Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Kendi İsini Yapmak İsteyenler

BaşlatanguneyuzakTarih14/10/2008 13:45:21Yorum27

İlk mesaj
Yeni Üye27 yazı
Merhaba Arkadaslar

Siteye yeni uye oldum. Uzun zamandir yurt disinda ozel bir sirkette yoneticilik yapmaktaydim. Artik kendi isimi yapmak istiyorum 200 bin ytl sermayem var.
Yaklasik 1 aydir ne is yapabilirim diye dusunmekteyim. Bu is Turkiye'de veya yeni yurt disi pazarlarinda da olabilir.
Daha once calistigim sektor petrol oldugu icin o sektorde is yapmaya sermayem yetmiyor. Yoksa tabi ki en iyi is bildigin istir. Fakat farkli sektorlerde yeni islere girerek basari saglayan insanlar da var.

Bana network isleri yada kolay para kazandirmayi vaad eden baska sacma sapan islerden cok sermayem az olsa da ileride uretimini de yapabilecegim ve gelistirebilecegim bir is ariyorum. Yardimci olacak arkadaslara simdiden tesekkurler.

Ortak is yapmak isteyen arkadaslarin teklifine de acigim.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
27 yorum
Üye109 yazı
E-ticaret sitesi alıp internetten kitap,dvd, elektronik eşya vs. ürünler alıp satabilirsin. :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye94 yazı
arkadasım ben kereste atölyesi işletiyorum işler burada durgun kürek kazma keser çapa sapı üretmek istiyorum ilgilenirsen mersin adna taraflarında pazar potansiyeli bulabilirsek karlşı işler yapabiliriz bir düşün derim

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Di?er
Yeni Üye42 yazı

selam bence paranı boşa harcama gayrimenkul al yada arsa al kendin yap kendin kazan..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye27 yazı

internetten kitap dvd ve elektrnoik esya satisinin fazla bir getirisi olacigini pek dusunmuyorum. Tabi yinede arastirmak gerekiyor fikir icin tesekkurler.

Gayrimenkul isi icinse emlak isi suan krizde turkiyede yani buyuk insaat sirketleri bile satista cok zorlaniyor. Yuksek gelirli yeni yapilan evleri tercih ediyor Dar gelirli ise TOKI ye gidiyor. Gayrimenkul uzun vadeli yatirim ve 2009 da bu sektordeki krizin buyume ihtimali cok yuksek

dvtozer kereste isini arastirip donecem.

Tum yorumlar icin de tesekkurler arkadaslar

Editör5590 yazı
Şu anda bendeki en sıcak fikir midye eti üretimi. Halen fizibilitesi üzerinde çalışıyorum.

Tavşan, devekuşu, ördek vs hayvansal üretimler halen umduğunu bulabilmiş değil ülkemizde ama midye eti sektörü hızlıca gelişiyor. Pazar araştırmam henüz bitmemekle beraber en azından küçük ölçekli tüketicilerle bile bu işin rantbl olduğu sonucuna ulaşılıyor. Midyenin bir kötülüğü üretime başladıktan 18-20 ay sonra satış başlayabiliyor. O da titiz bir çalışmayla elbette. Zirai konulara olan yakınlığım üretim alanını kurmakta beni korkutmuyor.

Sermayeyi yatırıp 2 yıl beklemek ve büyük tüketicilere hiç ulaşamamak bu işteki yegane handikapım. Oysa yurtdışı pazarına açılmak bile mümkün. Üretimhanenin basit bir işleme bölümü mecburen olmak zorunda ama buraya daha vasıflı bir işleme tezgahı kurulup birde özel paketleme bölümü eklenmesi , güzelce işlenmiş standart verilmiş dondurulmuş ambalajlanmış midye etini dünyanın her yerine satabilmek mümkün.

Benim hedefim ufak bir üretim alanı kurup önce küçük tüketiciye bir ulaşmak. Ardından ekstansif halden entansif hale geçmeye çalışmak.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye27 yazı
Akin bey

Gercekten farkli bir proje fakat benim hic bilmedigim bir konu. Ayrica severek yapabilecegim bir is degil.
Bir bucuk yillik bir yatirimin sonucunu kestirememek buyuk risk.

Bu iste ya batarsiniz ya cikarsiniz.

Sizin diger yazilariniza da goz gezdirdim Bu isi severek yaparsaniz mutlaka basarili olursunuz.

Editör5590 yazı
İnsanlar midyeyi kayalardan toplayıp rastgele satıyorlar bu midyelerin bir kısmı henüz içindeki toksik maddeleri bile atmamış oluyor. Alıcılar mal bulmanın sevinci ile satılabilir büyüklükte olmasının dışında hiç bir şeyi umursamıyor.

Bu şartlarda ; ne kadar küçük bir üretim alanı olsa da nisbeten çeşit ve temizlik açısından düzgün bir ürün olur. Başlangıçta çok para yatırmadan denizde bir üretim alanı tesis etmek çok zor değil. Aylarca yemlemek zorundada değilsiniz deniz gerekeni yapıyor size sadece düzeni korumak arada bir ayıklama yapıp standartı korumaya çalışmak kalıyor. Sığır çiftliklerine nazaran daha az kokulu ve temiz bir ürün. Bir de ben denizde dalmayı çok severim doğada gezmek ile denizin dibinde gezmek aynı şey bana göre .

Zaten amaç uzun vadede büyüyüp şekillenebilecek aşırı pazarlama sıkıntısı yaşatmayacak bir ürün ile uğraşmak.

Bu işi şu anda hiçbir bilgisi olmayan insanlar doğadan rastgele toplayıp ya da belli uygun doğal yerlerde çoğalmayı teşvik edecek gene doğal kaynaklı tedbirler alarak yapıyor enteresandır hepsi de dah önce deniz görmemiş kardeşlerimiz. Hiç biri bu para kaynağını kurallara uygun bir işletmeye dönüştürmeyi de düşünmüyor sadece başka biri alanlarına fazla yaklaşırsa kavga çıkarmayı biliyor ...

Hal bu iken çok para yatırmadan kurulmuş küçük düzgün bir üretim alanının ürünü, bu arkadaşların pazarına rahatca girecektir. İşletme binası dondurucu odası işleme tesisi soğuk hava arabaları ve birçok eleman gibi unsurlara yatırım yapıp riske girmek ve büyümek sonraki iş.

Dolayısı ile 2 yıl sonra batma ihtimali olan sermaye riskine 2 yıldan sonra girilecek... Şöyle de denebilir bu işin fizibilite hazırlığında deneme üretimi de var. Burada sıkıntı olursa deneme harcaması boşa gitmiş olur.

Bunları yazmamdaki temel sebep buranın bir fikir arenası olması hepsi bu . . .

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye100 yazı
sayın güney bey,

elimzde bir sürü proje var fakat bizim maalesef sermayemiz yok, size bir tane örnek verebilirim mesala; Amerika da bir firma oksijen-hidrojen gaz kaynakları vardır, bu cihazın su ile çalışanını yaptı. Yani su ile kaynak yapıp yada kesme yapabiliyorsunuz. (cihazın bütün özellikleri ve videosuda var). Aynı zamanda bu cihazın içindeki aparat dizel motorlu araçlarda kullanılarak %51 yakıt tasarrufu sağlıyor. Bu firma Amerikan Ordusu ile Hummer Jeepler de kullanılmak üzere anlaşmayı imzaladılar.Bunun gibi bizde bir çok daha proje var. Bu firmanın distirübütörlüğünü alıp bence tek olmak gerekir. Sizle bu işlerde ortaklıkta yapabiliriz ya da size danışmanlık yapıp ücret alabiliriz. Bu firma ile yazışmalarımız oldu. Her türlü bilgiye sahibiz. Düşünürseniz msn adresim :umitayaz7@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
Yeni Üye53 yazı
selamlar arsa arazi ve spot mal işi yapmaktayım.eğer ilgilenecek olursan detaylı bilgi verebilirim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye27 yazı
Sn, Zaya

Umit bey sizi ekledim detaylari gorusmek isterim gercekten guzel bir fikir.

Yeni Üye71 yazı
merhaba
paranız az değilki bu para
ile lunch paket üretip iyi bir çalışmayla marka bile olursunuz.çünkü halkın midesi kriz dinlemez.acıktımı yer.bu paket içeriği diyet sandwiç olur,küçük meyve suyu olur.ıslak mendil v.s.tabiiki bu bir örnek.karayolu hava yolu şirketleri otel hastane okul kantini ve benzer şirketler
marketler.satacak alan çok.ama paranızın yarısı size kalır.ama iyi bir organize ekiple önce arge sonra üretim
olursa,ürettiğiniz gün müşterinizde hazır olur.Ama sanayi derseniz.hasarlı araba alıp toplayıp satma işi de
kazançlıdır.çünkü aldığınız hurda bile paradır.yani sermaye kaybolmaz.bir kaporta boya ve mekanik
kalfa ve ustalarla tek elden fabrikasyon gibi çalışır.veya iş makinası alın saatle kiraya verin.altenatfleri çoğaltmak mümkün.başarılar dilerim........

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye6 yazı
merhaba,
öncelikli olarak sermayenizin tamamını riske sokmadan girebileceğiniz işlere yoğunlaşmalısınız bence.. 200.000 ytl ye marka yaratmak için yeterli bir sermaye olmadığını geçmiş tecrübelerim ile sabitdir.
öncelikle kaç yaşında oldugunuzu bilemiyorum ama yaşınız ile orantılı bir deneyimin içine girmenizin hem hayat açısından hemde keyif açısından daha iyi olacağını düşünmekteyim.

öyle bir sermeyem olsa idi benim düşünmeden yapacağım iş bir otel kiralamak ve sermaye gücümü bir senede 2 ye katlamak ile başlardım. doğru yerde doğru bağlantılarla risksiz bir kazanç sağlayabilirsiniz. burda önemli olan kimlerle nasıl bağlantılarınızın olduğudur. konuşmak isterseniz msn adresim ozgur.lenger@hotmail.com ... neden nasıl ve niçin cevabı uzun oldugundan burdan yazamıyorum .

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Yeni Üye21 yazı
sn. güney uzak

imalat ve üretimle ilgili tecrübeniz varmı bilmiyorum,ama yazımı okursanız,fikrinizi almak isterim.yazımla ilgili daha detaylı bilgi için eklerseniz verebilirim.
metinc_67@hotmail.com saygılarımla..
metinc

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanayici
Üye206 yazı
Sayın Güney Uzak;
Ben 7 yıl mutfak eşyaları üreten (sürahi-tuzluk-saklama kabı-kavanoz-baharatlıklar vs vs.) ve 70 ülkeye ihracat yapan yılda 14 tirilyon ciro yapan bir firmada üst düzy yöneticilik yaptım ve şimdi bu firmadan ayrıldım belli bir miktar birikimim var bu işe girmeye çalışıyorum ayrıca bunun yanında banyo aksesuarları üretmeyi planlıyorum elimde projelerim ve müşteri listem hazır eğer güç birliği yaparsak çok kazanabiliriz.
eğer ilgilenirseniz msn adresim erencimen@gmail.com ekleyim görüşelim.
Eren Çimen

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye15 yazı
slm arkadaşım ben kuyumculuk sektörünü önerceğim 15 yıldır bu piyasadayım belkide zarar etmesi en zor meslektir çünkü sermyesi sürekli artan bundan 50 yıl sonra bile değerli olacak bir meslek yok tur
varolkepenek

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye192 yazı

merhaba.
türkiyede bir ilk olacak farklı bir üretim için,sermaye sahibi kalıcı bir gelir hedefleyen adam gibi adam arıyorum.(bayanda olabilir yeterki azimli olsun.)bu iş için 80000ytl gibi bir para lazım,bu işi her yerde yapabiliriz.aslında 50000 de yeter fakat ilerde gelecek taleblere karşı elimizde bir miktar nakit olmalı ilerdeki zamanlarda patent müracatı da yapacagım,bilginize....(ciddi olanlar arasın) 05356846484

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ymalat
Yeni Üye54 yazı
Merhaba;

Bence TARIM ile uğraş, Toprakta herzaman bereket ve para olduğuna inanan bir insanım...
Başarıya ulaşmış işadamları hemen, anında harekete geçerler. Hayallerini ertelemezler. Düşünme ve erteleme hastalığından etkilenmezler; kendi düşüncelerinin onlara engel olmasına izin vermezler. Bu onların bilmedikleri başarı sırlarıdır

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye73 yazı
akın bey özellikle midye sektörüyle ilgili saptamalarınız gerçekten yerinde..hızla gelişen ve geleceği olan bir sektör!!ayrıca altın değerinde..çünki talebi bile karşılıyamıyor mevcut sektör.ancak burada kaçırdığınız bişey var o da yatırımı yada sermayenizin geri dönmesini beklemek zorunda değilsiniz.mevcut şartlarda bir midye çiftliği kurarsanız evet mahsulun pazar bulması ve paranın size dönmeye başlaması 10-15 ay arası ancak ilk etapta buna gerk olmadığına emin olabilirsiniz..sizinle bu konuları detaylı konuşmayı isterim !devrimyazici@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Esnaf
Yeni Üye1 yazı
guney bey merhaba
sizin adiniza amerika'da ev alayim satayim,guzel kazanirsiniz mail atin detaylari konusalim.

usarequest@yahoo.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Üye104 yazı
bence kültür mantarı yetiştiriciliği yapabilirsiniz. sizin işi tam olarak öğrenmeniz 3 ay alır. ve bir kaç kişiyide istihdam edersiniz.

Yerleşim Türkiye / U?akMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye10 yazı
sayın güney bey

söyleyeceğim iş türkiyede ilk defa uygulanan ve inanılmaz bir şekilde büyüyen bir sistem .sanal mağaza açabilirsiniz.bu konuda yardımcı olabilirim.ayrıntılı bilgi için mail adresim aşağıda var.

Ali İhsan UYSAL
www.teksanalmarket.com
uysal4343@gmail.com

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Ö?retmen
Yeni Üye39 yazı
bi araştırıp antalya kumlucada ketçap fabrikası kurabilirsin. hem hammadde sıkıntısı yok hem civarda ketçap üretimi yapan bi kuruluş. şahsen sermayem olsun hiç düşünmem ben
mhmt

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ö?renci
Üye546 yazı
Uzerinden 1.5 seneye yakin bir zaman gecmis, umarim bu konuyu acan arkadas kendine uygun bir firsati degerlendirip istediklerine ulasmistir.

Bir de arkadaslar yorum yazarken ana konunun ne zaman acildigina dikkat edip yazarsaniz daha isabetli olur kanaatindeyim.

Saygilarimla
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye61 yazı
cok istiyorsan Benim bir fikrim var bende hemen hemen o parayi biriktirmeye calisiyorum ... e mailden konusabiliriz ... serkanmert2003@hotmail.com
simo

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye1 yazı
arkadaşım öncelikle ne iş yaparsan yap ama 200 bin olan sermayenin tamamını yatırma öncelikle küçük meblalar ile iş yapmayı dene çünki bu ticaret herşeyi göze alıcaksın benim sana teklifim ben antalyada ikamet ediyorum oto müzik sistemleri ve cam filmi üzerine iş yerim var ve işlere yetişemiyorum 8 tane sıfır araç bayisinin işini yapıyorum aynı zamanda antalyanın sıcagını biliyorsundur buralarda ki bütün otellerin magazaların cam filmine ihtiyacı oluyo ama bunun için sürekli bir kişinin pazarlamada olması gerekiyo ben hem otomotiv sektörüne hemde bina filmlerine yetişemiyorum uygulama yapan bi ekibim var benim düşüncem 1 tanede boya koruma detaylı temizlik üzerine iş yeri daha açmak ve kullandıgım filmin yurtdışından ithalatını yapıp kendi markamı oluşturmak ve türkiye geneline satış yapmak bununiçin bir ortak arıyorum iş yerim antalya genelinde isim yapmış bir yerdir ve bu işin kar marjı bi hayli yüksektir detaylı bi şekilde bilgi almak istersen 0506 636 55 57 bu arada iş yerimin aylık cirosu 7000 13000 arasında deyişmektedir 2008 şubat ayından bu güne kadar kesmiş oldugum faturalar 180 bin tl dir bu faturalı yaptıgım işler

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Otomotiv