Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kapari Macerası

BaşlatanmurataTarih24/10/2008 21:32:38Yorum24

İlk mesaj
Yeni Üye9 yazı
merhaba arkadaşlar.ben Murat,Bodrumda yaşıyorum.siteyi uzun zamandan beri takip ediyorum,sitenin meraklı bir okuyucusu iken beni de saran Kapari macerası yüzünden siteye katılmaya karar verdim.ben de sizler gibi kararsız kaldım.ilk başlarda büyük bir yatırıma girip 50 dönüm ü kullanmak niyetindeyken bu rakam önce 25 e sonra 10 a ve 5 e düştü.Şimdi ise sadece 1 dönüm e deneme dikimi yapmak istiyorum.Nihat bey demek istediği gibi hemen kapılmamak lazım.Ayrıca Seleukia ya sormak istiyorum ürünler nerelere satılıyor ve ödeme nasıl yapılıyor.Herkese teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / MuğlaMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
24 yorum
Yeni Üye80 yazı
murata merhaba benim üzerinde baya araştırma yaptığım daha önce bir kez deneme yaptım tutmadı ama bu sene dikim döneminde tekrar denemek istiyorum ve uzun zamandırda araştırıyorum telefon numaram 0554 761 95 28 serkanzenger@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Otomotiv
Yeni Üye9 yazı

Teşekkür ederim sevgili Zenger.Acaba tutmadı derken fidanlardan mı bahsediyorsun yoksa genel olarak mı?
Fide ve tohum satan sitelerin kazançtan bahsederken biraz abarttığına inanıyormusun?Bir defa yaptım tutmadı ama bu sene tekrar dikiyorum demişsin,bu ticari azmin için seni tebrik ederim.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Ticaret
Yeni Üye80 yazı
Yok askerden geldiğimde 100 adet fide diktim arkasından kar yağınca çürüdü fidanlar tabi çok amatör bişey olmuştu üstüne bu yolda gidip gelirken arabanın motorunu yakınca gözüm görmemişti :) piyasasına gelince büyük 4-5 tane firmanın telefonu var ama irtibata geçmedim henüz aracıların 1,5 ytl / kg a aldıklarını biliyorum pazarda bir sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum aracı firmanın senelerdir bu işi yaptığını çok iyi biliyorum demekki pazarı var ama tabiki ilk ele satmak amacım...

Yeni Üye9 yazı
Evet güzel fikir,aracılar 1.5 ytl den alıyorlarsa belki ilk eli 2,00 olur.Bu bile bayağı farkeder.Bu işi ilk araştırmaya başladığımda bazı kuşkularım vardı. 1. Yetiştirmesi ve bakımı zor muydu? 2. Satışı ve pazarlaması nasıl olacaktı? 3. Toplama maliyetinin çok yüksek olması.İlk iki kuşkum aydınlığa kavuşmuş oldu,ancak toplama işi ve maliyetini iyi araştırmak gerekiyor.Bazen işte karlı bir iş buldum diye seviniyorum,bazen umutlarım suya düşüyor.Şu Kaparinin toplama aleti-makinesi falan olsaydı çok satardı eminim.Ayrıca bu uğurda arabanı yakmışsın,Allah sana daha iyi arabalar nasip etsin.

Yeni Üye80 yazı
Daha önce deneyenlerden tutma olayının zor olduğuna neredeyse kolay kolay tutmadığına dair bikaç yazı okudum forumlarda ama :( acaba benimkilerdemi o yüzden tutmadı diye düşünüyor insan ister istemez :(

Üye113 yazı
Arkadaşım kapari.com da ayrıntılı bilgi var. Alıcılar genellikle İzmir ve çevresi. Kaparinin toplaması zor ve zahmetli bir iş. Makinası falanda yok. Tenik olarak yapıldığında verim iyi sayılır fakat toplama işi zahmetli ve yıoğun emek isteyen bir bitki. Nette kapari yazarsan birçok sitede bilgi var(Yetiştiricilik,satış,fide,salamura yapımı vs.). 5 dönüm olarak başlayın derim. Fide üreticilerine bakarsanız çok karlı olarak gösterirler her sözede inanmayın derim. Kapari zor şartlara dayanıklı bir bitkidir. Bakım yapmasanızda bitkiye birşey olmaz (3-5 yıl) istediğiniz zaman bakımını yapar üretime devam edersiniz. Size başarılar dilerim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye80 yazı
Evet yeterince araştırma yaptım kapari.com u çok iyi biliyorum bikaçkez görüştüm sahibi ile aracı olmadığı direk ürünü işleyip sattığı halde çok ucuza alıyor ürünleri 1 ytl gibi :( ve çok afaki fiyatlarada ürün satışı yapıyor izmirdede 4-5 tane bu işi çok büyük çaplı yapan firmanın ( fabrika ) telefonları var ama henüz görüşmedim.

Yeni Üye9 yazı
Evet ben de biliyorum kapari.com u.Bu işi araştırmaya ilk o site ile başladım zaten,gerçekten faydalı bilgiler var ama bana getirisi biraz abartılmış gibi geldi.Ayrıca kapari.com sitesinde ''Kapari tarımının getirisi'' bölümünde kilosunun 2 ytl den alındığı belirtilmiş,ancak zenger arkadaşımın da dediği gibi kilosunu 1 ytl den alıyorlar(mış).Bence bu iş şu şekilde karlı olur kilosunu 0,50 ytl den toplatıp 2,50 ytl ye satabilirsek.Geçen gün merak edip marketten kapari salamurası aldım 150gr. mı yaklaşık 3 ytl idi.

Yeni Üye80 yazı
Ben yanlış hatırlamıyorsam temmuz ağustos gibi bizzat telefonla sahibi ile görüştüm 1 ytl fiyat konusunda eminim ama bu firmanın şöyle bi güzelliği var araştıran arkadaşlar bilir yada benim daha önce görüştüğüm firmaların alım şartları bu sadece küçük çiçek açmamış tomurcukları alıyorlar ama bu firma diğer firmaların almadığı büyük neredeyse çiçek açmış ürünleride alıyor filizlerinide alıyor diye hatırlıyorum.

Yeni Üye9 yazı
Evet çok iyi araştırmak gerekiyor.Sonuçta belli bir parayı bağlayacaksın.Fide satan sitelere bakarsan bir dönümde yıllık 5.000 ytl garanti.Ancak işin bir de gerçek yönü var onu da araştırmak gerekiyor.Ben araştırmaya devam ediyorum sizlerin değerli bilgilerine de teşekkür ediyorum.Ayrıca yatırım uzmanı sayın Nihat bey in araştırmaları ne alemde çok merak ediyorum.

Yeni Üye27 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - murata
merhaba arkadaşlar.ben Murat,Bodrumda yaşıyorum.siteyi uzun zamandan beri takip ediyorum,sitenin meraklı bir okuyucusu iken beni de saran Kapari macerası yüzünden siteye katılmaya karar verdim.ben de sizler gibi kararsız kaldım.ilk başlarda büyük bir yatırıma girip 50 dönüm ü kullanmak niyetindeyken bu rakam önce 25 e sonra 10 a ve 5 e düştü.Şimdi ise sadece 1 dönüm e deneme dikimi yapmak istiyorum.Nihat bey demek istediği gibi hemen kapılmamak lazım.Ayrıca Seleukia ya sormak istiyorum ürünler nerelere satılıyor ve ödeme nasıl yapılıyor.Herkese teşekkürler.

Merhaba, kapari tarımını ticari amaçla yapmak istiyorsanız en az 10 dekarlık tarla ile başlamanız gereklidir. Deneme amaçlı dikmek istiyorsanız 100m2lik bir alanada dikim yapabilirsiniz. Bodrum bölgesi jojoba tarımınada uygun. "Jojoba"yıda araştırmanızı öneririm. Ürünler fabrikalara veya diğer alıcılara satılıyor. Ödeme şekli genellikle nakit Türk Lirası veya Amerikan Doları şeklinde.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye27 yazı
Ayrıca kapari tomurcukları fermantasyon yapılıp satılırsa 3-4 katı kazanç elde etmek mümkün. Fermante olmuş tomurcukları satamasanız bile 1 sene bozulmadan saklanabiliyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye9 yazı
Öncelikle burada fikirlerini paylaşan herkese teşekkür ederim.Seleukia doğru söylüyor 100 m2 lik alanda da deneme olur.Gelecek dikim döneminde deneme dikimine başlayacağım.Daha sonra (tutarsa) 10 dekara dikim yapmayı düşünüyorum umarım pişman olmam.

Yeni Üye80 yazı
Jojobanın piyasası olduğunu sanmıyorum :(

Üye339 yazı
Kapari bitkisi zor ve zahmetli bir bitkidir. Bakımı ve toplanması yoğun işgücü gerektirir ve ilk dikiminden 3 yıl sonra verimli hele gelir. Toplama işçiliği için zaten kg de 1 ytl isteyecekler'ki Dikenli bir bitki olduğundan toplanması çok güç ve zahmetlidir herkes yanaşmaz.

Türkiyede herkes farklı ürünlerin üretimini yaparak satma ve çok para kazanma heveslisi olduğundan birkaç firmada bunların sırtından para kazanma yolunu seçmiştir.
ister kapari ister tavşan, ister devekuşu, ister çinçilya olsun üretimini yapmanız ve tesis kurmanızı sağlamak için firmalar birbiri ile yarışır nekadar yardımsever olduklarına siz bile şaşırırsınız.
Sizi o işe sokmak için birçok yol denerler çünkü para kazanacakları kısım sizin paranızdır.

Bu ülkede hangi iş para kazandırıyorsa herkes o işe yönelir mantık budur etrafınıza baktığınızda birçok cep telefonu dükkanı görürsünüz neden? para kazanıyor çünkü herkes potansiyel müşteri.

Birde kapariye bakın araştırın bakalım kaç kişi bu ürünü yetiştirerek ciddi paralar kazanmış. Eğer öyle birşey olsa gerçekten çok büyük arazileri olan toprak sahipleri bu işe çoktan başlardı ve türkiye kapari cenneti olurdu.
Ya bu işi herkes bilmiyor onun için yok deseniz google da neyi öğrenmek isterseniz 5 dk' da önünüzde.

Siz illede birşeyler yetiştirecekseniz rantabl olan ve satışı kolay olan bildik bitkilere yönelin.
Birde başka bir gerçek var türkiyede tarım hiçbir zaman prim yapmaz sadece karnınızı doyurursunuz.
Çünkü ülkede hertürlü ürünün üretim fazlası var. Evet üretimde sıkıntı yok satarken ise sıkıntı çok büyük. Malınızı ya üç kuruşa verirsiniz maliyetini kurtarmaz yada iyi dediğiniz fiyata verirsiniz paranızı alamazsınız.
Trakya bölgesinde sadece nakliye maliyetini kurtarmadığı için kaçyüz ton soğanın çürüyüp gittiğini biliyormusunuz.

Sn arkadaşlar burda işi toprakla ilgili olmayan hiçkimse tarımsal anlamda bir işe kalkışmasın paranızın nasıl eriyip bittiğine siz bile şaşırırsınız.
Bildiğiniz işi yapın paranız cebinizde kalsın.
saygılar...
.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye4 yazı
kapari fidanı üretmekteyim ve satılır tel.05373268118
hasan atik

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Y?siz
Üye599 yazı
seferber kardeş..kapari fidanı satılır demekle olmuyor bu işler..önce kapari ile ilgili bizleri bilgilendir bakalım..bu bitki gerçek anlamda
yetiştirildiğinde üreticiyi memmnun edecekmi.yada ne kadar yere dikmeliyiz ki bizi memnun etsin..yada negatif yönleri varmı varsa neler..gibi değilmi...
Yorum yazmadan önce lütfen okuyun ...
1- N-ok...tala,!!ma +işar:etlerine "dik"(kat ed?in.
2- BüYük hARf kÜçüK haRf OlayıNI atlAMAyın.
3- Bu "Dolar" i$areti de size i$ çıkarmasın artık.
4- Veenönemlisisözcükler arasındaboşlukbırakın.
5- A ma g erek siz bo şluk lar d an k açının.
6- Gösterin özen cümleleri kullanmamaya devrik.
7- Sözcüklari anlaşılur vea dorğu yazen.
8- Bu güzelim Türkçemize foreign wordlar katmayın.
9- In keys yu rayt Ingilis vords, it hez to bi andirsitendibil.
10- Türkçe’deki spesifik kelimeleri İRDELEMEYİN.
11- Narin maillerinizi naciz kibarlığınızla süslemeyiniz efenim.
12- Benim Türkçem mükemmeldir, NARSIST şeyler yazarsanız hemen anlarım.
13- Yazılarınızda kibar olun, meydan okumayın, yoksa sizi harcarım.
14- DiĞer yandan, TÜrkÇe karakter iŞinize geliyorsa yazIp gÖnderin.
15- Yazdığınızı yarım bırakmamaya lütfen özen gös...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye183 yazı
selam arkadaşlar bu işi NEVŞEHİR ili GÜLŞEHİR ilcesi TUZKÖY kasabasında 800 dekar alan üzerinde 12 hafta 72 gün 432 saat süren ve T.C SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI NEVŞEHİR İŞ BULMA KURUMU ve T.C GÜLŞEHİR KAYMAKAMLIĞI SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI ile ortak eğitimini veriyoruz dogal ortamda çok sayıda kapari fidesi var bu konuda size bir tavsiyede bulunmak istiyorum fideden kapari yetiştirmek yerine tohumdan yetiştirilicilik daha mantıklı sürec biraz uzuyor ama yaptıgınız işe değiyor. 2009 hasad dönemine ait fermente edilmiş ovata cinsi kapari tohumu var ve piyasanın yarısına temin ediyoruz ve yanındada kapari tarımıyla ilgili bir eğitim kitabi ve 1350g kapari çiçek salamurası veya kapari karpuzu salamurası hediye ediyoruz.
Kapari hakkında ögtenmek istediğiniz her konuda severek yardımcı oluruz
mücahit : 0 554 421 45 18 0 384 212 00 81
ersin : 0 506 580 92 12
www.nevkaptarim.com.tr

Yerleşim Türkiye / Nev?ehirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye1359 yazı
kar marjı nedir net olarak
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye94 yazı
kapari'de son durum nedir arkadaşlar. yetiştiren varmı. fiyat nedir
%&%

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye21 yazı
Merhaba Arkadaşlar.
Kapari satışı yapan var mıdır?
30 ton 7-8mm ve 9 ton 8-9 mm kapari aramaktayız.
SiS Mühendislik ve Dış Ticaret

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
Üye138 yazı
arkadaşım neden 1 dönüme ekiyorsun. 2, 3 fidanda diksen sonuçta deneme maksatlı değil mi? sana yeter. biz bir arkadaşla 2 fidan diktik. çıkmadı, ya da tutmadı ne dersen.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Y?siz