Bu sene elimde biraz sermaye vardı Adana / Çukurova ovasında tarla işine girdim. 60 dönüm kadar yer kiralayıp ektim nereden bakasanız 40 Tl yi buluyor tüm herşeyi dahil.
Şimdi gelelim asıl meseleye "derdin ne neden tarla ile uğraşıyorsunuz" derseniz içimde acayip bir şekilde toprak ile uğraşmak geliyor o yüzden.
Şimdi bu tarla işlerinden anlayan arkadaşlar dan veya fikri olan arkadaşlardan ricam seneye traktör almalımıyım 100 dönüm yer ekecek traktör marka ve modelini paylaşırsanız çok memnun olurum.
Ekipmanları hep dışarıdan sağladım ekim işini felan herşeyi dışarıdan yaptırdım bu hususta ekipman almalımıyım eğer evetse neler almalıyım Sadece mısır ekimi için
Mısır da damlama sistemine geçmelimiyim su için sucuya bir ton para gidiyor ve doğru düzgün sulanmıyor damlama yapan kişiler 1300 kilo alıyorsa nereden bakasanız 1600 1700 kilo aldıklarını söylüyorlar ne kadar doğruluğu vardır.
NOT - Tarlam yok kiralıyorum ekipmanım yok rica minnet ile yaptırıyorum ama bunlar nereye kadar kimseye boyun eğmemek için bu soruları ve sorunlarımı siz değerli arkadaşlar ile paylaştım.
NOT-2- Bu paraya şu işi yap daha iyi diye önerilerinizde olursa çok memnun olurum.
Saygılarımla.