliyosunuz ki kuş elimize aldığımızda yumurtanın elimize alındığını farkedip kırıyor.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz