Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Şahıs Şirketi Üzerinden İthalat Maliyetleri.

BaşlatanAhmetEmreTarih29/10/2016 20:43:20Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Herkese merhabalar. Şahıs şirketim üzerinden halihazırda giyim ve aksesuar işi yapmaktayım. Son zamanlarda işlerimin biraz bozulmasıyla birlikte bir çıkar yolu olur ümidiyle mallarımı internet üzerinden de satıyorum. aliexpress'ten kısa bir zaman önce haberim oldu gerçekten çok ucuz şeyler satıyorlar. Vergisini vererek bu site üzerinden ticari mal almak istiyorum. Sitede okuduğum kadarıyla vergi mükellefi olduğum için ithalat yapabiliyormuşum ama maliyetlerimi bir türlü hesaplayamadım.
Şimdi sorularımı sorayım.

1. Vergi oranları avrupa ülkeleri için %18 diğer ülkeler için %20 oluyor diye okudum. Bu sistem ticari mal alışlarında da geçerli midir yoksa sadece münferit alışlar için midir ?

2. Eğer geçerli değilse vergi oranları nasıldır.

3. Ben vergimi ödeyene kadar mal gümrükte mi kalır ?

4. Eğer gümrükte kalırsa depo ücreti ödemem gerekir mi ?

Son olarakta 300 liralık mumune siparişi verdim ve 9 kalem mal gelicek ve hemen hemen hepsi ayrı göndericiye ait. Dolayısıyla ayrı ayrı zamanlarda gümrükten geçecekler büyük ihtimalle. 9 kalem mal belki takip edilebilir ama daha büyük siparişlerde ayrı zamanlarda gümrükten geçen 30-40 kalem malı takip etmem mümkün olmayacak.
Mallarımın gümrükte takılmaması için herhangi bir yere bir bildirimde bulunmam gerekir mi ?
Gerekirse nereye başvurmalıyım ?
Sonradan ödeyeceğim vergilerde fahiş fiyatlarla karşılaşır mıyım ?
Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye110 yazı
Merhabalar ithalat konusunda yaşamadığı deneyim yok desem yeridir :)
Nasil yapılır hangi firmalar güvenilirdir, taşıma nasil yapılmalı , isin puf noktaları dahil olmak üzere bir dolu deneyim, konu hakkında telefon numaranizi ozelden gönderirseniz yardimci olmaya çalışırdım. Başarılar dilerim
supermann

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye177 yazı
hocam bunu bir gümrük firmasıyla konuşun yada dış ticaret firması yüzde olarak karını koyar ve malı size istanbulda teslim eder başka türlüsü çok zor 4-5 yıl önce eşarp getirmişdik önce numuneleri gümrüğün onayına gönderdik gümrük laboratuvarlarında testten geçiyor kanserojen boya vsvs numunesiz getirdiniz ve testten gecemedi nolacak kolay iş değil en güzeli bir dış ticaret firması ile konuşmak

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Ticaret
Üye844 yazı

her farklı kalem ürün için her farklı ülkeden yapılan ithalata uygulanan gümrük cetveli farklı olabilmektedir.

ya direk sipariş verir, gümrüğe takılması durumunda yaşa**** öğrenmiş olursunuz, bunu tavsiye etmem.

ya da öncesinde malzemenin gümrük tarifesini öğrenip kendiniz veya gümrükçünüz ile tarife detayını sorgulayabilirsiniz.

evet ürün çok uygun olabilir yurtdısında fakat ithalat maliyetlerini de ekleyip karşılastırma yapmak daha mantıklı olur.

iyi şanslar dilerim
toptan Tesettür giyim
http://instagram.com/butik_inegol

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye844 yazı
farklı göndericilerden düşük miktarda gelecek ise bir kısmı gümrüğe takılmayacaktır, sansınıza hepside takılabilir.

malın gümrüğe takılması durumunda gümrük çekim işlemleri tamamlanıncaya kadar gümrüklü depolarda malınız kalır ve ardiye masrafı işler.

firmalar farklı tarifeler uygular, aynı gün gümrükten çekilirse ardiye ödenmez ama çoğu zaman aynı gün çekim mümkün olmamakta.

bazı mallarda vergisini de ödeseniz gümrük çekim işleri bitmeyebilir, numune alınmak istenebilir vs.

malların gümrüğe takılmaması için siz birşey yapamazsınız, yaptıgınız şey usülsüzlük olur :D

toptan Tesettür giyim
http://instagram.com/butik_inegol

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye150 yazı
Merhaba,
getirdiğiniz ürünlerin gtip ( gümrük tarife numaraları ) numarasını gönderici firmadan öğreniniz ve bu numaralarla birlikte gümrükçünüzle konuşun. Bu numaralar olmadan ne konuşsak boş.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
Üye170 yazı
aliexpress üzerinden ithalat yapmak demek bir satıcının aliexress internet sitesine ödediği satış komisyonunu da maliyetinize dahil etmek demek oluyor.. yani tamam fiyat uygun geliyor ama baktığınızda belki o ürün çok daha uygun fiyata üretici firmada veya bayilerinde bulunabilir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret