Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Taşeron Halı Yıkama

BaşlatanbodrummmTarih28/09/2011 14:07:23Yorum23

İlk mesaj
Yeni Üye99 yazı
HERKESE HAYIRLI GÜNLER, BEN TAŞERON OLARAK HALI YIKATMAK İSTİYORUM. BU İŞİN TEK MALİYETİ 1 ADET MİNİBÜS VE EL İLANI MAGNET. HALI YIKAMA FABRİKASININ BİRİYLE ANLAŞIP %50 İSKONTOYLA YIKATIP BEN SADECE GETİR ***ÜR İŞİNİ YAPMAK İSTİYORUM. MESELA METREKARESİ 3 TL İSE FABRİKA BANA 1.5 TL DEN YIKAMA YAPICAK METRE KAREDE 1.5 TL BANA KALICAK. ŞU AN RAHAT BİR İŞE SAHİBİM AMA GURBETTEYİM YANİ KİRAM VE MASRAFIM VAR. BU HALI YIKAMA İŞİNİ AİLEMİN OLDUĞU VE ÇEVREMİN OLDUĞU BÜYÜK BİR ŞEHİRDE YAPICAM. ÖNCELİKLE İŞİMİ BIRAKIP BU İŞİ YAPMAMI TAVSİYE EDERMİSİNİZ.

İKİNCİSİDE KENDİM KAPI KAPI EL İLANIMI DAĞITICAM, AMA DAHA FAZLA MÜŞTERİ ÇEKMEK İÇİN NE YAPMAM GEREKİR. BU ARADA REKLAM DAĞITACAĞIM ŞEHİRDEKİ 5-6 SEMTİN %3 Ü BANA YIKATSA BANA FAZLASIYLA YETER. SİZCE % 3LÜK BİR ORANIN YIKATMA ŞANSI NEDİR. SONUÇTA KENDİM REKLAMIMI DAĞITICAM KAPI KAPI.

Yerleşim Türkiye / MuğlaMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
23 yorum
Yeni Üye47 yazı
kardeş bu işlerden hiç anlamam ama sana gözlemimi anlatayım. Halı sürekli yıkatıyoruz metrekaresi 2 tl den. getir ***ür bence iş değil ama bir gün koltuk yıkatmaya kalktık geldi karı koca 2 kişi 1 saat te hallettiler ve borcumuz 50 tl :]

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye345 yazı
şirket kurman gerekmezmi acaba böyle bir durumda yada vergi dairesine kayıtlı olman gerekmezmi?
eses

Yerleşim Türkiye / Eses
Yeni Üye47 yazı

ofisin olacaksa ve fatura keseceksen mecburen şahıs firması kurup maliyeye kayıt yaptırmalısın şirket gerekmez.

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye816 yazı
yok ne faturası adam aracı olmak istiyor .. tek sorun güven meselesi olacaktır ona çözüm basit anlaştıgı halı yıkama fabrikasınında ismini bastıracak o kadar. memlekette 20 tl lik iş için fatura kesen ve isteyen ve kesen kaldımı artık fiş toplama oalyıda bittiğine göre... kimse şikayette edemez çünkü halı yık. fabrikasının ismide geçerse kimsenin ruhu duymaz..
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye99 yazı
ofise ve şirket kurmaya hiç gerek yok evet tecnologin in bahsettiği gibi koltuk yıkama işlerinide yine kendimiz yapıcaz. koltuk yıkama siparişi çıkarsa o işin %100 ü bize kalıcak biz sadece halı yıkama fabrikasının yapacağı işe para ödeyeceğiz.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Mühendis
Yeni Üye99 yazı
peki daha çok müşteri nasıl toplanır. reklam dağıtacam tam sezon öncesi 50.000 dairenin kapısına bırakacam. halısını yıkatanada magnet verecem. dolaba yapıştırsın bir dahaki yıkatma için beni arasın diye. başka nasıl müşteri çekilir. bu arada dörtler21 arkadaşım halı yıkama fabrikası değilde reklamda kendi ismim olacak. çünkü ilerde ona müşterimi kaptırma şansımda var kendi web sitem ve kendi telefonum olacak. sadece taşeron olarak iş yaptırıcam.(bu arada amcamın izmirde 2 tanee halı yıkama fabrikası var o taşeronculara böylee yıkama hizmeti veriyor. kısacası işimden sıkıldım diye o tavsiye etti)

Yeni Üye99 yazı
kimsenin fikri yok sanırım. müşteri çekmek için ne yapmam gerekiyor?

Yeni Üye34 yazı
Selam arkadaslar. Bu hali yıkama fabrikasi için ne gereklidir. Kısaca siralayabilirmisiniz. Teşekkürler.

Yerleşim Yngiltere / NottinghamMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye99 yazı
1- kapalı bir dükkan sanayide olursa gece gündüz çalışma imkanın olacağı için daha mantıklı.

2- kuyu suyu

3-halı yıkama fırçası

4-halı sıkma(kurutma makinası)

5- kurutmak için demir askılıklar

6-en önemlisi araç reklam

ilk başlangıç için bunlar yeterli, ama benim yapmak isteediğim tarzda yaparsan araç ve reklam yeterlidir. işin büyürse kendine bi yer açarsın.

Yeni Üye34 yazı
Çok teşekkür ederim bodrum, peki bu hali sıkma makinası ne kadardır? Ve hali yikama makinasına ihtiyaç falan olmuyormu? Bodrum mesela halı satan yerlerle, mağazalarla konus, onlar seni önersin, sende onları. Selamlar.

Yeni Üye99 yazı
halı sıkma makinası 2 şekilde var biri böyle büyük kazan gibi biride uzun kazan gibi olana 3 halıda aynı anda koyabilirsin ama uzuna 1 tek halı uzun olan daha iyi olduğu söyleniyor. çünkü kazandaki 3 halı birbirine temas ederek kurulanıyor. youtube ye yaz halı sıkma makinası diye binlerce video bulursun fiyatlarıda 3-5 milyar aralığında.

halı yıkama 2 şekilde olur 1- otomatik makina ile 2. side elle kullanılan makina var ucunda yuvarlak fırça onunda fiyatı 2-4 arası bişey otomatik 20-100 milyar arası kalitesi ve buyuklugune gore ama bence fırcalı ucuz makına daha ıyı temızlıyor. onunda orneklerı var youtubede.

peki şimdi apartmanlara nasıl olsa reklam için iş için giricez bu apartmanlarla anlaşılıp apartman temizliğide yapılabilirmi mesela bi apartmanın camlarıyla beraber yıkanması 100 tl gibi bi rakamla. ayda elinde 20 apartman olsa yeter zaten 1 sitede en kotu 2 apartman oluyo. her ay sabıt yıkayacaksın. halının yanında kazanılacak guzel bır para.

Yeni Üye34 yazı
Selam sayın bodrumm. Verdigin bilgiler için teşekkür ederim. Umarım hedefledigin işin rast gider. Hangi ilde yapmayı planliyorsun?

Yeni Üye5 yazı
Merhaba bodrum. Bu benim burada ilk mesajım. Siteyi takip ediyordum fakat yeni üye oldum. Bu mesajı görünce de konuyla ilgili bilgilerimi aktarmak istedim.
Siz halı yıkama işine girdiniz mi bilemiyorum ama girmek isteyen arkadaşlar varsa yardımcı olmak adına birkaç detaydan bahsedeyim.
Ben 2 sene önce işlerimin kötü gitmesi ve çok ciddi anlamda piyasaya para kaptırmamdan dolayı ( daha sonra bir başlık altında detaylı olarak anlatacağım) bir abimizin tavsiyesi ile bu işe giriştim. Zaten batmış durumda olan firmamı belki son bir hamle ile kurtarırım diye başladım halı yıkama işini fason olarak yapmaya.
Halı yıkama firmamın reklamı olarak şunları yaptım ve ciddi anlamda da geri dönüş aldım.

Bu işle ilgili 3-4 tane web sitesi yaptım. Google da sponsor oldum. ( en verimli dönüş aldığım reklam çalışmamdır )
Ciddi anlamda broşür bastırıp posta kutularına dağıttım - dağıttırdım.
Bastırdığım broşürlerden, sabah 6 da kalkıp gazete bayilerine gittim ve rica edip gazete aralarına koydum. ( güzel de dönüşü oldu )
Magnet bastırdım ve bu magnetleri hem müşterilerime verdim hemde müşterimin olduğu binadaki tüm kapılara yapıştırdım.
Dükkanımın çevresinde ki halı firmaları ile görüşüp benim firmamın tavsiyesini istedim.
Belediyeye para yatırıp köprülerin üzerine brandalar asabilirsin. şehirdeki bilboardları kullanabilirsin. ( ben bunları yapmadım ama yapanları gördüm )
Ama bu işteki en güzel reklam sizsiniz. Siz müşteriye ne kadar güler yüzlü davranır, ne kadar memnun ederseniz asıl reklamı orada yaptınız demektir. Bu yüzden sizin kadar halıyı yıkayan fabrika da çok önemlidir. Halı ne kadar temiz, ne kadar güzel kokuyorsa o müşteri tekrar halısını size yıkatır ve yanında en az bir tanıdığını daha getirir.

Bu çalışmalarımdan sonra ciddi anlamda dönüş olmaya başladı. Aşağı yukarı günlük 100 m2 halı ***ürüyordum fabrikaya. (100m2 halı demek ortalama 5-6 evin halısı demek) 100 m2 halının sana dönüşü aşağı yukarı 500 - 600 tl civarındadır. Çünkü her halıyı 3 tl ye yıkamazsın. Kimi halıyı 7 tl ye kimisini 10 tl ye yıkarsın. Günlük aşağı yukarı yıkatma ücreti + mazot paranı çıktıktan sonra 200 - 250 tl para kalır cebine. tabi bu paranın bir kısmı reklama gider(adwords). eğer eleman olursa ciddi bir maliyette elemandır. Ben çok borçlu olmamdan dolayı 2 sene kendim yapmaya çalıştım. Ama çok yoruldum ve çok yıprandım. Çünkü müşteriye git halıyı al, ordan fabrikaya ***ür yıkat. tekrar fabrikaya git halıyı al, oradan tekrar müşteriye ***ür. müşteri beğenmesin tekrar ***ür getir çok zor iş anlayacağın. O yüzden arabasıyla çalışacak eleman aldım. günlük 70 tl anlaştık. 2. gün işine son verdim. Çünkü **lık yaptı. müşteriden 60 tl alacaksın diye gönderdim o 170 tl alarak geldi birde böbürlene böbürlene bana anlattı. Bende bizim ** olmadığımızı ** olsak bu işlerle niye uğraşacağımızı söyleyip yol verdim. O da iyilik yaptık böyle oldu diyip gitti :) Aslında o eleman olsa şimdiye borç falan kalmazdı herhalde ama gönderdik artık :)) Neyse anlatmak istediğim iş gerçekten çok zor ve inanılmaz yorucu. indir çıkar, indir çıkar tükeniyor insan. Birde müşteriyi her saat bulamıyorsun evinde. genelde insanlar akşam saatlerinde evlerinde oluyorlar. sende 4-5 evin halısını akşam dağıtmak zorunda kalıyorsun. artık gece saat 10 da mı biter işin 11 de mi belli olmaz. Ben çok yorulduğumdan ve düzgün bir personel bulamamamdan dolayı bir gün toplayıp bir gün dağıtıyordum halıyı. tabi dolayısıyla da bir günün karını ikiye bölmüş oluyordum.
Demek istediğim bu iş senin elinde. Eğer yanına dürüst ve çalışkan bir iş arkadaşı bulursan ve ciddi anlamda bir reklam çalışman olursa bu işten gayet güzel ekmek yersin. Bazen hiç beklemediğin işler düşer. Cami halısı, kreş halısı, koltuk yıkama gibi. Bunları da yine taşerona verip yerinde yıkama yaptırırsın.
Aklınıza takılan sorularınız olursa yine buradan sorabilirsiniz.
İnşallah başarılı olursunuz arkadaşlar.
Allah utandırmasın...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Yeni Üye99 yazı
ÇOK TEŞEKKÜRLER OLDBOY, BEN NİSAN AYI GİBİ BAŞLAMAYI DÜŞÜNÜYORUM. VE ÇOK KARARLIYIM. SENELERDİR SU ÜRÜNLERİ MÜH. OLARAK GECE GÜNDÜZ BAŞKALARININ YANINDA AŞIRI DERECEDE ÇALIŞTIM VE GURBETTE OLDUĞUM İÇİN BİRİKİMİ GEÇİN BORCA GİRDİM AYNEN SİZİN DURUMUNUZ GİBİ. AİLEM BURSADA VE BEN BU İŞİ BURSADA YAPICAM YIKATACAK YERİDE AYARLADIM.

ÖNCELİKLE YAŞINIZI MERAK ETTİM HANİ GÜZEL KAZANIRKEN İNSAN NEDEN BIRAKIR, VE ŞU AN BİŞEYLER YAPIYORMUSUNUZ.

2. Sİ HİÇ UMMADIĞIM GÜZEL BİR FİKİR VERDİNİZ GAZETE ARASINA REKLAM BIRAKMAK, GERÇEKTEN HARİKA. BRANDA OLAYININ PROSEDÜRÜNÜ PEK BİLMİYORUM AMA DİĞER FİRMALAR ŞU BRANDA OLAYINA TEPKİ GÖSTEREBİLİRLERMİ? BİRDE BRANDAYI ASMAK İÇİN BELEDİYE NE KADAR ÜCRET TALEP EDER.

3. SÜ KIŞ DÖNEMİNDE KAZANÇ İYİMİ SİZCE, BU ARADA BENİM DÜŞÜNDÜĞÜM SEMTTE 30.000 DAİRE CİVARI BİR DAİRE VAR. VE 27 YAŞINDAYIM ORTAK OLARAKTA AMCAMIN OĞLU 24 YAŞINDA YANİ İSTERSE SABAHA KADAR SÜRSÜN İŞ, AİLEMİN YANINDA KENDİ ÇEVREMİN BULUNDUĞU YERDE YAŞAMAK HERSEYE DEĞER.GURBET ZOR.

BİRDE BU GOOGLE REKLAMLARINA MALİYET OLARAK NE GİDİYOR.

BİRDE BU KADAR GÜZEL REKLAM DAĞITMAYA BAŞLADIGINIZ ZAMAN BU GUZEL MUSTERI POTANSIYELI KAC HAFTA SONRA DONUS YAPMAYA BASLADI.

AMCAMIN IZMIRDE HALI YIKAMA FABRIKASI VAR. AMA O TEMZILIK SİRKETI ISINE KAYMAYA BASLADI. O BANA ISINI BIRAKMA DIYOR BENDE GURBETTE BORCLANMAYA BASLADIGIMI SOYLEDIM ODA TEMIZLIK SIRKETI AC DIYOR. ANLAMADIGIM IS . HALI YIKAMADA AILE GECINILECEK BIR PARA KALMADI DIYOR. SİZİN GIBI ARKADASLAR SAYESINDE DAHA COK AZİMLENİYORUM.

SORULARIMI CEVAPLARSANIZ SEVINIRIM .

AKLIMA GELDIKCE SIZE YAZMAK ISTERIM. NISANA KADAR BODRUM, NISANDAN SONRA BURSAYA YOLUNUZ DUSERSE BAIMUSTUNDE YERINIZ VAR.

HAYIRLI GUNLER.

Yeni Üye5 yazı
Güzel kardeşim ben şu anda 30 yaşındayım. Üniversiteden sonra ticarete atıldım. 6 sene emek harcadığım firmamı sağa sola kaptırdığım paralar yüzünden devretmek zorunda kaldım. Dediğim gibi halı işini firmamı devretmeden önce 2 sene yaptım. Benim halı işini bırakma sebebim, çok yorucu olmasından dolayı tek başıma yapamamış olmamdandır. Artı halı işi çok stresli ve pis bir iştir. Afedersiniz ama insanlar halının üzerine kusar, köpeği işer, çocuğu kaka yapar vb. sizde sırtınıza alır o halıları taşımak zorunda kalırsınız. Bir nedeni de yıkattığım firmanın kendi halılarına özen gösterip benim halılarımı 2. plana atmasıdır. Müşterinin istediği günde verilmeyen halı ciddi anlamda sıkıntı yaratır. hele birde temiz yıkanmamış sa çok başınız ağrır.

Eğer gerçekten bu işi düşünüyorsan güzel reklam yapar ve layığıyla halıyı yıkarsan bu işte güzel para var. En azından mazottan ve reklamdan başka sermayeniz yok.
Amcanızın dediği gibi temizlik işi de çok karlı. bir oturma grubunu 100 tl ye yıkıyorlar. boş bir evin temizliğini 150 tl ye yapıyorlar. ekibin sağlam olursa bu işlerden halıdan daha fazla para kazanabilirsin. Sen oturup halıyı kendin yıkamayacağın için halının yanında bu işlerede yönelmeni tavsiye ederim.

1 - Reklam konusuna gelince gazete gerçekten iyi bir reklam aracı fakat şöyle bir durum var büyük gazete bayileri böyle bir olaya izin vermiyor. Çünkü gazeteler bu durumu yasaklıyor ve bayiliğini iptal edebiliyorlar. Gazeteler bu işe insert adını veriyor ve para karşılığı senin broşürünü koyuyorlar. bir il için 3-5 gün ilan koydurtmanın maliyeti yaklaşık 4000-5000 tl. o yüzden küçük kırtasiye yada ufak gazete bayilerine gitmeniz lazım. Onlarla konuşup ikna edip broşürlerinizi koyabilirsiniz.

2 - belediye işlerini hiç bilmiyorum ama yapan arkadaşlardan geri dönüşünün iyi olduğunu duydum. bir köprünün üzerinde 10-15 metreye 2-3 metre bir branda gerçekten dikkat çekiyor. Bursa da belediye ile irtibata geçerseniz sanırım yardımcı olacaklardır. hatta farklı fikirler bile verebilirler.

3 - kışın bu iş neredeyse yok diyebilirim. yazın yaptığınız işin 10 da 2 sini anca yaparsınız. Sezonluk bir iştir. özellikle ek olarak temizlik işine girin dememde ki sebeblerden bir tanesi de budur.

4 - Google reklamlarında eski tat kalmadı. Üst sıralarda çıkabilmeniz için tıklama başına 1- 1.5 tl gibi rakamlar vermeniz gerekiyor. sitenizin albenisine göre 50 tl lik bir reklam ile günde ortalama 3-4 müşteri yakalarsınız. Ama dediğim gibi rekabet çok yüksek. inanmak istemesem de rakiplerinizde mutlaka sizin reklamlarınıza tıklayıp kredinizi bitiriyordur.

Son olarak halı işi bile beni kurtarmadı ve firmamı devir ettim. zor durumda kaldığım için evimi satmak zorunda kaldım. ( hayatımın en acı günleriydi ) Paramın yarısıyla borç ödedim ve diğer yarısını da sermaye olarak tutuyorum. şu anda herhangi bir iş yapmıyorum ama ciddi anlamda araştırma içerisindeyim.

İnşallah yolum o taraflara düşerse bir çayını içmeye gelirim.

Allah yolunu açık etsin...

Yeni Üye99 yazı
OLDBOY Tekrar tekrar teşekkür ederim. vediğiniz değerli bilgiler için .Aslında yıkamacıların sizin dediğiniz gibi benim işimi 2. plana atma düşüncesi açıkçası benide korkutuyor. ama ben burdaki işimden ayrılıp bursaya döndüğümde hep boş vaktim olucak ben adamın halılarını yıkarken ona yardım etsem oda bu çalışmamın karşılığı olarak temiz yıkar diye düşünüyorum.

2. mesela 50 tl lik bir reklam maliyetiyle 3-4 müşteriye ulaşacağımı söylemişsiniz ya ,şöylemi oluyo yani 50tl /1 tl =50 tıklama ve 50 tıklamadan sonra 3 müşteri ve sonra sayfa otomatik olarak aşağıyamı düşüyor.

birde bursa halı yıkama, halı yıkama bursa felan yazdığınızda h ile başlayan bir firma çıkıyor o şirketin reklam maliyeti nedir acaba.

1. sorum birde en çok geri dönüş internettenmi yoksa el ilanındanmı oluyor sizce.

2. sorum 30.000 daire yanyana 2 semtten oluşuyor ve bu bölgede benim saydığım 8 tane halı yıkaamacı var. tahmini olarak % kaçı bize düşer. iyi bir reklam çalışmasından sonra ben el ilanını sırtıma çantamı alıp kapı kapı dağıtıcam, ayrıca bsizinkilerin dışında çok özel bir reklam çalışmam var özelden yazarım. bunu amcam izmirde yaptı ve ismi akılda kaldı.

kısacası yazın koşturup bana yıllığa bölünce 12.000 tl kalsa yeterli. bursada yaşamak için son umudum bu yoksa benim iş alanım bodrumdan başka bir yerde yok.

Yeni Üye99 yazı
pardon yani ayda 1.000 tl kalsa yeter.

Yeni Üye5 yazı
Dediğim gibi ciddi anlamda bir reklam çalışması yaparsan fabrikada durmaya çok fazla vaktin olmayacaktır. Günde 5 tane adrese halı almaya gitsen 5 tane adresede halı bırakmaya gideceksin. yani günde 10 servis yapacaksın. bu sayı zamanla 15-20 lere çıkacak. o yüzden çok kaliteli iş yapan bir firma ile çalışın.

Google da dediğin gibi 50 TL yatırsan ve tıklama başı 1 TL versen 50 kişi ziyaret eder siteni. 50 kişiden de 3-5 müşteri alırsın. Zaten bulunduğun yere göre bir iki reklam verdikten sonra onu sen kendin daha iyi analiz eder ona göre tıklama maliyetlerini ve günlük bütçeni ayarlarsın.

Bahsettiğiniz site ile ilgili hiç fikrim yok.

Reklam olarak hem el ilanı hem google hemde alternatifleri mutlaka kullanmalısınız. Çünkü günümüzde hala internet kullanmayan insanlar var ve bir şekilde bu insanlara da ulaşmalısınız.

Bu bahsettiğimiz reklam türlerini uyguladığınız zaman pazarın hakimi olursunuz. Aylık 1000 tl nin çok üzerine çıkarsınız. ben sadece bir günde 700-800 Tl cebime para koyduğumu bilirim. Özellikle bayram, yılbaşı gibi günlerin öncesinde.

Düşünürseniz www.alohaliyikama.com bende ve kullanmadığım için satacağım.

Görüşmek üzere...

Yeni Üye99 yazı
gerçekten çok iyi moral oldunuz. ALLAH nasip ederse mart sonu gibi herşeyimi ayarlamış olarak giricem bu işe. ikilemdeydim çünkü işimi bırakıp gireceğim için tereddütlerim vardı sizinle konuşmak çok iyi geldi. bu arada parke işi yapıyorsunuz. baba mesleğimi yoksa kendinizmi açık alan görüp girdiniz.

bu arada websitenizi inceledim güzel fakat ben kendi kafamdaki isimle girmeyi düşünüyorum. tekrar çok teşekkürler.

ALLAH işini gücünü rast***ürsün ,umarım kısa sürede toplanmaya başlarsın. HAYIRLI İŞLER.

Yeni Üye5 yazı
Evet Parke işiyle uğraşıyordum. Dükkanı ilk açtığımızda işlerim çok güzeldi. Zamanla kaptırdığım paralar yüzünden sıkıntıya girdim. Üstüne büyük yapı marketlerin çoğalmasından dolayı işlerim ciddi anlamda düştü. Onların taksit avantajları ve fiyatlarını yakalamam çok zorlaştı ve açıkçası onlarla aşık atamadım. En sonunda da dükkanı devretme kararı aldım.

Bakalım bundan sonrasında da bir kaç proje var kafamda. Umarım herkes için hayırlısı olur...

Yeni Üye99 yazı
inşallah, Ankarayı gezmiş olsam kafamda fikir oluşur ama hiç gelmedim ancak adana, diyarbakır yolculuklarımda içinden hep geçerdim. bence halı işinde baya bir başarı yakalamışsınız keşke devam etseydiniz. eleman bulunur. konikste birisi yazmıştı ankarada fasonculara halı yıkarım diye. kızılaydaymış. isterseniz bi görüşün.

Yeni Üye5 yazı
Yok hocam artık o defter kapandı benim için. Her ne kadar para kazansamda sevemedim o işi. Sabahtan akşamın geç saatlerine kadar halı indirir halı çıkarırsınız. Zor, stresli ve pis bir iş. Sizde bu işe girdiğiniz zaman anlayacaksınız. Müşteri 30-40 lira para verir ama burnunuzdan da getirir. Eğer sabrederseniz iyi kazanırsınız ama sinirlerinizde laçkalaşır :))

Yeni Üye99 yazı
inşallah herşey bahsettiğiniz gibi iyi gider inşallah ben razıyım yorulmaya, koşturmaya. Bilgilerinizi bizden sakınmadığınız için çok teşekkürler.