Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

E-ticaret Ve Satış Yapılacak Ürün Hakkında Yardım

BaşlatanMuratrTarih08/08/2010 23:07:53Yorum26

İlk mesaj
Arkadaşlar merhaba ben istanbulda otoruyorum uzun süredir siteyi takip ediyorum açtığım bir iki başlık daha var görenler bilir beni benim bu zamana kadar olan fikirlerim hep fikirlerde kaldı şimdi e-ticaret adına dahada gerçekçi bi adım atarak olayın ilk ayağını tamamladım sayılır benim sorularım şunlar olacak;

1-Satmak istediğim ürün çok çeşitlimi olmalı yoksa tek ürün üstündenmi hareket etmeliyim.
2-Düşündüğüm ürün herkesin bilgisayar başındayken kullanmak isteyeceği bir ürün fakat bu zamana kadar çok fazla bi tanıtımı yapılmadığından biraz gerilerde kalmış bir ürün.
3-E-ticaret yapanlar biliyordur bu işin ana zorlukları nelerdir.
4-İnatçıyım ve bu işle ve ürünle ilgili bir kaç diğişik iş fikirlerim daha var.
5-E-Ticaretten en iyi yada en kötü ne beklemeliyim.

Yazan yazmayan herkese teşekkürler :)
affınıza sığınarak ürünle ilgili bir açıklama yapamıyorum şimdilik malesef.
www.alkendine.com

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
26 yorum
İyi geceler benımde buna benzer bı konum var incelersen belkı yardımı olur.Bide ürünün nedri bilmyorum ama eğer tutacak bi ürün olsaydı çoktan pazarlamaya başamış olurlardı bence.Bilgi alış verişinde bulunmak isterse özelden msj atabilirsin.bol kazançlar iyi geceler.

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Ö?renci
MERHABA E-TİCARET TEK BAŞINA KÜÇÜK BÜTÇE İLE YAPILACAK İŞ DEĞİLDİR.

BENIM SANA GÜZEL BİR TAVSİYEM VAR.

OTURDUGUN MAHALLEDE YADA SEMTTE CADDEDE DUKKANLARIN INTERNET SİTELERİ YOKTUR VAR OLSA BILE SATIŞ SİTESİ YOKTUR.
BİRTANE PAKET PROGRAM AL. SONRA HER BÖLÜMÜNÜ 1 YILLIĞINA DUKANLARA KİRALA PAKET PROGRAMI 1500 TL ALSAN HER BÖLÜMÜNÜ 500 TL KİRALA DUKKANLARA VE AYAKKABICI ILE ANLAŞ SADECE ONUN AYAKKABILARINI SAT KARGOYU O GÖNDERSİN SANA O SATIŞ ÜZERİNDEN KOMİSYON VERSIN BUDA %8 DEN AŞAĞI OLMASIN SENDE BİR TANE KOMİSYON ŞİRKETİ KUR EMLAKÇI GİBİ SEN DE GİTTİGİDİYOR GİBİ KOMİSYON FATURASI KES.
BÖYLE NE KADAR ÇOK DUKKANI IKNA EDİP BÖLÜM AÇARSAN DAHA ÇOK ARANINCA BULUNURSUN .BİRDE BURDAN KAZANDIĞIN PARALARI GOOGLE REKLEMI YAP ÇOK DAHA FAZLA KAZANIRSIN .. TAVSİYEM GOOGLE REKLAMINDAN BAŞKA REKLAM SENİ ILK ZAMANDA FAYDA GETİRMEZ VE ÇOK PAHALI OLUR.
KOLAY GELSİN.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
tabıkı kategori kirala ... ayakkabıyı bir yere eczaneyi bir yere ne biliyim bebek ürünleri gıdayı markete filan her yeni değişik dukkan için yeni katagori oluştur. sonuçta oda senın elınde olan birşey

Günümüzde e-ticaretle bir şeyler satmak artık daha kolay üstelik bunu yapmanında daha değişik yolları var maaliyeti fazla olan tabiki kredi kartıyla olan satışlardır bu sitenin maaliyetini yükseltir ama sipariş formu olan sitelerin maaliyeti daha düşüktür bunlarında satışları posta havalesiyle yada banka havalesi ile gerçekleşmektedir..

Google reklamları evet kişileri yukarılara taşır fakat yapılan seo çalışmalarıyla içerikler güçlendirilerek google a para vermeden kendi sayfanızın içeriğiyle ilk sayfada yer almış olursunuz..

Özolgun Sistem İyi Günler Ve İyi Çalışmalar Diler
www.ozolgunsistem.com

Web Tasarım, Seo Google Çözüm Ortaklığı, Güvenlik Hizmetleri , Web Tasarım, İnternet Çözümleri

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Merhaba muratr,
Öncelikle fikirlerinin fikir aşamasında kalmasını olumsuz olarak görmemeni öneririm zira istastistikler 1000 fikirden 7 tanesinin projelendiğini ve 2 tanesinin hayata geçtiğini göztermekte. Bu yüzden ince eleyip sık dokumak kıt kaynaklarını (emek, sermaye en önemlisi UMUT) verimli kullanmak adına iyidir. Kuracağın işte başarılı olmak için;
1- Doğru adamlarla işin uzmanı olan sana birşey satma kaygısı olmayan insanlarla istişare etmelisin.
2-Kendi özele becerilerin varsa bunları belirleyip üstünlüklerini ve zayıf noktalarını belirle.
3-Nasıl bir iş-hayat senini için sürdürülebilir bunu tanımla. Örneğin karlı fakat hiç tatil yapamayacağın bir iş senin için uygun mu?
E-Ticaretle ilgili sorundaki önerilere gelince
1-Satmak istediğin ürünün çok çeşitli yada tek olmasının önemi yok. Önemli olan NİŞ bir ürün yada hizmet olmasıdır. Eğer NİŞ bir ürün yada hizmet satmıyorsan heryerde satılan bir ürün satmayı düşünüyorsan hayal kırıklığına uğrarsın. (e-ticaret programı pazarlayanlar ise size hepsini önereceklerdir bunun çok iyi olduğunu falan filan inanma...
2- Gerilerde kalmasına sebep ne? daha iyi bir ikame ürün olabilir onu araştır. Gerilerde kalan ürünü senin tanıtman için çok çaba ve reklam yapman gerekir.
3- Bu işin ana zorluğu şu; web sayfana ürünü koyduğunda 10 binlerce müşteri sana gelmiyor. Senin milyonlarca web sitesi arasından googlede ilk sıralarda müşterinin karşısına çıkman demektir. Bu ise reklam-tanıtım demektir ki bu alanın en önemlisi %80-90 müşteri googleden gelir. Google için iki seçenek var ya SEO yada ADWORDS reklemı her ikisininde bir maliyeti var.
3-İnatçılık yada sabır ticaret hayatında tek başına anlam ifade etmez. Stratejinle birlikte azim-sabırla pro-aktif davranarak yılmadan yeni strtejiler geliştirme becerin varsa işe yarar. " bekleyerek ancak armutlar olgunlaşır" ....atasözü.
4-Doğru ürün yada hizmet satışıyla ve müşteri ilişkileri ile Türkiyenin sayılı zenginleri arasında olmayı bekleyebilirsin. Yada bu işte kurt olan herşeyi güllük gülistanlık gösteren bilgisayar yazılım firmalarına kaptırdığın paran ve en önemlisi kaybolan UMUTLARIN.
Özetle, satmayı düşündüğün ürün yada hizmet çok önemli ve doğru strateji. yazacak daha çok şey var ama...Herşey gönlünüze göre olsun
5053508493

Yerleşim Türkiye / afyonMeslek ö?retim üyesi
Ürün ve firma danismanligini yapabilirim..
Kolay gelsin..
Fikir yaydan çıktı bir kere..

Yerleşim Türkiye / PekinMeslek Ö?renci
merhaba . alan adı com tr uzantılı almak isterseniz odtü ye kendiniz başvurup 25 tl ödeyerek ve gerekli belgeleri göndererek tescil ettirebilirsiniz . com tr alacağınız zaman ticaret sicil gazetesi yada ticaret odasından bir unvan yazısı isterler. com uzantılı alan adını ise yurt dışında ( godaddy.com , buydomain.com , mydomain.com ) dan yine kendiniz 10 $ karşılığında hiçbir belge kullanmadan alabilirsiniz. bunları alınca sadece isim tecil etmiş olacaksınız. arkasından birde hosting hizmeti almanız gerek. yani bu isim tescilini bir bilgisayara yönlendirip orada sayfalarınız olmasını sağlamalısınız . bunları yapan türkiye de de kurumlar var .sadecehosting.com , turhost.com . hem alan adı hem alan alaibilirsiniz. alan adını tabela hostingi de dükkan gibi düşünün
normal de bir dükkan açarken tabela alırsınız bunu da bir dükkan tutup asarsınız . sonra da içine mal koyarsınız. sitede de bu iş sanal oluyor. isim tescil edip tabela alırsınız .bunu hosting hizmetiyle bir yere asarsınız. sonra sayfalar yaparak dukanın içini doldurursunuz.
buraya kadar yazdıklarım sadece bir site oluşturmak içindi.. internette ticaret işini online satış olarak kartlı ödeme sitemli olarak düşünüyorsanız hazır alışveriş paketleri vardır gidip bunlardan alırsınız . biraz önce anlattığım domain in altındaki hostingin içine yerleştirirsiniz. sonradan sorun yaşamamak için mutlaka fatura kesebileceğiniz bir şirket olmanızda yarar var. eğer aylık satış hedefinzi ilk başta çok yükse değilse sahibinden com gittigidiyor com hemalhemsat gibi sitelerde ürünlerinizi yada kendinizi deneyebilirsiniz. direk kendi adınızı taşıyan e ticaret sitesi kuracaksanız bunu mutlaka bu hizmetleri kurumsal olarak veren bir yerden yapmanızı tavsiye ederim. zira online ödeme sistemli alışveriş siteleri kötü niyetli kişilerin en çok saldırı yaptığı sitelerdir. güvenliği kurulumu ve programlaması kusursuz olmalıdır . bir de online ticareti alış veriş sitelerini maliye son zamanlarda kontrol etmektedir. aynı zamanda bir avukat ve muahsebeciyle de konuşamkta fayda var. bu konuyla ilgili koniks.comda bir çok yazı mevcut bilgi alabilirsiniz. ( örnek bilgiler http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=42030 )

umarım birilerinin işine yarar..

burakra@gmail.com
çok mesajdan sa iyi mesaj..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Ürünü merak ettim açıkçası bilgisayar başındayken herkesin kullanmak isteyeceği bir ürün ve gerilerde kalmışsa soğutucu fanlar çok tutulduğuna göre olsa olsa Çay Kahve Fincan Isıtıcı Özellikli 4 Port Usb Hub mı yoksa :)
Eticarette Ana Fikir Farkındalığınızı Ortaya Koymanızdır Burda Ürün Seçimi ve Doğru Platformlarda Reklam Oldukça Önemlidir En Önemliside Herkesin Bir Projesi Olduğu Ülkemizde Risk(?) Alıp Projenizi Biri Hayata Geçirmeden Sizin Hayata Geçirmenizdir..Destek Almaktan Çekinmeyiniz Elbetteki Bir Yarımdan Büyüktür Ama Yarımda Sıfırdan Büyüktür :)
"Bir Elin Nesi Var , İki Elin Sesi Var ; El Ele Verelim Dünyada Ses Getirsin "

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Eğer ürününün gerçekten satacağına inanıyorsan onun için bir web sitesi hazırla alan adını ürünün adı olarak alabiliyorsan eğer öyle al ileride taklitlerin bile çıksa google da efektif yerlerde olursun para kazanırsan güçlü bir seo ortağıyla çalışabilirsin web siteni tassarladıktan sonra google adwords aç ve doğru anahtar kelimelerle kendi reklamını yap eğer gerçekten insanlar ihityaç du**** alacakları bir ürünse adwords seni uçurur emin ol :D bu konuda sormak istediğin varsa özel mesaj atabilirsin
Evinden güvenilir kazançlar elde etmek için http://kazancgunleri.blogspot.com

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Bilgisayarı açıp kapatmasını biliyorsan,birde internet bağlantın varsa E-Ticaret yapman çok kolay.Türkiyede E-Ticaret sistemi pek gelişmediğinden genelde pek çok kimsenin bu işle ilgili bir bilgisi yok,olanlarda kurnazlık yapıp çok küçük paralara bu iş yapılabilecekken, İŞİ DEVE yapıp karşısındakini soymaya bakıyor.Oysaki dünyada
bir çok ülkede artık insanlar neredeyse tüm ihtiyaçlarını internet ortamında online olarak karşıladıkları için E-Ticaret sistemi çok gelişmiş durmda.Hal böyle olunca yurt dışı kaynaklı bir çok şirket insanlara hayal satmak yerine insanlari direkt olarak satış ortaklığı sistemine ekliyorlar.Bunun karşılğında sizden çok küçük ücretler talep ediyorlar ,bazılarıda hiç almıyor.Ücret dediysem gözün korkmasın ,bu miktarları domain adı ve hosting hizmeti olarak öyle yada böyle bir şekilde ödemek zorundasın.Araştırmanı iyi yaptığın zaman bir çok DROPSHİP(yani satış ortaklığı) hizmeti veren birçok firma bulursun.Yok ben hiç para ödemeden bu işi yapmak istiyorum diyosan internet ortamıda olsa bedava iş yok bunu unutma,bi şekilde mutlaka cebinden birşeyler çıkıcak yoksa internette yok site kurmuşsun,yok ürünün süpermiş ,yok herkes bunu bekliyormuş gibi düşünceler seni yanıltmasın.Bikere kurduğun siteyi bi şekilde tanıtman lazım buda reklam vermekle olur bunun içinde google adsenseye para vericeksin yoksa siten samanlıkta iğne olur,milyonlarca site arasında çırpnır durursun,süper dediğin ürünü sen satana kadar modası geçer. Onun için dünyada isim yapmış kaliteli dropshıp fırmaları ile çalışmanı tavsiye ederim.Dropshıp yapmıycam ben sadece kendi ürünümü satıcam diyosan mutlaka kaliteli bir hosting firması kullan,ben sana şiddetle hostgatoru tavsiye ederim.Ama dropshipi mutlaka düşün çünkü daha kısa sürede başarılı olursun.
Dropship firması olarakta aşşağıda linkin verdiğim firmayı öneririm.
http://www.dropshipdesign.com/affiliate-dropship-program-uk.html
Sana hemen satışa hazır ,içinde 1.000.000 ürün bulunan siteyi teslim ediyorlar.Üstelik kendi ürünlerinide ekleyebiliyorsun.Güzel olan tarafı site kurduğun zaman sana en çok lazım olan sanal post ihtiyacını bile karşılyorlar,dünyanın tüm banka kredi kartlarını kabul edebiliyosun,yine önemli bir nokta en güvenilir kargo şirketleri ile ürünü dünyanın 225 ülkesine en uygun fiyata senin yerine yolluyorlar,yine güzel bir özellik tek tuşla istediğin her ürünü E-buy gibi bir sitede satmana olanak sağlıyorlar,linki tıkladığında daha çok bilgiye ulaşıkcaksın ve inanıyorum hiç tereddüt bile etmeden bu iş çok kolaymış deyip ortak olucaksın.hemde çok komik bir ücretle,ben şahsen oldum ve kullanıyorum memnunum,istersen önce incele www.canshoppingcenter.com bu benim ortak olup aldığım şahsi sitem.SANA BOL ŞANS diliyorum

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ticaret
sayın zendere,
verdiğiniz linkle ilgileniyorum.
birkaç fiyat örneği verebilirmisiniz?
UK ve US fiyatlarında bir fark varmı.hangisini önerirsiniz.
teşekkürler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
iyi akşamlar e-ticaret yapmak istiyosun bence çok çeşite girme çünkü büyük firmalarla başa çıkamazsın.küçük karı yüksek ürünler satabilirsintakı,içgiyim,kişisel ürünler gibi ama çok çeşite girme birde e-ticaret için firma kurman gerekir.ama ilk planlanan gibi olmuyor işin içine girince teferrüat çok çıkıyor.reklam çok önemli ürünleri n siteye eklenmesi kargolanması .
Şahin GÜR
Genel Koordinatör

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Organik ürün(gıda -tekstil-kozmetik)ürünlerin iyi bir getirisi var;eğer doğru yerde ve doğru ürünlerle başlanırsa...
Internetten biraz arastırma yapıldıgında organik ürünlerin üreticilerini çok kolayca bulabilirsiniz ve ürün tedarik edrsiniz. Fakat bunun yanısıra Gurme ürünlerede dikkat edilmeli derim ben.
Aslın da herkesin yaptıgından biraz daha farklı bir seyler yapmak da kazancınızı arttırcakır;Vizyon olmalı derler ya öyle işte
Mesela kendi adıma şirketim vede web sitemi tasarladım hangi ürünlei satacağıma karar verdim derken enteresan bazı ürünlerde gözüme çarptı ve farklı olanın fark yaratbileceğini düşündüm ürün pahalı olması onun satılmaycağı anlamına gelmez çünkü her malın bir alıcısı vardır herkesin yaptığı işi biraz daha geliştirebilirsek müşteri portföyumüzde geliştirebiliriz..
Uzun zamandır anlasmaya calıstıgım yurtdısında üretim yapan firmalarla anlastım 1 ay içerisinde hem parekende hemde toptan satış yapabilecek hale geleceğim.
Organik ürünler ve gurme ürünle ilgili Türkiye de ilk kez getireceğim farklı ürünler sunacağım piyasaya ve bayilik toptan satış için firmalarada teklif verecğim.Güzel bir süreç olacağını umuyorum.
Herkese kolay gelsin.
Arzu

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Dany?manlyk
Zendere arkadaşım, sana konuyla ilgili birkaç sorum olacak, cevaplarsan sevinirim.
Siteye ben de girdim ve kafama takılan şeyler şunlar:
-paypal hesabı nasıl açılır
-datafeed ile web sistemlerinin farkları ne?
-siteyi türkçeleştirebilir miyiz?
-türkiye için bir sayfa oluşturup, ülkemiz içinde satış yapabilir miyiz? (Sanırım bunun İngiltere tabanlı dropship sitesi buna imkan veriyormuş)
-üyelik ücretleri yıllık mı?
Şimdiden teşekkürler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Arzum74,

Birkaç sorum olacak:
- İthalat mı yapacaksın ?
- Bu malları stoklu mu satacaksın, yoksa sipariş geldikçe mi alacaksın ?

Kolay gelsin,
Bahar

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - arzum74
Organik ürün(gıda -tekstil-kozmetik)ürünlerin iyi bir getirisi var;eğer doğru yerde ve doğru ürünlerle başlanırsa...
Internetten biraz arastırma yapıldıgında organik ürünlerin üreticilerini çok kolayca bulabilirsiniz ve ürün tedarik edrsiniz. Fakat bunun yanısıra Gurme ürünlerede dikkat edilmeli derim ben.
Aslın da herkesin yaptıgından biraz daha farklı bir seyler yapmak da kazancınızı arttırcakır;Vizyon olmalı derler ya öyle işte
Mesela kendi adıma şirketim vede web sitemi tasarladım hangi ürünlei satacağıma karar verdim derken enteresan bazı ürünlerde gözüme çarptı ve farklı olanın fark yaratbileceğini düşündüm ürün pahalı olması onun satılmaycağı anlamına gelmez çünkü her malın bir alıcısı vardır herkesin yaptığı işi biraz daha geliştirebilirsek müşteri portföyumüzde geliştirebiliriz..
Uzun zamandır anlasmaya calıstıgım yurtdısında üretim yapan firmalarla anlastım 1 ay içerisinde hem parekende hemde toptan satış yapabilecek hale geleceğim.
Organik ürünler ve gurme ürünle ilgili Türkiye de ilk kez getireceğim farklı ürünler sunacağım piyasaya ve bayilik toptan satış için firmalarada teklif verecğim.Güzel bir süreç olacağını umuyorum.
Herkese kolay gelsin.
Arzu

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Dany?manlyk
Merhaba,

E-Ticaret isleri hakkinda ki kolayliklar veya isin guzelliginden gunumuzde populerliginden ziyade ben biraz farkli gorusler bildirecegim.

E-Ticaret icin ilk once yapilmasi gereken SEO (Ssearch Engine Optimization) icin buyuk bir butce ayirirsaniz musteri yi ayaginiza getirebilirsiniz. farzedelim bunu 'mukemmel yapamazsaniz veya yapamiyacak durumdaysaniz' o zaman ikinci secenek Medya reklamlari gazete dergi veya populer internet sitelerine reklam verecek butce ayirmak gerekmektedir.

Bu isin ilk adimi icin olmazsa olmazdir benim dusuncem.

Daha sonra akilda kalici kisa bir kelime 'hatta bir slogan tarzinda isim bulunmali bulunacak isim TPE 'turk patent enstitusunde marka tescim edilmemis olmali'

Markayi tescil ettirip '.com.tr' alan adi kiralanmali.

Muhtemelen marka isim tescili icin bir danisman araciligi ile marka arastirmasi gerekirse anket firmalarina urun un ismi veya urunlerin ismi cinsi soylenmeden minimum 3 sehirde degisik yas ortalamalari ile anket yaptirilmali.

Rakipler incelenmeli 'Rakibin karsisinda durmaktan ziyade yaninda durarak ayni safta baslanmali' bir sure sonra atak yapilmali. piyasaya en iyi ururunuzle girdiginizde bu genelde husran yasatir. 'urun ne kadar iyi olursa olsun' bunun sebeplerini sorarsaniz aciklayabilirim.

Websitenizin guvenirliligi icin, Anti -Ddos sistemli bir barindirma merkezi bulunmali. aksi taktirde rakipleriniz sizi rahat biraktirmayacaktir. bu konu hakkinda sorulariniz olursa bu konuyuda aciklayabilirim.

Sikinti yasadiginiz noktada sikintiyi gidermekten ziyade problemin basladigi noktayi sorgulamak her zaman vakit kaybettirmekten ziyade bir daha olmamasini saglayacaktir.

Web sitenizin tasarimi urun icerigine gore yapilmali, basit e-commerce sistemleri sizi farkli bir marka olarak kilmaz.

musterilerin sitenize girdiginde 'aaaa guvenir bir site dusuncesini renklerle, tasarimla logoyla yansitmalisiniz.

Aslinda E-Ticaret basit gibi gozuksede hedef yuksek degilse bir gun arama motorlarinda gozukmeyecek kadar geri sayfalarda bulunursunuz. hedef ve butce yuksek ise is te o zaman hersey degisir. yazimi bir ornek vererek noktalamak istiyorum.

Hangimiz bir urun veya bir konuyu arastirirken google i actigimizda aramak istedigimiz kelimeyi yazdiktan sonra ikinci sayfaya geciyoruz?

ilk sayfada yoksa kelimeyi veya aradigimiz cumle icinde degisiklik yapip tekrar ariyoruz. sebebi bizler hemen sikilan sabredemeyen insanlariz. bu sebeple siteniz satacaginiz urunlerin arama motorlari aramasinda ilk sayfa + ilk sayfanin ilk 5 inde olmali, olmaliki emeginizin karsiligini alin aksi taktirde, bu ise girismeyin.

Saygilarimla
Emrah Arslan

Yerleşim Belçika / AntwerpenMeslek Bilgisayar-Bili?im
@emraharslan aslında çok doğru noktalara değindiniz. E-ticaret işinde farklı ve özgün ürün, yine özgün içerik ve tasarımın yanında tabi ki reklam çok önemlidir. Reklamı -her ne kadar çok önemli olsa da- Google da ilk sıralara çıkmakla v.s kısıtlamamak lazım. Bulunduğunuz il ve bölgede yapacağınız yerel veya ulusal reklamlarla, PR1 lerde olan web sitelerine link vermekle de reklam ve tanıtımda ilk sıralara gelebilirsiniz. Bazı siteler vardır ki, insanlar Google'dan aramadan direkt ismini yazarak girer. Bunlardan olmaya çalışmak lazım. İlk etapta Google da yazılan "ilginç hediye" anahtar kelimesinde ilk sıralara taşınmak isteyebilirsiniz ancak, Google -her ne kadar arama sonuçlarını etik olmayan bir şekilde paraya dökse de-, Pr'ı yüksek sitelerde bulunan linkleriniz ve kayda değer ziyaretçiniz olduğunda sizi yine ilk sıralarda gösterecektir. Amaç, çok para harcamadan, fikir üreterek, ilginç kampanyalar üreterek reel ziyaretçi sayısına ulaşabilmektir aslında. Ayrıca internette SEO Optimization adıyla yüzlerce doküman mevcut. Bunları incelemekte de fayda olduğunu düşünüyorum.

