Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sıfırdan Başlayan Birisi İçin Tavsiyeler?

BaşlatanAldershotTarih09/10/2011 01:43:58Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye5 yazı
Arkadaşlar merhaba. Siteyi geç keşfettim ama elimden geldiğince takip ediyor ve değerli yorumlarınızdan istifade ediyorum.
Hiç hevesim yokken, istemeyerek, adet yerini bulsun diye üniversiteye kaydoldum. 4 yıllık bölümü boşvermişliğim yüzünden 3 yıl daha uzattım ve bugün 25 yaşında, askerliğini yapmamış, lise mezunu, vasıfsız bir adam olarak yaşamaya devam ediyorum. Üniversitenin hiçbir faydası olmaması şöyle dursun kat be kat zararını görmüş bulundum. Herneyse.
Bu sene için hem üniversiteyi bitirmek hem de kpss'ye hazırlanıp-kazanıp makul bir devlet memurluğu kademesine atanabilmenin mücadelesi önümdeki tek seçenek gibi dursa da tek bir sayfa dahi ders çalışmayı artık bünyemin kaldırmadığının farkındayım.
Sizlerden ricam, küçüklükten beri ticarete meraklı birisine verebileceğiniz tavsiyeler. İlk etapta tezgah açıp seyyar olarak birşeyler satmak istiyorum. Bir pazar yeri de olur, oluk oluk insanların aktığı büyük bir meydan da olur. Yer önemli değil. Çevremden ve ailemden tedarik edebileceğim maksimum sermaye 10 bin tl kadar. Yatırımımı ne tür mallara yapmalı, ne şekilde bir çalışma yürütmeliyim?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Üye129 yazı
Merhaba;
Bence önce mental olarak çalışma azmini güçlendir, ders çalışmayan birisi ticarette de başarılı olmaz, yıllar yılı o iş senin bu iş benim iş değiştire değiştire geçer gider. Çalışma azmin olmazsa, en iyi işi, en karlı ticareti de yapsan bir süre sonra sıkılırsın, Devamsızlıkların olur, işler aksi gider ve iş değiştirmek en iyisi gibi bir düşünceye kapılırsın
cmlq

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Serbest meslek
Üye167 yazı
cmlq23 dediğin mantıklı olabilir fakat aldershot okulun ona sıradan bir hayat getirceğinin ve oda bunu istemediği için okulu boşvermiş bi durumu var bence.... aldershot öncelikle zarar ediceğin zamanlar olucak o yüzden şunu bilmelisin uzun bir sıçrayış yapmak istiyorsan eğer bir kaç adım geri gitmelisin bir zaman sonra uzmanlaşmaya başlarsın ve para parayı çekmeye başlar herkesin bildiği şeyden para kazanamazsın unutma başarı teferruatta gizlidir. Şimdi yapılması gereken bence 10bin toplayabilirim diyosun bunu zar zor topladın ve işe başladın bu paranın 8binini yaptığın ticarette kaybettin hala yapmaya devam edermisin yoksa kpssye hazırlanıp memurmu olursun. Sorunun cevabı ticaretime devam ederim ise bence başlaman için hiç bir engel yok kaybetmekten korkmuyorsan kazanabilirsin.....
bayanların çoğunlukta olduğu sosyete pazarı tarzı yerlerde yer kiralayıp satabilirisin aslında istanbulda durum ne bilmiyorum ama sosyete pazarları ankarada iyi durumda görünüyor ilgi alanım olmadığı için tam bişey söyliyemem bu konuda ancak gördüklerimi paylaşabilirim.....
kolay gelsin....

