Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

120-150 Metrekare Alana Market Açmak İçin Gereken

BaşlatandjlwcafiTarih29/01/2017 18:37:17Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
Merhaba. Sitenize yeni üye oldum ve market açma ile ilgili bir çok yazı mevcut fakat eski yazılar olduğunu farkettim

Şuan 2 adet dükkan seçeneğim var
1)120 m2 1750 TL Düz Giriş Köşe
2)160 m2 2250 TL Düz Giriş Köşenin Yanı Orta Dükkan

2 Dükkan da işlek bir ana cadde de ve yan yanalar. otobüs ve taksi duraklarına yakın. Dükkanın her yerinde yüksek katlı yerleşimler mevcut. Yaklaşık 200 metre mesafede A101 ve bu A101 e 100 metre mesafede ara sokak içerisinde onur ve BİM var yalnız hepsi aynı bölgede. Bunlara dükkanın sol tarafında kalan cadde kısmında dersek sağ kısımında hiç market yok ve yaklaşık 400 metrekare alan içerisinde de market yok.

Dükkanın diğer handikapı caddenin yokuş olan tarafında dükkanların bulunması. gelen geçen çok.
Marketi açarsam karşı sokak ve üst tarafta bulunan sokakların alışverişe geleceği kesin. Yoldan geçenlerde sıgara su almaya girebilirler. Araçlar park edebilir cadde geniş. Beni tek düşündüren yokuş olması. Buraya ayrıca iddaa bayiliği de almak istiyorum. Tekel ve alkol satışıda olacak.

Bana bu işin ustası siz abilerimden ufak yardımlar lazım.
1)Market işletmenin kesinlikle ne kadar zor olduğunu biliyorum. Şimdi bu işe gimr diyenler olacak ama ben kararlıyım. Yanımda beraber çalışacak insanlar var. Sıkıntının ve riskin farkındayım.
2)Dükkanın içerisinde sütlük dolabı gerekirmi? (Bazı yazılarda hiç gerek olmadığı malları göstermediği yazmakta ve ayrıca çok elektrik tüketiyormuş)
Raflar vs ne kadar tutar? Sıfır almak istiyorum. Zaten meşrubat dolaplarını toptancılar veriyormuş.
3)Dükkan kirası ve diğer giderler için günlük ne kadar ciro yapmalıyım. ( öğrendiğim kadarı ile sıgaradan %5.5 meşrubattan %30 diğer ürünlerde %10 ila 15 arası kar bırakıyor)
4)Vergi dairesinde kaydımız mevcut açılış yapmıcaz sadece iş kolumuzu değiştircez. Bunlar ve diğer ruhsatlar için ne kadar ücret gereklidir? (TAPDK İş yeri Açma vs)
5)Alkol ve sıgara hariç dükkanın içini kaça doldururum?
6)Toptancılardan mı yoksa istanbulda bulunan rami deki veya metro bizim gibi marketlerden mi alışveriş yapmalı?

Çok soru sordum abilerim ama danışmak için gittiğim kişiler yanlış anlayabiliyor. Ne kadar kazandığını sorduğumu sanıyorlar. Kimsenin işinde gözümüz yok sadece kendi işimizi kurmak istiyoruz.Şimdiden Teşekkürler. Hem böylece site içerisindeki market kurulumu ile ilgili alan yenilenmiş olacaktır.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye85 yazı
1. işini bilen için sıkıntı ve risk aşılır.

2. sütlük dolabı kesinlikle lazım. yoğurt, meyveli yoğurtlar, günlük süt, yumurta gibi bir çok ürünü burada teşhir etmek zorundasınız. Önü açık olduğu için çok yaktığı doğrudur. Bu nedenle işletme içerisinde klima kullanarak, kapıları da otomatik yaparsanız eğer, enerjiden ciddi oranlarda tasarruf elde edebilirsiniz.

3. Giderleri kendinize göre hesap etmeniz gerekiyor. Örnek vermek gerekirse, aylık gideriniz 15 bin TL ise eğer, günlük 500 TL gideriniz var demektir. Ortalama'da %15 kazanırsanız eğer, günlük en az 3500 TL ciro (sigara hariç) yapmalısınız. Sigarayı hiç bir şekilde hesabınıza katmayın çünkü yanıltıcı olur. Sonuçta günde 200 paket sigara satışı ortalama 2000 TL yapar ama bunun size net kâr'ı sadece 100 TL olur.

Öte yandan 3500 TL'lik temel ihtiyaçtan satış yaparsanız ve rekabet ortamına da ayak uydurursanız, bunun %15'i size kalır. O da 525 TL yapar.

4. Bununla ilgili tam fikrim yok.

5. Bu da sermayeniz ile alakalı bir durum. Yani kimi vardır ucuz kalemler ile mağazayı 100 bine doldurur, kimi vardır pastırma'nın kavurmanın envai çeşidini alır 300 bine doldurur. Ama minimum bir rakam konuşursak eğer, konsinyeler hariç 80-120 bin olur. Tabii konsinye olarak sadece içecek & dondurmayı belirtiyorum. Bir çok toptancıdan da konsinye çalışabilirsiniz.

6. Tüm toptancılardan alışveriş yapmanız gerekiyor. Metro ya da bizimtoptan gibi yerlerde, bazı kalemler her zaman ucuz olsa da, bazılarında indirimleri takip etmek gerekiyor. Ayrıca buralarda belirlenen ürünler var. Yani kaşar peyniri alacaksanız eğer, çeşitler belli ve fiyatları yüksek. Ama Rami'de öyle değil. Yüzlerce marka var ve fiyatları da düşük.

Kendi marketim olmadı. Sadece çalıştığım yerlere göre söylüyorum.

Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek cevabım var. Ama bir lafa bakarım, lafmı diye. Birde söyleyene bakarım adam mı diye.. Mevlana

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Y?siz
Yeni Üye6 yazı
Tesekkurler sagolun. Aciklayici olmus. Gunde 3 bin ciro cok yuksek rakam. Biz 2 bin i hedefledik ilk olarak sigara haric. Ayrica dun mobil iddaa basvurusu da yaptik. 3 ay icerisinde olumlu olursa geri donus yapacaklarini, aramazlarsa olumsuz oldugunu soylediler. Mobil iddaa basvurusu en erken ne zaman belli olur? Bunu da ancak basvuru yapanlar bilebilir.

İstanbul'a 2 bucuk saat uzaklikdayiz. Gelip toptancilardan alisveris yapmak karli olurmu onu da olcmek lazim. Bulundugum il de bizimmarket var.
Metresi 2500 sutluk dolabinin ve on cami surgulu olcak.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye6 yazı

3 gun once mobil iddaa icin basvuru da yaptik. Bu konuda bilgisi olan varmi. 3 ay icinde size bildirilecek dendi. Cok uzun degilmi?

Yeni Üye47 yazı
beklentıler aldatıcı olur çoğu kez bır bu işi yapan bırısı olarak sana abı tavsıyem gırme cebın para görmez ne vergıye ne sıgortaya ne kıraya ne de stopaja yetışırsın müşterıyı memnun etmek ıçın her türlü role gırersın samımıyet oldumu da hemen veresıyelere başlar yanı bu zamanda bu büyük marketler varken bu iş artık tat vermez oldu hele alkol ve sıgara aman allahım başlı başına bır olay neyse sen ıyı düşün taşin ıyı hesap yap ıyı günler

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye84 yazı
mobil iddaanın komisyonları çok düşük okadar zahmete değermi bilemem sonuç olarak ona bir kişinin bakması gerekli.Sana ekstra eleman parası.Ayrıca market içinde onlara kupon doldurup maçlara bakmaları içinde yer ayarlaman gerekli.
süre olarak üç ayda maksimum süredir.Sonuç olarak büyük makine gibi kura ile almıyorsun.Bölgedeki yoğunluk vb durumları düşünüp ona göre dönerler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye6 yazı
Sizin yorumlarinizi daha once okudum. Gervekten cok yararli bilgiler vermissiniz ustad. Tesekkurederiz

Yeni Üye32 yazı
Rica ederim, umarım faydalı olmuştur.
Hayırlı kazançlar dilerim.
Selamlar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye6 yazı
Tesekkurler ekstra bir adama ihtiyacimiz olmyacak. Kasanin yaninda olcak makine zaten.
İcerde yaklasik 20 metrekare alan ayircaz iddaa kismina. Orasi zaten lavabo ve mutfak alaninin yaninda cok musait bolum. Zaten ailece isletilecek. O yuzden ekstra bir adama ihtiyac olmayacak.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - serorbay
mobil iddaanın komisyonları çok düşük okadar zahmete değermi bilemem sonuç olarak ona bir kişinin bakması gerekli.Sana ekstra eleman parası.Ayrıca market içinde onlara kupon doldurup maçlara bakmaları içinde yer ayarlaman gerekli.
süre olarak üç ayda maksimum süredir.Sonuç olarak büyük makine gibi kura ile almıyorsun.Bölgedeki yoğunluk vb durumları düşünüp ona göre dönerler.

Yeni Üye6 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - latiftek
Rica ederim, umarım faydalı olmuştur.
Hayırlı kazançlar dilerim.
Selamlar.

Sagolun gercekten cok yararli bilgiler. Bir solukda okudum. Suan kendimi mobil iddaa ya sartladim. Cunku musteride cekecektir. Ama 3 ay surmesi dukkan sahibine nasil anlatilacak biomiyorum :)