Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Parayı Büyütmek!!!

BaşlatanoZeTarih28/10/2008 10:51:53Yorum74

İlk mesaj
Üye239 yazı
Belkide en önemli iş...Arkadaşlar bu tip bi konu olmadığını görünce ben açayım dedim..Evet konu,paranızı zamanla büyütmek..burda herkezin elinde 2 bin ytl ile başlayıp , bu parayı büyütebildiği kadar büyütmesi üzerine beyin fırtınası yapmayı öneriyorum..hem ilginç finans fikirleri yaratabilir,hemde biraz olsun eğleniriz..evet ben başlıyorum...

2 bin ytl ile başlarsam; öncelikle 1.000 ytl si ile narenciye alır( ki marmariste tanıdık biri var ve orda yaz portakalı meşhurdur onu ucretsiz getirir ,bunu komisyon alacak bi adam eşliğinde satar ardından,bunun karını o işe devam ettirerek adamada kar üzerinden satış komisyonu vererek 6 ayda işten 4 bin ytl civarı gelir elde ederim..diğer 1 ytl sini borç vermek için kullanırım( bi nevi tefeci:P) bunun 6 aylık faizinden de 2 bin ytl civarı bir para yaparım...6 ayda size 6 milyar lira topladım....daha sonra portakal işine devam eder yine getirmesi ucuz olan sebze meyve satışlarıyla kendime bi pazar oluştururum..burdan diger 6 ayda gelecek gelir tam 2 katı yani 10 bin ytl civarı olur...bu parayı dahada büyük bir narenciye işine yatırır örnegin kivi muz gibi onun gelirinide bankaya aktarırım..ardından 2 yıl içinde 70 bin ytl,5 yıl içinde ise 200 bin ytl net karım olur...artık zenginim:)
Kitap okuma,Hayal kur!

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
74 yorum
Üye113 yazı
Nasrettin Hocanın birisine borcu vardır. Adam gelir gider Hocaya para ister. Hocada para yok. Günlerden bir gün Hoca adamı heyacanla çağrır.
-Gel gel senin paranı toparlıyoruz çok yakında sana ödeyeceğiz ve çok zengin olacagız. Ozaman ne dilersen benden der. Adam meraklanır ve hacaya sorar nasıl olacak bu iş diye. Hacada:
-Ben yolun kenarlarına çalı ettim onlar çıkacaklar... çalılar büyüyecek...çalının yanından geçen koyonların yünleri bu çalılara takılacak..çalılara takılan yünleri hanım ve çocuklar toplayacaklar...toplanan yünleri temizleyeceğiz...eğirip bükeceğiz...daha sonra bu iplerle çorap örüp satacağız... ve senin borcunu ödeyeceğiz... Anladınmı ne kolay borç ödüyoruz.
Adam başlamış gülmeye...Nasrettin Hocada seni köftehor seni demiş buldun benim gibi peşin para verenide gülersin demiş.

***Arkadaşım hayallerin sınırı olmaz fakat. Gerçek gibi düşünüldüğünde olmazlar.
Zamanımız çalışma devri. Uyanık olma devridir. Boş hayallerlere kapılmayalım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye239 yazı
sizler normal bir insana yönelik yorumlarda bulunmuşşsunuz..neden karşınızda üst yeteneklere sahip biri olabileceğini düşünmüyorsunuz dogrusu hayret ediyorum!!! biraz böyle düşünürseniz akıllıca olur ama şu varki , yükselme yöntemlerini biliyorum..onu bana bırakın...sizinle fikir alışverişinde bulunmakla yetineceğim..onu ve kendimi burada şamaroglanı etmeyecegim..teşekkürler
Kitap okuma,Hayal kur!

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Ö?renci
Yeni Üye50 yazı

oZe nedendir bilmem ama seni sevdim yemin ederim :) Özel yetenek kısmında film koptu zaten , süpersin arkadaş ne deyim daha :)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Üye831 yazı
Dostum özel yetenekler fikir almaz fikir üretir,sizinki boş yetenek sanırım.Golcü golü koklar adete,sormaz topa nerdesin diye her zaman topu kaleye yerleştirir.Ticarette böyledir işte üreticiysen arz ve talep üretilir,satıcıysan müşterinin ne istediğini ne zaman istediğini hangi şartlarda hangi bedeli kabul edebileceğini koklamak lazım,cesaret lazım risk lazım azim lazım,ticaret yapacak insan elindeki parayı söylemez söyleyen parasına davetiye çıkarır anlamazsın nasıl buhar olduğunu,eğitim ister çıraklık ister bodozlama girersen akordiyon çıkarsın çırak çıkarsın üzülürsün dostum.Ticaret hata afetmez öğrenmiyeni kara deliğe gönderir bir daha geri zor gelirsin yakıtın yetmez,bazen birinciye yetsede ikinciye çok zor yeter,destek ararsın da en yakının annen baban bile bakmaz yüzüne battığında,bazen dünyaya geldiğine pişman olursun bazende ooohhhh be dünya varmış dersin,bazen 25 derece sıcakta soba yakarsın üşürsün,bazen sabahlar zor olur çarşaflar buruşur sıkıntılı yatmaktan işte bunları aştınmı az biraz pişmiş olursun tam değil sadece 1 adım sıçramış olursun.Hele birde helal'ine haram katmayı düşündünmü hiç başlama bence çok ama çok yanarsın.Unutma dostum kesinlikle unutma iki sözle bitiriyorum geleceğin tüccarı olmak istiyorsan lütfen unutma ''Tatlı tatlı yiyen acı acı çıkarır'' derler.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Üye194 yazı
Oze,helal sana kardeşim.Tek geçerim seni.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Üye239 yazı
hala anlaşılamadık ama artık uğraşıp kendimi küçük düşürmeyeceğim.ben kendimi ,yeteneklerimi ,yapabileceklerimi bildiğim sürece bir sorun oldugunuda sanmıyorum..benim tek sorunum yalnız ve eksik bilgilere sahip olmanın verdigi çiğlik..teşekkürler
Kitap okuma,Hayal kur!

Üye239 yazı
rterzioglu sizle kavga etmek degil amacım..bakın gördüğünüz gibi aklı karışık bir gencim..hayatımda aklımda dönen fikirler beni öldüresiye dövüyor...hep imkansız olanı isteme güdüm yüzünden şuanda yalnızım ve tek bir hedefime bile ulaşamadım...raketle evlenmek isteyen 20 yasında patron olmaya çalışan,bunun gibi bir çok akla ziyan fikri olan benim yerime kendinizi koyun...yalnızlığın,gerçek anlamda istediklerini yapamamanın nasıl bişey olabilecegini hayal edin..ne olacak benim halim sayın rterzioglu bir büyük gibi cevap verin:(
Kitap okuma,Hayal kur!

Üye239 yazı
Her gün aynı şeyi yapmak,her gün aynı havayı solumak,farklılık yaratamamnın verdigi huzursuzlugu tatmak,her gün her hafta daha önce neler yapmıştım cumlesini kuramamanın verdigi hezeyan,korku ve yalnızlıgı-imkansızlık ve guvensizliğin pençesinde kalmış bir genç..işte bu benim hayatımı özetliyor...ben sadece bu değilsem bile ne değişir demek geliyor içimden...sadece yeteneklerin nasıl değerlendirildiğini düşünmek,otorite olmanın ne oldugu hissetmek,bir şair gibi düşünüp bir katil gibi yaşamak..bu tezatları tatmak nedir bilirmisiniz..işte ben ordayım..tam ortasında...keşke o guneşli gunde,saat 2 civarında bir çocuga yardım ettiğimi gören o adam beni keşfetse diyerek gecen 20 yıl.......
Kitap okuma,Hayal kur!

Üye339 yazı
oze kardeş gerçi konu küllenmiş fakat hala takip ediyorsan bir fikirde ben vereyim sana.
Sanırım giresunda oturuyorsun?
Bildiğim kadarı ile giresunun fındığı meşhur sen önce memleketinde yetişen ürünleri nasıl pazarlayıpta para kazanabilirim diye düşün ve bir başlangıç noktan olsun.

Benim 70 yaşında babam perakende kabuksuz fındık (fındık içi) işi yapıyor ve günde 5-7 kg arası satışı var buda ayda 125-150 kg gibi bir rakkam yapar.

Aşağıda özelliklerini belirttiğim fındığı sen giresundan kilogramını kaça temin edebilirsin?
Kiloda 1 tl sen koy ortalama 1 tl da kargo masrafı tutar bana bir fiyat çıkarırsan kendi çapında sermayene göre aylık 150 tl gibi bir para kazanabilirsin elindeki paraya göre ayda %10 luk bir kazanç yaparki bankalar bile 12 ayda bu faizi verir sana.
Böyle küçük bir işte 1 yıl gibi kısa sürede paranı ikiye katlamış olursun.
Fındığı Toptancıdan alacağıma senden alırım sende paranı çoğaltmış olursun düşün bence.

Fındık markası.....: karadere
kalibre(büyüklük): 12-13
1 Çuval ağırlığı....: 25 kg
.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye239 yazı
parayı büyütürken insan gibi yapmak lazım tefecilik asla yapılmamalı.
Kitap okuma,Hayal kur!

Yeni Üye58 yazı
Selam oze hikayen hoşuma gitti senin işlerin sonucu noldu? narenciye işi iyi gidiyomu?
Bizim de antalyada bir tanıdık var, oradan portakal getirip satayımmı ne dersin?

Yerleşim TürkiyeMeslek Serbest meslek
Yeni Üye2 yazı
yorumları okuyamadım ama yazdığından şunu anlıyorum bu narenciye işini yıllarca yapan insanlar var.aralarında zengin olan kaç kişi var acaba ? ;)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Matbaacy
Üye239 yazı
benim narenciye işi iyi gidiyor okadar iyi ki 1 yıldır siteye girmiyorum:) bu cevap sana batuhan;)
Kitap okuma,Hayal kur!

Üye159 yazı
oze sen hiç elalem işinde çalıştınmı ya da ticari olarak KAZIK yedinmi ikisinede cevabın hayırsa özel yeteneğin törpülenir zamanla monoton fabrika işçisi olursun
2000 lira param var grafik tasarım okuyan bi öğrenciye 500 liraya 2d arka planlar ve karakterler yaptırcam animasyonlu
500 liraya oyunu programlatçam yetenekli ama öğrenci bi programcıya
1000 liraya marketing yapçam google a falan reklam vercem yerli oyun sitelerine
e-mail yoluyla oyunumu level ve oyungezer gibi oyun mecmualarından incelemesini istiycem
tigsource indiegamer gibi bağımsız oyun topluluklarında oyunumu bi zati tanıtçam
oyunum ipone ve i pad için olcak
oyunun ismi:space show
türü:tower defance
fiyatı:0.99 usd
1500 kopya satarsa kardayım
10 000 tane satarsa :)
peki ya Angry birds gibi olursa:
Angry Birds rekor kırdı2009 yılı Aralık ayında iOS için piyasaya çıkan ancak çok kısa sürede popüler olan oyun Angry Birds, 350 milyonuncu indirme sayısına ulaştı.

Daha piyasaya çıkalı iki yıldan daha kısa bir süre olan Angry Birds, birçok başarıyı beraberinde getirdi. İlk başlarda yalnızca iPhone sahiplerinin oynayabildiği oyun kısa süre içerisinde tüm platformlara yayıldı. Artık Android kullanan da PC başında olan kullanıcı da Angry Birds oynayabiliyor.

Fortune'un raporuna göre, günde 300 milyon dakika Angry Birds oynanıyor. Ayrıca oyun oynanmıyorken Angry Birds severler, oyunun diğer oyuncaklarına koşuyor. Animasyon Rio'yla beyazperde de çok sevilen oyunun yakın zamanda tam olarak oyun karakterlerini içeren bir animasyonunun yapılacağı da söyleniyor.

350 milyonluk indirme sayısıyla beraber yapımcı firma Rovio da yatırımcı arayışı peşinde. Bulacağı yatırımcılarla şirketin değerini 1,2 milyar dolara çıkarmak isteyen firmanın planlarına bakıldığında daha uzun süre Angry Birds hayatımızda olacak gibi görünüyor

gelecek oyun sektöründe beyler ama biz domatez biber satıp ticaretle koç sabancı gibi olucaz
ne oyunu lan 25 yaşında adam oyunmu oynar diyen abilerimin gözlerinden öpüyorum

narenciye işinin iyi gitmesine sevindim bu arada :)

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye76 yazı
gangsta59 peki sen hiç konu tarihini okudunmu atlamak yerine ?
oZe akıl alma kimseden bu konuda sana ders olsun özellikle böyle kendini bilmez bi kaç kişiden hiç akıl alma.
"Dehanın sınırı vardır ama cehaletin sınırı yoktur. Cahil insandan uzak dur;)"
İmza yok parmak bassam?

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Emniyet görevlisi
Üye306 yazı
sadece gülüyorum. forumun güzel yanları 2009 tarihli konu hala güncel. bu tabi güzel bişey buna gülmüyorum.
güldüğüm oze arkadaşımıza karşı yapılan yorumlar. hepsini susturmuş gelişmeler neticesinde. tebrik ederim başka söze ne hacet.
yazıyı okuyup bu örneklemeyi gören arkadaşlara küçük bir tavsiyem olsun.
Ne yaparsanız yapın ticaretin içinde. ister ufak paralar ister büyük paralar dönsün içinde.
nakit akışı olan her iş sizi geliştirir ve paranızı katlaya bilirsiniz. zeki ve atak olup kimseye kulak asmayın yeter.
2000 lirası olup onu 1 ayda 20 bin yapan örnek kişilerle tanıştırabilirim sizi.
şu yapamazsın edemezsinleri insanlar bıraksa sözlüklerinden çıkarsa neler neler yapılır. o günleri görebilecek miyim acaba. temenni.

Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye239 yazı
ömerseven size tşk ediyorum...cesareti olmayan kişilerin iş yapamadığından ortaya çıkan isteksizlikleri , bizim gibileri de kendinleri gibi görmelerine neden oluyor.

moust sanada tşk edeim kendi bildigimi yaptım başardım.
Kitap okuma,Hayal kur!

Yeni Üye7 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - omerseven
sadece gülüyorum. forumun güzel yanları 2009 tarihli konu hala güncel. bu tabi güzel bişey buna gülmüyorum.
güldüğüm oze arkadaşımıza karşı yapılan yorumlar. hepsini susturmuş gelişmeler neticesinde. tebrik ederim başka söze ne hacet.
yazıyı okuyup bu örneklemeyi gören arkadaşlara küçük bir tavsiyem olsun.
Ne yaparsanız yapın ticaretin içinde. ister ufak paralar ister büyük paralar dönsün içinde.
nakit akışı olan her iş sizi geliştirir ve paranızı katlaya bilirsiniz. zeki ve atak olup kimseye kulak asmayın yeter.
2000 lirası olup onu 1 ayda 20 bin yapan örnek kişilerle tanıştırabilirim sizi.
şu yapamazsın edemezsinleri insanlar bıraksa sözlüklerinden çıkarsa neler neler yapılır. o günleri görebilecek miyim acaba. temenni.

syn ömerseven: 2000 TL nasıl bir ayda 10 katına çıkabilir biraz açıklayabilirmisiz
saygılar

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye99 yazı
2008 deki yazıya yazıyosunuz. güncel konulara bakan yok.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Mühendis
Üye306 yazı
Hasan bey ilk yazınızda benden cevap istemeniz güzel bir şey. yalnız burada size nasıl cevap verirsem vereyim havada kalabilir. çünkü bir fikir yapılamaz edilemezlere maruz kalırsa değeri düştüğünden görmezden gelinir. ama mümkün, abartı gelmesin diye 20 bin yazmıştım 200 binde yapılabilir. ama akıllı kişiler aracılığıyla
şöyle bir örnek vereyim sadece. izmir'de satranç takımı üreten firmayla anlaşıp Norveç'e efta ülkelerine dağıtılmak üzere 30 bin adet takımı sattım. cebimden maliyet olarak hiç bir şey çıkmadı. kar ise 30 bin dolar oldu. sermaye koymadan 30 bin dolar böyle kazanılabiliyor. 2 bin liranız olduğunda düşünemiyorum neler yapılır.
sadece şöyle bir tavsiye verebilirim. İş planlarken işin içine sadece kendi beden gücünüzü katarsanız ufkunuz daralabilir.
ne kadar yazmayım desem de yardımı olabilir diyerek fikir vermesi umuduyla cevapladım.

Oze arkadaşım seni tanımak güzel benim için.
Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

Yeni Üye12 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - omerseven
Hasan bey ilk yazınızda benden cevap istemeniz güzel bir şey. yalnız burada size nasıl cevap verirsem vereyim havada kalabilir. çünkü bir fikir yapılamaz edilemezlere maruz kalırsa değeri düştüğünden görmezden gelinir. ama mümkün, abartı gelmesin diye 20 bin yazmıştım 200 binde yapılabilir. ama akıllı kişiler aracılığıyla
şöyle bir örnek vereyim sadece. izmir'de satranç takımı üreten firmayla anlaşıp Norveç'e efta ülkelerine dağıtılmak üzere 30 bin adet takımı sattım. cebimden maliyet olarak hiç bir şey çıkmadı. kar ise 30 bin dolar oldu. sermaye koymadan 30 bin dolar böyle kazanılabiliyor. 2 bin liranız olduğunda düşünemiyorum neler yapılır. sadece şöyle bir tavsiye verebilirim. İş planlarken işin içine sadece kendi beden gücünüzü katarsanız ufkunuz daralabilir.
ne kadar yazmayım desem de yardımı olabilir diyerek fikir vermesi umuduyla cevapladım.

Oze arkadaşım seni tanımak güzel benim için.

2000 tl ile neler olacağını ben de düşünemiyorum...
30000 usd ile milyoner olmuşsunuzdur herhalde...
saroz klima

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye7 yazı
Teşekkürler syn ömerseven,
Elektrikte bir ohm kanunu vardı, elektriğin anayasası gibi,
Ticaretin de 3 doğrusu vardır diyebilirmiyiz?

1-DOĞRU YERDE
2-DOĞRU KİŞİLERLE
3-DOĞRU İŞİ YAP.

Hele birde yaptığın işi çok severek yapıyorsan seni kimse tutamaz...

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Üye239 yazı
omerseven konuya uygun yorumu olan tek kişi..arkadaşlar kendinize çeki düzen verin ve adamı dinleyin...gerçek bi girişimci nasıl olur görüyorum tşkler omer bey....sizlerden de böyle para büyütme önerileri bekliyoruz.
Kitap okuma,Hayal kur!

Üye159 yazı
konunun tarihine bakmadım zira uykuluydumda
kendini bilmez bi kaç kişiden akıl alma falan ne iş ya ne tipler türemiş forumda istersem 10 sene öncesinin konusunu bulup yazarım yani bi engelmi var
böyle 2000 liradan milyonlar yapan adam mı daha cahildir yoksa ona gaz verenler mi neyse yazmıycam buraya herkese selam mandalinaya devsm

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bankacylyk-Finans
Üye239 yazı
gangsta sizi kınıyorum..omerseven saygı duyulası biridir ona cahil demek hiç hoş değil.
Kitap okuma,Hayal kur!

Yeni Üye68 yazı
oze sen sınır kural tanımayan haram helal bilmeyen bi girisimciye benziyosun ben senin gibi düsünsem dünyayı satın alırdımmm:)))
cihan gürbüz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Üye306 yazı
ozan arkadaşım teşekkür ederim sözlerin ve eleştirilere verdiğin cevaplar için.
ama kendini bilmez bir arkadaşın cahil demesi beni ticari hayatta başarısız yapmaz.
o kişi uyur uyanır, uykulu girer foruma bulur bir konu yapar yorum.
böyle döngü içinde yaşarken biz kullandığı bilgisayar parçalarından, giydiği kıyafete, yediği gıda maddelerine kadar her ürünü ayağına ***ürürüz.
30bin dolar kazanmak basittir. milyon dolar da kazanmak basittir. doğru zamanda doğru kişilerle doğru hizmet ve ürünü sunduğun zaman başarı gelir.

örnek şu meşhur denge bilekliğini ilk telifini alıp tr pazarına sokan arkadaşı araştırım. 3 milyon dolar kazancı olduğunu biliyor musunuz.
hediyedenizi.com 2 bin değil çok daha düşük maliyetle kurulmuş bir site. geçen seneki cirosu 1.6 milyon tl

sorun para kazanmak değil. parayı elinde tutmak, onu yönetmek. para kişiyi zengin etmez kullanmasını bilmezsen. büyük ikramiye kazanan yoksul insanları düşünün. basına yansır haberleri.
eski halinden daha berbat duruma düşen çoktur.
bu demek oluyor ki para kazanmak değil, parayı elde tutacak, onu çoğaltacak bilgiye sahip olmalısın.

burada yapılan hata kişilerin olaylara takılması. fikirleri görmezden gelmesi.

hasan bey katkınız için teşekkür ederim. tüm mesele dediğiniz 3 maddede şekilleniyor.

cihandereli neye dayanarak oze arkadaşa öyle dediniz gerçekten çok merak ettim.
Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

Üye239 yazı
ömer seven cok haklı....
parayı kazanmak değil elinde tutup,geliştirmek zordur...
ben de kendisine katılıyor ve bu yolda ilerledigim için kendimi şanslı hissediyorum.
Kitap okuma,Hayal kur!