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emlakçy
Yeni Üye8 yazı

arkadaşım benim görüşümde bu parayla bi işe giriceksen ya çocuk ya bayana yatırım yap derim.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Kamu sektörü
Yeni Üye64 yazı
25 yaşındasın..Devlete girmen için bir sürü zamanın var..Sana sadece şunu söylemek isterim.Senin durumunda biri vardı...Ticaret ticaret deyip durdu..Devlete girme şansını yaşı nedeniyle kaçırdı.Şimdi deyim yerindeyse 24 saat ağlıyorum diyor..Maaşı garanti en azından iş derdi olmayan birimi olmak istersin yoksa böyle bir sitede 40 yaşında iş fikri aramak mı? Sana tavsiyem devlete gir..Garantini al ..Sonra zaten istediğin kadar ticaret yaparsın..Batsan bile işin var..Altından kalkarsın..İş garantin olmadan batarsan ne yapacağını şaşırırsın..Psikolojin sağlam değilse hayatın cehenneme döner..Ameleliğe razıyım yeter ki iş olsun dersin..Çevremde böyle insanlar var..Şu anda devletten garanti hiç bir iş yok..Ticaret sitelerden tavsiye almakla olacak şey değil..Tecrübe gerekir..Veee tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir..30 yıllık kurt tüccarlar bile para kaptırıyor..Piyasada düzgün iş yapacağın insan bulman gerçekten çok zor..
Devlete girmeye uğraşırken bile ticaret yapabilirsin...Yaşın daha fazla ilerlemeden devlete gir..Sonra bana dua edersin... :))
Anladım ki insanlar ;
Susanı korkak,
Görmezden geleni zavallı,
Affetmeyi bileni çantada keklik sanıyorlar.

Oysa ki;
Ben istediğim kadar hayatımdalar..
Göz yumduğum kadar dürüst ve
Sustuğum kadar insanlar...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye5 yazı
Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Sayın cmlq23, ders çalışmayan birisinin ticarette de başarılı olamıyacağı savınıza pek katılmıyorum. Her insan ilgisini çeken uğraş bulduğunda yeterince çalışkan olabilir. Kimisi bunu ders kitaplarında buluyor, kimisi piyasada. "Madem öyle bunca zamandır aklın neredeydi?" diyebilirsiniz, buna hak veririm. Tahsil hayatından ve mektep yolu tepmekten gına geldiğini çok önceleri farketmeme rağmen bunu yeni yeni kabullenmem benim hatam. Hatanın bir yerinden dönmek istiyorum, umarım kara geçerim.

Sayın mrtbrt size de değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Ticaret fikri çılgıncasına para kazanma isteğinden doğmadı. İşletme okuyan birisi olarak müteşebbisin karı ve zararı göze alarak riske giren kişi anlamına geldiğinin farkındayım. Elbette engellerle karşılaşacağım, işlerin istediğim gibi gitmediği zamanlar olacak. Ama işin bu kısmını da sevebilir ve kabullenebilirim. Neticede elime geçen paraya bakıp "keşke okulu bitirseymişim" yerine hatayı nerde yaptığımı bulup bundan ders çıkartarak tecrübe kazanmak yoluna gideceğim. Bu hayatın sadece bana ait olduğunu düşünüyorum. Yeri geldiğinde çevremdeki herkesin "okulu bitirip memur olmamakla hata yaptın" demesi bile umrumda olmayacak şu noktadan itibaren.

Sayın Baybars2000 size de teşekkür ederim. Emin olun yakın çevremden farklı düşünmüyorsunuz. Hemen hemen çoğu dönemin memurluk dönemi olduğundan bahsediyor. Kimisi polislik sınavlarına hazırlanmamı, kimisi de bir devlet kademesine kapağı atmamın çok akıllıca olacağından bahsedip duruyor. Tek farkettiğim bunları aslında bana değil de kendilerine söylüyor oldukları. Yani dikkat kesilince aslında bunu söyleyen kişi, içinde ukde kalanları bana tekrar etmekten farklı bir şey yapmıyor. Yani benim neye ilgi duyduğumla, neyle meşgul olduğumda mutlu olacağımla uzaktan yakından alakası yok. Elbette iyiliğimi istiyorlar. Benim ayağımı kaydırmak istediklerinden bahsettiğim yok :) Siz de üşenmeyip bu kardeşinizin iyiliğini istemişsiniz, tekrar teşekkür ederim. Ama niyetim ticaret. Ne şekilde olursa olsun, inşallah bir yerinden başlayacağım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye16 yazı
Sevgili kardeşim düşüncende ne kadar ciddi olduğunu anladığım için bir yorum yazmak istedim.
Herkes sevdiği işi yapmalı,Şartların getirdiği işi değil.Ailemiz ,çevremiz, aman oğlum devlet kapısında işin olsun sırtın yere gelmez.Düzenli bir maaş ,sigorta vs...gibi aynı kalıplar,tavsiyeler ile yıllardır yedi bitirdi bizi.Bakın bakalım devlet memuru olanların % kaçının sevdiği iş memurluk? İlkokulda sorulduğunda kaç kişi memur olmak istiyorum derdi? Kaç kişi şuan devlet memuru olmaktan mutlu? Hepiniz en az bir kez şikayetçi olmuşsunuzdur , suratsız memurların işgüzarlığından,salla başı al maaşı tavırlarından.
Bu insanların çoğu şartların getirdiğini yaptıkları için mutsuzdurlar.Çünki onlarada etrafı tavsiyede bulunmuştu ne yapıcaksın ticareti , memur ol diye.
Her insanın yaradılış fıtratı farklı ,Sevdiğin işi yaparak yiyeceğin bir lokma ekmekten alacağın hazzı başka hiçbir şey veremez.
Her ne kadar şuan bende ticaret yapamasam da ,şartlar olgunlaştığında bir gün mutlaka yapacağım ticaret, ama bugün ama yarın.Evet garanti bir iş değil ama , inişlerle çıkışlarla dolu ,heyecan verici bir meslek.Benim yaşayış tarzım bu çünki.
Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum.Buradaki insanların çoğu ticaretle uğraşan ve uğraşmak isteyenlerin bulunduğu bir platform değilmi? Arkadaş eğer memur,öğretmen olmak isteseydi burada işi olmazdı,gider memur forumlarına derdini anlatırdı.O yüzden yaptığınız yorumlarda özenli davranın.
Son olarak şunu söylemek istiyorum asla vazgeçme hayallerinden,Yaşlandığında ,su gibi akıp geçen hayatında keşke diyeceğin birşey olmasın.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
Yeni Üye29 yazı
öncelikle seni kutluyorum bu düşüncelerinden dolayı,belliki sen hayatı erken fark edenlerdensin,yoluna çıkan her zorluğu aşacağına inanıyorum,ticarette moral çok önemlidir,kimsenin cesaretini ve moralini kırmasına izin verme,hata yapmaktanda korkma,hata yapa yapa doğruları buluyoruz çünkü,bayanların rağbet ettiği ürünlere yönelmeni tavsiye ederim (giyim değil),çocuk giyim ve oyuncaktada güzel kar var,çocuk malzemelerinin çöpü bile kalmıyo çünkü,10 bin lira az para değil,önemli olan elindeki sermayeyi en doğru şekilde kullanabilmen,küçücükte olsa bir dükkan tutki yerin yurdun belli olsun,sadece tuttuğun yerin işlek olmasına ve civarında benzer yerler olmamasına dikkat et,toptancılarla tanıştıkça çevren artıcak onlara verdiğin güvenlede hiç tahmin etmediğin fırsatlar çıkıcaktır karşına,dilerim herşey gönlünce olur,yolun açık olsun,,,
elif

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye137 yazı
ilk önce sermayenin yarısı kenarda kalsın,her zaman ticarette arkanda anaparan olabilir risk almak istemiyosan sıcak para işleri yapıcan mesala acenta işi sat bileti abi al karını güzel bi yer aç güzel iş yaparsın.. ikinci alternatifim tekstil işi öğrenmen lazım nerden mal alınır kimlere satılır falan filan ama acenta işini düşün araştır..
Sorular ne kadar değişirse değişsin formül hep aynıdır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye18 yazı
Öncelikle işe başlamadan kendi kabiliyetlerini ve üstesinden gelebileceğin bir iş olup olmadığını göz önünde bulundurmalısın.Ayrıca mümkün olduğunca tecrübeli kimselerden fikir alsan daha iyi olur.Çünkü ne kadar çok tavsiye alırsam o kadar iyi diye düşünüyorsan yanlış düşündüğünü söylemeliyim bu sende kafa karışıklığına yol açacaktır ve karar vermeni zorlaştırıcaktır.
Diğer taraftan şunu unutma ki yapacağın iş çok basit gibi görünsede işleyiş aşamasında türlü türlü sıkıntılar,problemlerle karşı karşıya kalacaksın işte bu durumlarda göstereceğin kararlılık seni bir yerlere taşıyacaktır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye1 yazı
her insan için hayallerinin peşinden koşma arzusu vardır, ticaret de bilgi, tecrübe ve birikim gerektirir bu ise deneyim, zaman ister öncelikle beklentilerin ve hedeflerini belirlemeli bu doğrultuda hareket etmelisin kendine öncelikle şu soruyu sor. Ben kendi işimin patronu mu olmak istiyorum? devlet memuru mu olmalıyım? Birisinin yanında çalışabilirmiyim?... Hayallerinin peşinde koş allah yardımcın olsun, sen koşarsan yaptığın iş de seninle koşacaktır....saygılarımla

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda