Görevimizi Bize Kim Söyleyecek? - Sayfa 2 - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Görevimizi Bize Kim Söyleyecek?
 2 


avantaj
Yeni Üye

Toplam 11 yazı
10/10/2001 :  12:18:35 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Selamlar,
Bugün, toplumuzda henüz çoğumuzun farkedemediği bir konuyu görüşlerinize açmak istiyorum.
Görevimizi bize kim söyleyecek?
Hepimiz belirli bir yaşam sürecinden geçerek bugüne geldik. Çocukken yürüyebilmek, konuşabilmek için ciddi bir çaba sarfettik. Okulda başarılı olmaya çalıştık. Aile içinde iyi bir evlat olabilmek için çalıştık. İş hayatımızda verilen görevleri, sorumlulukları yerine getirdik.
Kitaplar okuduk, sevdiğimiz müziği paylaştık, seyahatlere çıktık, insanlar tanıdık, dostlar edindik.

Peki, birey olarak kendimize ve en önemlisi çevremize, ülkemize hatta insanlığa ne gibi bir faydamız oldu? Bizden sonra arkamızda ne bırakıyoruz? Bizim bu dünyaya gelişimiz ve gidişimiz arasında geçen sürede neler yaptık? Misyonumuz neydi? Böyle bir misyonumuz olduğunu biliyormuyduk yoksa sadece geldik ve gidiyormuyuz?

Bu düşünceye uzun zamandır sahibim. Neden derseniz, çevremde o kadar çok neden yaşadığını bilmeyen, amacı olmayan, üretmekten uzak ,tabir yerindeyse "boş yaşayan " insanlar var ki. Bu insanlar ne yapar, neden birşeyler üretmek için çaba sarfetmezler, kendilerini geliştirmezler.
Ülkemizin girdiği son ekonomik krizden sonra birçok köşe yazarı Türkiye'de , bu ülkeyi , ekonomisini düze çıkaracak insanlar olduğunu yazıp duruyorlar. Bunlar bir elin parmakları kadar az mı? Neden hepimiz birey olarak birşeyler üretmiyoruz, neyi bekliyoruz? Bize görevimizi kim söyleyecek, neyi , nasıl yapacağız ? Bence esas mesele bu. Bu ülkenin üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi. İnsanlar günü kurtarma derdinde. Ama günü kurtarayım derken gelecekleri yok oluyor, farkında değiller.

Evet, benim konum bu.

Fikirlerinizi bekliyorum.

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : İşletmeci
fatihhan
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
03/07/2005 :  11:10:33  Alıntı

selamlar arkadaşlar
bu siteye ilk girişim ve buda yollayacağım ilk yazı, ola ki hatalarımız olursa affola . değerli arkadaşımızın yazdığı yazı gerçekten güzel .ciddi bir sorunumuza parmak basmışlar.ama enteresan yanlarımızdan birisi de zaten bu konu değilmi .hiç çözüm üretmeyi düşünemeyiz sadece sorunları çıkarıp orta yere koyarız ama ona bi çözüm üretmek her nedense aklımıza hiç gelmez. üzerine ölü toprağı serpilmiş dediğimiz o halk kitlesi de elştirmeye başladığında mangalda kül bırakmaz .
çalışmaya üretmeye gelince asla yaklaşmaz . biz tarihi gelenekleri itibariyle zaten çalışmaya çok düşkün bir millet değiliz . bir arkadaşım vardı tarih hayranı , şöyle derdi türk e çalış dersen canı gider ama öl dersen koşarak gider , böyle bir kültürden geldiğimiz için çalışmak ölmekten daha zor geliyor ,hep kolaydan kazanıp hemen yukarılara tırmanma hatta zıplama yollarına bakıyoruz . bu yapıyı değiştirebilmenin tek yoluda basit düşünce basit birey olma ve ayaklarımızın yere basması olarak görüyorum. yıllarca insanlara dünyanın en büyük milletiyiz bir türk dünyaya bedeldir vs gibi sözler sarfederek olmayan maharetleri yakıştırırsanız sonra ortaya kemal sunalın kabadayı tiplemeleri gibi komedi bir millet çıkar.öyleki tembel ,miskin,özgüveni olmayan ,starteji üretemeyen , sorumluluk almaya cesaret edemeyen ,risk alamaya cesaret edemeyen ve niye yaşadığını dahi bilmeyen bir millet . öyleyse soruna önce nerde olduğumuzu bilerek başlarsak kendi yerimizi ve konumumuzu iyi tesbit edebilirsek ne kadar yol almamız gerektiğini belki görebilir ve ona göre belki gayretlenebiliriz .aksi takdirde hiçkimsenin kılını kıpırdatmaya niyeti olmadığını görürüz

selamlar

Yerleşim : Türkiye / malatya  |  Meslek : Mobilya
suat7804
Yeni Üye

Toplam 92 yazı
18/08/2005 :  14:02:42 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Arkadaşlar dünyadaki gelişmiş ülkelerin vizyonuna baktığınızda bilgi çağının gerektirdiği gibi yaşam sürmektedirler.Siz milyonlarca asker beslerseniz makinalı silah gücünüzle övünürsünüz.Adam sizi uzaydan bilgisayarındaki klavyenin tuşları miktarınca parmak ucuyla kontrol eder.
onun için mikrosoft dünyanın en zengini olmuştur.Siz 90 dolar maliyetli tekstilinizi 100 dolara satıp 10 dolar kazanıyorsunuz.Adam 10 dolara maliyetli programını 100 dolara satıp 90 dolar kazanıyor.
Bilgi çağı insanı ...........olalım.
......İnsanın dünyaya gelirken eline verilen hediyelerin farkına varması gerektiğinin zamanı gelmiştir.Bu düşüncenin izdüşümlerini düşünün vizyonunuzu tekrar gözden geçirin varsa....
dert bizde

dert bizde
derman sende

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Yöneticilik
Anahtar
Yeni Üye

Toplam 76 yazı
18/08/2005 :  14:20:18  Alıntı


Konuya biraz hayat acisindan biraz farkli yonden bakmak istiyorum. Esasinda yasadigimiz toplum, cevre bize surekli gorevler veriyor. Kopegi gezdirmesen bir kenara koy veriyor. Demek ki gorev sabah ve aksam kopek gezdirilecek. Akvaryumu temizlemesen veya duzgun su degistirmesen hemen 1-2 balik olumuyle karsilasiyorsun. Demek ki akvaryumda duzgun su degisimi yapilacak. Hanim zaten bol bol gorevlerimizi hatirlatiyor :) Iste illa ustunuz degil astiniz bile gorevlerinizi hatirlatiyor. Musterinizi unutursaniz o size gorevlerinizi cok iyi sekilde hatirlatiyor.. Bunlar istediginiz kadar cesitlendirilebilir ve cogaltilabilir....

Fakat bunlar disinda baska birsey var. Aksam balkonda uzaklara bakarken hep icinizden gecen, bu isler boyle gitmez diye dusundugun, ben daha iyisini yapardim diye hayiflandigin, ah keske dedigin ne cok olay ve durum vardir kimbilir. Kim karsi duruyor size :) Iste diger gorevlerimize bazen o kadar daliyoruz ki veya bazen onlarla ugrasmak o kadar isimize geliyor ki o balkonda dusunduklerimizi hicbir zaman uygulayamiyoruz.

Bilerek veya bilmeyerek biz kendimizi korertiyor ve uyutuyoruz gibi geliyor bana. Arada bir silkilenmeye ihtiyacimiz var...

Boyle forumlarda bazen silkelenmeye yardimci oluyor...Ama bazende sunu dusunuyorum GEZI dergilerini en cok satin alanlar genellikle gezmeyen, bulundugu yerden ayrilmayan insanlarmis. Bizlerde guzel dusunceleri, tartismalari vb. bu forumda yaparken acaba sadece buradami birakiyoruz.. Yoksa hayatimizda da uyguluyor muyuz? Yoksa sadece buraya yazmak mi gorevimiz... Gercekten gorevimizi baskalari mi belirliyor yoksa biz mi kendimizi iyi veya kotu bilmeden gorevlendiriyoruz...
Basit seyler yapin, kucuk seyler yapin. Ama surekli yapin ve gelistirin. Goreceksiniz insanlar size ozenecek, goreceksiniz kucuk seyler yapanlar cogalacak. Onlar, bizler, sizler cogaldiginda ise bir lider beklemeyecegiz cunku biz damlaya damlaya gol oldugumuzu farkedecegiz...

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Satıs Müdürü
suat7804
Yeni Üye

Toplam 92 yazı
18/08/2005 :  14:47:53 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
arkadaşlar bende bu konu üzerinde bayağı kafa yordum!
doğruyu bildiğimiz halde neden yapmıyoruz. doğru olanın sürekliliğini sağlamak vicdanımızı kaptan yapmak için neler yapabiliriz?
Burada karakter ortaya çıkıyor. çünkü gün içersinde enerjimizi ve zamanımızı neye odaklı harcadığımız bizim karakterimizi ortaya çıkartıyor.Karakterimizi de oluşturan faktörler özellikler de şunlar;1-geçmişimiz:çocukken ailemizin bize verdikleri veya veremediklerinden dolayı oluşan karakter onun için çocukluğumuzda onaylanmayan başkaları ile kıyaslandığımızdan dolayı şuan utanan sıkılganan sorunlu biri olmuşuzdur.
2-şu anki çevresel şartlardan dolayı;onun için komşumuzun arabasının bizimkinden üstün olduğunu bilmek ve ondan daha üstün olma isteğimizden kaynaklaan olumsuz senaryo yada **lık yapmanın normal olan bir mahallede evinin bulunması yada doğru yaşayan insanların içersinde yaşamak
3-genlerimizden kaynaklanan karakter:Bundan dolayı savaşçı bir millet özelliğine sahipsiniz demektir.
Türk insanının ortalama karakterine baktığımızda şu tablo ortaya çıkıyor.Cumhuriyet dönemininsonrasında yaşanan ekeonomik zorlular,ekmek kuyrukları,yurt dışına işçi olarak giden insanlarımızın acıları,gurbet hikayeleri,bir dönem açık sinamalarda gösterilen tecavüz sahneli filmlerden kaynaklanan cinsel eğitimsizliklerimiz ve şimdi bir bakın bakalım toplum ne halde televole kültürü,kaybetme riski yokmuş gibi hoyratça israflar ilkokul çocuğunun elinde bile cep telefonu lüks yaşam içersinde ayda bir oturacağımız misafir odaları ve bunlara özentiden dolayı tükenmişlik sancıları ????????Dünyadaki senaryolara figüran olmak!!!
ne yapabiliriz.?!
Cevap:İlk olarak teşhisi doğru koymak gerekiyor doğru ilacı yazmak için.
Bu konuda şuan devletin üst kademelerine de gönderdiğim bir proje hazırladım.
Her sorun çözüm için bir fırsattır felsefesini geliştirdim.
İlk olarak her bireyin kendi insiyatiflerini ellerine alabilmelerini sağlamak bunun pratiğini yazmıyorum çünkü uzun sürecek.
daha sonra hedef koyulması gerekiyor kısa,orta ve uzun hedefler.Kısa vadeli hedef bilinçlenmeyi sağlama orta...
daha sonra hedeflerin önceliklerine göre yaşamalarını sağlamak..
sonra Dışa karşı da her iki tarafın ortak çıkarlarına göre hareket etmeyi sağlamak,
sonra karşımızdakini anlamaya çalışmak sonra karşıdakinin potansiyeli ile biziğmkini ortaya çıkarmak sinerji oluşturmak...
yaşamak,sevmek,öğrenmek ve tüm bunları ardımızda miras bırakmak için çalışmak,çalışmak,çalışmak sabır,tevazu





dert bizde
derman sende

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Yöneticilik
suat7804
Yeni Üye

Toplam 92 yazı
20/08/2005 :  12:07:04 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Abi beni niye anlamıyon.?sende idrak yolları enfeksiyonu mu var?


dert bizde
derman sende

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Yöneticilik
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

3.52 saniye.
23:32:59, 7 Mayıs 2024, Salı

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım