merhaba kardes. onceki yazini okumustum takib ediyordum. ise baslamana ve rizkini kovalamana sevindim . insallah hakkinda hayirlisi olur. ben isim geregi cok yer gezdigimden boyle yerleri goruyorum. bazi ulkelerde food truck olayi artik kultur sekline donusmus durumdave food truck festivalleri yapiliyor.
ozellikle asya pasifik ulkelerinde her ara tahliye yol kenarlarinda ve sehir girise yakin yerlerde cok goruyorum ama hic durupta almak nasip olmadi
is yapmak zaten zor ne guzel bir is yapmissin ama belediyenin izin vermemesi cok ilginc. yurtdisinda genelde arac trafigini engelleyecek yere park etme ve musterilerinde trafigi engellemesin. arac park yerlerini kullanma gerisi sorun degil belediye karismiyor bile anlamadim bu belediyelerde derdi nedir.
bi yer gosterseler tamam kardesim su bolgede yap kimseyi rahatsiz etme deseler ne olur. zaten is yapmak cok zor is yapmak isteyenlere destek olacaklarina kostek oluyorlar.
Akil verecek gibi olacak ama sana tavsiyem bi facebook gurubu kur ve bir site yap / yaptir. Yemek kamyonu organizasyonu veya bir dernek gibi bisi yap. bir kisinin sesinden bisey olmaz ama birlesirseniz sesiniz daha gur cikar. ve belediyelerde mecburen biseyler dusunur.
sen tek basina sozunu geciremezsin belediyelere ama sole 20 tane food truck kamyonu sahibi topluca belediyeye gidip belediyeye basvuru yaparsa mutlaka bir cozum yolu dusunurler guzel kardesim
Bak aslinda aklima bir sey geldi. Sen yapacagin Tum turkiyedeki Food truck sahiblerini bi araya getiren bi platform kur. ve tum turkiyede festivaller duzenleyip organizasyonlar yap hem sen kazanirsin hemde diger arkadaslar hatta uyelik aidati dahi alip extra gelir kazanabilirsin. boyle bir organizasyona belediyelerin hayir diyebilecegini sanmiyorum ve belediye kesinlikle bir yer veya bos bir arazi verecektir. boylelikle hem kendi urettigin urunleri tum turkiyeye tanitir hemde franchise sistemiyle kendi food truck franchise sistemini kurabilirsin her turlu kazanirsin inan. Boyle bir isin yapildigini da pek sanmiyorum ilk olursun ve kazanirsin.
Birde amator sanatci felan bulup sarki soylenen bi festival oldugunu ve yeme icmeninde oldugunu soylersen halkimiz gelecektir.
Uzun yillardir turkiye disindayim ve 4-5 tane dil konustugumdan benim turkcem biraz bozuk belki yazdiklarim kesik kesik bi anlam tasiyabilir kusura bakmayin
Hakkinizda hayirlisi neyse o olsun