Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.
Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.
Merhaba mesajları ilgiyle okuyorum. Herkese değerli bilgi ve tecrübelerinizle yardımcı olmaya çalışıyorsunuz, öncelikle bunun için teşekkür ederim.
Babamın bir dükkanı var Adapazarı Çark caddesinde çok merkezi bir yerde. İstanbulun istiklal caddesi gibidir. Hemen karşısında bir lise bir de ilköğretim okulu var. Dükkanımızda ıslama köfteci bir kiracımız var. Gördüğüm kadarı ile işleri gayet iyi. Biz kardeşimle o dükkanı işletmek ve ticarete atılmak istiyoruz. Maaşla çalışmak anca karın doyuruyor, 15 yıldır ikimiz de memuruz.
Orada fotoğraftaki gibi bir tavuk dönerci açmayı düşünüyoruz. İlk önceleri döneri hazır alıp zamanla kendimiz takmaya başlayacağız. Kira, hava parası gibi masraflarımız olmadığından maliyeti çok yüksek olmayacak.
Sizce bu işe Ya Allah Ya Kısmet diyerek girmeli miyiz? Neler tavsiye edersiniz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Kiracıya yazık olacak !!! Ama belkide kiracı bu durumdan pay çıkaracak ve kendini borca harca sokacak bir dükkan satın alacak..Oda mal sahibi olacak birde böyle bakmalı olaya... Eğerki cadde dediğiniz gibi işlek bir yer ise ,ki karşıda Burger King olduğuna göre öyledir...Belli ki iş yapacak bir yer..Bismillah deyip işe başlayın...Ama ne satarsanız satın iyisini satın ,gıda işinde kalite,lezzet ve fiyat...
Ormanda tilki en akıllı, koyun ise en saf hayvandır, ancak tilki her zaman aç koyun ise tok gezer...
Yazıyı gönderen - mert1034 Döner konseptini iyi oturtun derim,mesela paşa dönerin konsepti incelenebilir.
Teşekkürler, aynen o şekilde düşünüyoruz, paşa döner veya Etibeyaz konseptini uygulayacağız. Franchaising pahalıya geliyor.
Referans bağlamı1 alıntı›
Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.
bakın bir de kiracınız gitti o cadde de 250 metre ilerde geride bir dükkan tuttuysa tüm müşterilerini oraya çeker.. çünkü yıllardır ticaretteyiz her ay değişik örneklerini görüyoruz. geçende mart ayında bir örnegi anlatayım. bir özel hastanenin arkasında bir çayocagı vardı kirası da 400 lira 2 kardeş işletiyor kendilerini geçindiriyordu. ama mülkünü bir arkadaş aldı ona bırak kiracı işletsin dedik anlatamadık demekki kar var ki 2 kişiyi geçindiriyor ve kira ödüyor dedi.. kiracı bizi çıkarmayın 600 lira olsun dedi ama çıkardılar onu.. adam gitti 100 metre aşagısında dükakn tuttu ve tam 15 gün sonra ziyarete gittik sohbet esnasında bugun 8 çay sattıgını dedi yani 8*50kuruş 4 lira ediyor.. neyse onu otomobille evine bıraktık yani o akşam biz gitmezsek sattıgınıda yol parasına verecekti.. adam yemin ediyor 15 günlüksatışı sadece 80 liraymış hepsi kar olsa neye yarar.
kısacası arkadaşlar kiracının veya başkasının ekmeğine bakıp bu kazanır bende kazanırım demek abesle iştigaldir.. adam ticareti yazmıştır diğeri baba parasıyla yada memurluktan vs.. 2 kuruşla bu adam işletir bende işletirim mantıgıyla yaklaşmak o mülk hakkında kötü izlenim dogurur.
yine de siz bilirsiniz cebinde para cıkan sizsiniz sonuçta
Yazıyı gönderen - dortler21 bakın bir de kiracınız gitti o cadde de 250 metre ilerde geride bir dükkan tuttuysa tüm müşterilerini oraya çeker.. çünkü yıllardır ticaretteyiz her ay değişik örneklerini görüyoruz. geçende mart ayında bir örnegi anlatayım. bir özel hastanenin arkasında bir çayocagı vardı kirası da 400 lira 2 kardeş işletiyor kendilerini geçindiriyordu. ama mülkünü bir arkadaş aldı ona bırak kiracı işletsin dedik anlatamadık demekki kar var ki 2 kişiyi geçindiriyor ve kira ödüyor dedi.. kiracı bizi çıkarmayın 600 lira olsun dedi ama çıkardılar onu.. adam gitti 100 metre aşagısında dükakn tuttu ve tam 15 gün sonra ziyarete gittik sohbet esnasında bugun 8 çay sattıgını dedi yani 8*50kuruş 4 lira ediyor.. neyse onu otomobille evine bıraktık yani o akşam biz gitmezsek sattıgınıda yol parasına verecekti.. adam yemin ediyor 15 günlüksatışı sadece 80 liraymış hepsi kar olsa neye yarar.
kısacası arkadaşlar kiracının veya başkasının ekmeğine bakıp bu kazanır bende kazanırım demek abesle iştigaldir.. adam ticareti yazmıştır diğeri baba parasıyla yada memurluktan vs.. 2 kuruşla bu adam işletir bende işletirim mantıgıyla yaklaşmak o mülk hakkında kötü izlenim dogurur.
yine de siz bilirsiniz cebinde para cıkan sizsiniz sonuçta
Bu yorumunuz çok mantıklı fakat biz kiracı ile aynı işi yapmayacağız ki. Tamamen farklı bir konsept getireceğiz, o köftecilik yapıyor biz sebzeli tavuk döner.
Referans bağlamı1 alıntı›
Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.
kiracınız kendi rızası ile dükkanı boşaltmazsa hiçbir işe girişmeyin bu dükkanda adamın ahını almayın yaptığınız hiçbir iş tutmaz veya kazandığınız paranın bereketi olmaz....................
Kiracınız makul bir kira ödüyorsa size ve kiracınızdan dükkan sahibi olarak memnunsanız başka bir dükkanı kiralamayı da değerlendirebilirsiniz bence.
Saygılar...
Girişim Uzmanı __________________________ Akıllı bir insan bilgi ve deneyimlerinden faydalanır. Daha akıllı bir insan başkalarının bilgi ve deneyimlerinden faydalanır.
son iki yorum da haklıdır... kiracınız kiraları düzenli ödüyorsa size az geliyorsa bir miktar arttırın kiracının ahı tutar.. belki bazıları yazar çizer yahu ticaret akıl mantık işidir ahı tutmak nedir diyebilir ama gerçeklikte budur
Yazıyı gönderen - dortler21 son iki yorum da haklıdır... kiracınız kiraları düzenli ödüyorsa size az geliyorsa bir miktar arttırın kiracının ahı tutar.. belki bazıları yazar çizer yahu ticaret akıl mantık işidir ahı tutmak nedir diyebilir ama gerçeklikte budur
Kimsenin ahını almak istemem tabii, bakalım hayırlısı.
Referans bağlamı1 alıntı›
Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.
Kiracının ahını almamak da önemli bir kriterdir ancak bunun dışında ben konunun yeni bir işe girişilmesi sırasında bpş yere düzgün bir kiracının kaybedilmemesi yönüyle de önemine dikkat çekmek istedim. Bu devirde düzgün kiracı bulmak da zordur. Adam işini iyi tutturmuşsa muhtemelen dükkanın iyiliğinden daha çok kendi çabası ve iyi bir esnaf olması etkili olmuş olabilir. O yüzden aynı şartlarda fayda gösterebileceğini düşündüğünüz bir yer var ise orayı kiralamayı öncelikli olarak değerlendirmenizi tavsiye ediyorum
saygılar
Girişim Uzmanı __________________________ Akıllı bir insan bilgi ve deneyimlerinden faydalanır. Daha akıllı bir insan başkalarının bilgi ve deneyimlerinden faydalanır.
Mesajınıza cevap verdim biraz geç oldu ama... burda da paylaşayım
''Sayın denizbilimci,
kısa tatil sebebi ile ancak gördüm...
memuriyeti bırakmamak şartı ile girebilirsiniz, şu devirde memuriyet bırakılmamalı...
Kira derdi olmayan esnaf için her bir satış aslında diğerlerine göre 2 satış anlamına gelir. Ogün az satış yapsanız dahi, kira parası çıkmadı endişesi olmayacak.
Hem işlek cadde hem de 2 adet okul potansiyel müşterinin; sirkülasyonun çok olması demektir. Bence denemekte fayda var...
Dükkanı memuriyetten ayrılmadan şu şekilde deneyebilirsiniz, önce yıllık izne denk getirin açılışı, kardeşinizle dönüşümlü olarak, sonra gerekirse rapor ve ardından ücretsiz izin alın.
Baktınız işler iyi gidiyor, sonra ne yapacağınıza tam anlamıyla karar verin bence.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz