abeslang ilk duyana ters gelsede medikalde dr. kullanımındaki tahta dil cubuğu yada dondurma tutacağıdır,abeslang huş ağacından elde edilir başka hiç bir ağaç aynı şekil ve görevi yapamaz.huş ağacı ülkemizde tanınmamakla beraber izmir ve yörelerinde yetişir az miktarda huş ağacının ana vatanı çin halk cumhuriyetidir.kağıdı insanlıkla tanıştıranlarda çinlilerdir abeslang ında kağıdında ham maddesi ağaçtır.basit olarak abeslang üretimini şöyle izah edebiliriz.ağaç kesilir torna adilir ebatlanır dinlenme ve fırın olayı bittikten sonra ölçüye göre kesilir çapakları alınır zımpara yapılır ambalajlanır sterilazsyona baskıdan sonra girer ülkemizde ne huş ağacı üretim için bol miktarda nede abeslang üretim firması vardır.kim yapıyorum derse yalan konuşur.mrt1 dizayn ve alfa medikal sektöründen çekildikten sonra ist.doğu yakasında promax batı yakasında medikanareklam olarak 2 firma işlerine devam etmektedir.başka firmalar varsada ben tanımamışım oda baya enteresan.abeslang ın en iyi ithalatçısı broche dir her zaman stoklarında ürün mevcuttur.abeslang paketleme makineleri almalı makina ve biz laminelaminasyon makina tarfından yapılır kim abeslang üreticem derse yanıma gelsin paraları bitmeden bu işten caydırırım dua eder