İlk mesaj
Genel İlanlar
Koop. Çilik Adı Altında Birleşmeye Davet
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
42 yorumT
Yeni Üye53 yazı
KONU ADI :UMUTLARIN YEŞERMESİ
Y
Yeni Üye18 yazı
T
Yeni Üye53 yazı
bu konunun birinci sayfasında anlattığım gibi 2 kişi yanyana gelip birleşemez balıkesirde,zaten forumu okumuşsan sende anlarsın balıkesirli olupda bu konuya dışarıdan katılan oldu balıkesir merkezde oturan foruma katılmadı basireti bağlı:))))) bizde türkiye ve dışardaki bütün arkadaşlarımızla gönül vermiş belli kadro ile bu birleşimi yapacağız, çok detaylara girmeye gerek yok artık laflarla bu işi hayata geçirecek konuyu ve kişilerin kendilerini tanıtma faslını "umutların yeşermesi " konusu altına aldım oraya katılımcıları ufak bir cv ile tanıtıp hayata geçirmeye bakıyoruz.saygılarımla
G
Üye138 yazı
Sayın tekgüç bu gibi çalışmalar hata kabül etmez,konu hakkında öncelikle ve özellikle alt yapının oluşması ondan sonra zamana bağlı ciddi bir çalışma ile alt yapının tamamlanması ve çalışmanın başlaması gerekir diye düşünüyorum.
Bu gibi çalışmalarda öncelikle yaş veya kuru gıda çalışmalarında ne düşünüyorsunuz?konu yazınızda hiç bir alt yapı çalışmaları oluşumu oluşmadan yalnızca rakamlar üzerinde ve pazar araştırması yapılmasını sizce doğrumu?bu çalışmalarda bana göre yurt içinde genel olarak araştırmaların yapılması alt yapının oluşması ürün alımları vs. tanıtılması ,pazarlanması ve satılması olabilir diye düşünüyorum.
Balılkesirli olduğunuz için gıda ürünlerinden bahsediyorsunuz acaba balıkesir ilinde üretilen gıda ürünlerinin hangileri yurt içine ,hangileri yurt dışına ihraç kayıtlı çalışılıyor?ayvalıktan örneklerden bir kaçtane sıralayabiliriz.çam fıstığı ,zetin yağı,zeytin,üzüm vb.gibi gıda ürünleri vardır.bu ürünlerde çalışan firmaların çoğu ihraç kayıtlı çalışmakta siz kooperatifçilik çalışmasında nasıl bir çalışma düşünüyorsunuz?tekrar söylemek isterimki sizi tanımıyorum amacım sizi kırmak veya üzmek değildir, eğer ciddi bir oluşum olacaksa gerektiğinde tanışılır zira bağzı sorular netleşirse daha kısa bir sürede ciddi bir oluşumun olacağını düşünenlerden olduğumuda bildirmek isterim.
saygılarımla.
T
Yeni Üye53 yazı
değerli arkadaşım,yazını okuduktan sonra, senin yazılarını okudum,sanırım sende benim gibi çok katılımlı bir iş kurmaktan yanasın,yazılarında önce özgüven den bahsetmişsin bende aynı şeyi yazdım,tanışalım demişsiin bende aynı düşüncedeyim,çok uğraşmışsın bende uğraşıyorum tekbaşına yaptıkların bu kadar benimde tekbaşıma yaptıklarım bu kadar demekki olmuyor ,,bunların olması için aşağıya yazacaklarım içinde olmalısın ve yaşamalısın bende aynı durumun içinde olmalıyım ve yaşamalıyım ve diğer arkadaşlarda yaşamalılar...
sevgili arkadaşım öz eleştirine saygı duyuyorum;lakin alt yapının oluşması için oluşumda olmak isteyenlerin varlığını bilmek gerek; tabiki çok kapsamlı bir iş sende kabul edeceksinki ben tek başıma hangi altyapıyı kuracağım yada hangi gıda ürünlerinin pazar araştırmasını nasıl ne şekilde yapacağım, bütün yazılarda şahsım olarak belirttiğim gibi ben ürünü üretenden sizin mesleğiniz gibi satış pazarlamacısından ve arada bir çok arkadaşın olabileceği bir birleşimidüşündüm,ben,sizin gibi pazarlama ustası değilim ki sizin yazdıklarınızı düşünebileyim bu oluşumda olacak insanların bir araya gelmesinden bu gibi sorunları kaldırmak,kim üretiyor kim pazarlayacak kim reklamını verecek kim dağıtımı sağlayacak bunların tamamı bir ekip işi ve bu ekibi hayata geçirmek ve içinde olmak istedim,
özürdilerim,yine tekrar olacak belki ama bir çok iyi fikirleri olan arkadaşlarımız var bazı arkadaşlarımızda olmayacak bir hayal ile kandırmaca (açık söylüyorum) peşinde nasıl olupda insanların 3-5 parasını alır rahat ederim tarzı havalarda ,,zor bir oluşum bizimkisi ama başarılmayacak da değil terlemeden,koşturmadan kazanç yok,sizde bir malı satarken ne zorluklar altında veriyorsunuz verdikten sonrada acaba ödemeyi yapabilecekmi diye düşünüyorsunuz ,,bende sizden aldığım malı müşteriye satmak için aynı düşünceleri yaşıyorum,, yorulmadan hiç kimse eve ekmek ***üremez
yazılarımdan bilgi alamadım,altyapı çalışması yok,hangi taze kuru gıda ürünlerinden bahsediyorsunuz dediğiniz için katılımcı olacaksınız ve taşın altına samimi iseniz elinizi koaycaksınız .....şahsınıza söylemedim genel olarak yazdım ,,var olan arkadaşları gördüğümüzde sizin sorduklarınızı siz ve ekip olarak zaten yapacağız saygılarımla ilker....
sevgili arkadaşım öz eleştirine saygı duyuyorum;lakin alt yapının oluşması için oluşumda olmak isteyenlerin varlığını bilmek gerek; tabiki çok kapsamlı bir iş sende kabul edeceksinki ben tek başıma hangi altyapıyı kuracağım yada hangi gıda ürünlerinin pazar araştırmasını nasıl ne şekilde yapacağım, bütün yazılarda şahsım olarak belirttiğim gibi ben ürünü üretenden sizin mesleğiniz gibi satış pazarlamacısından ve arada bir çok arkadaşın olabileceği bir birleşimidüşündüm,ben,sizin gibi pazarlama ustası değilim ki sizin yazdıklarınızı düşünebileyim bu oluşumda olacak insanların bir araya gelmesinden bu gibi sorunları kaldırmak,kim üretiyor kim pazarlayacak kim reklamını verecek kim dağıtımı sağlayacak bunların tamamı bir ekip işi ve bu ekibi hayata geçirmek ve içinde olmak istedim,
özürdilerim,yine tekrar olacak belki ama bir çok iyi fikirleri olan arkadaşlarımız var bazı arkadaşlarımızda olmayacak bir hayal ile kandırmaca (açık söylüyorum) peşinde nasıl olupda insanların 3-5 parasını alır rahat ederim tarzı havalarda ,,zor bir oluşum bizimkisi ama başarılmayacak da değil terlemeden,koşturmadan kazanç yok,sizde bir malı satarken ne zorluklar altında veriyorsunuz verdikten sonrada acaba ödemeyi yapabilecekmi diye düşünüyorsunuz ,,bende sizden aldığım malı müşteriye satmak için aynı düşünceleri yaşıyorum,, yorulmadan hiç kimse eve ekmek ***üremez
yazılarımdan bilgi alamadım,altyapı çalışması yok,hangi taze kuru gıda ürünlerinden bahsediyorsunuz dediğiniz için katılımcı olacaksınız ve taşın altına samimi iseniz elinizi koaycaksınız .....şahsınıza söylemedim genel olarak yazdım ,,var olan arkadaşları gördüğümüzde sizin sorduklarınızı siz ve ekip olarak zaten yapacağız saygılarımla ilker....
G
Üye138 yazı
Sayın tekgüç yazınızı okudum teşekkür ederim.Gelişmelerden bilgim olursa memnun olurum.
K
Üye683 yazı
Balıkesir'in 4 K'sından biri üzerinde durmak istiyorum. Bu arada konuyu yeniden gündeme taşıma hinliği de cabası:)
Türkiye'nin KOLONYA üretiminin %57'si Balıkesir kaynaklıdır.
Yani Balıkesir adı ile özdeşleşmiştir kolonya adı..
Bu imkân fırsata dönüşebilir:
Şöyle ki:
Firesi, taponu olmayan Balıkesir Kolonyası ile başlanabilir.
Yeter ki yepyeni, çağdaş, modern dizayn ve ambalajla sunulsun.
Bunun altyapısı Balıkesir'de zaten var.
Fabrikası bile kurulabilir. Sanıldığı kadar zor değildir.
Tüm Türkiye'ye pazarlaması da rahatlıkla yapılır.
Hem ufak da olsa paralar kazanılırken, zaman zarfında başka açılımlar araştırılır.
Bir yerlerden başlanması gerektiğine inanıyorum.
Yoksa zaman su gibi akıp gidiyor...
Türkiye'nin KOLONYA üretiminin %57'si Balıkesir kaynaklıdır.
Yani Balıkesir adı ile özdeşleşmiştir kolonya adı..
Bu imkân fırsata dönüşebilir:
Şöyle ki:
Firesi, taponu olmayan Balıkesir Kolonyası ile başlanabilir.
Yeter ki yepyeni, çağdaş, modern dizayn ve ambalajla sunulsun.
Bunun altyapısı Balıkesir'de zaten var.
Fabrikası bile kurulabilir. Sanıldığı kadar zor değildir.
Tüm Türkiye'ye pazarlaması da rahatlıkla yapılır.
Hem ufak da olsa paralar kazanılırken, zaman zarfında başka açılımlar araştırılır.
Bir yerlerden başlanması gerektiğine inanıyorum.
Yoksa zaman su gibi akıp gidiyor...
Üslubu beyan, ayniyle insandır.
A
Yeni Üye12 yazı
arkadaşlar yazıları bir süredir takip ediyorum. gerçekten çok güzel konular ele alınıp paylaşılıyor. tabiki insanlık varoldukça gıda sektörüde var olacaktır. bu sektörde güzel işler yapılabilir. tekgüç arkadaşın dediği gibi birlik olunursa daha büyük sermaye ile birçok yerde işletmeler açılıp bir pazarlama ağı oluşturulabilir aradaki toptancı pazar market kaldırılarak direkt üreticiden tüketiciye ulaştırılarak hem uygun fiyata hemde iyi bir getiri sağlanabilir. Ama bu konularıyüzyüze görüşşsek daha iyi olur. En kısa zamanda bir buluşma ayarlanılıp bu konu ayrıntılı şekilde herkes kendifikrini söyleyerek ayrıntılı bir şekilde ele alınabilir. Hatta msn de çoklu olarak tartışabiliriz.
A
Yeni Üye12 yazı
arkadaşlar yazıları bir süredir takip ediyorum. gerçekten çok güzel konular ele alınıp paylaşılıyor. tabiki insanlık varoldukça gıda sektörüde var olacaktır. bu sektörde güzel işler yapılabilir. tekgüç arkadaşın dediği gibi birlik olunursa daha büyük sermaye ile birçok yerde işletmeler açılıp bir pazarlama ağı oluşturulabilir aradaki toptancı pazar market kaldırılarak direkt üreticiden tüketiciye ulaştırılarak hem uygun fiyata hemde iyi bir getiri sağlanabilir. Ama bu konuları yüzyüze görüşsek daha iyi olur. En kısa zamanda bir buluşma ayarlanılıp bu konu ayrıntılı şekilde herkes kendi fikrini söyleyerek ayrıntılı bir şekilde ele alınabilir. Hatta msn de çoklu olarak tartışabiliriz.
M
Üye581 yazı
Ikinci olarak, baslatmaya calistigin seyi takdir ediyorum ve basiretim bagli olmadan seni ve katilmak isteyenleri destekliyorum :)) Birlikten kuvvet dogar. Olusumunun daha fazla renk kazanmasi icin, bir link veriyorum. Linkin icinde okuyacaklarinin sana daha guzel fikirler verecegini saniyorum.
http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=10401
Basarilar dilerim.
Murat Gocmen
K
Üye683 yazı
Örgütlenmek için katılımcı arkadaşların kendilerini deklare etmeleri...
Üslubu beyan, ayniyle insandır.
T
Yeni Üye53 yazı
herkeze iyi bayramlar uzun bir ara oldu gerçek anlamda görüşmek ve bir oluşum içinde olmak için adresim ilkerkgn@hotmail.com
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz