Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Geleceğe Dair Nasıl Projeler Geliştirmeliyim ?

BaşlatanVg23Tarih27/10/2016 18:58:51Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye27 yazı
Abilerim merhaba. Ben halihazırda üniversite öğrencisiyim ancak okudugum bölüm üzerine çalışmak ve para kazanmak gerçekten zor. Ve iş bulmakta zor. Rızkın 10 da 9 u ticarettedir deyip bir iş üzere kendimi hazırlayıp belirleyeceğim o işe sağda solda çalışarak sermaye biriktirmek ve bu süreç içersinde nasıl BATMAM ve nasıl daha fazla kazanç sağlayabilirim soruları üzerine düşünücek bir hayli zamanım olacağı için tek tek her soru işareti üzerinede düşünücem.

Okuduğum bölüm bir işe yaramayacağı için vasıfsız biri olarak düşünebilirsiniz beni ancak ticaret zekam olduğunu düşünüyorum.

Size ise halihazırda aklıma gelen ilk işi danışmak için konu açıyorum.

Çağımızın internet çağı olduğunu düşünürsek yapacağım iş için düşündüğüm en önemli kriter ben ne iş yaparsam yapayım sahip olacağım fiziki mağazanın yanında muhakkak internet üzerindende satışlarımı domine etmek. Hem internet üzerinden hemde mağaza ile satış yapmanın peşindeyim.

Değerlendireceğim ve üzerine araştırmalar yapacağım ilk iş ayakkabıcılık.

Ayakkabı satışı dense neler söylersiniz acaba ?

Bir markanın bayiliğinimi almalı acaba avm içinde mağaza ile başlamaya sermayem yetmicektir avm dışındada bir yerde acaba bu işi yürütebilirmiyim.

Dükkanın kendi kendini çevirmesi zor olacağı ve belirli bir süre her ticaret kolunda oldugu gibi zararı kaldırabilecek sıcak parayıda kenara koymak gerektiği aşikar ancak ben bu durumu azaltabilmek için internet üzerindende satışa girmek istiyorum. İnternet önemli benim için.

Pekala internet satışlarında hüsrana uğramamak ve aynı şekilde mağazadada hüsrana uğramamak için artık marka olmak şartmıdır ? Çünki artık gerçekten sizin bilinmeyen ürünleri satmanız gittikçe zorlaşmakta ve büyüklerle hemen hemen her sektörde yarışamamaktasınız. Bayilik almanında malesef sermayeyi zora sokacağı aşikar ancak gerekli olcaksa kesinlikle araştırmalarımı bayilikler üzerine devam ettireyim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye83 yazı
İnternet üzerinden iyi satış yapabilmek için farklı olmak gerekir. Mesela biz de internet ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden satış yapıyoruz. Altın takı satıyoruz. Piyasada onlarca site ve hesap var altın takı satışı yapan. Ancak biz tasarım ürünleri bulup satıyoruz. Kısacası farklılık yaratman gerekiyor. Zaten bu devirde sadece mağaza satışlarıyla ayakta durmak zor. Bir süre sonra bu internet olayını oturtabilirsen mağazaya giren müşteri sayın az olsa bile buna kafa yormazsın.
Herkese hayırlı işler.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye27 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Elturan
Selamin aleykum ne tur bir hedefin var .ne gibi bilgilerin var teknik

Ailem ticaretle ve pazarlama ile ugrastilar bende bir miktar bisey kaptim onlardan soyle soyleyeyim benim tek atimlik kursunum var ve marka uretebilecegime buyuyebilecegime felan inanmiyorum. Istediginiz kadar farkli fikir ve dusunceleriniz olsun sermayeniz yoksa hicbirini hayata geciremezsiniz. Bu yuzden benim hangi konular uzere yetenekli oldugumun inanin bir anlami yok. Bir isletmeyi layikiyla yonetebilecegime inaniyorum eger bir yetenek sayiliyosa bu.

Ben halihazirda kendini kanitlamis bir markanin bayiligini alip yoneticiligimle is yapmak istiyorum. Salliyorum tamamen bir bim bayiligi almak ile bim bayiligine verilcek parayla es deger bir market acmak arasinda fark vardir. Ben marka olmak kendimi ispatlamak insanlara kendimi kabul ettirme cabasindan ziyade kabul edilmis bir markaya sahip olup yoneticiligimle ilerlemek ve fark yaratmanin pesindeyim elbet fikirlerim projelerim var ancak bu projeleri desteklicek hali hazirda tutmus getirisi olan baska bir kazanc kapisi olmadan hayata gececek fikirler degil. Sizden tavsiyem ozel bir yetenege ihtiyac duymadan kazandirabilcek sektor/bayilik tavsiyeleri. Mesela flo ayakkabiyi aradim ancak bayilik sistemini durdurduklarini soylediler verseler iyi bi firsatti

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Üye574 yazı

vg23 okuduğunuz branş nedir acaba? her tür ticari konuda istediğiniz sorabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis