Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.
Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.
King Paolo, İlk Klimalı Ayakkabıyı Üretti
Dünyanın bakteri ve nem oluşumunu azaltan ilk klimalı ayakkabısını üreten Türk şirketi King Paolo, “comfort” olarak nitelendirilen ayakkabı segmentinde Clark, Geox, Mephisto, Hush Puppies gibi dev markalara rakip oldu. Kendi markasıyla ihracat yapan şirket, 200.000 adetlik üretiminin 40.000’ini dünyaya ihraç etti.
Ayakkabı üretimine 1995 yılında 200 metrekarelik bir atölyede, haftalık 300 çift üretim kapasitesiyle başlayan King Paolo’nun kurucusu Hüseyin Turan, fason üretim yapmadıklarını, markalarıyla ihracat yapmayı tercih ettiklerini belirterek; “İngiltere’de 400’e yakın noktaya ürün veren büyük bir perakende grubu ile 3 yıldır görüşüyoruz. Fason üretim yapmayı kabul etmediğimiz için bir türlü anlaşamıyorduk ancak en sonunda şartlarımızı kabul ettiler. Balkanlar, Kafkasya, Arap Yarımadası ve Afrika’dan sonra İngiltere’ye markamızla ihracata başlayacağız” dedi.
Şu anda kendi alanlarında dünyanın ilk 10 şirketinden biri olduklarını kaydeden Turan, Türkiye’de 300 noktada King Paolo ürünlerinin satıldığını, 2009 Ağustos ayında ilk mağazalarını açacaklarını ve franchise yoluyla 5 yılda 100 mağazaya ulaşmayı planladıklarını vurguladı.
Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz