Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Proje Yönetim Firması Kurmak Mantıklı Mı?

BaşlatanDreamevilTarih10/07/2017 16:00:46Yorum1

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Merhaba,
10 yıl tecrübeli İnşaat mühendisiyim ve bu süre zarfında genel olarak endüstriyel inşaat projelerinin yönetiminde çalıştım. İlk başlarda saha daha sonrasında ise merkez ofislerde olmak üzere çeşitli firmalarda çalıştım. İnşaat operasyonlarının tüm disiplinlerinde yönetim kademesinde çalıştım. Şu anda da bir yatırım holdinginde proje müdürlüğü yapmaktayım.
Mekanik ve elektrik altyapı ve bunların inşaat projelerine entegresi konusunda da tecrübe ve bilgi sahibi oldum. Uluslararası geçerliliği olan pmp sertifikam dahi var.
Bunları enden anlatıyorum?
Pek çok insan gibi ben de kendi işimi kurma niyetindeyim ancak bir türlü cesaret edemiyorum. Mesleğim ve tecrübemle alakalı olarak en yakın fikir bir proje yönetim danışmanlığı firması kurmak gibi görünüyor.
Soru şu; aranızda bu işi yapan insanlar var ise iş kurarken ve ve devam ettirirken karşılarına çıkan problemler neler oldu? Tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Böyle bir iş kolunda iş kurmayı tavsiye ediyor musunuz?
Eğer hiç bulaşma diyorsanız 50-100 bin tl arası sermayeyle hangi sektörde ne tür bir iş kurmayı tavsiye edersiniz?
Hepinize teşekkürler
(Not : inşaat proje yönetimi ile ilgili titiz ve doğru dürüst destek almak isteyen olursa da çekinmeden mesaj atabilir, elimden geldiğince yardımcı olurum.)

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
1 yorum
Üye292 yazı
Emkar bey selam öncelikle hoşgeldiniz. Bende inşaat sektöründe merkez ofis Yönetim sistemleri müdürüyüm ( Kalite , Çevre , İSG ) aynı zamanda İsg uzmanıyım. Yaklaşık 4,5 yıldır yöneticilik yapıyorum. Büyük projelerde iş alıyoruz oraların kurulum aşaması ve iş devam ederken denetimini sağlıyorum. Her ziyarette insanlarla firmalarlarla tanışıyorum. Dediğiniz yapı çok iyi bir yapı ancak TÜrkiye buna hazır mı?
Türkiye^deki projeler ( Yalnışım varsa lütfen düzeltin sizin tecrübeniz daha çoktur, ve bilginiz konum olarak daha iyidir) toplama bir yapıya sahip ve proje bitip yeni proje başlarken bu kadro ile devam ediliyor. Çok büyük işler yapan firmaların bazı projelerine baktığınızda proje yönetiminin başarısızlığına, eksikliğine şaşırıyorsunuz.
türkiye için çok gerekli bir iş ancak biraz erken diyebilirim.
Sektöre yabancı değilsiniz bence bu parayı bildiğiniz inşaat sektöründe kullanın. Bir projede elektrik işi alan, altyapı işi alan küçük firmalara ortak olarak, sermaye katılımcısı, kar ortağı olarak bulunabilirsiniz.
Yönetim değilde kontrollük sektörüde olabilir.
Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at.
KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis