Üniversite okurken hep hesaplıyordum yurdun ne kadar geliri var, ne kadar gideri var. Muhteşem bir kar geliyordu geriye, şaşırıyordum. Tabii bu yurt baya büyük bir yerdi.
Ben bir kız yurdu açmak istiyorum. Yaptığım araştırmalarda hiç kazandığından şikayetçi olana rastlamadım daha. 100 yataklı bir yurtta kişi başı ortalama 500 TL dersek ayda 50 000 TL geliri oluyor. Bina kirası, çalışan masrafları, faturalar, giderler v.s. çıkınca yine en aşağı 15 000 TL kalsa bile çok iyi bir rakam değil mi?
Bunun bir de yemekhane kısmı var oranın karına hiç girmedim daha.
İnternette hazır yurt olarak satan da var 200 000, 350 000 TL gibi rakamlara. Ama ben bir ortak da olursa sıfırdan kurmayı düşünüyorum, daha az masraflı bir şekilde. Bu işi düşünen arkadaşlar bana yazsın. Öncelikle güzel bir piyasa araştırmasıyla hangi ilin daha müsait olduğunu bulmalıyız, yer seçimi yapmalıyız. Bize uyan yurt binası bulma v.s. uğraşı isteyen işleri var. Hazır alırsak hiçbir sıkıntısı yok ancak neden ekstradan 100 000 TL başkasının cebine koyalım ki diyorum.
Benim düşüncem ciddidir, bahsettiğim miktarda sermayesi olan ve uğraşabilecek kişiler yazabilir. İnternetten siz de araştırabilirsiniz, kendiniz de hesaplayabilirsiniz. Kar bakımından çok daha yüksek diğer sektörlere oranla.
İnşallah güzel bir iş kurabiliriz koniks aracılığıyla.