@vildana Merhaba,
Not: Ben toptancı değilim işim şu; Website Yapma, SEO, Facebook &Instagram Reklam, Adwords&Adsense Reklamları
Daha önce birçok işte freelance olarak danışmanlık yaptım. Moda & Giyim,çeviri şirketleri,sigorta şirketleri,inşaat şirketleri,e-ticaret siteleri vs. genelde hizmet ve perakende ürün ağırlıklı çalıştım hala bazı firmalar ile çalışmaya devam ediyorum.
Toptancılar ile yolum şöyle kesişti bir teklif aldım ve araştırdım toptancılık online piyasasını bu işte para olduğunu ancak bu paranın belli kesimlere gittiğini farkkettim. İnsanların elinde ürün var ancak bunu online satan çok az insan odluğunu farkkettim teklifi kabul ettim. Çalışmalarımız çok uzun süreli olmamasına rağmen iyi dönüşler aldık. 1) Toptan temizlik,kağıt ve kozmetik ve bebek ürünleri satan bir firma 2) Toptan eğitim araç ve gereçleri satan bir firma ile çalışıyorum.
@vildana , Kesinlik şunu bilmelisiniz insanların uygun fiyat ürünlere ihtiyacı var. Bu nedenle en küçük esnaftan tutun da koca koca AVM lere kadar herkes piyasa araştırması yapar. Bu araştırmayı yaptıkları sırada senin amacın onlara gözükmek olacak. Genelde bu araştırma Google,Yandex gibi arama motorları olur. İşte orda gözükürsen ne iş yaparsan yap para kazanırsın.
Şunu da ekleyeyim. Bu işte pes etmeyeceksin yatırım yaparsanız işinize sabredeceksiniz belki ilk 3 ay telefonunuz çalmayacak ama 4. ayda bir tek sipariş bütün 3 ayın cirosu edecek. Daha evvel bahsettiğim firmaların sitesi yoktu insanlar sadece telefonlarını yanına kaydetmişse ya da daha evvel dükkanına uğramış ve alışveriş yapmışsa yine dönme ihtimali vardı. Başka kimsenin ona bir daha dönme ihtimali yoktu. Bu işte para çok fazla ama kaymağı bahsettiğim gibi belli sitelerde şimdi onların arasına biz de girmeye çalışıyoruz.