Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bayan Aksesuar Mağazası Hakkında

BaşlatangokozkarTarih07/11/2016 12:08:36Yorum17

İlk mesaj
Merhaba Koniks.com üyeleri
Daha Öncede tesettür mağazası açma hakkında bir çok kişiden bilgi aldım ve hem Türkiye'deki belirsizlik hemde ekonominin dalgalı seyretmesi açısından bu denli yatırımı erteledik lakin önümüze bir fırsat geçti hem markalaşmak hemde bilinirliği artırmak için bir girişimde bulunmak istiyoruz.

söyke ki ;
Bayan Aksesuar Mağazası açmak
Çanta - Kemer - cüzdan - takı ve kombinleri - saat ve bileklik kombinleri - şapka bere atkı kombinasyonu - şal eşarp ve fular kombinleri vs. gibi bir çok çeşidinde içinde olabileceği bir mağaza düşünüyorum mağazada hem vitrin hemde içerideki dekorasyon oldukça güzel ve dikkat çekici bir konsept olarak tasarladım ve uyguladım. Kişilere ve ticaretle uğraşan herkesten tam not aldı konsept mağazamız,lakin bunu küçük ölçekli yapmayı düşünüyorum hem sosyal medyadan hemde daha sonrasında e-ticaretle desteklemeyi düşünüyorum. bu süreçte gelen tekliflere göre şubeleşmeyi de düşünmeden edemiyorum. yatırım bütçesi olarak 10.000 TL (dekor ve açılış işlemleri için) gibi komik bir rakam düşündük tutacağımız yerin kirası 650 TL civarında merkezi bir konumda sayılır insanların sürekli gelip geçtikleri bir konum. 20 metrekare olarak cephesi caddeye bakmakta butik olarak düşündüğümüz için öyle her telden ürünü alıp satmak istemiyorum az çok bu işleri yapıyorum sosyal medya üzerinden,

sizden öğrenmek istediğim şey;

1- bu metre karede 10.000 TL gibi bir rakam yeterli mi ? (mağaza açılışı ve ürünler için)
2-markalaşmak ve şubeleşmek için nasıl bir yol izlemeliyim ?
3-650 kira bedeli 20 metre kare bir yerin bana masrafı ne olur ? (dekorasyon dahil)
4-sizce bu dönemde bu tarz mağazacılık tutar mı? (Türkiye'nin durumu ortada)
5- Bu işi yapan varsa nereden ne şekilde başlamalı ki sağlam adımlarla emeklemeye başlayayım?
6-mağaza dekoruna ve farkındalık yaratmak için kapılan konsept şu anda tek ve bir örneği dahi yoktur bilginize (çok küçük maliyetlerle yapılacak bir konseptir. 5,000TL civarı tutmaktadır.)
7-Bu mağazada aylık ortalama ne kadar iş yapabilirim yada yaptırabilirim? (ortalama 1000 TL gibi bir masraf çıkacağına inanıyorum ama günlük 50 TL kazanabilir miyim)

şimdiden yaptığınız yorumlara ve desteklere teşekkür ederim.
www.milyonlarcafirsat.com
www.butiggo.com

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Yeni Üye24 yazı
Hocam konuyu saptirmak istemiyorum fakat hangi uklkedesiniz acaba. Ayrica yurt disinda dukkan acma prosedurleri nelerdir acaba. Bu aralar benim de boyle bir fikrim var da . webdeyasam@gmail.com mail adresim
Sular yükselince, balıklar karıncaları yer…
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer…
Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmemelidir…
Çünkü kimin kimi yiyeceğine.. “Suyun akışı” karar verir…

Yerleşim Türkiye / SivasMeslek Esnaf
Üye146 yazı
bu isi 5 senedir yapiyorum 10bin tlye birak magaza acmayi ancak raf kanallari ve asma aparatlari alabilirsin arkadasim... bijuteriyi takilari herkes incik boncuk diye tabir edip basit is gibi goruyor bunlar ufacik urunler 5bine mal alirsin ancak avuc ici kadar biseydir ortahalli bisey yapacaksan minimum 35-40bin tlye mal olur dekor ve acma maliyetini eklemiyorum tabii bu miktar sadece baslangic icin gecerlidir

Yerleşim TürkiyeMeslek Ticaret
Yeni Üye72 yazı

E-Ticarete yönelmenizi tavsiye ederim. Dükkan açtığınız zaman vergisiydi kirasıydı faturasıydı çok fazla gideriniz olacak. Ancak Bu parayla E-Ticaret sektörüne girdiğiniz zaman tercihinize göre vergisiz veya vergili olarak satış yapmanız mümkün. Ayrıca markalaşma/bayilik verme konusunda çok fazla seçeneğiniz olacaktır. Şunu unutmayın dükkan açtığınızda şehrinizin belirli bölgesinde belirli bir kitlesine hitap edersiniz ancak E-Ticaret'e başladığınızda bütün Türkiye'ye hitap edersiniz.

Düşünürseniz ücretli şekilde yardımcı olurum.
İnstagram butik ve e-ticaret danışmanılığı.

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Reklam
Yeni Üye52 yazı
herkese çok teşekkür ederim yorumları için herkes ticaret erbabı olmuş ülkeyi kötüleyen tutunda o paralara olmaz diyende var farklı şeyler yapın diyende bu ülkede sen ben o kimse artık girişimde bulunmazsa yatırım yapmazsa nasıl gelişiriz diye düşünen yok küçük paralarla iş olmaz diye kim dedi anlamadım ama bugünün markaları küçük minik metrekarelerle çok az paralarla geldi bu seviyeye siz küçük oynamadan büyümek isterseniz tabi olmaz 3 ay sonra güm!.... ama günde 50 tl ayda 1500 tl yapar bu gün asgari ücret kadar ver desem her ay bana bu parayı kim verecek? 650 tl kiralık bir mekandan bahsediyorum ben 16500 tl kiradan değil sizin gözünüzü kim korkutmuşsa iyi korkutmuş anlaşılan yaptığınız hatalar ve hatalı girişimler sonucu tecrübelerinizi anlatıyorsunuz bizlere anlıyorum canınız yanmış ve bu sana da olmasın diye telkinlerde bulunuyorsunuz.
işte bizim sorunumuzda bu yıllardır hem ülkeyi hemde insanları yatırım yapmamak için korkutup durdular cesaretlerimizi elimizden aldılar bize korkmayı acizliği ürkek davranıp milletin sırtından gecinmeyi köle olmayı aşıladılar ve bizde bir iş yaparken korkmaya devam ediyoruz.
soruyorum sana ...
yarın oğlun kızın iş yapmaya başladığın ona da engin deneyimlerinden bahsedece misin? Yoksa elinden tutup beraber büyüyecek misin?

bedava peynir sadece fare kapanında bulunur derler.
hadi selametle
www.butiggo.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye146 yazı
burda herkes tecrubelerine dayanarak biseyler yazmis sende agzini acip gozunu yummussun ustu kapali elestiriler etmissin neden olumsuz yaziyorsunuz diye...

10bin tl ile bu isi yapamazsin diyenlerden biride benim dolayisiyla cevap verme hakkim var bu isi 5 senedir yapiyorum 3 online sanal magazam 2 cadde ustu magazam ve 6 calisanim var kendimi ovmuyorum ama bu iste fazlasiyla tecrubeliyim ayrica bu forumda kimse maasli eleman degil herkes birbirine yardim etmek fikirlerini paylasma derdinde tavsiyelere uyarsin uymazsan o senin bilecegin biseydir ama vaktini harcayip sana biseyler anlatmaya calisan insanlari elestirmek hakkin degil gercekleri duymak o kadar agrina gidiyorsa hic soru sorma daha da onemlisi elestirilere bu kadar kapaliysan sen hic ticaret yapma arkadas

hadi selametle

Yerleşim TürkiyeMeslek Ticaret
Yeni Üye83 yazı
İnsanlara fikirlerini sormuşsun onlar da -aralarında bu işi yapanlar da var- tecrübelerini söylemişler. Tabi söyledikleri ile senin ortaya sunduğun şey arasında dağlar kadar fark olduğu için bahsettiğin paralara bu işin yapılamayacağı ya da en azından tatmin edici derecede yapılamayacağı sonucu çıkmış. Ne söylemeleri gerekiyordu insanların? 10.000 TL ile başla birkaç ay sonra sermayeni 100.000 TL yaparsın mı demeleri gerekiyordu? Sen arkadaşlara fikirlerini sormuşsun onlar da söylemiş. Son karar tabi ki senin. Kimse elini kolunu tutmuyor dükkan açma diye. Ancak insanların fikirlerini soruyorsan değer de vermen gerekir.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye83 yazı
Ve 650 TL kira vereceksen aylık masrafın 1000 TL'nin üzerinde olacaktır. Hiç eleman çalıştırmaman kaydıyla tabi. Eleman varsa bu sayı daha da katlanacaktır.

Yeni Üye72 yazı
Şimdi sayfayı açıyorsunuz ve makul bir başlık ve içerik görüyorsunuz. Diyorsunuz ki piyasayı bilmeyen yeni birisinin yorumu. Ve aşşağıda beklediğiniz gibi olumsuz yorumlar, yapamazsın kardeşim vs. ler buraya kadar herşey beklenilen gibi.

Fakat bir de ne görelim arkadaş kalkmış herkes ticaret erbabı olmuş diye ahkam kesiyor işte burada insan cidden şaşırıyor. ve gülsün mü şaşırsın mı karar veremiyor.

Zira 10 bin gibi bir rakamla kurumsallaşmaktan vs. bahsediyor. Bunu bilmeyen birinin söylemesi gayet normal ve kimsenin bir tepkisi olmuyor sadece yapamazsın deniyor. Fakat yapamazsın denilince de azar işitiyorlar. Cidden tuhaf.

Ve bu yapamazsın diyen kişilerin (bu doğru söylemlerine rağmen) ticari bilgileri sorgulanıyor ve tabiri caizse beş para etmez olduğundan bahsediliyor.

Bunlar gerçekten tuhaf şeyler.

Ben 10 bin lirayı bi hesaplayayım ne nereye gidiyor.

Dükkan açılış masrafları 2012 de 2 bin lira civarıydı.
Yazar kasa da şu an 1200 olsa 3200 açılışa gidiyor.
650 liradan kira demişsiniz emlakçı depozito derseniz.
1300 de o eder.

Size kalıyor 5500 bunun rafları dükkan dekoru Kİ dükkanın markalaşmasından bahsediyorsunuz bu yüzden dekora da önem vermeniz gerekiyor.
Size 2 bin lira 3 bin lira veya iyi dekor yaparsanız bin lira kalıyor.

Malı hangi parayla alacaksınız da 650 liralık dükkanda 50 lira kazanacaksınız.

Sizin yapmayı planladığınız hatayı kendi dükkanında yapmış biri olarak yazıyorum bunları.

He birde kimse girişimde bulunmazsa nasıl kalkınacak bu ülke demişsiniz. Biz kimse girişimde bulunmasın demiyoruz. Küçük yatırımcı bu piyasada girişimde bulunmasın diyoruz. Yoksa parası olan adam çok. Adam evini satar 200 bine girişimde bulunur. He ona da o riske değmez derim ama parası olan adam çok onlar girişimde bulunsun. Biz siz para kaybetmeyin bir dükkan daha kapatmasın diye söylüyoruz.

Yeni Üye72 yazı
Ve ben bir dükkanın 6 ay hiç satış yapmadan kendini çevirebilecek kadar parayı kendisinde bulundurması gerektiğine inanan birisiyim. Yani ben ve duyduğum birçok kişiler böyle düşünüyor. sizin tabirinizle diğer ticaret erbabları da böyle düşünüyor yani.

Kira 650*6=3900
Muhasebe en düşükten hesaplıyorum 100*6=600

elektrik suyu saymazsak 4.5 kağıt kenarda durması lazım. ekstra gider dersek 5 kağıdın olmadan bu işe girersen senin için risk arzeder. Ama bu bilimsel birşey değil ben ve diğer ticaret erbablarının tecrübesi bunlar.

Yeni Üye52 yazı
Merhaba ;

Benim kimseye yada hiçbir işletmeye haksızlık etmem söz konusu değil planlamayı doğru yapmayan her işletme işlerin sarpa sarmasında bocalamaya ve kaybolup gitmeye mecbur bu sistemde.

Yazıların hiçbirinde beni eleştirmiyorsunuz ki sizler siz bu''kapitalizm'' sistemi eleştiriyorsunuz. benim yaptığım yanlış olarak algılıyorsunuz 10 bin TL yatırımı hiçe sayıp bu sistemde tutunamayacagımı kaybolup gidecegimi dayanamayacagımı söyleyip duruyorsunuz. büyüklere köle olalım küçükler zaten altta ezilir giderler hep biz kazanırız yada bizler kazanırız mantığı ile yola çıkanlar bu sistemde hep kazanırlar merak etmeyin!

Herkesin fikrine saygı duyuyorum lakin yapılacak işin yatırım bütçesine göre yapılan yorumlara eleştiri getiriyorum ben oraya 10 bin TL yerine 300 bin TL yazsaydım acaba şimdi bana hala ekonomiden bütçeden yatırım maliyetinden bahsederler miydi? muamma bence ya hemen ortaklık teklif edip yada hali hazırsa sunulan bir konsept almaya beni yönlendirirlerdi ki bu benim için daha hayırlısı olacağını söyleyenleri şimdiden duyabiliyorum.

Bu işi yapan kişilerin bilmem kaç mağazası olması beni tabiki de ilgilendirir lakin onlar bu işe başladığında nasıl bir yol izlediler, neyle başladılar, nasıl başladılar diye sormadan edemiyorum?
insanlar beni nasıl eleştiriyorsa benimde onlara mecburen bir cevap hakkım doğuyor olmalı sanırım ben eleştirilere açık olmasan zaten burada böyle bir konu açıp insanların fikirlerini düşünlerini öğrenmek istemem benim aklım bana yeter deyip işi yaparım. Her eleştirinin doğru olacağının bir garantisi yok kimine göre doğru kimine göre yanlıştır. Söylenenlerde bana göre yanlıştı bende doğal olarak tepkimi ortaya koydum.

mağaza açılış ile ilgili masraf ve giderleri oldukça sıkı bir araştırma yapmış olmam bence insanların bu araştırmayı yakından yapmamasından dolayı olabilir diye düşünüyorum. (2012 yılındaki bir açılıştan bahsedilmiş sanırım)

Yaptığım eleştirilerden yada yargılamada kişi yada kuruluşu baz almadan yapmış olduğumu bilmenizi isterim. Ne kimseyi tanırım nede kimseyle burada bir alışverişim olmuştur.Onun için lütfen kişi ve kuruluşlar tepkimi üzerine almasınlar.

Hep yurtdışın da yatırım yapalım parayı oraya aktaralım sonra adam orada kazansın büyüsün sonrada bu konsepti Türkiye'ye satalım ki buradan da para kazanalım 1 iken 5 olsun daha çok daha çok kazanalım ki düşüncesinden artık sıkıldım durdum ben bu durumdan neden kendi ülkemde yatırım yapmayayım bu ülkedeki bir markayı yada konsepti avrupalıya ben satmayayım ?

Bir arkadaşım ''Küçük yatırımcı bu piyasada girişimde bulunmasın diyoruz'' biz büyüklere hizmet edip onları kalkındıralım onlar kazansız biz yerimizde sayalım bizim sırtımızdan milyon dolarlar ***ürsünler biz piyasaya girmeye kalktığımızda DUR!. sen yapamazsın nereye gidiyorsun piyasa şöyle böyle deyip bizlerin devamlılığını sağlayıp sırtından biraz daha milyonlar kazanmak gayet normal bir durum :)

Doğal olarak herkese ve herkesime cevap hakkı doğmuş düşünceleri olanda söylemiş, ne güzel ki herkes yaptığı işlerdeki hatalarından bahsetmiş ve bizlere de buradan nasihatti bulunmuş kızmış olanda var beni suçlayan da giderleri hesaplayan da vs. Ülkenin ekonomik durumu ortada ve 100 milyar dolar yatırımda bulunan bir insan için dediğiniz şeyler göz ardı edilecek şeyler değil lakin 10 bin TL bahsediyoruz.

Haddini bilecek ve ona göre davranacaksın deyip büyüklerine ve bu işlerde uzman olanlara saygıda kusur etmeyeceksin, büyüklerinin yada bu işe gönül vermiş her bireyin dediklerini kulağına küpe yapıp kendi düşüncenden önce onlarınkine itibar edeceksin,onlar ne söylerse doğru söyler prensibinde yoluna devam edecek onların yaptığı hataları senin yapmaman için fikirlerine ve düşüncelerine itibar edeceksin.
deyip deyip duruyorsunuz sanırım ama etrafınızdaki insan deneyerek ögrenecegi şeyleri zamanı gelince '' biz sana söylemiştik'' lafını ''bak beceremedin'' lafıyla birleştirerek kişinin/kuruluşun tam yüzünün ortasına yapıştırırsınız değil mi?

''Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın'' sözünü söylemeden edemeyeceğim.

hadi selametle...

www.butiggo.com

Yeni Üye52 yazı
eyvallah
www.butiggo.com

Üye130 yazı
gokozkar, son yazdığını okumadım bile. diğer arkadaşlar da hala senin gibi birine laf anlatmaya çalışıyorlar hayret. senin ilk yazından zaten dünyadan bir haber olduğun belli. kafanda kurduğun 5000tl'lik konseptle sana hayatta başarılar dilerim.
Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye52 yazı
eyvallah PeaceB kardeşim bizim okumayan arkadaşlarımızada saygımız var!...
www.butiggo.com

Üye189 yazı
Yazmıcaktım ama biraz bilgim olan konular olduğu için yazmak istedim.10,000 ile açılırmı evet bu m2 de açılır.lakin su şekilde bence internettende bu işi yapıyorum demişsin bence bazı çeşit ürünlerini dükkanına sokma internetten az adette satışını yap ben olsam takı koymam fular koymam Kemer'i hiçbir şekil koymam mağazama.çanta cüzdan saat kolye satarım diğer ürünleri işin durumuna göre koyarım.yada internet sitemden satarım.yanlız söyle bi durum var markalaşma öyle birden olmaz.ona acele etme önce sen piyasayı öğren bide ayakta durmaya çalış .sen dekorun çok üstüne düşmüşsün hatan burda çoğu kişide burda hata yapıyor.güzel dekorla sen birkaçkere müşteri içeri sokarsın.ürünlerin sağlam değilse girende birdaha gelmez.öncelik herzaman üründür ürün iyiyse yerdedir satar bunu unutma.şimdi arkadaşlar tepki gösterecek bu paraya Nasıl iş yeri açacağını anlatıcım.2 ay vergi levhası filen alma geldikleri Zaman anlaştığın muhasebecinle konuştur.daha yeni açtık işlemler başlatıldı dicen.tasarım dekoru salla .sahibinden filen sitelerde bedava denilecek fiyatlarda kapatan iş yeri dekorları var onları alıcan HD'mde bide pazarlık yapıcan nerdeyse bedavaya gelecek m2 zaten küçük .ve kiran çok uygun.en önemli mesele ürün sanırsam birkaç bin sermayene eklemek zorunda Kalıcan lakin sen dökme tekleme marka ürün Alman lazım kar marjını %200 oranında tutarsın marka ürünle mesela h....ç z...a gibi çantaları aksesuarları 10 tl Den alırsın 35 fiyat koyup 30 nakitten satarsın.ve böyle markalarla piyasandan tanınırsın.diğer satmak istediğin ürünlerine instagram yada sitenden tek tük satarsın. Arkadaşlarada şunu söyleyeyim aynı ülkede yaşıyoruz ama heR ilde ticaret aynı yapılmıyor.istanbulda farklı Kars'ta Van'da farklı döner.bir iş yeri ürün alırken daha kazanır.düz mantıkla ticaret yapma devirleri artık bitti.inanın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye72 yazı
üstte bi ton yorum kimse açamaz dememiş zaten. hatta benim üstteki hesabıma göre 2-3 bin arkadaşa kalıyorduda açtıktan sonra.

bir de üstte bi ton yorumda ben de dahil kimsenin değinmediği bi konuya değinmek istiyorum.

600lük dükkanda cayır cayır iş olmaz. 600 lük dükkan burası. İstiklal Caddesi değil.

millet sanıyor ki ben dükkanı açıcam millet de gelicek bana çatır çutur iş yapıcam. Hiç hesap edilmiyor 5-6 ay nerdeyse hiç iş olmamasını. Zira tecrübe eden var burda.

Neyse kim ne isterse açsın. Buraya fikir sorulmuş. Bizde kendi doğru bildiğimizi anlattık vesselam ...

Üye177 yazı
hocam sektörünüzde kafaya oynayan şirketlerden şımarık yakın bi arkadaşımın nacizane söyliyeyim dediğiniz şeyler o sermayeyle olmaz ha dükkan acılırmı tabiki acılır ama sizin yazdığınız düzeyde olmaz mayıs ayında yine çok samimi bir arkadaşım izmir bornavaya acdı dediğiniz metrakarede metrodan iince küçükparka giden yolda yaklaşık maliyet 200 bin tl oldu para kazanıyormu kazanıyor ama sizin dediğiniz parayla düşündüğünüz konsept olmaz ha ufakdan başlarsınız işi tutturup sermayeyi çoğaltırsanız tabiki olur

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Ticaret
Yeni Üye52 yazı
eyvallah
www.butiggo.com