Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.
Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.
Herkese merhabalar, Uzun zamandır aklımda olan Yöresel Ürünler satışı için e-ticaret yapmaya karar verdim ve bunun için 2 haftadır detaylı araştırmalar yapıyorum.Bu araştırmalarla sınırlı kalmamak ve değişik fikirler almak için,Siz değerli forum üyelerinin, bana ve diğer kullanıcılara yol gösterici nitelikte bilgi ve deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum.E-ticaret yazılımı ve seo çözümleri için bir firmayla halihazırda anlaşma yaptım.Bunların dışında birkaç detayı öğrenmek için birkaç soruma cevap aramaktayım. 1.Şahıs şirketi açmadan, piyasa araştırması açısından (gittgidiyor,sahibinden,sanalpazar) gibi sitelerde ürün satışını kısa süreliğine faturasız yapsam ne gibi sorunlar olabilir.?Ve piyasa araştırması için sizin önerileriniz neler? 2.Ürünlerin (yiyecek,içecek vs..)paketlenmesi için hangi ambalajları kullanmalıyım? Nereden temin edebilirim? 3.Ürünleri pazarlamak için hangi stratejileri kullanmalıyım(google reklamlarından başka)? 4.Nasıl bir farkım olmalı ki rakiplerimden daha çok tercih edileyim?(bunun için forumda e-ticarette nasıl fark yaratılır? adlı konu açtım dilerseniz oradan da cevap verebilirsiniz)
Bu soruların haricinde genel olarak izleyeceğim yol ve strateji hakkında görüşlerinizi bekliyorum.
ilk etapta yapacağınız e-ticaret sitesini yaptırırken sanal pos kullanmanız gerekiyor, SSL bağlantılı bir web sitesi olmak zorunda güvenlik açısından. Aldığınız ürünlerin stok durumunu nasıl halledeceksiniz. Çünkü çabuk bozulan ürünler mevcut (peynir mesela) bunu vakumlamanız lazım .Bunun raf ömrü bile kısa sürebiliyor. Gönderdiğiniz ürünler sağlık açısından bir sorun oluşturmaması için bakanlıktan onaylı sertifikalı ürünler tercih edin.Başınız ağırmasın. Şimdilik bunlar aklıma geliyor.Arkadaşlarda yazacaklardır muhakkak birşey... Bende E-ticaret sitesi yaptıracağım. Bunun için prof. anlamda 2 firma var zaten doğru dürüst..Eğer özel yazılım yaptırcaksan onu bilemem .. Yinede başarılar diliyorum..
gıda ürünlerini internetten satmak riskli olabilir tabi, atıyorum peynir veya yöresel bir reçel, kargoda güneşte kalsa ısınsa falan, bozulma riski var sonra birisi zehirlense bundan, işin içinden çıkılmaz diye düşünüyorum
ama tabi kurutulmuş veya kuru gıdada risk olmaz.
ambalaj konusunu tedarikçinizin ambalajlarıyla başlamak daha kolay ve ekonomik olur kanısındaym.
tanıtım için sattığınız ürünün ait olduğu yörenin insanlarından büyük şehirlerde yaşayanlara ulaşmaya çalışılabilir. çünkü genellikle artık yöresel ürünlere ulaşamayan, ulaşma imkanı olsa bile kargo vs. maliyetlerini dert edinen kişiler vardr.
onlara büyük şehirlerdeki memleket dernekleri, lokaller vs. ve buralara afiş falan gönderip, orada asılmasını sağla**** olabilir. facebookta vb. ortamlarda oluşturulmuş memeleket gurupları olabilir.
yöresel ürünler için hedef kitle geniş ama öncelikle zaten bu ürüne hasret kalmış olanlar olursa daha mı kolay olur ne* :D girişiminizde başarılar, hayırlı kazançlar
biz yaptık gıda üzerine haftalık aylık 1000-1500 tl toplam ciromuz oluyor. çok iyi tanıtım gerek. googleye milyarlık reklam verirsen belkiii.biz umduğumuzu bulamadık.
Eğrinin gögeside eğridir
KATKI FIRSATI
Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz