Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

15-20. 000 Arası İş Kurmak

BaşlatanYörükBeyTarih27/12/2016 14:56:58Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Merhabalar sayın uyeler,

Ben 24 yasinda evli biriyim. Kismetse iki ay sonra cocugumuzda geliyor. Simdi garsonluk yapiyorum 1500 tl para aliyorum fakat usta ortalarda yok ne zaman gelir beni cagirir bilemiyorum. Bizim buralarda is bulmakda zor. 34000 nufuslu biryerdeyim. 300 lirada yol param var ayrica.

20000 lira nisan gibi elime gececek. Daha once internetten satis yaptim. Fakat ayni isi asil is olarak yapmaya artik cekiniyorum. Vergisi, ofisi, istanbuldan mal almasi vb. Sanki gelirden cok gider olacak gibi...

Tekel dukkani acmayi dusundum ama kiminle konussam girme dedi. Sadece 20000 sigaraya gider diyorlar. Ne yapacagimi bilmiyorum, degerli fikirlerinizi paylasirmisiniz?

Hepinize iyi gunler dilerim.

Yerleşim Türkiye / BalıkesirMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye1 yazı
kardeşim öncelikle çocuğunuz şimdiden hayırlı olsun.. Allah analı babalı ve sağlık büyümesini nasip eylesin.. öncelikle nerede ikamet ettiğini söylersen sana daha net yardımcı olmaya çalışabilirim.. tekel bayi işinden bahsetmişsin.. olabilir.. ilk etapta fazla mal almazsın, stok yapmazsın, sattıkça yerine koyarsın ve bir şekilde kendini idare edersin.. yalnız tekel bayi açarken de dikkat etmen gereken bir kaç husus var.. bunlardan ilki ve en önemlisi bulunmuş olduğun yerleşim yerinde alkole olan yaklaşım.. muhafazakar kesimin ağırlıklı olduğu bir çevrede açmayı planlıyorsan bu iş senin için çok karlı olmayacaktır.. diğer bir husus büfeni açacağın lokasyon.. bunun tespitini de iyi yapman gerekiyor.. hem insanların yoğun olduğu bir yerlerde açman gerekirken, hem de devletin ruhsat vermek için sana belirttiği şartlara uygun hareket etmen gerekiyor.. bu da okul, cami, M.E.B tabelası olan eğitim kurumlarına, yurtlara en az 100 mt uzaklıkta açman anlamına geliyor.. son husus ise kira.. öyle bir yer kirala ki günlük ciron aylık kirana denk gelsin.. yani 1000 tl kira ödeyeceğin dükkandan günlük en az 1000 tl lik ciro yapıyor olmalısın.. evet 20000 tl yüksek bir rakam değil.. zorlanacaksındır.. piyasada bu aralar EKOMİNİ Marketler görür oldum.. cazip ve çok güzel imkanları olduğunu duydum.. dilersen internet sitesinden bir araştır ve hatta başvuruda bulun.. ben bir ara bakmıştım kira desteğine kadar veriyorlardı.. Allah yolunu açık mutluluğunu daim eylesin kardeşim..

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Yöneticilik
Yeni Üye4 yazı
Tekel yerine çiğköfteci aç hem temiz kazan hem az sermayeyle açabilirsin diye düşünürüm.
Cemil PINARBAŞI

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ö?retmen
Üye546 yazı

Ben olsam hocam basitt gideri az bir iş düşünürdüm.Kiracı uygun bi yer tutarak gözleme üzerine bir yer düşünürdüm.2 çeşit düşünebilirsin.İlki hazır yufkadan uygun fiyata insanlar gözlemeye yiyip çayını içebilecek.Döner niyetine hazırla hazırla pişir.Diğeri el açması fiyatı biraz daha yüksek olacaktır onuda talebe göre düşünebilirsin.Atıyorum 300 400 liraya dükkan bulsan bir elektrikli ile başlarsn.Gerisi çokta para tutan şeyler değil zaten.Dükkan önünede küçük bir kaç tabure miss

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye2 yazı
@gorkem1987
Oncelikle verdiginiz oneriler icin Allah razi olsun. Bebegimiz icinde soyledikleriniz icin ayrica sagolun.

Bulundugum yer balikesir erdek. Yazin full kisin sadece yerel halk. Sezon icinde 1 tekel kapatti o da sanirim okula 50 mt oldugu icin. Bir yer daha acti mahallede o da mal falan getiremedi kapatti. Dukkan kendini gosteremedi. Erdek ne muhafazakar ne de icici. Ama icki satiliyor. Belrli yerler yillardir var mesela onlar cok satiyor. Dedigniz gibi ilk basta agirligi sirasiyla bira, raki, votka, ucuz sarap, citir cerez, sigara ustune yogunlasmayi dusundum. Ekomini arastiracagim. Bandirmada yakin buraya gerekirse tasinabilir veya gitgel yapilabilir. Fakat merkezi dukkanlar kirasi yuksek. Paranin erimesinden korkuyorum.

@cemilpinarbasi

Bulundugum yerde 5 tane var ve 3 tanesi bos oturuyor.

@masor07
Dediginiz isi yapan 2 dukkan var ve yeni yerlere pek ragbet olmaz o konuda.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Yeni Üye52 yazı
Sakın tekel işine girme yeni doğacak yavrunu haramla büyütme hem de ev yüzü göremezsin uzak dur

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Memur