Uzun bir süredir aklımda olan bir projeyi sizlerle paylşamak fikrinizi almak,arzu eden olursa da hayata geçirsin diyerek burada paylaşmak isterim.
Avm lerde KİOSK denilen ayaklı dokunmaktik ekranlı genellikle reklam için kullanılan cihazları biraz modifiye ederek,insanların telefonlarındaki,tablet veya cd lerindeki resimleri basit bir kullanıcı arayüzü ile fotoğraf baskısı alabilmelerini sağlamak.
Cihaz sayısı farklı şehirlere yayıldıkça yazılım desteğiyle bir başka şehirde cihazın başına geçen yakınınız sizin yolladığınız baskıyı bile alabilir.İş detaya gelince yapılabilecek çok şey var sadece minik bir örnek vermek istedim.
Kodak firması böyle bir cihazı özellikle yurt dışında kodak shoplara koyup bu işin önderliğini yapmış aslında. Ama ülkemizde böyle serbest bir girişim olarak henüz yok. Sadece Media Markt müşteri temsilcileri masasında arzu ederseniz çıkarıyorlar ancak çok kimse habersiz.
Güzel bir ambalaj ile yemek katlarında , ayak altı yerlerde bu cihazların insanların ilgisini çekebileceğini düşünüyorum.
Ben Samsundayım ve buradaki gözlemlerim insanlar farklı olan herşeyi deneme taraftarı yeter ki ellerinde somut tatminkar bir şeyle evlerine dönsünler.
Eleştiri,öneri ve düşünceleriniz bekliyorum. Saygılar....