Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Krizde Yapılacak Karlı İşler

Başlatandt_turanYayınlandıYorum2

İlk mesaj
BAĞLAMBağlamı değerlendir

Bu bilgiler doğruluk puanı değildir; yazar ve içeriğin bağlamını görünür kılar.

Topluluk katkısı544 katkı
Topluluk rolüGirişimci Editör
Profil alanıBilgisayar-Bilişim
Profil konumuİstanbul, Türkiye
Yayın
ZAMANSAL BAĞLAM

Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Kriz döneminde hangi işlerin cazibesi arttı. TUSKON Başkanı Meral ve ESİDEF Başkanı Davulcuoğlu'ndan tavsiyeler...

Krizde bazı sektörler ciddi anlamda etkilensede bazı alanlarda da yatırım fırsatları doğdu. Geçtiğimiz günlerde Nazilli'de basın toplantısı yapan TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral, yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu. İşte Meral'in 'Kriz döneminde öne çıkacak sektörler' üzerine yaptığı açıklama..

- Bu dönemde özellikle ucuz mallar revaçta olacak. İnsanlar daha önce ucuz mal alacak kadar zengin değilim diyordu. Şimdi ise pahalı mal alacak kadar zengin değilim diyor. Şuanda krizi geçirelim, sonra iyisini alırız diyor. Bunun içinde ucuz mal satanlarda artış olacak.

- Arabasını değiştirecek olanlar şimdi ekonomi yapıyor. Aracını değiştirmek yerine bakım ve tamir yaptırıyor. Bu alanlarda fırsatlar olacak.

- Mobilya işi yine cazip olacak. Türkiye'de yarım kalan inşaat var. Bunların çoğu satıldı. Bu yarım kalan inşaatlar bitecek ve yeni evlerine geçecek olanlar mobilya alacak. Ev tekstiline talep artacak. Evle ilgili herşeye ilgi olacak.

- Hizmet sektöründe gelişme olacak. Kriz döneminde hastalıklar artıyor. Hastaneye başvuranların sayısı artıyor. Bu da sağlık sektörüne iş olarak yansıyor. Sağlıkta yatırım cazip.

- Kozmetik sektöründe gelişme bekleniyor. Dünyada araştırma yapılmış kriz döneminde kadınlar biraz daha çok kendilerine bakıyor. Kişisel bakım harcamaları artıyor. Yani kozmetik cazip.

KRİZDE NELER YAPIYORLAR

ESİDEF Başkanı Ramazan Davulcuoğlu'da krizde işçi çıkarmak yerine farklı bir yöntem denediklerini açıkladı. Davulcuoğlu, "Aldığımız önlem eleman çıkarma değil. Biz, Alfemo Mobilya olarak haftanın bir gününü çalışma gününden çıkardık. Haftada 5 gün değil 4 gün çalışıyoruz. Bu, yüzde 20 eleman çıkarma olarakta yapılabilirdi. Ama biz eleman çıkarma yerine bir çalışma günü azalttık. 5 gün değil 4 gün çalışıyoruz. Böylece eleman çıkarmıyoruz" dedi.

TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Günay'da bir hastanede karşılaştığı olayı aktardı. Günay, "Büyük bir hastane krizde yüzde 30 eleman çıkarması gerekiyormuş. Bunlar tüm çalışanları toplamışlar 'ya eleman çıkaracağız ya da maaşları yüzde 30 azaltacağız. Ne yapalım?' diye sormuşlar. Baş hekiminden, temizlikçisine kadar tüm hastane personeli yüzde 30 maaşlarının azaltılmasını istemiş. Yani arkadaşlar, tüm şirketler elele verirse kimse eleman çıkarmadan bu krizi tasarruflarla atlatabilir" diye konuştu.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Yazar bağlamı

Bu bilgiler doğruluk puanı değildir; yanıtı değerlendirirken yazarın topluluk bağlamını görünür kılar.

Topluluk katkısı 14Profil alanı TicaretProfil konumu İst, Türkiye

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Profil bağlamını gör →
iyi seneler saygilar
murat

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Ticaret
Yazar bağlamı

Bu bilgiler doğruluk puanı değildir; yanıtı değerlendirirken yazarın topluluk bağlamını görünür kılar.

Topluluk katkısı 992Profil konumu Tarragona, İspanya

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Profil bağlamını gör →
daha evvel ben yazmistim genelde her krizde yasanan olaylarin basinda istatistiklere gore en cok artis gosteren bayan dudak ruju oldugunu
baska bir yorumda yazdigimi hatirlatirim. yani baskan olarak yazilan aciklamalar bence cok azdir . bence kopyalamis olabilir ,dersini calistigina inanmam.

Yerleşim Yspanya / Tarragona
KATKI FIRSATI

Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var

TOPLULUK HAFIZASI

Bu toplulukta yeniden keşfet