Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hurdacılık

BaşlatanbelmondenTarih25/12/2008 17:55:41Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Merhaba,

Adım Engın Guney, Afrıka'da calısıyorum. Burada bır turk fabrıkasında elektırıkcılık yapıyorum ve bır cok yabacı fırmanında elektırık ısını yapıyorum benım bır arkadasım var burada kendısı çinli bır adam buarada cok genıs anlamda hurda ısı yapıyor ve yaptıklarının buyuk bır bolumunu çine gonderıyor elınde 100 tona yaklasık hanı bu kola tenekelerı olur bıra tenekelerı retbul tenekelerı bunlara benzer tenekeler ama bahsettıklerımın ıcınde konserve tenekelerı ve benzerı teneler bulunmuyor tenekelerın hepsı pıreslenmıs bır sekılde burada eger ılgılenırsenız arkadasım bunları turkıyeyede satmak ıstıyor zaten kendim subat ayında izne gelecegim isterseniz size ornekler getırebilirim.

Eger ilgineniyorsanız buradaki hurdaların resımlerını sıze mail olarak atabılırım.

Iyı calısmalar

Yerleşim Güney Afrika / DurbanMeslek Elektrik / Elektronik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye206 yazı
Değerli arkadaşım;
bende 1.5 yıl cape town da yaşadım atlantis sanayi bölgesinde çalıştım. Siz neredesiniz?
Eren Çimen

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye36 yazı
aliminyum kutuların preslenmiş halinden bahsediyorsunuz.bu ülkemiz için yeni bir şey yada bulunmayacak bir şey değil her hurdacıda bu şekilde preslenmiş kutu bulabilirsiniz.bu ürünü güney afrikadan buraya getirip değerlendirmek hiç akıllı bir ticaret şekli değil?
hakkı

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Esnaf
Üye192 yazı

degerli arkadasim
evet bende bir zamanlar JHB,Güney Afrikada bulundum,eger hurda getirmek istiyorsan o kadar fazla ugrasma,orada 1930 ve daha sonrasi cok araba var,al 10 adet her model ve markadan 2 adet parcala isaretleyip yukle konteynere,geldiginde burada iki arabadan bir antika araba yap ve kolleksiyonculara sat,biraz zaman alir,guzelde paralar kazanirsin,ortalama her arabaya 2.000$ verirsin,benim zamanimda fiyatlar boyleydi,hayirlisiyla basarirsin. rahat okuman icin bu sekilde harflari kullandim
kolay gelsin.....

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Yeni Üye36 yazı

Engin bey,sizin için araştırdım,biliyorsunuz bu dönemde metal sektörü fiyatları bütün dünyada yerlerde sürünüyor.fiyatlar çok düşük.sizin bahsettiğiniz büyüklükteki bir malı türkiyede ancak çok büyük geri dönüşüm işletmeleri kaldırabilir.ancak onlarla irtibata geçerseniz belki değerlendirilebilir.tabiiki nakliye-gümrük vsvsvs ile fiyatlar nerelere gelir size ne kalır çok ince hesap.biraz zor bir iş.yinede türkiyeden çok büyük çaplı çalışan hurdacılarla irtibata geçebilirsen belki bir ticaret şekli oluşabilir.sana bir kaç şirket ismi vermek isterdim ama adamlar adına tasarrufta bulunmuş olurum.g afrikaya selamlar.
hakkı

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Esnaf