Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Food Truck Eski Konu Kapanmış Devamıdır

Başlatanykg142Tarih07/03/2017 23:48:45Yorum26

İlk mesaj
Üye114 yazı
ilk açtığımız konu kapanmış tekrardan aktif edilip edilemediğini ben bilmiyorum o yüzden bu konuyu açtım yaklaşık 2 ay oldu faaliyete başladım iyi kötü çalışıyoruz çevre yaptıkça insanları memnun bıraktıkça insan ve çevre biriktirdikçe oluyor arkadaşlar fakat yine sorunlar da olmuyor değil bir kere en büyük sorun zabıta siz ağzınızla kuş da tutsanız cevap açık ve net emsal teşkil eder sana yer de gösteremeyiz belge de veremeyiz diyorlar üstüne de sen kaç biz kovalayalım eski usül devam edelim diyorlar ama maç araba pazarı falan gibi organizasyonlar da sıkboğaz etmiyorlar. misal dün antalyaspor galatasaray maçına gittim allah bereket versin 1000 tl iş yaptım yarısı kar daha ne olsun
YAPMAYI DÜŞÜNENLERE TAVSİYEM (nacizane ukalalık olarak algılanmasın)
1 -) yer tespiti çok iyi yapılmalı misal ben antalya adliyesi diye başladım resmem elimde patladı ilk gün öğlen 500 tl iş yaptım yalnız akşam üzeri hemen zabıta geldi etraftaki iş yerleri huzur vermedi
2-) şehir içi parktı meydandı sahildi fantezisinden uzak durun yeni açılan yol yerleşim yeri falan bulun etrafında dükkan falan olmayan insanların size mecbur kalacağı çok daha faydalı sonuç alırsınız

şimdilik aklıma gelen bunlar sorusu olan varsa bildiğim ve tecrübe ettiği kadarı ile cevaplarım

facebook da ve instagram da gezginfoodtruck adlı kullanıcıyı takip eder ve incelerseniz yapılan bağzı işleri de görmüş olursunuz eleştiri, yorum, öneri bekliyorum sizlerden muhakkak işletme körlüğü ya da vizyon darlığı ve kıtlığı çerçevesinde aklımıza gelmeyen şeyler vardır yardımcı ve uyarıcı olmanızı beklerim arkadaşlar

saygılarımla.....

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
26 yorum
Yeni Üye13 yazı
merhaba kardes. onceki yazini okumustum takib ediyordum. ise baslamana ve rizkini kovalamana sevindim . insallah hakkinda hayirlisi olur. ben isim geregi cok yer gezdigimden boyle yerleri goruyorum. bazi ulkelerde food truck olayi artik kultur sekline donusmus durumdave food truck festivalleri yapiliyor.

ozellikle asya pasifik ulkelerinde her ara tahliye yol kenarlarinda ve sehir girise yakin yerlerde cok goruyorum ama hic durupta almak nasip olmadi

is yapmak zaten zor ne guzel bir is yapmissin ama belediyenin izin vermemesi cok ilginc. yurtdisinda genelde arac trafigini engelleyecek yere park etme ve musterilerinde trafigi engellemesin. arac park yerlerini kullanma gerisi sorun degil belediye karismiyor bile anlamadim bu belediyelerde derdi nedir.

bi yer gosterseler tamam kardesim su bolgede yap kimseyi rahatsiz etme deseler ne olur. zaten is yapmak cok zor is yapmak isteyenlere destek olacaklarina kostek oluyorlar.

Akil verecek gibi olacak ama sana tavsiyem bi facebook gurubu kur ve bir site yap / yaptir. Yemek kamyonu organizasyonu veya bir dernek gibi bisi yap. bir kisinin sesinden bisey olmaz ama birlesirseniz sesiniz daha gur cikar. ve belediyelerde mecburen biseyler dusunur.

sen tek basina sozunu geciremezsin belediyelere ama sole 20 tane food truck kamyonu sahibi topluca belediyeye gidip belediyeye basvuru yaparsa mutlaka bir cozum yolu dusunurler guzel kardesim

Bak aslinda aklima bir sey geldi. Sen yapacagin Tum turkiyedeki Food truck sahiblerini bi araya getiren bi platform kur. ve tum turkiyede festivaller duzenleyip organizasyonlar yap hem sen kazanirsin hemde diger arkadaslar hatta uyelik aidati dahi alip extra gelir kazanabilirsin. boyle bir organizasyona belediyelerin hayir diyebilecegini sanmiyorum ve belediye kesinlikle bir yer veya bos bir arazi verecektir. boylelikle hem kendi urettigin urunleri tum turkiyeye tanitir hemde franchise sistemiyle kendi food truck franchise sistemini kurabilirsin her turlu kazanirsin inan. Boyle bir isin yapildigini da pek sanmiyorum ilk olursun ve kazanirsin.

Birde amator sanatci felan bulup sarki soylenen bi festival oldugunu ve yeme icmeninde oldugunu soylersen halkimiz gelecektir.

Uzun yillardir turkiye disindayim ve 4-5 tane dil konustugumdan benim turkcem biraz bozuk belki yazdiklarim kesik kesik bi anlam tasiyabilir kusura bakmayin

Hakkinizda hayirlisi neyse o olsun

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye114 yazı
Aynı şekilde düşünüyorum fakat bu grubu kurmak geçim derdinde olan insanları bir araya getirmek çok zor birde çoğu meslektaşım kendini gececi seyyar gözü ile görüyor esas onları inandırmak çok zor ama hayal edilebiliyorsa gerçekleştirilebilir muhakkak

Yeni Üye77 yazı

@ykg142 hocam merhabalar, aklima takılan bir konu var, velevki zabıta ile ters düştün aracını bağlatmak gibi bir lüksleri varmı? Ceza yazarlarsa hangi maddeden ne kadar ceza yazıyorlar?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Yleti?im
Üye114 yazı
Aracımda yapılan değişiklikler proje dahilinde olup ruhsatına işlidir aracın ruhsatında özel amaçlı gıda pişirme ve satış aracı diye yazar bu yüzden aracımı bağlayamıyorlar trafik de karışmıyor trafiği tehlikeye sokmadıktan yada hatalı park kaldırım işgali yapmadıktan sonra sadece zabıta coşarsa 109 tl bir ceza kesiyor oda 1 hafta içinde ödersen 83 tl ye düşüyor ama açık konuşayım zabıta 10 kez müdahale ettiyse 1 kez ceza kes iti

Yeni Üye77 yazı
Hocam peki bizde kapali kasa fiorino var alttaki resimdeki gibi aracin arkasina ray sistemiyle bi duzenek olusturup resimdekime benzer bi arac cikartsak yinede proje cizdirtmek gerekecekmi ?
[url=http://hizliresim.com/2r5vON][/url]

Yeni Üye13 yazı
volkan kardes iyi dusunmussun ama turkiyede bu tip sisteme trafigin onay verecegini dusunmuyorum. bir ford transit acik kasa olsa neyse bi sekilde olabilir ama sahsi araclarda boyle bir seye trafik musade etmez. hijyenik olmadigi ileri surulerek cok defa ceza yeme ihtimalin var zabita karisir saglik il mudurlugu karisir ama arkadasinki gibi hijyenik kosullari saglayip trafiktende arac ruhsatina gida amacli arac bilgisini isletirseniz sadece zabitayla muhatab olursunuz oda bi sekilde bi cozum yolu bulunur.

Yeni Üye77 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - shadow_34
volkan kardes iyi dusunmussun ama turkiyede bu tip sisteme trafigin onay verecegini dusunmuyorum. bir ford transit acik kasa olsa neyse bi sekilde olabilir ama sahsi araclarda boyle bir seye trafik musade etmez. hijyenik olmadigi ileri surulerek cok defa ceza yeme ihtimalin var zabita karisir saglik il mudurlugu karisir ama arkadasinki gibi hijyenik kosullari saglayip trafiktende arac ruhsatina gida amacli arac bilgisini isletirseniz sadece zabitayla muhatab olursunuz oda bi sekilde bi cozum yolu bulunur.

Teşekkürler hocam, böyle bir düşünce hep aklımda olmuştur, şu aralar boştayım başlayacağim bir iş planım var ama bu food truck projesi cebimde birgun mutlaka uygulayacagım

Üye109 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ykg142
Aracımda yapılan değişiklikler proje dahilinde olup ruhsatına işlidir aracın ruhsatında özel amaçlı gıda pişirme ve satış aracı diye yazar bu yüzden aracımı bağlayamıyorlar trafik de karışmıyor trafiği tehlikeye sokmadıktan yada hatalı park kaldırım işgali yapmadıktan sonra sadece zabıta coşarsa 109 tl bir ceza kesiyor oda 1 hafta içinde ödersen 83 tl ye düşüyor ama açık konuşayım zabıta 10 kez müdahale ettiyse 1 kez ceza kes iti

Belediye resmi ruhsat vermiyor, düzgün bir dilekce sunup bu red edildiğinde iyi bir Avukata başvuran yokmu bu Ülkede hatta 8-10 kişi birleşip, neticede belediye bir nevi yaşam hakkını elden alımış oluyor AB yasalarına göre.

Yerleşim Türkiye / Tekirdag
Yeni Üye13 yazı
simitciler dernegi, pastaneciler dernegi var herseyin bir dernegi var. bu isinde bir dernegi felan olsa bu kadar stres olmaz diye dusunuyorum.ve dernegin anlasmali oldugu bi hukuk burosu olursa insanlari yasal bir cati altinda toplarsaniz. arkanizdan birsuru insan gelecektir. ve o zaman belediyelerde bu insanlara yasama hakki taniyacaktir.

Üye109 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - shadow_34
simitciler dernegi, pastaneciler dernegi var herseyin bir dernegi var. bu isinde bir dernegi felan olsa bu kadar stres olmaz diye dusunuyorum.ve dernegin anlasmali oldugu bi hukuk burosu olursa insanlari yasal bir cati altinda toplarsaniz. arkanizdan birsuru insan gelecektir. ve o zaman belediyelerde bu insanlara yasama hakki taniyacaktir.

Belediyelerde bu insanlara yasama hakki taniyacaktir, değil Belediyeler buna mecbur zaten kanunen.

Üye114 yazı
kanunen belki var olabilir ama işi hukuki boyuta taşısanız sürekli ceza manyağı decekler gerekçe olarakda prosedürleri yerine getirmediğinizi söyleyecekler

Üye109 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ykg142
kanunen belki var olabilir ama işi hukuki boyuta taşısanız sürekli ceza manyağı decekler gerekçe olarakda prosedürleri yerine getirmediğinizi söyleyecekler

Prosedürler yerine getirilmeli tabiki, bunlarında hepisi zaten belliler, sorun Kanunlar var Prosedürler var ama tüm bunları ilgili memurların bilmemesi yada bilip işten kaçması.

Üye114 yazı
malesef gönül ister ki daha güzel şartlar oluşsun daha güzel imkanlar olsun ama güçlü güçsüz mevsuzu klasik sinek 2 hiçbir zaman iş yapmaz belediyelerin elinde her zaman as var arkadaşlar

Üye114 yazı
Keşke sivil toplum örgütü haline getirebilsek dernek federasyon hatta konfederasyon ama o kafa yapısında insanları nerde bulucaksın ancak yeni gelecek genç jenerasyon seyyar gençlerle olur inşallah bazılarına okusa komik gelir ulan seyyar Adamın hayaline bak derler gülerler ama buna inanacak mücadelesini verecek meslek erbabı bulsam yanımda arkamda ama şimdilik olmayınca böyle birşey don kişot gibi yel değirmenleriyle savaşıyormuşum gibi geliyor

Üye109 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ykg142
Keşke sivil toplum örgütü haline getirebilsek dernek federasyon hatta konfederasyon ama o kafa yapısında insanları nerde bulucaksın ancak yeni gelecek genç jenerasyon seyyar gençlerle olur inşallah bazılarına okusa komik gelir ulan seyyar Adamın hayaline bak derler gülerler ama buna inanacak mücadelesini verecek meslek erbabı bulsam yanımda arkamda ama şimdilik olmayınca böyle birşey don kişot gibi yel değirmenleriyle savaşıyormuşum gibi geliyor

Türk Milletinin Çiftcisinde Esnafına en büyük sorunu birlik olamamak, herkes herkesi kendisine rekabet gördüğünden hepisi kaybediyor.

Üye114 yazı
temel sıkıntılar plansızlık ve öngörüsüzlük örneğin küçük bir ilçede bir çiğ köfteci açılıyor iyi iş yapıyor hemen bunu gözlemleyen birisi bu iş de iyi para var deyip açıyor oda bir çiğ köfteci. arkasından biri arkasından biri derken 2 senede 10 tane oluyor bu sefer birbirine rakip olma birbirini kırma vurma başlıyor (mesleki anlamda) bu sefer ya krediye bulaşıyorlar yada önceden kullandıkları kredileri ödeyemez hale geliyorlar arkasından patır patır batmalar başlıyor sonunda batmaya en çok direnen en fazla ayakta kalan birkaç tanesi işine devam ediyor unutmayalım ki istatistikler diyor ki açılan her 100 yeni işletmeden 40 tanesi ilk yıl geriye kalanın % 75 i ise takip eden 4 yıl içerisinde batıyor

Üye109 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ykg142
temel sıkıntılar plansızlık ve öngörüsüzlük örneğin küçük bir ilçede bir çiğ köfteci açılıyor iyi iş yapıyor hemen bunu gözlemleyen birisi bu iş de iyi para var deyip açıyor oda bir çiğ köfteci. arkasından biri arkasından biri derken 2 senede 10 tane oluyor bu sefer birbirine rakip olma birbirini kırma vurma başlıyor (mesleki anlamda) bu sefer ya krediye bulaşıyorlar yada önceden kullandıkları kredileri ödeyemez hale geliyorlar arkasından patır patır batmalar başlıyor sonunda batmaya en çok direnen en fazla ayakta kalan birkaç tanesi işine devam ediyor unutmayalım ki istatistikler diyor ki açılan her 100 yeni işletmeden 40 tanesi ilk yıl geriye kalanın % 75 i ise takip eden 4 yıl içerisinde batıyor

Evet aynen öyle Almanya'da bazı küçük ilçelerde bunun örnekleri var örnegin 10 bin nufüslu bir ilçede 3 tane kasap vardır 4 cü'ye müsade vermezler 2 tane manav vardır 3 cü'ye müsade vermezler, ve bu tüm diğer esnaf kolları için geçerlidir.

serbest bırakılsa 3 kasap 7-8 olur hilleler başlar kalite bozulur sonrada bizdeki gibi batmaya başlarlar.

Üye114 yazı
aynen ama ülkemiz de bu tarz uygulamalar göremeyiz keşke bizde de uygulansa buna benzer şeyler

Üye114 yazı
özellikle antalya da yaşayan arkadaşlar duracak yer konusunda fikir verirlerse sevinirim havalar da ısınmaya başladı önerilere açığım bir de alanyalı hemşehrimiz varsa alanyaspor maçlarına gelsek nasıl olur görüş bildiren olursa memnun kalırım şimdiden teşekkürler herkese

Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ykg142
aynen ama ülkemiz de bu tarz uygulamalar göremeyiz keşke bizde de uygulansa buna benzer şeyler

Hocam Antalya'da yaşayan birisi olarak zevkle takip ediyorum.Antalya'da emlak işi yaptığım için sürekli Antalya genelini geziyorum.Yoğunluk olan bölgelerden bir kaç tavsiyede bulunmak isterim.

Eğer ki denemediyseniz şehir giriş ve çıkışlarını düşünebilirsiniz.Örnek olarak Kepez üstü bölgesi olabilir(Tahtakale altındaki seyir terasıda olabilir)..Burdur ve diğer illerden gelen kişiler uzun yoldan geldiği için yorgunluk ve acıkacağı için şehir trafiğine girmeden ekmek arası yiyebilir.Özellikle seyir terası yazları gerçekten kalabalık oluyor.

Konyaaltın'da yine aynı düşünceyle liman yada kemer yolu üzerinde uygun yer düşünülebilir.Trafiği engellemeyecek 2 taraftada park sorunu olmayan yerler olursa daha uygun olur diye düşünüyorum.

Şehrin doğu girişi(Manavgattan gelen yol) çok aktif ama park edilecek yerler bulunabilir mi araştırmak gerekiyor.Onlar haricnde Aksu köftesi ile meşhur oldugu için çoğu kişi orayı tercih edecektir.Size pek uygun olmaz görüşünceyim...

Siz aktif olarak bulundugunuz bölgeler varmı ??

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye83 yazı
Aynı sistemle döner satan gaziantepte. Pazar yerlerini geziyor. Sadece tavuk dürüm yok antebe has bikaç çeşit daha var. Arabaları sizinki gibi gösterişli değil ama özel yapılmış sizinki gibi. Sabahlarıda bikaç çeşit corba yapmaya basladılar. Ben sosyete pazarı esnafıyım. Burda cok güzel iş yapıyolar 3-4 bin ciro yapıyolardır. Ama tabiki pazara kira ödüyolar. Hafta içide semt pazarlarına gidiyolar diye biliyorum. Orda ciro düşüktür ama kira ödemiyolardır. Sizde pazar yerlerini dolaşabilirsiniz. Ve size baska tavsiyem. Kaç liralık iş yaptıgınızı ne kadarının kar oldugunu ne sanal alemde nede çevrenize söylemeyin. Sizde kalsın :)

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Esnaf
Üye114 yazı
Şuan için en düzenli istikrarlı giden yer Antalyaspor maçları. Maç Zamanı güzel iş oluyor Allah bereket versin onun dışında günlük de bir sabit düzen yakalasam günde 250-300 tl iş yapsam arada 2 de maç çevirsem ayda 3 illa 5000 arası temiz bırakır standarda girse diye düşünüyorum şuan da o gündüz yada günlük standart iş döngüsünü yada diğer bir değişle doğru yeri bulamadığım için gündüz başka bir işde çalışmak zorunda kaldığım için gayet yorucu ve uykusuz oluyor o yüzden Antalya da yaşayan arkadaşların yönlendirebilme ve desteklerine ihtiyaç var

Yeni Üye4 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ykg142
Şuan için en düzenli istikrarlı giden yer Antalyaspor maçları. Maç Zamanı güzel iş oluyor Allah bereket versin onun dışında günlük de bir sabit düzen yakalasam günde 250-300 tl iş yapsam arada 2 de maç çevirsem ayda 3 illa 5000 arası temiz bırakır standarda girse diye düşünüyorum şuan da o gündüz yada günlük standart iş döngüsünü yada diğer bir değişle doğru yeri bulamadığım için gündüz başka bir işde çalışmak zorunda kaldığım için gayet yorucu ve uykusuz oluyor o yüzden Antalya da yaşayan arkadaşların yönlendirebilme ve desteklerine ihtiyaç var

merhaba bu işin size ne kadar maliyeti oldu yaklaşık olarak acaba?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye114 yazı
80 bin tl ye yaklaştı üstadım

Yeni Üye1 yazı
Bir seneye yakin americadayim ve yillardir hayalim olan food truck olayini burda canli gordum ve daha cok is yapma hevesim artti. Bende aynisini muglada planliyorum. Oncelikle mutfak egitimi alip dunyanin farkli yerlerindeki sokak yemeklerini yapmayi planliyorum. Siradan bir restaurant acmaktan cok daha zevkli. Birbucuk sene sonra donmek amacim.umarim bu akimi buyutup insanlara yeni yemek kulturunu tanitabiliriz. Dondugumde sizinle iletisime gecip fikirlerinizi Almak isterim.bol kazanclar :)

Yerleşim ABD / AlexandriaMeslek Gyda
Üye114 yazı
aracı şu an da çalıştırmıyorum boş yatıyor hatta satıcam müşteri arıyorum da diyebilirim