Merhaba size sahadan doğrudan bilgi veriyorum umarım dikkate alırsınız
Salma tavukçuluk güzel ve keyifli bir iş. perakende satış fiyatı 60kr-1 TL arasında (Çanakkale'de).
Toptan bir market sen getir alırım dedi, 40 kuruştan (1000 tavuk yaparsan o fiyatlara satacaksın mecburen yüksekten market v.b. yerler almaz)
Bulunduğunuz yer size ait ve çevreniz varsa 250 tavuk la başlamalısınız. 250 tavuğu geçtiğinde işletme numarası, kümes numarası, damgalama gerekecek. Size fazladan maliyettir, 1000 tavuk ile kazanmanız zor olur.
1000 tavuk için min 30 - 40 bin lira harcarsınız (tavuklar dahil), bu paraya ben daha iyisini hiç risk olmadan yapardım (yine yumurta işi)
Ben Çanakkale'ye taşındım 70 civcivim var. Makineden çıkardım, (Makine aldım) yıllık 1500 liraya kümesi olan arazi kiraladım, ilçede. (köyde olsa yıllk en az 4000 TL benzin masrafı olacak) Hedefim bu yıl 250 Tavuk, sonrası için ayrı planım var. Civcivleri gören yumurta istiyor, civciv istiyor şimdiden. Ben bir ay sonra aşağıdakileri yapmaya başlayacağım.
30 - 50 arası lohman yada ataks tavuk alıp yumurtaya çevirmek
200 civciv daha çıkarmak (70civciv var 35 i tavuktur sanırım)
Makinede viyol kiralamak (Makine parası çıksın diye)
Civciv satmak
Horoz satmak
Bu arada ,tarım teknikeri belgem var.
İmzamda kendi sitemin adresi var. Orada tavuk kümesi ile ilgili tecrübelerimi anlatıyorum.
İyi günler