Şimdi yeni bir iş fikri geldi aklıma hemen foruma yazıp görüşlerinizi almak isterim.
Konu şöyle kısaca ,
100-150 m genişliğinde bir dükkan tutulur. Satış yapacak kimselere kiralanır.Dükkan da yer tutulucak kişilere 5m olarak yer gösterilir ve belli bir ücret alınır.Yani dükkanın içinde aşağı -yukarı 20-30 stantd yeri olacak.
Peki bu iş tutar mı diye düşününce,
Şimdi vatandaşın buraya 10 km uzaklıkta dükkanı var gelip burda ürünlerini neden satmasın ve yahut evinde el işi yapan ev hanımı burada ürününü satabilir.Öğrenciler-ek gelir istiyenler v.b çoğaltılabilr.
Ama esas beklentim ben şehre 10 km uzaklıkta bulunduğum için şehirdeki esnaflar burdada malını pazarlayabilir.
Yasal olarak bir sakıncası varmı bilmiyorum ama,sen kiralık alanı gösteriyorsun ve elini hiç bir şeye sürmeden para kazanıyosun mantıklı gibi bence.
Fikirlerinizi bekliyorum..... Saygılar...
Not ; Ayrıca ürün yelpazesi geniş olan ve sürekli değişen bir yer vatandaşında ilgisini çekecektir.Küçük çaplı bir AVM oluyor dükkan.İnsan yeni bir dükkan açmaya yatırm yapmaya korkar ama malını cüzzi bir miktarda sergilemeye kimse hayır demez bence.Zamanla dükkan genişletilebilir arz -talebe göre.
Sermayesi olmayan bir iş sadece dükkan kirası denemeye değmezmi ! İsminide buldum şimdi
SATIŞ NOKTASI....