Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sigortalıyım > İşkurmayı Düşünüyorum

BaşlatancanerxcanerTarih31/10/2016 15:30:27Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye13 yazı
Şuan sigortalı olarak özel bir firmada çalışıyorum.Kendi şahıs firmamı kurabilir miyim ? Kuracağım yerde herhangi biri çalışmayacak. Yani gündüzleri muhtemelen kapalı kalacak.
Ben sadece fatura kesmek ve akşamları siparişleri dağıtmak maksatlı kullanmak için açacağım.
Sigortalı olmamın sanırım bi sıkıntısı yokmuş biraz araştırdım ancak konuların açılma tarihleri çok eski olduğu için tekrar konu açma gereksinimi duydum. Bu konu hakkında karşıma sonradan sigortalı olduğum için herhangi bir sorun çıkar mı ? Sigortam kesintisiz yatıyor 3 senedir herhangi sarkma yok.

Yapacağım işe gelirsek tutmama konusunda çok fazla tereddütüm yok. Aydın'dan özellikle zeytinyağı bunun yanında incir zeytinyağı sabunu vs şeyleri pazarlamak isityorum.

Zeytinyağı getirip iş arkadaş çevremde potansiyel bir müşterim var. Biraz daha bunu arttırmak bütçemi rahatlatmak istiyorum.

Kayınpederim zeytin ve incir işi ile uğraşıyor.Bunların temininde sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum. Zeytinyağının kalitesinden şüphem yok. Bir çok yere gönderdim, satış yaptım ve olumsuz dönüş yapan yok ayrıca şef'lerden çok olumlu dönütler aldım.

Kiralayacağım dükkan 30m2 civarı bi yer olacak 350-400TL kira bedeli+muhasebe masrafları+stopaj bedeli ekstra bana masraf ne çıkarabilir ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder herkese hayırlı işler dilerim...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Üye518 yazı
Özel sektörde sigortalı olarak çalışıyor olmanız herhangi bir şahıs işletmesi kurmanıza engel teşkil etmez.
Ayrıca işveren statüsünde SGK primi ödemekten de muaf olursunuz.

Muhasebe giderleri + Aylık damga vergisi ve kesilen faturalardan oluşacak KDV tutarı + 3 ayda bir Stopaj (muhtasar) vergisi + işletmenin kar oranına göre
değisecek oranlarda Gelir vergisi ile ilgili masraflarınız olacaktır.

Sigorta priminizin ödenmesi kesildiği günden itibaren de SGK işveren statüsü ile prim borçlanmaya başlarsınız.

Kanuni kısmı böyle ancak satacağınız ürün Gıda Ürünü olduğundan Belediye, Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığından izinler ve ruhsat almanız gerekecektir.
Bu işlemlerde hatrı sayılı bir bedel ve zaman alacaktır.

Şimdiden hayırlı işler dilerim sizlere.
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanatçy
Yeni Üye13 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tablom
Özel sektörde sigortalı olarak çalışıyor olmanız herhangi bir şahıs işletmesi kurmanıza engel teşkil etmez.
Ayrıca işveren statüsünde SGK primi ödemekten de muaf olursunuz.

Muhasebe giderleri + Aylık damga vergisi ve kesilen faturalardan oluşacak KDV tutarı + 3 ayda bir Stopaj (muhtasar) vergisi + işletmenin kar oranına göre
değisecek oranlarda Gelir vergisi ile ilgili masraflarınız olacaktır.

Sigorta priminizin ödenmesi kesildiği günden itibaren de SGK işveren statüsü ile prim borçlanmaya başlarsınız.

Kanuni kısmı böyle ancak satacağınız ürün Gıda Ürünü olduğundan Belediye, Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığından izinler ve ruhsat almanız gerekecektir.
Bu işlemlerde hatrı sayılı bir bedel ve zaman alacaktır.

Şimdiden hayırlı işler dilerim sizlere.

Detaylı bir şekilde anlatmışsınız. Teşekkür ederim öncelikle. Ruhsat detaylarını bilmiyordum bunu biraz araştıracam. Bedel yüksek ise beni zorlayabilir şuan için.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retmen
Yeni Üye13 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ozgufi
SLm hayırlı olsun ama gunduzlerı kapalı kalacaksa ne gerek var resmı kayıt yapmanıza..hıc bulasmayın..gıttıgı yere kadat o dukkanda kayıtsız kalın..sonra cok gerekırse yaparsınız..bır cezası yok..sadece acık gorurlerse yazı bırakıp 15 gunde kayıt olmanızı ısterler.

Aleykümselam. Teşekkür ederim. Kayıttan kastınız bakanlık belediye vs. oralardan almam gereken izinler mi ? Benim asıl istediğim görüştüğüm bazı yerlere fatura kesmek.Fatura kesemediğim için şimdilik iş yapamıyorum. Elden satış 2. planda. Bu belediye ve bakanlıklardan alınan belgeler hariç şirketi kurabilirsem dediğiniz gibi bir yol izleyebilirim bir müddet. Zamanla da gerekli belgeleri alabilirim diye düşünüyorum sizin yorumlarınıza göre.

Yeni Üye13 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ozgufi
Fatura kesmen ıcın acıl gereklı olan teksey vergı kaydı..onu da muhasebecın yonlendırır.kolay..dukkanın ıcıne bıraz mal koyacan..kucyk bı tabela koyacan..gelıp yoklama yapacak memur..hepsı bu..sonra tabelayı sök..kapalı vazıyetde devam et...gıda konusu oldugu ıcın sorumluluklarını bılemem onu muhasebecın yonlendırır..hayırlı kazanclar..

Bilgi ve tavsiyeleriniz için çok teşekkürler hocam eyvallah. Sizlerede hayırlı işler...

Üye518 yazı
Eğer Ruhsat izin v.s. gibi detaylar sizi zorlayacak ise ilk etapta gıda işi yapan birinden (tanıdık - tanımadık fark etmez) KDV karşılığında fatura alma yolunu izleyebilirsin. Ancak müşterini kapma durumu olması olasılığına karşı güveneceğin biri olması önemli.
Bu şekilde fatura isteyen müşterilerine fatura temin etmiş olursun.
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanatçy
Yeni Üye13 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tablom
Eğer Ruhsat izin v.s. gibi detaylar sizi zorlayacak ise ilk etapta gıda işi yapan birinden (tanıdık - tanımadık fark etmez) KDV karşılığında fatura alma yolunu izleyebilirsin. Ancak müşterini kapma durumu olması olasılığına karşı güveneceğin biri olması önemli.
Bu şekilde fatura isteyen müşterilerine fatura temin etmiş olursun.

Aynen o korkudan dolayı yanaşmıyorum hocam kimseye. Çok güvenebileceğim bu iş ile uğraşan biri yok çevremde maalesef

Yeni Üye74 yazı
arkadaşım düşüncen güzel ama bencede kayıtlı yapma derim eş dost arkadaşlara satıyormuşsun yani senin anlayacağın ek iş olarak düşün bu işi bende mersinde yapıyorum zeytinyağı satın alıp üstüne kÂrı koyup satıyorum özelden ulaşırsan görüşebiliriz.
herşey kısmet.....

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Di?er
Yeni Üye13 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mersinceviz
arkadaşım düşüncen güzel ama bencede kayıtlı yapma derim eş dost arkadaşlara satıyormuşsun yani senin anlayacağın ek iş olarak düşün bu işi bende mersinde yapıyorum zeytinyağı satın alıp üstüne kÂrı koyup satıyorum özelden ulaşırsan görüşebiliriz.

Aynen ek iş olarak yapıyorum ancak belirttiğim gibi fatura kesme durumları çıkıyor karşıma. Özelden yazdım iletişim adresimi bıraktım.

Yeni Üye59 yazı
yanında sağında solunda bakkal dahası kayın pederinin yaptığını söylemişsin onun üzerinden fatura kesebilirsin

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye14 yazı
Hiç şirket kurmadan ürün sattığın yerler seni gider pusulası ile vergilendirebilir.
Şirket kuracaksan dükkan açmadan evini adres gösterebilirsin.

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Di?er