Merhaba, mould'un söyledikleri söylenti ve önyargıdan ibarettir.
Benden önce yazan diğer arkadaşların her dediği DOĞRUDUR hatta eksiktir. Kosgeb uygulanabilir iş fikri olup gerekli şartlarada haiz olan herkese kayıtsız şartsız HİBE ve FAİZSİZ kredi şeklinde destekler veriyor. Ben 18 bin TL hibe hakkı kazandım.
Başlangıçta tamamen kosgebin desteğine güvenerek çalışmalarıma başlamıştım fakat girişimcilik eğitimine başladığım günlerde Malulen emekliliğim çıktı ve maaşımı teminat göstererek bir miktar banka kredisi kullanarak iş için gerekli bazı malzemeleri satın aldım ve kosgebin prosüdürlerini yerine getirmek için Bursaya gidip gelmekten bunaldığım için vazgeçmişken arayıp iş planımı getirmem için baskı yaptılar. Bu kadar emeğin boşa gitmesin dediler ve ***ürdüm.
Planımı inceleyip davet ettiler ve 3 profösörden oluşan bir kurulda mülakata aldılar ve nihayetinde müjdeyi verdiler.
Unutmadan ilave edeyimki kesinlikle siyasi tek kelime veya torpil vs sözkonusu bile olmadı. Geçen yıl bu zamanlar resmen yiyecek lokma bulamıyorduk. intihar etmeyi bile aklımdan geçiriyordum.
Detaylı bilgilere
www.kosgeb.gov.tr den ulaşabilirsiniz.
İşsizliğin ve çaresizliğin acısını çekmiş birisi olarak tecrübelerimi paylaşmaya hazırım.
Telefonlarımı buraya yazıyorum ve kendimi önümüzdeki hafta (1 gün hariç ve hangi gün olduğunu bilmiyorum, muhtemelen salı veya çarşamba)bu konuda detaylı bilgi almak isteyen arkadaşların hizmetine tahsis ediyorum.
Telefon masrafından imtina edenler çağrı atabilirler hiç ayıplamam ve seve seve geri ararım.
Yalnız unutmayınızki seyyar satıcılık tarzı işler için destek alabileceğinizi zannetmiyorum. Lütfen telefonlarımı konu dışı gereksiz şeyler için kimse meşgul etmesin ve önce kosgebin sitesini inceleyip anlamadığınız, kafanıza takılan şeyler için arayın. Tek amacım ihtiyacı olan insanlara bir nebze olsun yararlı olabilmek.
A. Selçuk YAŞACAN 0226 814 00 44- 0533 466 57 59-0541 773 22 00-0534 612 18 80 Son numaranın takılı olduğu telefonun şarzı çok çabuk bitiyor, görüşmeler yarım kalabilir bilginiz olsun.
Dilerim Rabimden niyeti halis olan herkesin dileği gerçekleşsin. AMİN...!!!
Sevgi ve Bilgi Bakteri Gibidir. Uygun ortamı bulunca hızla çoğalırlar