"PR'ı yüksek sitelerde bulunan linkler" mevzusu nedir?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
arkadaşlar herkesin heralde yazdığı ortak konulardan biri, site yapim aşamasında çok emek veriliyor, fakat daha sonra bu siteyi tanıtım aşamasına geldiğinde heralde bütçe azalıyor, gerektiği kadar reklam yapılamıyor,
sonra da sitenin ratingi düşük oluyor, belki bir gelen bakan bir daha gelmiyor, müşteri devamlılığı sağlanamıyor.
Burda çözüm ne olmalı?
google yada facebookta reklam vermenin tıklama başına maliyetleri ne kadar? aylık bir alışveriş sitesine ne kadar reklam bütçesi ayırmak gerkir (tabiki bunun sonu yok, yurtdışından gelip milyonlarca parayı akıtanları kastetmiyorum) orta ölçekli bir firma kurmak için benim bahsettiğim.
Bilen ve konuya hakim arkadaşların beni ve burdaki diğer arkadaşları aydınlatmasını rica ederim,
teşekkürler
Siracboran

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacylyk-Finans
İnternet yatırımları için 10000 lira altyapı maliyetiniz varsa 10 katı kadar reklam ve pazarlama bütçeniz olmalı ilk 1 yıl için. Reklamsız bir hiçsiniz. Basit el ilanları, popüler web sitelerine reklamlar, google adwords, billboard kiralama vsvs...

Diğerlerinden hiç bir farkı olmayan e-ticaret siteniz batmaya mahkumdur. Büyük balık küçük balığı daima yer. Hipermarket ve bakkal misali. Fiyat avantajınız hiç bir zaman olmaz adetli alım yapamadığınızdan dolayı. İstediğiniz kadar reklam yapın fiyatınız yüksekse rekabet şansınız yok.

Cılkı çıkmış ve insanların çok yoğun kandırıldıkları, çoooook büyük hayallere kapılıp hüsrana uğradıkları bir sektör. Size sadece e-ticaret sistemi satmaya kalkan ama reklam/pazarlama konusunda hiç bir şey sunmayan insanlardan uzak durun. Tek dertleri hiç iş yapamayacağınızı bilmelerine rağmen size bişeyler satıp cebinizdeki parayı almaktır.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Mühendis
Alışveriş siteni kur kendi paranı kendin kazan...
Mağazanızı kuralım.Satış yapın.Kazanın.
Tüm alt yapısı içerikler ürünler ve kargolama incir kurumsala ait 140 binden fazla ürünle bir saat içinde kurulan kendi alışveriş sitenizden para kazanmaya başlayın...
-Sitenizden yapılan her alış-verişten yüzde 10 ile 22 arasında kazancınız olsun.
-Hem satışlardan hemde referans olacağınız mağazalardan kazanın.
-Lütfen emek verecek ciddi girişimciler iletişime geçsin.
DETAYLI BİLGİ ve
KENDİ MAĞAZASINI AÇMAK İSTEYENLERİ BEKLİYORUZ. sercan0747@hotmail.com
www.teknodanal.com

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Bilgisayar-Bili?im

@Muratr kardeşimin e-ticaret işine girip girmediğini,
ve girdi ise başarı durumunu merak ediyorum,
tecrübelerini paylaşırsa seviniriz.
Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Dany?manlyk
E-ticarette başarılı olan var mı?
Bir girişimci, bin işsizi besler...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Saty? / Pazarlama