Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.
Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.
Merhaba arkadaşlar,
öncelikle 2012'de başladığım esnaflık yaşantım 2 ay önce iflas ile noktalandı. Ciddi anlamda borcum olmasına karşın, tekrar ayağa kalkmalı ve hem borçlarımı temizlemeli hemde yeni iş fikrimi hayata geçirmeliyim diye düşündüm.
Öncelikle Mühendis değilim, kafamda bir kaç basit ve küçük makine üretimi planı mevcuttur. Bunlardan birisini şu an sanayi ortamında bir müşterimin atölye ve kaynak makinesi gibi alet edevat desteği ile üretimini yapmaktayım. Bu makineden iki tane de sipariş aldım. İlk örnek bittikten sonra gördüğümüz eksiklikleri de gidererek siparişlere başlayacağım.
Ticari hayatım tamamen bittiği için eşim üzerinden kosgebe başvurmayı planlıyoruz. Böylelikle bu makinelerin üretimi için devletimizin de desteği ile kendimize ait küçük bir atölye açmayı planlıyoruz.
Kaynak yapmayı öğreniyorum ve geliştiriyorum.
Hani derler ya çırağı olmadığın işin ustalığına soyunma diye.
Bu yüzden tedirginlik var üzerimde. Ama risk alıp almama konusunda tereddütteyim.
Ne sanayi ortamında yetiştim ne de bir mühendisim.
Şu an çok yüklü bir borcum ve iş fikrim dışında hiç bir şeyim yok. Ve gerçekten ikinci bir başarısızlığı tolere edecek bir param yok.
Sizce aldığım siparişleri teslim edip bırakmalı mıyım? Yoksa bir yere girip maaşla çalışmalı mıyım?
Vereceğiniz fikri destekler için çok teşekkür ederim.
Rızkın 10 da 9 uTicaret Kardeşim Yapabilceğin İşlere Giriş derim bunu yapabiliyorsan bunu yap ama yapamıyorsan gitmiyorsa uzatmadan farklı anlayabilceğin hoşuna gidebilcek bir sektöre gir derim
Öncelikle iflasın için geçmiş olsun kardeşim.onenli olan yaptığın makine sektörü nasıl.bunlari anlatmam lazım ayrıca makineyle ilgili Burda bilgi verirsen satış konusunda faydası olur
Öncelikle çok geçmiş olsun...Ticari manada benden cok daha tecrübeli olduğunuza inanıyorum.Makineyi bitirince maaşlı iş borcunuzu ödemeye yeteceğini düşünüyorsanız belli süfe çalışabilirsiniz.Ama yok sadece ihtiyaçlarımızı giderir derseniz saldırmaya devam.Allah rıskınızı mutlaka verecektir
Abi , Oturduğun şehiri Yazarsan daha verimli olur , O makineleri yap bırak , Az paran varsa Köfte arabası gibi birşeyle İşi yapabilirsin Gerçekten mantıklı İş bu dediğim abi Allah yardımcın olsun .
Sipariş almışsınız zaten. Devam edin. Maliyetinizin hepsini karşılayacak düzeyde olmasa bile, riskinizi azaltacak ölçüde peşinatla çalışıp sipariş almaya devam edin. İnşallah iyi olur..
Sanayi tecrübesi veya mühendislik aşılabilecek eksiklikler. Asıl önemli olan yapmayı planladığınız makine üretiminin detaylı analizi. İş ile ilgili SWOT analizi yapman faydalı olacaktır. Bu veya benzeri analizleri yapacak veriye sahip olmadan buradan verilecek, "Evet, devam et!" veya "Devam etme, maaşlı işe gir" tavsiyelerimizin zerre kıymeti olmayacaktır.
SWOT analizi konusunda hem koniks forumda hem de internette çokça kaynak bulman mümkün. Başarılar dilerim.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz