Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Şarküteri

BaşlatanAbzTarih26/01/2018 13:34:43Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
HERKESE HAYIRLI GÜNLR ARKADAŞLAR BUNDAN 8.5 AY ÖNCE ŞARKÜTERİ AÇTIM CADDE ÜZERİ GÜZEL BİR YERE ÇOK ZOR ZAMANLAR GEÇİRDİM DÜKKANI KPAMAYI DÜŞÜNDÜM DEVRETMEYİ DÜŞÜNDÜM AMA BURAYA BAĞLAMIŞTIM O PARANIN ÇARÇUR OLMASINI KENDİME YEDİREMİYORDUM TABİ BU DEDİKLERİM İLK İLK 5 AY BOYUNCA OLDU ŞUAN ÇOK ŞÜKÜR BİRAZ DAHA İYİ DÜKKAN KİRAMI EV KİRAMI TOPTANCILARA OLAN BORÇLARIMI KREDİ KART MUAHASEBE VERGİ PARALARINI GIDIM GIDIMDA OLSA ÖDÜYORUM ÇOK ŞÜKÜR ŞİMDİ Kİ SORUM ŞU OLACAK CİROLARIM DAHA ARTMAYA DEVAM EDER Mİ ?
B.D

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye114 yazı
temel de düşünürsek marketcilik hazır ambalajlı ürünler ve açık terazili ürünler olmak üzere 2 ye ayrılır.hazır ambalajlı ürünler rekabet ortamından dolayı standarttır geliş rakamı üzerine %25 koyarsın satarsın %25 karın da bıraksa bıraksa %5 para bırakır.açık terazili ürünler (kasap şarküteri ve manav) taze grup ürünler her zaman karlı ama bir o kadar da fire bozulma vs riski taşıyan ürünlerdir ama belli bir dönemden sonra sabit müştyeri oluşturup döngü yakaladıktan sonra tadından yenmez.tabiki bu arada güleryüzlü olmayı hal hatır sormayı temiz olmayı gelen müşteriye market dahi olsa çay kahve ikram etmeyi hatta tanıdıklara ismi ile hitap etmeyi gibi daha birsürü prim yapacak işyerinin güven ve kalite duygusunu müşteriye aktaracak ve dolayısı ile müşterinin o iş yerini sahiplenmesini saylayacak sebebleri saymıyorum bile

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Üye407 yazı
Anladığım kadarıyla az çok bi müşteri oturtmuşsunuz....
Bundan sonrası fısıltı gazetesine reklam vermekle olur...
Bu nasıl olur derseniz?
o az çok sabit olan müşterilerle arayı iyi tutacaksınız. ykg142 nin dediği gibi mümkün mertebe isimle hitap etmeye çalışın. onların beğenisini kazanmaya çalışın.
onlar gitsin reklamınızı yapsın...
Özellikle ev hanımları! onlar günlerde muhabbetlerde sizin reklamınızı yapar zate.... :):)
güvendiğiniz ürünlerden zaman zaman müşterilerinize ufak ikram yapabilirsiniz.
zeytin alan adama ufak bi parça peynir ikram etmek de iyi bir reklam olabilir misal. ama kimseyi de beleşe alıştırmayın :):)
hayırlı işler...
Finans
Yönetim
Denetim
Kredi Derecelendirme
Kurumsal Yönetim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye114 yazı

genelde bu işlerde insert gazete ya da billboard reklamları yanıltır münferit reklam daha iyi olurr mesela 1 billboard haftalık 2000 tl artı kdv ( antalya da güzel bir mevkii için söylüyorum rakamı) bunun yerine müşteri başı 10 tl lik bir jest yapsanız 230 kişiyi 5 tl lik bir jest yapsanız 560 kişiyi menun edersiniz ki bunun geri dönüşü inanın daha fazla olur

Yeni Üye40 yazı
ayne örneğin küsüratları almayın 25 50 1 tl gibi jest olur faha da müşteri artar

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
Herkese çok teşekkür ediyorum şuan işler iyi durumda müşteri portföyüm artmış durumda günlük ortalama 90-100 lt arası süt satıyorum cirolarda en kötü günü 450-500 arası oluyor ama işte bazen insanın morali bozulabiliyor kendini bilmez müşteriler yüzündn
B.D

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Üye114 yazı
eleman çalışıyor mu kira ne kadar dükkan kaç m2