Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Fırın Açmak İstiyorum, Bilgisi Olan?

BaşlatanMewaYayınlandıYorum3

İlk mesaj
BAĞLAMBağlamı değerlendir

Bu bilgiler doğruluk puanı değildir; yazar ve içeriğin bağlamını görünür kılar.

YazarMewa
Topluluk katkısı1 katkı
Profil alanıSatış / Pazarlama
Profil konumuİstanbul, Türkiye
Yayın
ZAMANSAL BAĞLAM

Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Merhabalar, ben içerisinde ekmek çeşitleri, diger unlu mamüller ile pasta satışı yapabileceğim, aynı zamanda masa da bulundurup bu yiyecekleri mekanda yeme imkanı da sunabilecegim bir fırın-pastane-cafe tarzında bir yer açmak istiyorum. İmalat olmayacak. Ekmek çeşitlerini dışardan alıp satacagim, pastane ürünlerinin de bir kaç çeşit hariç çoğunu dışardan alıp satacagim. Böyle tercih etme sebebim hem açılış maliyeti çok daha düşük olacak, çünkü üretim yapan bir yer için bütçemiz daha az, hem de üretim daha zahmetli bi is, bu zorluğu ilk aşamada yaşamak istemiyorum.

İmalat olmaksızın bu tarz bir fırın işleten kişilerden onerilerini ve bilgilerini paylasmalarini bekliyorum. Riskleri nelerdir? Kazanç durumu nedir, nelere baglidir? İki ortak yapmak istiyoruz, bu iş iki kişiyi besler mi? ( al-sat olacağı için kar düşük olur mu? )

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Yazar bağlamı

Bu bilgiler doğruluk puanı değildir; yanıtı değerlendirirken yazarın topluluk bağlamını görünür kılar.

Topluluk katkısı 546Profil alanı EmlakçıProfil konumu Antalya, Türkiye

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Profil bağlamını gör →
Selamlar kendi alanım olmadığı için sadece bir kaç fikir sunabileceğim..Pasta vb yiyeceklerde problem yaşamazsınız ancak ekmek büyük sorun.Fırın dediğimiz zamn sıcak ekmek demek ekmek kokusu demek...Eğer o sıcaklığı müşteriye tattıramazsanız ekmek konusunda bakkaldan farkınız kalmaz diye düşünüyorum.


Ancak pasta vb şeylerde güzel bir şeylr yapılabilir ancak yine ekmek konusu gibi sıcaklık tazelik isteyecekleri için ne kadar başarı sağlanır bilemiyorum

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yazar bağlamı

Bu bilgiler doğruluk puanı değildir; yanıtı değerlendirirken yazarın topluluk bağlamını görünür kılar.

Topluluk katkısı 518Profil alanı SanatçıProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Profil bağlamını gör →
Adam fırın hakkında bilgi istiyor ancak fırıncılık bilmiyor ve al sat yapacak, bu yazıdan ben fırıncılık yapmak isteyeceğinden çok bir iş yapıp para kazanmaya çalıştığını hissediyorum ve bu bağlamda yardımcı olmaya çalışıyorum.
Netice itibari ile matematiksel gerçeklik 1-1,5 TL'ye satacağın fırın ürününden hele bir de al sat yaptığında para kazanmak için günde kaç bin adet satışi yapmak gerekir?
Benim yaptığım öneri birilerinin sırf kendi 1-2 ay birilerine ekstradan 100-150 tane daha pasta, börek poğaça satacağım diye gaz vererek zarar ettirecek işe sokmaya çalışmasından daha insani ve etik gibi geliyor bana.
Tabii buna katılırsınız katılmazsınız bu sizin tercihinizdir.
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanatçy
Yazar bağlamı

Bu bilgiler doğruluk puanı değildir; yanıtı değerlendirirken yazarın topluluk bağlamını görünür kılar.

Topluluk katkısı 138Profil alanı TicaretProfil konumu Shanghai, Çin

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Profil bağlamını gör →


Sayin Mewa, bence bir firin acmak boyle sikintili bir zamanda cok kotu sonuclar dogurabilir.Bu benim sahsi fikrim, ciddiye de alabilirsiniz, almayabilirsiniz de ama, benim de arastirdigim ve yapmak istedigim bir sektor olarak, cok zor ve mesakatli, yorucu ve kar etmekten cok zarar edilen bir sektor bu firincilik sektor.Bunlari Turkiye icin soyledim.Hele hele Istanbul, aman ha.

Ben bu isi Turkiye icin dusundum ama boyle bir zaman da Turkiye'de cok cok zor, yasadigim Cin'de ise 100% e yakin kar edilebilen bir sektor.Firincili, pastacilik yeni gelisen ve cok revacta olan bir sektor Cin'de.Firinlarin onu kuyruk oluyor, ekmek, kek yetistiremiyorlar.
Bilgi paylastikca degerlenir!

http://www.yiwugo.com

Yerleşim Çin / ShanghaiMeslek Ticaret
KATKI FIRSATI

Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var

TOPLULUK HAFIZASI

Bu toplulukta yeniden keşfet