Hocam yanlış iş yapıyosun ailenle aran kötüyse türkiyeye gelince ne düzelicek. Türkiyede iş felan yapılmıyor. Vergiler aşırı ağır. Sigorta bedelleri aşırı ağır. Ne bir işe girip çalışabiliyosun nede bir iş kurup işini yürütebiliyosun işe girmek çok zor girsende adam gibi maaş almak zor. Ne iş veren kazanıp sana yüksek maaş verebiliyo nede sen aldığın ufacık maaşla evini dönderebiliyosun. Şöyleki bir işveren olarak 1300 lira asgari ücretle birini çalıştırabilmek için ennnn aşağı o personele yapacağın masraf 1300 maaş + sigorta ( 700 lira civarı ) + yemek ( aylığı 150 200 ) + yol ( bunu herkes ödemiyo ama ödemeyende elinde eleman tutamıyo buda bi 150 tutuyo )
1 elemanı elinde tutmanın en aşağı maliyeti 2300 lira civarı. Ki bu elemana vereceğin bu maaş o adamı elinde tutmana asla yeterli olmucak vede o adam 100 lira fazla kazancağı işi bulduğu an kaçacaktır. Benim yapacağım işle ne alakası var deme ülkenin ekonomik yapısına dair bir örnek vereyim sen gerisini emsal kabul et.
İşçisin diyelim alacağın 1300 liranın en aşağı 500 lirası kiraya gidicek. kalanın 800 lirası iş verenin yol ücreti ödemiyosa 150 lirası yola gitcek. kaldı 650 lira. Yermisin yanındamı yatarsın yoksa ülke düzenini şeyyapmazda sabahamı bırakırsın kendin karar ver.
Ama bi amerikadan örnek verelim zorunlu sgk gibi bi çükübiklik yoktur. Sağlık sigortası vardır oda suyunu çıkarmıyosan 250 dolara felan halledilcek iştir. Simdi kalkıp 3.36 ile çarpmayın orda dolar ile kazanıyosunuz 2000 tl kazanıp 700 tl ödemek ile 2000 dolar kazanıp 250 dolar ödemek gibi düşünün.
Sana tavsiyem hazır kaçmışsın bu ülkeden dönme. Sakın dönme. Ben nasıl kaçarım başka bir ülkeye bunun planını yapıyorum bunun üzerine dönsemmi diyenleri görünce üzülüyorum şaşırıyorum.