Beni yanlış anlamayın ama bir anlamı yok. şu an fiyatı baya yükseldi kolisi yumurtanın. yakında kanun çıakr yurtdışından gelebilir denir. sizin iş elinizde patlar.
Bir ara kurbanlıklar çok artmıştı. yani 8-10 Bin seviyelerindeydi ve üreteni mutlu ediyordu. kurban kesende en fazla 100 lira daha veriyordu ortak olarak aldığında.
bir kanun yurtdışından anguslar gelebilir. dağda ne kadar hayvan varsa getirdiler. ne oldu ? Zarar
Bizim köyde her evde 3 dana olurdu . şimdi nerdeyse 10 evde var o kadar. 500 nufuslu bir köyden bahsediyorum.
Yapacağınız yatırım çok maliyetli olacaktır. bi de durur bi tanesi ölür ardından biri daha ondan sonra kara kara düşünmeye başlarsınız ne oluyor diye . mecbur veteriner bulmak gerekecek.
Yani demek istediğim al yetiştir sat olmuyor.
Size Bir tavsiyede bulunayım yalnız.
önce 10 Dönüm kadar bir arazi lazım. buğday yetişecek. Ardından alın 10 Tane erkek dana. ortalama 40 Bin lira yapar simentaller.
Araziyi ekin onun samanı size yeter artar bile. 10 Tane hayvana iyi bakın 6 ay sonra tanesini 7-8 den satarsınız .
8 den satarsanız 80 Bin lira eder. 40 alış maliyeti. 10 Bin yemez ama yedi diyelim o da yem masrafı. kalan 20 Bin lira Net tertemiz.
Bir sonraki sene 10 değilde 15 hayvan alıp devam edin. yürür gidersiniz.
Nereye kadar diye soracak olursanız .
yine bi kanun çıkarıp dağdan taştan hayvan getirmezlerse , en yüksek etin kilo fiyatı bu denmezse falan gider iş. sonuçta et ihtiyacı hep var. milletin yemesi lazım.
Ben köyümde düşünüyorum bu işi. eğer düşünürseniz
ibrahimesattalo@gmail.com adresine mail atın. irtibat kuralım.