Yaklaşık 20 senedir Rusyada yaşamaktayım ve hem iklim koşullarının zorluğu , hem ekonomik olarak Rusya pazarında artık büyük beklentilerimin olmaması, ayrıca oğlumu uluslararası iyi bir okulda ekonomik bir seçenekle eğitebilme imkanı olmasından dolayı KKTC Girneye yerleşmeye karar verdik..
Türkiyeyi ekonomik sebeplerden dolayı pek istemiyoruz..Ayrıca KKTC deki İngiliz okulu seviyesindeki okullar ya İstanbulda ya İzmirde..Biz ise ufak bir kentte yaşamak istiyoruz..O bakımdan KKTC bize çok uygun..
Ancaaak..Hem bu sitede hemde diğer bir sürü forumlarda Kıbrıs ı (TC vatandaşları için) kimse yaşanılacak ve çalışılacak bir yer olarak tavsiye etmiyor..
Yaşım henüz 40 , Türkiyeden İşletme mezunuyum ve Rusyada İnşaat firmalarında Lojistik Muhasebe vs..gibi bölümlerinde çalıştım.Ticaretle biraz uğraşmışlığım da var..Çok şükür Rusyada da Türkiyede de gayrimenkullerim var ayrıca elimde sermayemde var..
Tabi garimenkulleri kiraya verdik mi oradaki giderlerimizi karşılamayacak ve benim bir iş yapmam gerekecek veya bir işe girmem gerekecek..Ancak ne yapmam gerek bilemiyorum..Hoş gidip bir kaç ay kalmayı planlıyoruz bu yaz..O sıra daha da netleşir fikirlerim ancak sizden gelecek fikirleride değerlendirmek isterim.
İlginize tecrübelerinize ve tavsiyelerinize şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla