Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Aklım Karışık

Başlatangrkm_akcaliTarih07/10/2008 14:10:10Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
herkese merhaba..
ben uludağ üniversitesi 2.sınıf öğrencisiyim..bursada bir iş kurmak istiyorum ve sizin bana önerebileceğiniz iş imkanlarını bekliyorum..şimdiden ilginize teşekkür ederim..

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye237 yazı
arkadaşım sanırım bursalısın ve adanada öğrencilik yapıyorsun.
aklın da karışıkmış ama şu sıralar iş hayatı da en az senin aklın kadar karışık. bu yüzden biraz bekle derim. zaten küresel kriz var. aklında önemli bir iş fikri yoksa sıradan yada riskli iş fikirleri üzerinde duruyorsan yada hiç girme bu işlere, yada en başta hedefini yüksek tutma derim.
HSN

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
hayır adanalıyım bursada okuyorum:))ilginize ve yorumunuza teşekkür ederim..

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ö?renci
Üye1359 yazı

Konu 1 - http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=5140
Konu 2- http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=5197
Konu 3- http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=5141
"
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - gercekdusunur
1993 senesinde uludağ üniversitesine başladığım zaman,öğrenciliğin hiç bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim.ailem ankaradaydı,babam devlet memuruydu bende başka 2 abim daha vardı.babam aynı zamanda ev taksidi ödüyordu.açıkçası evden gelen para hiç bir şeyime yetmiyordu.ne yapabilirim diye düşündüm.lokantalara başvurdum komi yada garsonluk için tecrübe dediler.bulaşıkçılık girişimciliğim sonuçsuz kaldı çünkü okul saatlerime göre ayarlama yapamadım.insan çok zora düşmeden beynini iyi çalıştırmıyor.o zaman marketten çok daha bakkal durumları vardı.bir gün sürekli ekmek aldığım bakkalın şikayetini duydum şöyle diyordu "ya şu peynirleri sardığımız naylonlardan bitti şimdi toptancılar çarşısına gidip nasıl alabilirimki gazete arasına sarsam hiç olmaz offf".bahsettiği strech filmdi.abi ben alabilirim dedim yerini tarif et yol parasını ver alayım.evet aldım,alırken aldığım yerlede bir anlaşma yaptım.bu "strech film" işinin aktif pazarlaması yoktu.bütün ihtiyacı olanlar ya büyük marketlere gitmeliydi yada toptancılar çarşısı gibi bir yere.açıkçası bu işe vereceğin yol parasına bile değmezdi.çünkü çok ucuz bir şeydi.strech filmi bakkala bıraktıktan sonra arkadaşlardan bulduğum borç parayla odanın bir bölümüne strech film yığınağı yaptım sonra pazarlamaya çıktım sonuç mu? gittiğim her iki bakkaldan mutlaka biri strech film alıyordu.işin ciddiyetini anlayınca bölüm arkadaşlarımdan benim gibi ihtiyacı olanlardan ekip kurdum.bursanın 4 bir yanına satışa başladık.karı düşüktü ama bize öyle paralar kazandırdı ki 4 sene boyunca evden para istemedim aksine eve para yolladığım çok zaman oldu.öğrencilik hayatımı parasal olarak rahat bir biçimde geçirdim.yeterki çalışmak iste mutlaka başarırsın...
"
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye1359 yazı
bisiklet kiralama olayı tutabilir özellikle de üniv ortamında... Hatta maddi sermayen varsa motosiklet kiralama işi harika olur. Daha önce hiç duymadım ama motor tutkunları da boldur.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er